Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

:*

Dust, malerozna, LejlaD and 2 others like this.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Ја па мислев дека ја зезнав нешто на телефонов :D паника ме фати (facepalm)

Dust, malerozna, mareane and 8 others like this.
  3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Пирошка на свадба ти е посебен специјалитет. Кој не ја знае нивната тајна, поарно никогаш да не ја дознае :D

СоС гости, лаф муабет и замина времето. Месечината ја гледавме, па затемнување, па одново појавување, сФе видовме. Па стручни муабети свртевме без употреба на гугл, кој знае шо од тоа е точно :tmi: Сакам вакви дружби, кај што има некоја дискусија, ставови, теории, знаење, а не комшиите да се тема на разговор...

4. M&M

M&M Форумски идол

Ете @Sesil ме потсети што сакав да кажам, она еророт ме изремети, уствари сакав да се надоврзам и јас за пирошката во постот на @NarCis@ , свадба без пирошка и похован кашкавал не е свадба :)
    @Mr. Right е како не одиш на свадби, некогаш и се мора кај ептен блиски. И ја не обожавам свадби ама кога ќе те поканат како да не одиш, освен кога знаеш дека е поканата повеќе од куртоазија, па да не биде *јас со цел памет ја поканив она со цел памет дојде*.
    Не знам што ме спотера со незаспивањево докај 1 деновиве, после тешко ми било да го изгурам денот, па нормално |(

5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Одам само кај многу блиски луѓе, истово ова важи и за погреби. Не ги сакам овие две места, особено второво. Фала му на Бога сите сме на број иако имаме стари луѓе од 70-80 години. Само нека оди со ред. :)

CameliaMiller, Bubce38, Dust and 8 others like this.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Сакав да гледам ама ништо не видов, облачно беше мме.

Ај добра ноќ :)

Dust, malerozna, mareane and 10 others like this.
  7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Си го фатил времето кога била целосно затемнета изгледа, инаку и Марс можеше да се види,како црвена ѕвезда ептен повидлива за разлика од другите.

Не знам колку се сеќавате на затемнувањето на сонцето пред 15+ години, ама тоа беше НАСТАН. Со денови се најавуваше, организирано следење речиси на секаде, па имаше некои препорака директ да не се гледа, затоа се набавуваа некои посебни стакленца, ко оние на швајц-апаратите што ги има...

За пирошка на свадба, мене само на една свадба ми дале пирошка до сега .... пу, јаз'k. Кај нас пирошката е најефтин додаток во менито, ја скокаат сите и место пиршока претежно се бира некој вид месо.

Last edited: Jul 28, 2018
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Добро утро друштво!

Се разбудив, а не сум наспана. Ама затоа ми се јаде, дупка имам во стомакот :D

Што ќе се прави денес? Денско кафе и излегување вечер во најава, а за повеќе од тоа ќе видиме.

Имајте убав ден!

Skorpija25, duffi, Peco and 20 others like this.
  9. referentka

referentka Moderator Staff Member

И јас наспана.
    Кафица и :smoke:.
    Денес на пица ќе се оди.Не оти многу сакам туку детево препека за пица:?:.

Сеа си велам-арно оти не тргнавме некаде на викенд.Со дождов само нервози ќе имав.Ако е за седење со Рефчено во соба и тука ќе си седам:nod:.

Имајтњ убав ден девојки

10. kuc

kuc Форумски идол

Dobro utro!!!
    Kaj nas oblacno no so nekoj zrak sonce pomesan...
    Mi se spiese no rabotata vika i taka ke si stanes nema spiene
    Custvuvam nekoe bockane od levava strana no si velam deka e muskul srce neboli mislam
    Aj ubav den!!!

11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добро утро! :yawn:

Денес планирам да постам, кај ја прочитав @Ariel за дупката во стомакот, сега и јас огладнев. :D Многу сум солидарна. :wasntme:

Синоќа не можев да пишувам поради истек на безбедносниот софтвер или што и да беше тоа на форумов, ама гледам не сум била единствената. Битно средено е сега, инаку не би можела да се уклучам. (fingers)

Пирошки на свадби имам јадено многу одамна, ко што ме држи сеќавањето беа ептен мрсни. Сега од храната што се нуди по свадбите ништо не јадам, па не ми се исплати да одам. :P Се шалам, на веселби одам само кај блиски луѓе и ништо од тоа не ми е битно. :)

Вчера засукав ракавите и средив низ куќа, уште малку има за досредување и чисто ќе биде сѐ дури неколку дена. :D

Ете така! :f:

Имајте убава сабота! :sun:

12. M&M

M&M Форумски идол

Добро утро и јас наспана :)
    Ќе врне викате? Јас со точак ќе одам на работа па ќе видиме дал имам среќа да не ме сплушти по пат :)

duffi, kuc, Bubce38 and 16 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Откоа се разбудив и почнав да се тегнам во кревет ... Млади господин Комарец му текна да ме обиколува :D Шо правеше суштествово синока, побогу?!:))
    вода и лимун сркнато, следекjo кафе, па.. да видиме што занимливо да се прави денес.
    Гутен морген свету ти красен.

duffi, Val-Dim, kuc and 19 others like this.
  14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Поубави пирошки од свадбарските немам јадено
    И компир салата.
    Уфф понекогаш несакам да знам што мастраф е употребен.

Пример...
    ..далечен пријател кафана држи.Онака уз муабет-ехеее, ништо не фрламе Нафората што ја порачуваат и наплатуваме, е од леб -лепињи што сите го оставаат недојадени па на скара го ставаме и со рендано сирење.
    Ооооооо!!!(прва реакција)
    ...оние "селско месо"...
    И КРАЈ.
    Да не зборам веќе.
    Кафана зијан не оди!

Skorpija25, duffi, eli25 and 25 others like this.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Признавам јас се уплашив,немам феминки на фб,да дочитам од сношти домашното сега што го имам,ништо не разбрав од бељата сношти:?:Кај мене пишуваше-Your connection is not private,за малку синко ќе го барав:worried:

Skorpija25, duffi, CaraMia and 21 others like this.
  16. Thallia

Thallia Популарен член

Добар ден жени и по некој маШ
    Како сте денес? Убаво време, конечно сонце да видиме после цела врнежлива недела... :sun:
    Одвај успеав да дочитам, што убава журка сте направиле пред некој ден, баш ми е криво што ја пропуштив, ама неделава ми е малку хаотична и со работа и со смени па одвај успевам да прочитам страница-две а вие веќе нови 5 сте напишале :D Ама песните која од која поубава, не сум баш од ју-време ама повеќе ги слушам и ги сакам тие песни...
    @PUPICA баш пред некој ден и јас ова го гледав со Хрватите и почнав да плачам, и си викам, не сум тачна, што сум станала олку емотивна во последно време? Ама навистина ме допре...
    @stetoskop со тоа српскиот умрев.. на глас се смеев, сама :D:D:D
    @Viktorijaaa5 пуштаме среќа најголема на свет, чекаме да не израдуваш :*
    Не знам што уште сум пропуштила да докоментирам, еве и месечината синоќа ја пропуштив ништо не видов, мртва уморна легнав, денес гости во најава, веројатно ќе ни останат со спиење па да се фатам за работа не ќе е лошо, средување и спремање додека стигнат...
    Ама прво по едно кафенце да пиеме

duffi, bittersweet, Val-Dim and 20 others like this.
  17. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Вчера си се спремив за искачање и кога почна да грми и да истура и на крај си останав дома.
    Ни јас месечината не ја видов,во 23часот кома :D
    Видов и јас дека има проблем со фемина,ама не било првпат вака па мирно си легнав да спијам.
    Знаев дека ќе се поправи кај и е да е.
    За денес немам ништо во план,ќе се одмара дома,освен ако не искочи нешто друго.
    Отварам фб и пост Како да го одберете совршениот фустан за Новогодишната ноќ :D
    Да не спремат со време и онака лето нема брзо ќе дојде Н.година :D

18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Aj d.den i od nas.

Nit mesecina vidov,nit zvezdi-vrnese vo selovo |(

Nekoj glup son u pm..i pak so istite likovi.Definitivno ke moram da presecam i na jave ednas zasekogas so niv .

Porano ic ne veruvav na sonovi,ama u posledno vreme veruvam i te kako ...

Bas da vidam sto ke donese denot :!:

Aj :hug: i ubav den da si imate :*

Skorpija25, duffi, CaraMia and 21 others like this.
  19. mareane

mareane Форумски идол

После неколку непроспиени ноќи синојка се наспав...Не го сакам перодот без обврски,немам ред на ништо а најмногу на мислите во главава,
    Сега чекам достава на пратката од карго,да видам дали ке чинат или за џабе ќе стојат во плакар.
    Утре голема фамилијарна собиранка .Моето е порачано,нешто утре ќе зготвам и така...
    Денов немам некој план ,освен ако не ме вклучат доплнително во набавки,добавки,припреми уште од денес .Ама ако се освестат домаќините од синоќешната забава и допатуваат навреме.
    Ама затоа имаат овде нивна десна рака...А чувствувам дека така ќе биде...

Skorpija25, duffi, CaraMia and 20 others like this.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Таман си се вгнездив синоќа в кревет и отворив темата овде, ми се појави и мене истото од пред неколку месеци. А за на другиот телефон лозинката не си ја знам. Па затоа си легнав.

Сум се наспала 9 и кусур саати.
    Вчера, конечно, се истури дожд. Прво еден саат се мачеше да заврне, ама после ко почна, улиците ги наполни. Од промената на времето ме фати тахикардија. Синоќа од неа неможев да заспијам убаво, па си зедов едно апче да ме смири.

Пирошка, последно јадев во Скопје, на кеј, похована даска. Ептен вкусна беше. Пред тоа не паметам кога сум јадела последно.

Кафанското готвење ми е јасно, имам големо искуство на темата. Во Македонија еднаш ми донесоа нафора од зелен леб. Веќе не порачав.

На мени сега, кафе со гостинката. Зарем има поубаво?

Thread Status:
Not open for further replies.