Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Како да немаме видено. Сакаш да ти кажам рецепт за сосче за макање :wasntme:

2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Се чудам колку добро се познавате па знаете дури и кој филува ;)

Ми се најавија гости да седиме во двор, ноУ проблем. Седнавме со мм, сервиравме за на раат да седниме со гостите, распаливме наргилето пошто знам ќе сакаат. Пушиме и чекаме. Почнавме и да мезиме. Се најадовме. Ни текна дека гости ни се најавија и им ѕвониме шо ги нема. Јер и наргилето го испушивме и 2ца мезе за 4ца изедовме. Ни викаат се бањавме и мрза не фана некако |( Е утре коа ќе ми дојте со кикиритки и вода ќе ве пречекам. Не ќе се товам ради нив секоја вечер.

3. M&M

M&M Форумски идол

Може, ќе чувам рецепт за викенд, толку си дозволувам еднаш неделно. Самоконтрола :)
    Леле ми се ближи одмор, уште 3 недели (poolparty), само времево да не зеза

4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Ми ја нема @stetoskop друштво за наргиле :(,@Sesil убава идеа за на тераса ми даде,старост,треба да те потсетат(facepalm)

5. Peco

Peco Форумски идол

Зошто ги печете бадемите, убави се и непечени, башка многу солено не е добро да се јаде.

Annath, Milobebence, dunika and 13 others like this.
  6. doubleg

doubleg Популарен член

Живи можам да изедам 5-6, а печени 100 грама :)

Annath, CaraMia, Peco and 4 others like this.
  7. Sesil

Ради поубав Укус. И лупен сончоглед не е така убав, ама потпечен со сол ... мх мх мх

Annath, Ane-Goki1, CaraMia and 8 others like this.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Ние што сме со низок притисок можеме и солено :)
    Ич не ми текнува бадеми да си купам, а ги сакам не дека не. Еднаш имав бааги непечени и наместо да ми текне са ги печам земав правев млеко од бадем по рецепт на јутјуб, демек за децава а не ми го бендисаа баш, јас си го испив :)

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Свратив да уморам очи да ме фати дремка, арно си ги измив забите веќе ]:) џабе за јатки и чипсови стрвите, принципиелна сум - чим ставам клуч на уста со паста и четка едино може со мастика да се залажувам.
    За работни места кои се далеку од тоа што сме го учеле, исцрпуваат и физички и психички и притоа споредена платата со трудот кој го даваш делува дестимулативно ама " ако не сакаш ти има колку сакаш на располагање под биро кои и за пола ќе работат " па - "трпи,ќути има и полошо" за жал е реалната слика и болната вистина.
    Пазарот на трудот е суров за жал.
    Кога имаш фамилија и деца чекаат да ги нараниш, прагот на толеранција го спуштаме.
    Сепак, факт е дека најголем процрнт од денот минуваме на работа и особено битна за нашето ментално здравје е атмосферата во која работиме.
    Сум работела по 6 часа на нога, без столче, без јадење, без пауза, без време за мочање буквално, со странки и со пари, во смени и саботи а лето и во недела и искрено со уживање и љубов работев, насмевката ми беше задолжителна и искрена а платата ми беше огромен стимул. Е кога родив деца богами ми се скрвави и втора и саботи и недели налет и пари и све. Друго е кога си родител и особено додека се мали присуството е неспоредливо со ништо. Благословени се оние кои успеале да го работаат она што го сакаат, како и оние кои го сакаат она што го работаат.
    Ечи градов од свирки.
    Камо да можам да се вратам едно 10 години назад...до зори да не се прибирам...

10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Јас па не верувам на форум некој да е сурово искрен. Не особено на македонски. :D
    А дека има лигавења по форумов има, за темава да не зборам. Цуци-муци на сите страни фрштат.

TarantulaA, Annath, M&M and 3 others like this.
  11. Sesil

не ти прија? или уживаш? :?:

Skorpija25, mal.ecka, Annath and 6 others like this.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Кај видовте цуци-муци,ден два и оп спукување,колку да разбиеме монотонија,никако да погодиме,за секс на некој не одговара,за нешто друго пак на друг;)

13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Update:

Гледам оти ме думате....
    Денес бонус од час и половина останав...дома влегов пред 10 мин...
    И точно е оти НЕ СЕ ЈАДЕ И ПИЕ...ОТИ ЗАОСТАНУВА РАБОТАТА И ЌЕ ТРЕБА ПОСЛЕ ПОЛНОЌ ДА,СЕ ОСТАНЕ А НЕ ОТИ СУМ НОВАЈЛИЈА.... кој верува верува кој не негов проблем....

Инаку платата е12.000....

Вреди жртвата?

Не верувам...:(

И толку !!
    Ве молам не коментирајте повеќе на темава ...доволно ми е тешко и без да ме прогласуваат за принцеза..

Last edited: Jul 25, 2018
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Не, не вреди. Платите се тие оти има луѓе кои работат за тие пари. Да не работат, да нема луѓе, ќе бидат повисоки.

15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Жално е @WORRIED.BT со твоето образование жално е,на што да се надевам пак јас,кажав за растовар и редење роба врски да сум си фатела,те разбирам потполно,барем платата да е повисока па да вреди,а не сме мрзливи ни пребирливи до цепидлачење.Баш поради вакви работи градот ни се празни,ние изгледа чекаме струјата да ја угасниме:headbang:

16. Dust

Dust Game Over

А ти се препозна мила? Во неуспешниот живот? Па не си единствена... некоја не се остварила на професионален план, друга на брачен, трета на мајчински.. некоја како мене на ниеден план:rofl:
    Сори што не те тагнав, ама ете ни ти не тагна никој а само нафрлаш - тој филува, оној филува. Срцки сте ми сите до една:inlove: pretty little liars:inlove:
    Баш ме заболе кој филува. Кој филува за себе си филува. Не ми се меша ни во кревет ни во финансии со филувањето и се е ОК:party:
    Со тие што контактирам во приватен живот, знам какви се. За другите не ме интересира, ниту пак слепо верувам на се што ќе се напише тука. Можеби ако не веруваш и ти и имаш помали очекувања од луѓето, нема да се разочаруваш толку :hug:

17. mareane

mareane Форумски идол

@WORRIED.BT НЕ вреди ,не за тие пари....И не си принцеза туку си кралица,отворена и искрена бескрај...:hug:

Јас манав 3-4 шаши вино,(до 3 броев) :drunk:и сега порозев ми е светот.
    И мафе после тоа,поубаво е после алкохол!:P

Еве една релаксирачка тема за утре онака како за сред недела: Се мафесувате после одредена доза алкохол?Ви делува како афродизијак или обратно?

18. Peco

Peco Форумски идол

@WORRIED.BT батали ја таа работа, не вреди да си го губиш здравјето.

Кај повеќето мажи, алкохолот ги зголемува желбите, а ги намалува можностите :P

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ајде де, сега сум се препознала. Те јас зборев за филувањето.
    Нејсе, гајле ми е што мисли рандом лик на форум. Ама пак, за вакви теми бидете поприземни и по реални.
    На крај, кој како сака.

@WORRIED.BT сум работела за 8000 ден почетна плата, со високо образование, со стресна и одговорна работа. Оти морав.
    Така и ти, ако мораш работи, ако не, не.
    Оваа одлука ја носиш според потребите.
    Или, избори се за тие 30 мин пауза.

mal.ecka, manja666 and Mr. Right like this.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Mafe posle alkohol najubavo e.No umerena doza alkohol.Koga izleguvam ponekogas sama, mm me opomenuva da ne pijam, DOMA da si pijam. Alkoholot definitivno stimulirachki deluva kaj zenite.Ne za dgabe rekle na pijana zena, ... se raduva.
    Ednas ginekolog mi preporacha sekoja vecer po 1 casha vino.(za sterilitet)

Thread Status:
Not open for further replies.