Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Јас не сакам со никого да се гледам:), зашто ќе откирете дека сум ќопава, грда, дебела и ќељава:|

Добар ден
    Сиромашен ни е јазикот, и нема голем фонд на зборови па со еден исто збор , зависи од тоналитетот еден пат може да те наградат, ама за истиот збор може и ќотек да изедеш:)
    Лудби меѓу луѓе(facepalm)

Незнам како и незнам кога, ама во некој неосетен момент многу работи во животов ми се разјаснија, до тој степен што станав индферентна кон се што е вон: него, деца, родители, здравје и дом.

Колку пати се обидуваат да ми разјаснат ,,мистерии,,...кој што рекол и зошто...кој е чиј....
    Уште да им речам дека ме заболе уво.

Сега дури ја сфаќам мајка ми кога на времето ми збореше ,,макај си од крајот,,...или...,,мети си го својот двор,,.. што и значело тоа.Со години сум расправала криви дрини, море на моменти и сум плачела во знак на соучество и емпатија|(.
    Гуперда(facepalm)

Ај, имајте убав ден:hai:

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.280
    Допаѓања:
    260.881
    @zhap4e спремај жолтиот фстан одиме у живот со Бригита ;)

На Esmeralda-MD, Ariel, Bridget и 10 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Едно од подобрите мислења во темава во последно време:bow:
    Ај по пропис да си напишам дека јас сакам да ме разберете не само да пишам.
    Свежинава ми прија деновиве,полесно ќе се пакувам како што сум конфузна што да земам што да оставам уште жештини и клима ми требаат да се замарам дополнително.
    Инаку времево дотепува,бега желба за одмор но кога ќе помислам таму какви пеколни жештини ме очекуваат ќе си плачам за овде. Но затоа си направивме план да биде аванТуристички одмор,пензионерски веќе истерав мајО. Треба да подразмислам што за ручек,да е брзо и вкусно,да не ми пречи во распоредот за денес,а може и ќе нарачам или купам,ако не заврне снег дотогаш или дожд поверојатно:rain:

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.636
    Допаѓања:
    174.931
    Ж'та боја сакам и јас . Умрена сум по неа :inlove:. И црАвена :)
    Внучка исто во последно време е опседната со оваа боја ( ради принцезата Белл) . Татко и и рекол неќни - Иста си,цела си на тетка ти . Па детето ми се јавува на тел и ме прашува - Тето и ти ли кога ќе пораснеш сакаш да бидеш Принцес Белл? :). Не бе тете и велам - јас СУМ веќе Принцес Белл.:D
    Ејјјј кога рикна дете да плаче - она ќе била Белл , јас да сум била некоја принцеза Ариел :tmi:

Маже спие уште . Уште малку да го будам и идеме на ручоЧе .
    Пак Боко :party::party:
    @dunika со Симона ќе идеме :D
    Гледаш дека нема спас ни маже ни Симонка од мене. :P

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.272
    Допаѓања:
    226.751
    Да ве поздравам вака.
    20180726_105423.jpg

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  6. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @zhap4e Нихао, да ми се придружиш да гледаме заедно кинески серии, немам со кого да ги коментирам :D
    Многу полесно можам да ги научам корејскиот и јапонскиот, поразбирливи ми се, се имам утепано од гледање корејски серии и јапонско аниме, ама на срце ми лежи кинескиов. А ништо не го разбирам! Најверојатно зашто истите зборови со различен тон ги користат за повеќе ствари, па све звучи како да се повторува :) И на јапонски се имав запишано едно време, ама ми се поклапаше со работното време и не можев да стигам, се откажав :( За кинескиов некако потешко се наоѓаат курсеви, и мислам дека ќе бидам ужасна во истиот, ама некогаш дефинитивно ќе пробам.

Јас имам неколку луѓе од форумов со кои со задоволство би седнала на муабет, чај, кафе сеедно, ама сум socially awkward во последниве години, и затоа си ќутам :(

Не знам дали има и некој друг, толку многу да сакаш човек што не ти е роднина, ни сопруг, ни дечко. Срцето ми заигра кога прочитав дека е среќна, страшно ме боли кога знам дека не е. Ете таква некоја поврзаност имам, толку ми е испреплетен животов со неа, кога не е добра, ништо не ми е добро. И не можам да најдам друг пријател на кој би му била вака лојална, или од кој би добила волку значење. Може е и до нашите карактери. И сега ми доаѓа некој и ми вика, можеби за свое добро е подобро да се тргнеш на страна? Од што сте правени, да оставите човек на мака? И тоа човек што го сакате?
    Си се исповедав.
    Шеше што ме ислушавте :bug:

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 25 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Aj d.utro i od nas :)
    Da ne me razbudi edna tetka na vrata -uste ke spiev (facepalm).
    Sto mi tekna sinok za bugarska ljutika na net da bara:yawn:m (facepalm)-mi izleze mislenje od ovde,od 40...pa koga se rascitav mislenja od avgust lani navamu (facepalm) ...do 4h sabajle (facepalm)

Sinko mi se vraka deneska t.e.nokeska :inlove:, majka beee-edno cudo hrana vo plan mi e da zgotvam deneska da go precekam .Malata me zeza kako na robija da e bil a ne na odmor |( :rofl: (facepalm)

Sakam zolto-ama odamna ne sum oblekla nisto zolto.Si teram ja crno-crno pa se ne vidi(facepalm)...najubavo mi e ...a u leto -na cvetiki ,sto positen dezen-toa podobro.
    Kafe ispieno u duet propraten so liker od orev-za da trgne denot de :lol:
    Aj :hug:

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    :^)

Си направи и ти ликерче?

На 1209, Esmeralda-MD, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  9. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Си направила Стетка а не части,ај и така не и го бендисувам со орев,јас од горчливиот-минт сакам:)
    Благ ми е животов,горка ми е пијачката,кафето...Порано ми велеа обратно од вкусот на кафето како редовно што го пиеш таков ми ти бил/е животот:D

На Skorpija25, Ivan4e04, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Aha ;)
    Uste fildzani ne izmiv,sednav tuka so vas-domakinka beee (facepalm)
    20180726_113932.jpg

Последна измена: 26 јули 2018
    На Skorpija25, Esmeralda-MD, Ariel и 16 други им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.828
    Допаѓања:
    94.936
    А Симона мора ли у Боко да седе|(
    А @Bubce38 ?

Ај добар ден:hug:
    Каде е ладно:wasntme:?
    Овде е топло кај мене.Сакав викендов до Охрид едно кругче прогнозата вика -Не!

Ж’та и јас обожавам,во сите нијанси,а плакарот ми е 90% монохроматски,црно,бело,сиво,џинс,и мнооогу блузи со штрафти.

Ај чус,имам уште две пломби за правење,прав иселеник се враќа со здрави заби:D

На 1209, Skorpija25, Thallia и 20 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ден луѓе! :coffee:

Го тегнам кафето на спална. Малиша спие, да стане ќе го земе мајка ми, јас да присредам. Да се спремам за гостите. Сакам и по некое подароче да им земам, еден дел купив, сега да докомплетирам. Ама уморна сум од луѓе и гужви. Колку ги сакам толку и сакам да одморам. :tmi:

Не можам да најдам мекици, овие од кои нарачувам се на одмор. Па ако некој од мојот крај има некој контакт кои прават по порачка нека ми пише бројче. Навистина не знам кај да се обратам.

@Bubce38 со задоволство би го донела зетко, ама си легнува во 8, а претходно маж мој тешко да стигне. :doh:
    Иначе баш е примерен за шетање, на културни места културно се понаша.:D
    Најсреќен е кога шета. Маж ми вика, па нема на кој да личи. :rofl: Ист бил како мене! Па затоа си го родив. :D

Рефка јас многу убава жена ја замислувам, мислам сум кажала некогаш. (hollest)

@kravce
    Имам една ваква особа, толку мила и драга. Можам да и кажам се, и знам дека останува таму. Ама знам дека пати, знам и зошто, ама не е мое да се мешам, немам како да помогнам. А ми е мака кога гледам како се тишти. Само и посакувам наскоро да дојдат убавите времиња за неа.

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Кај мене е ладно,може дека не ме грее кафе в рака. И јас се зачитав и толку од второ кафе, ептен домаќинка:wasntme:
    Охрид минатиот викенд беше пријатно иако времево исто вакво. Малку подроси приквечерието ама толку. Се капев не ми беше ич ладно. Ама можда и до мојот терморегулаторен центар да ќе е,на сите ладно мене топло за в езеро/море(poolparty)
    Чус...од кога го немам прочитано/слушнато од кога одев на курс по германски и на заминување од час.
    Така да @SV1911 кога пишуваш за курсот баш те разбирам. А немаш опција да земеш напредно ниво,па ти и некој друг побистар,двајца двајца ама динамиката на учење да е какошто ви одговара?:?:

На Skorpija25, Esmeralda-MD, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    I mene mi e toplo segde ...sta kes-vrie krv,mladost :rofl::rofl::rofl:(facepalm) |(

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  15. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Чувај на залиха од младоста дека во комбинација со пијачка мене топлотен бран ме мава па топлотно цунами,жива вода се правам одма:whew:

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Нема. :( А1 групите се потполнети целосно, не ни можам да се преместам во друга група дури. Германскиот јазик не многу популарен тука, има само 3-4 школи кои го предаваат и сите се скапи, па затоа и се решив директно во Goethe, бар кога веќе давам пари да земам и сертификат по стандардите на Германија.

За А2 не сум спремна се уште, фонд на зборови имам, знам да читам добро веќе, разбирам и се тоа, ама граматиката ми е слаба страна. Не можев да најдам добри објаснувања на интернет, се ми беше не целосно сфатливо и некако недокажано.

Тоа е што е, уште четири недели останаа па ќе полагам. Речиси пола помина, летна времето. :)

На Thallia, Esmeralda-MD, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    za u starosta ,,kozhushche" ke si nabavam ma :rofl: (facepalm)
    eve @referentka neka pojasni sto e to ,a ona ako neznae ondak @lunicka (facepalm)
    Aj da zgrejam jajca (facepalm)..za blagoto :P

На Thallia, Esmeralda-MD, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @SV1911 граматиката е комплицирана ама со убаво објаснување и учење нормано не е несовладлива. За сертификатот си во право-интернационално е признат.
    @stetoskop чупе ништо не те разбрав:rofl: само благо прочитав на крајот.
    Мене не ме бива за тоа,ене и миксер и јајца и се,стојат. Ќе тркнам за ручек и десерт посетне.

На Esmeralda-MD, NarCis@, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.489
    Допаѓања:
    211.430
    Добар ден и од мене.За многу години денот св.Архангел Гаврил,честито кој слави имендени и слави.До црква бев,па сега кафе на мени.Некој саат дремнав,дежурна бев ноќеска,важно свекорчо го опрајв,како и обично де,денес признава,а од утре забораено.Така да ако некоја од вас отвара старски дом,еве кандидат за работа.@WORRIED.BT се надевам дека кафето ќе се пие кога ќе реши @Bubce38 да намини во селово,да прогаламиме и ние на некоја маса,и штикли ако треба ќе носам :D.Светли бои не носев воопшто,плакарот црн ми е,сега почнав по некоја боичка да нафрлам,бело блузе и сукње тегет со цветчиња за мене во светла боја облечена(facepalm).Имам еден комплет бел,сукња и саковче спортски модел,ене го стои за украс,како во крадено да сум облечена се осеќам кога го облеков,смотка(facepalm).Сега да ве дочитам и кафенце повелете :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:.

Заборајв да се пофалам,лиќерчиња ставив,од вишна,малина и тој прасковачата,само прасковача е готов,другиве два не,ме настрвивте за ликери па морав,а реков пари за ракија не трошам,нејсе,маШ рекол-маШ одрекол е работава:lol:

Последна измена од модератор: 26 јули 2018
    На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    106.553
    На здравје да ви е :d:

На Esmeralda-MD, NarCis@, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.