Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    @LejlaD арно што ме потсети за Архангел Гаврил дено му е,за многу години кој слави. А спомна мене ми текна на црквата в Бт.по патот кон кај тебе кон Ресен/Охрид надесно и Дихово налево. Почнав по цркви Бт.да се ориентирам,а и убави цркви има.Мерак ми е да откривам нови и нови не за џабе турците го велат градот Монастири,град со најмногу цркви/манастири ко Охрид бисерот наш. И во Струга на Калишта е убава црквата,ама ко женски манастир во с.Рајчица немам видено поубаво.

На Skorpija25, Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.489
    Допаѓања:
    211.436
    Довлеџик е црквата,сношти и денес игла нема кај да се фрли од народ,традиција на битолчани е да одат,дождот силен сношти не зезна,па сабајлево имаше доста народ.Точно таму е како што кажа,за манастирот во Рајчица имам многу слушано но не сум била,во план ми е и Бигорски,здравје некогаш.

На Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  3. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Кркрдаш-Довлеџик,не знаев дека на таа црква мислиш. Мислев накај Ресен има некоја,тој крај не го познавам најарно. За оваа црква не да е гужва,хаос е човек за човек да влезиш. Сум била,сум преседувала и св.Ана Малоишта 7ли8ми ли август и Голема Богороица горе црквата Трново/Магарево. Јас се наканувам накај Островски манастир надвор од нашиве,ај ќе биде.
    А Бигорски прв да го видиш кога ќе можиш.
    биг1.jpg

На Skorpija25, Esmeralda-MD, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Ova ke go razberes valjda:rofl: (facepalm)
    IMG_2512.JPG
    Pusti oglas mesto mene ,ziti se :rofl: (facepalm)

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.246
    Мн убава плотна имаш
    Мермер со шари а?
    Преубаво

На Esmeralda-MD, CaraMia, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  6. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.489
    Допаѓања:
    211.436
    @CaraMia Кркрдаш и Довлеџик се на различни места,Довлеџик е на излезот од Бт,помеѓу кружниот тек со филџанот и бензиската на Макпетрол па или за Ресен или за накај Пелистер вртиш,се надевм убаво објаснив.Кркдаш е над Баирот на тој рид,ваљда не те дозаплеткав:lol:

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    21.121
    ^
    А мене ма па версаче дизајн ми личи...
    Добар ден од мене
    Богами стетоскоп ме настрви на тесто.
    Еве сега од работа ко ќе си идам че идам да пазарам брашно , квасец и све остало. Нешто ќе правам, Не знам шо , ама ќе правам.
    Ликери, не стаив ништо- знам, не сум домаќинка, шта чеш...

Матно ми е во главава. А богами времето ме дотепа....Можда месењето ќе ме избистри малку а?
    Ајт поздрав од мене...

На Skorpija25, bittersweet, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    Немојте да ми се смеете ама со цел памет отидов да ажурирам сметка на фирма во банка без да понесам печат(facepalm)
    Знам дека треба ама тотално изумив, затоа што за ажурирање на физичко лице не треба:D

Ме наврна...ах колку ја мразам есента:lol:уште па кога е сред јули|(
    Ми се пријаде од тоа суканото 8)

На Thallia, Esmeralda-MD, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.479
    Допаѓања:
    150.629
    5-6 саати сон....глава ми прска...нервозна сум и лута ама на себеси оти се залетувам по се што лета....остарев и ум не ми дојде....

Ај ве оставам во добро здравје и расположение поарно од моето...

Отидов на садо-мазо работното место!

На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  10. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Само да ве поздравам
    Луѓе гледам некои слики и да ви кажам право оваа жената на принцот Хари Мегам Маркл ми е многу симпатична,едноставна шминка,фриз,елегантна и другата Војвотка Кејт ми е симпатична ама оваа некако ми е посебна,мм вика бегај таму каква е никаква ама пак јас ја гледам со други очи.
    Оваа Кејт ама се заака 10 деца ќе им роди секое летенце детенце.
    Дури еднаш најискрено се запрашав дали стварно е трудна и ги раѓа децава.

На Thallia, Esmeralda-MD, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Bridget, телефони оставаме со @Bozica1980 кај келнерот, а секјурити-то може комотно да не провери за бубица да не носиме :D Бирај Божо и ти..кој од фустаните ќе го носиш за средбата на векот.:rofl:
    @kravce и јас сум у socially awkward период кој стана децениски период. Па, си го прифатив ко константо веќе стање. Новата јас.:D Сакам и јас да научам некој од тие јазици али, мозокот веќе нејќе да прима информации мислам дека:bug: исклучок ќе е ако утре ми речат: Жаба, пакуј се...од следна недела почињаш работа у Џапен, Чајна или било каде:D

На Skorpija25, Esmeralda-MD, kravce и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Добар ден
    Немав пишано на темава од понеделникот,па ми се собрале 20 страни за читање.
    Дури два-три пати ги прочитав за да не заборавам за што сте збореле :rofl:
    И на крај земав си запишав,да не заборавам :D
    Најпрво да честитам се по ред.
    Убаво да си поминеш @Dadusicka на одмор уживај и за нас.
    @Cka со среќа нека ви е новиот дом,да го исполните со многу љубов :f:
    @V.odolija честито крштевање и роденден само убавини да го пратат :l:
    @stetoskop мило ми е што се врати,немој да одиш никаде :hug:
    @mal.ecka морам да се согласам со сите ќеркичката ти е преслатка :inlove:
    Колку косичка има да не знаев дека е 7 мес ќе помислев дека е поголема.
    @WORRIED.BT :hug: Штом е таква работата дефинитивно не вреди,а и платата е мала.
    Ако немаш голема потреба од таа работа,не си ја мачи душата :hug:
    А сега нешто за темите.
    После умерена доза на алкохол мафето е најубаво и имам поголема желба :$
    За која боја на облека не би ја облекла па според мене портокалова и жолта.
    Такви бои немам во мојот плакар едноставно не ми се допаѓаат,а и нема со што да ги комбинирам.
    Целиот мој живот давам пари за слушалки,редовно ми се расипуваат,а кабелчиња па колку памтам досега не сум имала проблем со нив.
    Ајде доста е сега за сега.Се заборавив од пишување

Последна измена: 26 јули 2018
    На Skorpija25, Thallia, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Два саати отспав :yawn: морам да наоѓам друг распоред, вака денов на пола ми се дели и ептен ми оди на нерви. |(

Се однесува за курсот, во спојлер е бидејќи го отупев со ова, ама немам за што друго да зборам :P

Приметив прерипнува некои делови професоров, од многу млатење слама не стига сѐ по ред да ни објасни.

Во овој пасус требаше да научиме да напишеме неколку работи, да раскажеме за своето семејство ама ништо од тоа не поминавме, освен поимите на брзинка.

Да се жалам? :wasntme: Само ја се жалам на сѐ и сешто изгледа, на другите им е погодено..

Да зготвам нешто набрзинка па да учам. :pizza:

На Thallia, bittersweet, Esmeralda-MD и 22 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.247
    Допаѓања:
    148.707
    Баш ми е криво. :(
    Друг пат одма до Ординација Луканоски сум најназад спроти градинката лепенка. Зашто не ми пиша? Да ме бараш нареден пат! :*
    Инаку кај мене тоа па тоа. Има новости онака некои ситни, ама ме мрзи да пишувам. :D
    Само да ве поздравам :)

На Thallia, Esmeralda-MD, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.167
    Допаѓања:
    21.121

А бе па и ти, ко бубалиците си .8-|8-|8-|8-| :D:D:D:D..Вака те замислувам ко на тие филмовите, се нешто они имат да допрашат, да испрашат, тажни се зашто немаат дополнителна задача. :lol::lol:

Инаку се шегувам. Ова вака како шо го напишав сигурно сум го размислувала во 6 - 7 одделение,
    :wasntme:. Се сеќавам ко идев на курс, англиски, колку само сакавме да се кикотиме со другарка ми, и да се смешкаме за глупости, а особено да се израдуваме ако не ни дадат домашно....:wasntme:
    А сега, потполно те разбирам, Оделуваш време, пари, средства и сакаш да добиеш пакет каков што треба. За на крај и самата да си задоволна и за поторшеното време и пари, а богами и труд. Особено што и возраста е зрела, па од другата страна можеш да го приметиш и предавачот кога забушава, импровизира, прерипува ....
    Не знам само како да ти помогнам. Спроведувај си ги вежбите дома, само ќе немаш тутор за корекција.

И така драги мои, при крај денов. Едвај го завршив, се изнаработив поштено. За тава, денес фамилија частам скара. Ајмо кој е за Еспадрила части... И салата голема разбираш...За маж може по некоја жта, или :beer::beer::beer::beer::beer::beer: а за децИ- газиран сок :lol::lol:. За мене вода и едно :coffee::coffee::tmi:, зш глава ми е матна, па мош ќе ме одмати јадењето и турското...
    Ај да ставам :makeup::makeup:, да поднаместам фенирана фризура :emo::emo:, да истегнам долгите нозе (hollest)(hollest), и идем ...
    Убаво попладне ви посакувам.

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.174
    Допаѓања:
    276.737
    Сакам дружба,со повеќе луѓе,можам да толерирам разни карактери,и надвор а и дома,можам да пречекам и сум пречекувала и по 15 ина и повеќе луќе во двор со скари, салати,благо...Не ми било тешко ,не ми стварало нервоза.Нит сум жалела пари нити сум цепидлачела...Нема некој од моја и негова поширока фамилија ,другари,комшии да не сум го угостила откако го суредивме дворот .
    И отсекогаш сум се чудела на недружељубиви луѓе,кои не сакаат такви седенки ,избегнуваат дружба посебно па кај нив ...(fingers)
    Е сега сето ова се повеќе ми пречи,се повеќе ми ствара нервоза,тешкотија.Не во физичка па и финансиска смисла колку во толеранцијата кон луѓето.А и сите сме некако толку изменети,нетолерантни,себични,немпатични,намќори...Па и јас почнав таква да постанувам.:o
    Кога чекав јас се можев сама,од никого ништо не очекував,јас сум ги викнала,а сега еднаш некој друг те вика и ти накалемува еден куп обврски,па и уште мрчи...
    Затоа се помалку има дружби,големи седенки,заеднички прослави...Другарсто и висински пријатели пак ич...
    Кога ја читам @PUPICA со гостите на викендичка толку јас се препонавам во претходниот период.
    Туку нека зема пример од мене и нека ги оддучува оти ќе и одмили после и таа сама таму да оди...
    Ете така си промрчев...:shake:
    А додека пишувавм мм ми се јави и ми даде повод за уште едно друго мрчење ,ама ај тоа понатака:devil:
    Слаба лунербата за мене некако...:x

На Skorpija25, Thallia, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.489
    Допаѓања:
    211.436
    Помош ќе ве молам,колку време е потребно овошјето за лиќер да стои,на пр. вишните со се ракијата?

На Esmeralda-MD, referentka, CaraMia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Te чактисвам јас се огрешив со локацијата иако денес некако не се рабирам со локации а и со @stetoskop такоџе.
    Чупе што се потиш со тоа оклагијата па грчки принт оздола...ај за арно да е,вредни жени домаќинки. Јас си спремив ручекот,нешто докупив,јадени,прејадени. Варам кафе,повелете:coffee:

На Esmeralda-MD, LejlaD, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.636
    Допаѓања:
    174.932
    Вишните бар 3 недели
    Јас обично и 5 недели ги чувам надвор шишињата , ама три се доволни

На Esmeralda-MD, Chantal, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    40 day's min.
    Moite uste stojat u flasa-dobro me podseti da go procedam.
    I od aronija isto -i toj neproceden stoi.
    A od praski kako bese?

Sister Caramia,sto ne me razbra ,za kozhushche li?:wasntme:

На Ane-Goki1, Dust, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.