Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.120
    Допаѓања:
    257.761
    Ок е поддршката, ама да е реална и на место, а не бајки да ми пишувате.
    Демек овде сме, ама вие или немате потреба тоа да го работете или го работете, ама не пишувате.
    Женава има реален проблем, она барем е премногу искрена и и значи што ќе напишете. Затоа, некогаш е подобро да се молчи и за вакви работи, кога веќе молчиме и филуваме други работи.

На evangelina.ina, Tajnaotrovna, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    За условите не знам, не би да коментирам, мене ми падна во очи што сите го искоментиравте работното време до 22часот.

Мајка ми цел живот работи во смени. Втора 22, некогаш и 23. Па ете супер опстојуваме вака. Си го организира времето според смените на работа.

Па ете нас никогаш не ни фалело ништо. Навикнати сме дека е вака. Сега плус секој ден наоѓа време да ми помага и со малото. Не може сите во 15:00 да се дома.

На Chantal, Skorpija25, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.032
    Џули, мислам дека пишуваш за тоа што го пишав претходно, ако не е така извини многу што ти реплицирам.

Јас, откако се зачленив на форумот, до сега ни еден пост не сум "исфилувала". И повеќето пати пишувам кога сум многу нервозна, разочарана или пак среќна за нешто, а тогаш не ни имам време да правам филмови, оти штом ќе ми се случи нешто одма пишувам. Јас, искрено и надвор од форумот сум иста, исто реагирам, исто зборам , исто мислам. За моите години и доста наивна сум. И прееска пишав, и напишав искрено како јас би реагирала...

На Skorpija25, evangelina.ina, Chantal и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.125
    Toa e, vreminjata se smeneti, a nie mora da sme fleksibilni .Porano imale rabotno vreme I do 14, sega nema toa.Eden kup lugje rabotat vo 3 smeni+dezurstva.
    Majka mi cel zivot bila na rabota do 15,drzavna administracija i ne i e jasno kako može jas da rabotam vo 04h,a moram bidejki imam klienti od USA.

На Chantal, dunika, mira.mira и 12 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.175
    Допаѓања:
    276.751
    Многу често се спомнува дека некои овде "филуваат измислуваат розев живот и сл.Јас верувам дека е така како пишуваат и сакам да верувам дека некаде има и многу порозево од моето сивило...
    А секој си кажува свое мислење околу двоумењето на Вориед и никој ништо нит и наметнува нит ја предомислува.
    Сепак таа е доволно паметна и најдобро си знае како ќе одлучи.

Последна измена: 24 јули 2018
    На Skorpija25, do-re-mi, Chantal и 26 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    А зошто мора секогаш да се типува на тоа дека некој овде не е искрен ,дека филмува ,филува ....
    Јас па некако си верувам дека секој дава совет /мислење од своја гледна точка .
    И јас така . Давам совет/препорака само како јас би постапила .
    Јас конкретно не почнувам со работа само ради смените . Ќе морам да одам и прва и втора смена , само една сабота слободна и две недели во месецот слободни . Плус и едно дежурство месечно цела ноќ . Мене тоа не ми одговара . Да може некаде да работам само прва смена и викенди слободни би работела и за пола плата . Ама нема таква аптека што би ме зела под тие услови .
    Да работам со високото образование би требала и ноќни смени да одам и 24 часовно дежурство . Тоа па ич не бива .
    И затоа си седам дома .
    И не се филмам. Си кажувам , сега за сега немаме толку зорт за уште една плата , ама ако дојде ден да не ни стигаат богами ќе работам и само ноќни ако треба.
    И сега јас од моја гледна точка би ја советувала Вориед да стави на кантар . Ако со стресната работа смета дека ќе трпат децата и фамилијата , да продолжи да бара нова ,со подобри услови . Ама ако имаат озбилна потреба од веднаш од уште една плата да стисне заби и да проба . Можеби условите ќе се подобрат со тек на време .

Последна измена: 24 јули 2018
    На Chantal, stetoskop, dunika и 21 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.752
    Добра вечер.
    Дете заспа порано зашто и дремката му беше рано. Пред да заспие се фукна на глава од точак. Значи тоа кревање на едно тркало животот ми го скрати. И сеа си дремам си го пратам. Не му е ни прв пат ама оди не го прати.
    Денов некако помина. Вечер не главам жими се. Умрев за спиење денес.. :drunk:
    Ве читам за подршка.. Мене многу ми значеше кога завршив во болница со малиот што од многумина од овде добив лп. И тоа тапшање по рамо и тоа оф... Ми беа потребни. Доволно е што одвоиле минута две да ми пишат.. да пратат позитивна енергија, да речат мајка ок ќе е.

На Skorpija25, Chantal, dunika и 20 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Темава стана meh :nod:

Ако некој кажува свое мислење во врска со одреден проблем, не мора да се прифати секако, ама да пишувате како живееме во бајки, измислуваме и не знам уште што е стварно претерано.

Ако не пишувам за сите сопки кои ми ги прави животот, не значи дека ги нема.

Исто така, ако сметам дека треба да се очекуваат нормални услови на работа т.е. 8 часови работно време, 40 минути пауза, наплатено прекувремено, фер однос не значи дека не знам како е поинаку, туку дека јас лично на такви услови не се согласувам. Знам како подобро да си го искористам времето, па од таа гледна точка делам совети.

Работа на смени не е проблем, пак ќе кажам, важен е односот и атмосферата на работа. Не мора ни да ти биде работа од соништата, ама ако условите се добри нема кој нормален не би работел.

На Skorpija25, do-re-mi, Chantal и 25 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.125
    Jas se soglasuvam so Bubce deka site davame mislenje od svoja gledna tocka i tolku. Site imame razlicni prioriteti i sekomu svojot tovar mu e najtezok.
    Inaku tocno se ispomesaa mnogu raboti, edno e rabota vo smeni (teska ili lesna),a sosema drugo mobing na rabota.

На Chantal, stetoskop, dunika и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.370
    Допаѓања:
    142.550
    Не е работното време или прекувременото проблем, ако:
    1. Односот на газдите е фер. Да ценат што си останал и да те третираат како човек;
    2. Платата ти е добра.
    И тоа баш по овој редослед.

А за другото, бајки или не - после 9 години на форумов, дали коментирам искрено и дали добивам поддршка, мислам дека нема потреба да коментирам.

На Skorpija25, Chantal, kukla21 и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    Само затоа што некој не успеал да живее како што сака, не значи дека мнозинството си го филуваат животот :hai:

Па колку сакате погрешно разберете ме..не сум од вчера на форумов, а ни вие.. горе долу сите знаеме кои сме што сме и колку можеме

На Chantal, stetoskop, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    Еве гледате дека има различни ставови . Различни потреби .
    Да не ме сватиш погрешно . Не се контрам . Напротив .
    Те цитирам тебе за да се види дека секој има различни приоритети .
    Мене конкретно само смените ми се проблем .
    1. Плата ми нудат одлична
    2. Газдите се ептен фер , мислам сите вработени се воодушевени и од однос и од услови .
    Затоа реков би работела и за пола плата на ова работно место ама да може само прва смена

На dunika, CaraMia, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.567
    Допаѓања:
    106.578
    Здраво и од меН
    Сум пишувала повеќе во други теми и сум добивала совети.
    Со некои сум се сложувала со некои не, поготово дали да останам во брак или не,и дали да продолжам со борбата за бебе, сите сум ги сватила како совет од нивна гледна точка не има различни по карактер но советите сум ги разгледувала за да размислам од повеќе агли за да донесам конкретна одлука но, не влијаеле на конечната одлука.Но,убаво е кога за еден проблем размислуваат повеќе глави, барем според мене.
    Исто и за подршка таков тип сум дури и напишан збор за подршка и смајли за прегратка многу ми значи.

На Skorpija25, Chantal, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Две години работам во две смени и тоа баш физичка работа да не кажам машка работа,се случувало и без слободен ден да одам и да не јадам на работа ама тоа било неколку пати.
    Фала му на бога ништо не ми фали здрава жива издржав.
    Малце сега ќе ме кочи со мало бебе втора смена ама ете ќе пробам да се изборам за местото кое го посакувам и сонувам од мала,ако не успеам ќе се снаоѓаме некако.
    @WORRIED.BT Јас сум да пробаш еден месец и да видиш како ќе оди.

На Chantal, Tajnaotrovna, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    @referentka Рефка си купила нова докулатка :rofl::rofl:
    И џиџири - миџири :)

@Dust ШефО има како твојот проблем . И он тешко наоѓа машки патики со бројче 40 :D

На Chantal, dunika, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.893
    Јас не филувам. Дај Боже на сите да (не) им е ко мене. И ретко делам совети пошто не ги ни барам. Не ми е верно да прашам дал да се разведам а вие, тие, некои да знаат подобро од мене...
    Одвратна сум знам :|

На Skorpija25, Chantal, kukla21 и 26 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    КупиХ и крупни руби ама не ги сликам да не ме познаЕ некој па да видЕ шЧо мустра сум:D.
    Дете пак на роденден ,јас во Лептокарија.Што да правам:worried: морав нешто да купам:doh:.
    Протарашкав да ја најдам @LadyC ама не ми успеа:(.

И така..
    Сега новиот фустан ќе го пеглам.
    Утре тип-топ да сум.
    И лак во таа боја.
    Кад је бал нек је маскенбал.

На Skorpija25, LadyC, Chantal и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    Јас тебе те обожавам :*

На dunika, mareane, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.752
    сликО?

На Annath, LejlaD, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    Ситуација од вчера :
    Некоја женцка која ме познала од овде вчера била до кај мм на работа . И му рекла : поздрав за жена ти . Пакетче лименки со грчка фанта . Ама го замолила да не ми кажува од кој е . Само рекла : прочитав на форум дека жена ти обожава грчка фанта .
    И нормално мојов не ми кажува како се вика жената . Ама и да ми каже од кај ќе знам која е на форумов :).
    Дома ми вика мм: Добро бе ти се си кажуваш на форумот. Што јадеш ,што пиеш , мош и кога се лаПкаш кажуваш там?! :D .
    Да знае он тука шо маабети се вртат :rofl:

Затоа сакам да и се заблагодарам на "непознатата пријателка " за фантата. Убаво ми легна :)
    Ама нем да му кажуваш на мм како пишувам дека многу си го љубам:). Не за друго , ќе му се дигнат акциите :D

На Skorpija25, Chantal, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.