Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.752
    Добро утро.Пијам кафе и се мислам како да се облечам за на работа денес.. Прогнозата не е секогаш тачна. .

На Skorpija25, Peco, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Добро утро! :yawn::coffee:

Кој е за смуди повелете, таман ќе ви дојде после вчерашната журка. :D

Куќава ни плаче за генералка, а јас (а и мм) плачам од колку често тие генералки треба да се прават. Златна Еврпоа, што по на север, тоа помалку прашина ми се чини. :D

Тема носталгија ја затворив пред некој месец. Јас сум од оние луѓе кои што кога се сеќаваат на нешто убаво, но изминато ги фаќа таква депресија после. :wasntme:

Ќе се сложам со @Cosmi целосно, ама би додала дека и денес не ни кажуваат сѐ, туку баш ги извртуваат работите како им одговара и никој не носи одговорност за тоа. Порано барем диктаторите се труделе да се задржат на власт, па со тоа сите што им рушеле поредок ги тргале.

Јас сум родена '91ва и имав убаво детство. Дома влезната врата моите ептен ретко ја заклучувале, се играв на улица цело време, имав неколку другарки/другари со кои по цели денови во лето шетавме заедно, јадев органска храна.. така да, не биле само 70тите убави. :P

----

Втор дел!

Се лизнав, ќе се потепав.

Од моето мрчење имало полза. На време дојде денес професоров и почнавме со вежби.

Сега чекам другите да завршат, ко по обичај. ]:)

Ми се јаде, нешто денес смудиво не ме држи долго. (waiting)

Имајте убав ден друштво! :sun::f:

На CaraMia, bittersweet, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Што ви требаше муабетов за југоносталгичари,времево тиња,па уште и тоа...;(
    Во последниве месеци често си велам ех да не се случеа икс работи,ех каде ќе бевме,што ќе бевме,па и фудбалов ме дотепа:whew:
    Еве што слушам секој ден по мин 10 пати.Пупче е крив,сам се зарази,детски мозок,има нека тајна веза:?:
    Слушам,се ежам,па и солзи ми навираат...

И така...
    Кај и да е ќе пиеме кафе,па ќе се опраам.Ќе ме опраат де:Dполека,полека се создаде една фина критична маса друштво на работа, „друштво мало ал одабрано“:D;)(fingers)

Последна измена: 27 јули 2018
    На Skorpija25, Thallia, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Додека го гледам времево надвор, никако не ми е јасно како викндов пекол ќе биде:^)
    Со денови кашлам како куче:D

Ми се пие алкохол8)
    Едвај чекам дома да се приберам, една шопска да направам.
    Денес на мени - плескавици и пржени пиперки (веќе ми се испржени пиперкиве).
    И ракија ќе стегнам.Ма две.

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 28 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.893
    Ќе одам да читам во темата што денес за ручек за инспирација. Е пиперки ќе испечам. Све заборавам годинава, може чекам викенд да дојде. @referentka како е во Голден... Не баш арни критики имаше на фб, еднаш тргнавме на бањање ама се пишманивме дека ќе е ладна водата.
    Кафе е на ред кај мене. После малку дружба со крпата. Ја запоставив :)

На bittersweet, Thallia, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.273
    Допаѓања:
    226.752
    Вчера во маркет осетив чудни погледи. Ме гледаа како мрдната. Едно старче од што не моеше да издржи и отвори уста да рече.
    Во принцип кога пазарам количински имам навика производите да си ги вратам во бенквикот и да си ги сортирам на страна во кеси . Тоа одзема 5 мин. Не пола саат. А ми завршува ептен работа. Пример кеса ствари за замрзнувач. Кеси за фрижидер. кеси за фиока. Кеса за во тоалет ствари. И нормално внесена во тоа што побрзо да го направам наеднаш слушам-ах па ти ама ги редиш немаш попаметна работа. Јас ваква :| Некогаш може ќе преќутев Но сега не беше тоа некогаш. Велам јас може немам попаметна работа. Ама ти што гледаш во моите кеси очигледно ни ти немаш . Среќа на време прекина дијалогот. Толку ли сме огорчени што туѓо гајле береме па дури и во маркет?

На Skorpija25, CaraMia, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    260.893
    ^јас местам ко тебе. Ствари за старите башка, за веце башка, за замрзнувач...плус што пазариме ко да е смак света ама никој ништо не искоментирал до сеа :)

Ама сум се размуабетила по сабајле :)
    Screenshot_20180727-093426.png
    Ова ко за добро утро :)

На Skorpija25, CaraMia, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Не сме биле.
    Ама од блиски што биле таму, кажуваат дека е убаво.Дека е приступачно со цени и дека понекогаш имаат убави пакети со доручек и вечера.
    Убави се тие масите и лежалките под бадалхини.па немора да се бањаш, дете нека се шлапка, ние со мезенце под сенка.

На Ariel, Ane-Goki1, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  9. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    И ние исто така ги сортираме производите уште во маркет, ама не се случило некој да прокоментира. До душа, зјапаат цело време, ама навикната сум, тоа од што сум убава и со светол тен па ме загледуваат. :rofl: #умрелациганкаташтомефалела

@LiliBoz убаво си му кажала! (y) Нема што да им преќутуваш на таквите.

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Миров и тишинава ми годат:)...и ако не е море, и ако покрај езеро одиме на базен.....:) 1532678706576-2083704970.jpg
    Мака ми е што незнев дека другар ми имал супер апартмани тука, а ја се залетав у ридот, ама за другпат;)

Сега сфаќам како никој не ми фали, ни мајка, ни татко, ни сестра....колку себична сум станала, |( уживам во спокојот и мирот..:nod:
    Кафе допивам, чекам деца да се дотепаат и да одиме:^)

На CaraMia, bittersweet, Val-Dim и 28 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Седи таму во шума супер ти е како да сум таму сега диши чист воздух.

На CaraMia, Ane-Goki1, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    78.052
    Добар ден
    Бесна сум како никогаш до сега.
    Бесна на себе, дека не научив дека кога си добар, со лошо се враќа.
    И по којзнае кој пат се обидеа да извадат финансиска корист од мене. Човек ќе ги прибере в куќа, се на готово ќе им даде, и на крајот ке се сврти и ке те касне.
    Си се пожалив.

Сега убавото на ред. Жешко е до немајкаде. Легнувам и станувам со главоболка. Едвај се спие овде. За жал, немаме клими, па си зовревме поштено.
    Еве ме пак во метро, итам на работа. Имаат проблеми со возовите, од жешкото се топи се.

На голема раскрсница сум во животецов. Не знам кој пат да го фатам. Понеделник, одлуката ќе падне. Викендов ќе мозгам што сакам, а мислам дека се сакам. А имам многу за мислење.

Југославија и мене ми недостига. Таа дружба, без задни намери и користење, тоа братство и единство. Времето кога беше срамота да направиш нешто лошо, за да не ја срамиш фамилијата.

На Skorpija25, CaraMia, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.942
    Хелоууу(highfive)
    Изгледа само мене ми е жешко .
    Бев до болница ,малку ми се аповите што ги пијам ,сега почнав и некои инекции да примам . За прв пат поима немам што ме боцкаат . Нешто како експерименти да си прават на мене . Со задоволство прифатив .
    Уживам да пијам апчиња , да се боцкам , да се испитувам / проверувам од се и сешто .
    Не сум тачна знам :D

На темата од лилибозка ,скоро имав случка една . Купувам цигари и мастики од еден маркет и плаќам со картица ( немав ништо ќеш со мене) . Па нешто терминалот закочи , па снема хартија :tmi:. Еден човек позади мене се отепа од офкање . После 5 мин ми вика - Госпоѓо толку немате 100 ден да платите ќеш? Не сум должен јас ред да чекам оти вие немате пари :headbang:.
    Што ли требаше да му одговорам ^_^.
    Па за инает од кога ми наплати касиерката , си зедов и две чоколатца од каса . Па пак картичката ја дадов , па за "среќа " снема хартија и во фискалната каса :rofl:. Ептен ќеф ми падна што дотичниот господин си почека малку да си ги плати синалкото :rofl:

Ручек грашок денес .
    Не е лошо и некоја пиперка да испечам .

Утре ќе се бањамееееее(poolparty)(poolparty)(poolparty)
    Ваљда ќе ни се погоди временцето

Убав ден :f:

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро,веќе ден дошло.
    На дневен ред пакување куфери,докупено работи од маркет,уште се тоа у кола да се напика(секоја година викам не мкнам веќе ништо).
    Не ми е јасно што инекции се овие моите,наместо да се подобрувам јас сум за никаде,како ли ќе ме биде за нагоре,Господ знае..
    Преубава журката синоќа,и јас сум од тие што пораснаа во Ју.и малку видовме од тој живот.
    Би сакала да се врати пак,ама мислам оти ептен е трудно тоа.
    @referentka Џабе збориш дека си грда,ваква или онаква..Јас поинаку те замислувам,нешто слично како на сликата од аватарот со детенцето што ти беше..
    Ликер не сум љубител,го имам пробано тој со кафе и ми беше многу благ,за мене може џин тоник(facepalm):wasntme:.
    Да се фаќам за работа..
    Убав ден,и прекрасен викенд:sun:

На Skorpija25, Val-Dim, Thallia и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    8.738
    Добср ден
    Деновиве со бебе се журкаме ноќе па претепана не ни стигнував да прочитам и признавам така протрчав низ темава не читав све.
    Ноќеска спиеше иако со две будења сабајле се чуствував како цела ноќ да сум ја отспала.

Ќе пишам само на темата за југоносталгија. Бев можеби уште сум иако сметам дека е многу вистинит муабетот на @Cosmi
    Од пред некоја година сум блиска со луѓе што распадот ги доживеаа најлошо па видов и некоја друга страна на Југославија. Ми стана јасно зошто народот толку плачел на смртта на Тито знаеле што следи. Има една серија Државни посао па често се споменува како било, дури има епизода Е тако би било ( да не се радпаднела), можете да погледнете кој го интересира многу реално го опфаќаат и тоа време а богами и денешната ситуација.
    Сакав да прашам зборите ли вие српски, хрватски кога ќе се најдете во нивно друштво или се разбирате на македонски? Мене многу ме гледаа чудно па морав да попуштам и да се прилагодам. И ми е чудно како ретко ама има луѓе што разбираат, како маж ми од прв ден зборам македонски со него и другата крајност што никако не те разбираат.
    Убав ден друштво. p.s. Многу добар вкус за музика на темава.

На Val-Dim, Ane-Goki1, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    @malerozna не се нервирај за добро-лошо враќање.
    Кога ќе дојде време, ќе видиш како само ќе ти дојде , па може да тис е случи и за твој со прст нема да мрднеш.

Често пати Рефо значе да ми рече - ,,прегорена,, си (превод-изгорена многу пати па веќе немаш осет и дарба некого да го сфатиш).

Не велам дека некому свет сум дала.
    Не велам дека јас да не бев, некој којзнае каде би бил.

Туку велам дека тоа што сум го жртвувала во тој миг за мене било многу (може било време, може некоја ситна пара, може моја постапка..) а некој не го ценел тоа..па макар и два часа да сум ги изгубила или пет денарчиња.

На Skorpija25, Thallia, malerozna и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    @Viktorijaaa5 :hug:
    @referentka гледам во Голден има една слободна соба ама само со брачен лежај. За малата нема.. 40 евра на букинг.
    Се прашувам дали некој ќе плати 40 евра ако во Берово понудам доручек, базен, парна бања и сауна:D тешко тешко|-)

Денес трчкам по Скопје. Ме изнервираа во автобус, ме изнервира мајка ми што не сака на доктор да оди, ме изнервираа во една од продавнициве за бела техника..

Таа во автобус и направив место да седне до мене и после 2 станици почна да ме гледа...и гледа... од глава до пети ме измерка. Ја подгледнував онака под око и ми пукна филмот, па и се свртев:D - Извинете госпоѓо, што има толку интересно на мене? Нормална облека, тазе туширана, намирисана дискретно.. а вие зјапате во мене 5 станици:^) и таа... ама извини девојче.. јас онака се загледав... Јас па(facepalm) не не..не се загледа туку ме измерка. :envy: и се симнав на следната:tmi:
    Во продавница прашувам - може ли да нарачам 4 фрижидери и да ги платам тука во салон, а вие да ги доставите? Не можело..онлајн да сум ги платела а тие ќе ги доставеле..
    Добро бе, со камион да не треба да дојдам? Викни го шефот! |(
    Ахааа..можело.. Епа можело, зошто да не:smirk:

Па се натоварив во Рамстор и седнав на гиро:D да не умрам од глад:wasntme:
    Да видиме уште колку ќе ме изнервираат до вечер..долг е денов|(

На CaraMia, bittersweet, Val-Dim и 25 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Бишиња да не ќе колете :D

На Ane-Goki1, M&M, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    Не ма:rofl: заклавме претходниот месец(facepalm) да не е покусо и за моите во Ск и за нас таму:D
    За апартманите Рефке|( уште тие ситници останаа па ќе ве чекам на гости:rofl:
    Еее кога ќе ми текне..да не се утепав до сега туристи ќе имаше таму:lol:

На Skorpija25, Ariel, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Аииии...браво !
    Баш ми е драго.
    Гледам јас ќе го развиеш ти малешевието

На Skorpija25, Thallia, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.