Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.125
    @WORRIED.BT
    Пиши ми порака ,да те прашам нешто..

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.829
    Допаѓања:
    94.956
    Кога пиеш еспресо во 22:30 ке си читаш форум во 2:00(highfive)

Јас па воопшто не мислам дека некој филува,и она што ми се свиѓа е диверзитетот во мислења.Многу пати сум се нашла себе си преиспитувајќи се после прочитан различен став од мојот.

Ај да си легнам,пат ме чека утре:)

Градов врие од кучиња скитници,лаат растураат(n)

На Skorpija25, do-re-mi, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Добро утро друштво! :sun:

Денес уживам во доручекот, полека, како да го имам целото време на овој свет.

Уште лаптопот да ми се уклучеше, супер ќе беше. (highfive) Ете, го заглавив копчето за вклучување, повторно. |( Секој пат кога купувам нови гаџети, си велам дека веќе знам што е добро, а што не, ама мало морген изгледа. Знам дека ништо не знам е работава. :D

На мени денес е одмарање! :D

Не баш.. ама убаво звучи.. па и да додадам плажа и коктел, мераци би било. Ама нема. :D

Едната книга што ја земав од библиотека речиси до пола ја дочитав, се изненадив колку разбирам, ама па не е нешто комплицирана. :wasntme: Стихови за деца. :D

Планирам денес да ја дочитам и препрочитам уште еднаш да видам што од новите зборови ми останало во глава.

Другата книга е баш језива, нешто приказна за мртвите со илустрации. Јас сум првата која ја земала воопшто од библиотека. :D се залажав со сликите на првите страници, ко мало дете сум. :D

Имајте убав ден! :music::hug:

Последна измена: 25 јули 2018
    На Thallia, do-re-mi, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.490
    Допаѓања:
    211.457
    Добро утро и убав ден имајте.Дете замина,мене срцето лешник,но вчера толку беа весели,сите маркети ги поминаа,каде било што поефтино па набавки си направија од храна.Кифлички им месив,да им се најдат,приколката е на родители од едното дете.Се надевам дека убав одмор ќе си истераат иако скромничко,не ни побараа повеќе ниту еден од нив,презадоволни беа,а по малку парички им дадовме сите.Но скапав зборување,што како,ваљда остана нешто во главата без да излези од уво низ уво:worried:.Кафенце едно да си мавнам па кој е за повелете:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.752
    Добро утро.
    Денес сум ко два пати некој низ сито да ме пуштил. Работа куп неспиење куп и така. Дете се издига уште во мугри иако остајв на татко му не можев да презаспијам.
    Толку од мене денес. Ќе ве читам само.

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.812
    Допаѓања:
    202.823
    Поздрав друштво, честитки за сите што славеа изминативе денови, само убавини да си имате.

@WORRIED.BT дефинитивно не вреди таа работа, за тие пари, ама ко што рече некој, дека има луѓе кои работат за таа плата, затоа не даваат повеќе. Оти кај нас газдите мислат дека секој е заменлив. Да, секој е заменлив, ама не секогаш. Работодавачите не знаат да ги мотивираат сопствените вработени за да бидат сите задоволни, и самите работодавачи, и вработените и клиентите. Не за џабе Ричард Бренсон има кажано дека клиентот не е на прво место, на прво место е вработениот. Ако вработениот е задоволен и добро мотивиран, нема зошто клиентите да не бидат задоволни. Исто и газдите. Ама јбг, слатки се парите што паѓаат во џебот со туѓ труд, не им се дава нешто повеќе, и притоа не зборам само за финансиска мотивација.

Ме чека турбо работен ден, исто ко вчерашниот, ама нека, барем поминува денот...

Убав ден на сите!

На Skorpija25, evangelina.ina, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.370
    Допаѓања:
    142.550
    @WORRIED.BT ти само ја отвори темата, не се однесуваат сите коментари на тебе, туку генерално, во какви услови се работи. На форумов имаш оставено впечаток како борец, а не принцеза, не верувам дека некој те доживува така.

На evangelina.ina, Thallia, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    7 polni ima, omilena e vo maalo, uste da ne bese tolku losa sovrsena ke bese:D
    Za mene e najjjjposebna(kolku ligavo zvucam:omajka):inlove:
    Fala ti na ubavite zborovi:hug:
    Jas nikoj ne poznavam od forum ama mi ostavile vpecatok kako iskreni i dobri nekoi licnosti.
    A vo nekoj so sila zivotot da si go pravi rozev pred nepoznati ne veruvam zs ne gledam potreba od toa...ili jas sum mnogu naivna/ prosta:|
    nebitno..idemo dalje(fingers)

На Skorpija25, Thallia, do-re-mi и 23 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Да и направиш Инстаграм профил! Со таква косичка има веднаш да стане мала селебрити! :inlove::hug:

На Ane-Goki1, Peco, dunika и 14 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.490
    Допаѓања:
    211.457
    Ме навјасала некоја сета,ретроспектива на живот.Почнува од како сме се родиле,но безгрижниот живот детски брзо поминува,па следи брак.Секој со своето,но борба за деца,по деца,плачело,да му угодиме,куќа лом на сите страни,колку и да средуваш не се стига,на работа,дома,трчај на сите страни:whew:.Потоа следува еден навидум помирен период,кога дома нема кој да растура,се е на место,освен купови алишта за перење,оти ќе излегува па да се пеглани:lol:.Па се преживуваат сите љубови,те боли заедно со нив,се радуваш заедно со нив и успеси и за паѓања.Но тој период ете во тој сум баш сега,и не е така мирен скроз,тука се постарите на кои им требаш за се нешто,сами сте двајцата,препуштени еден на друг,но не баш.Потоа ќе си се прочиташ во рубриката снаи и свекриви,па внуци,кои патем сакам да сум здрава и жива па пак да се трча со цела сила.И и дури си пукнал со двата прста веќе си на местото на старите.Живот,за кој дури сме млади не сме ни свесни колку брзо тоа тркало се врти,ако само нека се врти:).За на друго место место ми беше напишаново,но таму сеуште немам право,млада си сум,на форумов де:D

На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 23 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добро утро и од мене, @Annath вчера вечер сакав да пишам за ставот на нашите газди-секој е заменлив ама се разви тука муабетот во некој други насоки,прочитав а и уморна не пишав. Многу се мудро ти е напишано,се надевам ќе наоѓаш време да укрaдеш од паузата барем да ни пишеш по ред-два,ја разубавуваш темава. @WORRIED.BT и ти ја разубавуваш темава,слободно чупе пиши си,која како те доживува и колку и како советува тоа повеќе сведочи за самата таа особа каква е како личност,како ги доживува ситуациите итн.
    Јас ти реков и еве пак ќе се повторам вагај си шо си зијан што ќар и пресечи-одлучи како сметаш. Сепак млада си и енергична има време пред тебе,време за се,а децата еднаш се деца.
    Познавам две особи кои не работеа ништо до некои 7-8години на големото дете и 5-6 на второто-помалото. Ги познавам многу добро,едната е поситуирана,другата и така и така но и двете можеа да ранат фамилија со една плата и помош од родителите нормално,на пример за летен одмор со баба и дедо или летна школа-одмор плаќаат баба и дедо.
    Ако имате можност би прифатиле да не работите додека не ви потпораснат дечињата на пример да се по некоја возраст за школо еве 6години? Или пак сте поборнички на ставот мама што ако има деца мора да работи,да излегува од дома,дека има друг свет освен се да се врти околу детето?
    Инаку за погоре спомнатите две,едната се вработи во државна служба откако децата потпораснаа,а другата во приватна фирма,ама пред некој месец разбрав си заминала од таму а плус и се преселија во куќа што градеа па изгледа сега е зафатена со тоа. Но кај и да е и таа пак ќе се вработи,претпоставувам.
    @LejlaD синко-мали ти пораснал,памтам еднаш пиша како е заљубен,ајде,ајде не се грижи,остави да го живее time of his life,сега му се тие најубави години. Како би пак да се вратам на 16-17 ќе си кажев прво преубава си чупе,ако имаш вишок 5-10кг,ама....со овој мозок во тоа тело и тие години невозможно е пак.
    Затоа луѓенца мили правете си што ви е мерак на душичката овде и сега,животот е премиерна претстава која еднаш се одвива и нема можност за генерална проба и за повторување и повторување и повторување на истата:hug:

Последна измена: 25 јули 2018
    На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 17 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.175
    Допаѓања:
    276.751
    Како да не знам што да пишам,па ајде кафе да дадам
    6991964-coffee-cake.jpg
    @LejlaD во сличен период сме,со поголеми деца со слични проблеми,со стари кои се како мали деца...А тебе те гледам толку многу им угодуваш на сите...:)
    Тоа е живот...
    Немам идеја за денешниов ден...
    Бидете активни оти ќе цркнам од досада...
    @mal.ecka малата е прееслатка,немам син ,ама имам полно мали внуци,ќе идеме Пп по невеста...:hug:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.301
    Допаѓања:
    182.584
    Еве го мојот став, па кој како сака нека ме сфати. Со високо образование и работа што е од мој домен, за плата под 300евра не прифаќам. Почетна плата. А после се разбира очекувам и покачување. Си го имам размислувано ова многу пати, и ако ми требаат пари, пре ќе одам да чистам станови и куќи за 1000ден. дневница, 5-6 дена во неделата, отколку некој да ме прави будала. Барем можам да откажам кога сакам и кога ми треба мене ден, а не да се тресам од газди. Точно е дека има луѓе кои пребираат што да работат и ништо не им се погодува, ама па од друга страна многу е важно и да не се потценуваме. Треба да им дадеме до знаење на работодавците дека имаме достоинство. И не само за платите, туку и за условите во кои би работеле. Да не можам да отидам до тоалет, да се напијам вода, или да јадам, на што личи тоа? Да имавме салам држава, викам трудова инспекција и да видиме дали ќе се работи под тие "услови". Еве еден мој пример, пред неколку години требаше да водам две групи на дечиња од претшколска возраст, во приватна градинка. Првично беше побарано едно, за потоа тоа да се надгради со уште барања, кои ќе одземеа многу време и труд, нели за да биде тоа светски, дека приватна градинка. Знаете за колку пари? За 300ден. Да, за 300ден. неделно, на место каде заработуваат 200евра од дете. Кога ѝ кажав на сопственичката дека тогаш треба да разговараме за друга сума, не се јави веќе никогаш. Не бев вработена уште и ми требаа пари. Ама некој да ме прави будала, не дозволив. Кој што сака нека кажува, ама поради вакви искористувања, сме дојдени на ова дереџе.

На Skorpija25, evangelina.ina, Thallia и 23 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Во животот ниту една состојба не е перманентна. Денес си без работа/пари/дом/партнер/дете .. до утре тоа се менува, и обратно - имаш па немаш..и така до недоглед. Само едно нешто е трајно - нервите и здравјето кога ќе си ги изгубиш, нема назад! Затоа, бар каде можеме да си влијаеме за нивно зачувување!

На Skorpija25, evangelina.ina, Thallia и 25 други им се допаѓа ова.
  15. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Во потполност се согласувам со твојот став и јас би играла така.
    Не сме во робовладетелско општество па да не смеам да вршам нужда,јадам или пијам пиххх.

Само да ве поздравам.
    Чувајте се жени без здравје све е бадијала,ниедна пара не вреди на светов.
    На работа денес се изнаслушав триста глупости,де ќе се правела реорганизација,де порано ќе сме оделе во пензија,па ќе сме имале некои повластици шијем ти га ѓуро,додека не видам и чујам со свои уши не верувам.
    Ај имајте убав ден ако нешто ми текне до после ќе си кажам.

На Skorpija25, Thallia, mira.mira и 20 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.249
    На секое работно место се бара работа, посветеност, труд и тоа саглам рмбање, на работа се работи во вистинска смисла на збор и така е се тоа како што оди и нормално ама не можам да сватам и да соџвакам кога некој се изживува врз тебе, ти нуди трошки и не ти дава да јадеш/пиеш одиш во вц а притоа ти рмбаш и се трудиш од петни жили
    Е тоа за мене е изживување настрана се
    За некого може не е
    Не знам
    Али ваквите газди не треба да имаат работници за да извлечат поука и разберат дека работникот не е робот не е роб и не треба да се изживљаваат
    Да и дојде на глава
    Ваквите газди кои те третираат ко ништо и те множат со нула се нечовечни и трули и не, не е во ред згора на тоа треба да се пријават ваквите ситуации

Значи на работа се дава се од себе, се работи и рмба но си има и правила кои што треба да се почитуваат основни човекови правила, ако јас давам се од себе треба тоа да е обострано а не некој да ме прави глупа при здрав мозок

Се додека дозволуваме да не газат ќе им се може да не газат, фактот е тој

Треба и ние луѓето да се цениме малку повеќе во животот и малку повеќе да зборуваме да се буниме и да си ги бараме правата

Тоа е мојот став на темата
    А нормално дека секој си знае за себе и за своите ставови, а воедно и живот.

Добар ви ден и убав ден

На Skorpija25, Thallia, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Во животот најскапото нешто е времето (не во смисла на пари), посебно откако ќе дојдат децата. Не дозволувајте некој да ве малтретира за ситни пари (па и за големи). Според моето искуство првиот впечаток за нештото е и највалиден. Ако нештото изгледа лошо на прв поглед, џабе да се загледуваш по стопати и да премеруваш. Ако не чини, не чини. Секоја дополнителна шанса, втора, трета на некој што не вреди е само изгубено време. Истото важи за многу работи, ако купувате кола, бирате работа, давате шанса на партнер што не го бива, итн. :)

На Skorpija25, evangelina.ina, Ivan4e04 и 31 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    150.683

Најточното нешто што некој го напишал досега!

На Tajnaotrovna, duffi, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Искрено не ве исчитав сите и не знам што е целата работа со темава за ниски плати и никакви работи, ама луѓето што ги прифаќаат, ги прифаќаат затоа што стварно немаат друг избор. И мислам дека е убаво штом може да си дозволите да си одберете, да прифатите или не, затоа што некои немаат таква опција за размислување. А постојат такви семејства, без разлика дали сте ги сретнале или не. Работодавците ќе го искористат ова и ќе го ицрпат максимумот, а тие за лебот ќе ќутат, за жал.
    Се надевам никој овде не е во таква ситуација, ниту пак ќе дојде до таква ситуација.
    Поздрав добри луѓе. Ме јадат мислите, ќе ме изедат цела, се занимавам со глупости да не мислам. Искрено ми е стварно тешко и вака кога си паузирам со денот ми се плаче многу. Арно што си отворив да си се пожалам :) Имајте убав ден. Се е релативно, за некои едно е битно, за други друго, а времево не стои.

На Skorpija25, Thallia, do-re-mi и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    Јас и @dunika вака
    IMG_20180725_130257.jpg Повелелеее

Трет пат во брак излезена без маже :rofl:
    Само скапо да не ме кошта :D

На Skorpija25, senjorita-v, Tajnaotrovna и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.