Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    8.738
    Добар ден! Да ве поздравам кратко, ме чека неделно пазарење, а за пола саат стига гостин на поседок. Човекот 12 саати патувал со автобуси ние по маркети ќе го мкнеме зошто не успеавме да се организираме порано да завршиме.
    Толку од мене убав ден на сите

На duffi, Val-Dim, dunika и 18 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    @mareane :o ,epten se dobri ma :inlove:.So zdravje da si gi nosis :).
    Odamna nemam videno tolku dobri
    (y)

На dunika, kuc, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    106.582
    Добар ден и од меН
    Да ве поздравам:hai:
    Цела ноќ се борам во сон, ова изгледа до месечината ќе да е,неколку пати се будев утоп испотена а не паметам што сум сонувала.
    А и да паметам ништо не ми значи.
    Со маШ на кафе викендов ниш не испланиравме маже гарантираше ќе врне па не се одело никаде:@а тоа сонце :sun:пука за утепуење е.
    Му кажував на маже за Берово,вика не си ти за носење по такви места ќе сакаш таму да живиш:lol:го потеков да се преселиме во Маврово, вода,планина живот за меН.
    Ај ќе ме носел вети :lol:ако не му реков ил со тебе ил без тебе одам ти бирај:D
    Пиеме кафе дечиња еден куп околу нас:inlove:милина.
    Кој е за:coffee::coffee::coffee::coffee:повелете

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.176
    Допаѓања:
    276.767
    Фала многу?Ми се бендисаа и мене па за одење ќе видиме какви се ,досуша мене ништо освен чизма не ми се погодува!

На Ane-Goki1, kuc, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    Вие само дојдете:D ако треба да ти се одмили, ќе направиме пакет за одмилување:rofl:
    Се по порачка, пред фискалната да ја види маж ти за пакетот за одмилување - шеќер и вода:!: после 2-3 шамари и ќе посака да се пресели таму и да не мрчи:lol:

Синоќа го сонував Макрон, седеше на маса до нас8-| и папараци.. и нормално тепачка почнав и на крај на Макрон на маса му отидов:lol: подобро да не го раскажувам сонот, ќе мислите луда сум:tmi:

Денес видов неколку луѓе и негативно се изненадив. Што очекував и јас не знам..
    Битно синоќа во 1ипол истурив вода на едни ненормални пред зграда. Две кофи:wasntme: Ќе ми викнеле полиција ... важи батка, викај. Јас битно ве снимив што правевте пред тоа:hai: си се повлекоа како пи*иња..мажи бе:!:

Од коментариве може ќе ми резервирате место за Бардовци ..ама веројатно до сега научивте каква сум:rofl:
    Ај да бегам. Ме чека чистење|(

На Thallia, Skorpija25, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.568
    Допаѓања:
    106.582
    Море ако ми се допадне местото ќе си станам беровка па шо сака нека биде:rofl::rofl::rofl::rofl:

На EuHenIa, kuc, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.331
    Допаѓања:
    78.052
    @Dust реков јас, арен човек арно не видува. Така биди си "лоша" и накриви си капата (ова ептен малешевски израз е)

Колку повеќе им попушташ, толку повеќе ќе ти се качуваат на глава.
    Јас да сум била, зејтин ќе ставам водата и после и брашно ќе им фрлам плус :D

Ако не се разбира со збор, со дела ќе се научи.

Еве ме во воз. Денес поладно е. Кафе испиено, за појадок смуди, главоболката си е тука сеуште... Кога од жешкото, кога од промена на време, и мене не ми се погоди.

И јас сакам за Малешевијата, роднините да си ги видам, имотите да го посетам, ама само на 1 ден. Другите ќе одмарам сама, ќе пешачам низ шумите, печурки ќе собирам, змии и гуштери ќе сликам. Душа да ми одмори од луѓе и мене

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    21.905
    Добар ден и од мене

@Dust :D кажи што си го мислела Макрон толку дури и на сон да ти дојде.

А јас па на сон со Грујо и Трајко Вељановски на маса шо седев заедно. (facepalm) Бог да чува. Наредната вечер па Јордан Митев го сретнав на улица.Јордан Митев бе :nod: (lalala)

Денес на свадба , порано ми имаа здосадено и не ми се ни одеше затоа што имаше периоди кога секој викенд или барем секој втор имавме некоја свадба , а сега си се чудам на паметот што сум го имала , денес едвај чекам да се дотерам и штикла да облечам.Затоа што најголем дел од времето сум во обичен фустан за по дома или маичка и кратки панталони,и косата собрана високо горе.
    И јас ги сакам пирошките на свадбите :D
    само нив и ги јадам од порцијата.

Крај на јули, лето немаше до сега , онака типично жешко и тешко.Ми одговара, супер ми е, ама затоа па дома ни е претопло.

Имајте убав ден :sun::beer::pizza:

На Thallia, Skorpija25, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.492
    Допаѓања:
    211.480
    @V.odolija честито крштевка и среќен роденден:hug:,се извинувам со задоцнување,задоцнето но од срце:hug:.@Viktorijaaa5 (fingers).@Dust прашинке мила,сакам м......а твои да ги имам,не ме сваќај погрешно,со добра мисла го велам:*,баш како што треба си:hug:

На Thallia, kuc, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.071
    Допаѓања:
    119.105
    Back to the present:inlove:

Добар ден девојки
    Се вративме од медениот месец т.е.нашиот одмор.колку само ми било убаво дома.касно синоќа се вративме дома.до 7 се бањавме во море.ја гледавме фамозната месечина по пат.

Шетавме во Икеа]:)многу глупости накупивме.а најбитното е сукало.сукало бре.ќе сукам :D
    Ќе станувам подобра домаќинка.
    Се разочарав од мојата градина,кога се вратив
    90 % беше се' исушено.сабајлево се засукав и повторно садев цвеќиња.
    Распакување до сега и почнаа пералните да вртат:yawn:

Не сум ве читала 20 страни.се надевам дека сите сте добри и убавини ви се случувале.
    Дома сум уште цела недела-да се одморам од одморот:$

Си купив бамбус и многу убава вазничка за него од Икеа.му се радувам денес:inlove:

Убав остаток од денот на сите:hai::*

На Thallia, Skorpija25, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    FB_IMG_1532777779954.jpg
    Ja vidov slikava na fb pa se prisetiv kako oci ke izvadev 2 nedeli pred porodjaj so malata .
    Slikava sega mi e smesna ama togas :sweat::| strasno bese.

На Thallia, Skorpija25, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Што е оваа тишина на темава? :^)

Денес сто пати се зарчкав со маж ми, нешто денот ми е таков.. :wasntme: Ама ме трпи, нема каде да оди. :D

На duffi, Dadusicka, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.348
    Допаѓања:
    90.125
    И јас се рчкам цел ден ,тоест од вчера,до месечината ке да е.8)

На Dadusicka, kuc, Chantal и 10 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.492
    Допаѓања:
    211.480
    @mareane со здравје да си ги носиш чевлите,убави,ме бендисаа:).За рчкање си велам дека можда во право сте,до месечината ќе да е,овај мојот или втор пубертет го фаќа или подетинува,на сопругот мислев,не на детето(facepalm).Жртва ќе паднам од осиве,на терасата во еден ќош начекав од тие како корнетчиња што се кафеавки,мало до душа,арно ама не ми текна дека од оса можи да е,го турнав и зедов да мијам.Кога ми се вдаде една од тие дивите оси,едвај се спасив:whew:,еве ја уште од време на време прелетува

На duffi, mal.ecka, Dadusicka и 16 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.301
    Допаѓања:
    182.584
    Ај добар ден. Денес не се за'рчкав со маж ми, изгледа дека скоро цел ден е излезен :lol: Додуша, ноќта е пред нас :D Ноќта сонував глупости, дека сум отишла на забар кај општата матична, и кога сум влегла внатре ме пречекала нејзината "замена", докторката интернист што бев за тироидната (facepalm) А сум отишла на цтг кај пластичен хирург во импровизирана ординација, нешто измеѓу барака и шатор (facepalm) И ред други глупости. Ова беше хајлајт на сонот.
    Денес за ручек печени ребренца со компир, и пробно некој сос со кромид и соја сос. Маф направивме. Сега уште некој лесен десерт да се скрчка и со нови сили за нови идеи за јадење за утре.
    @Dust само да ти кажам дека воопшто не звучиш лудо. Кај моите пред зграда секоја ноќ се собираат тинејџери и глават до 3-4 сабајле. И не е проблемот што седат до касно, туку се навистина гласни и бучни. А се знае во лето, луѓе со отворени прозорци спијат и навистина смета. А никој од комшииве не вика полиција, затоа што бараат лични податоци на тој што пријавува, а во друштвото долу има ќерка на комшија.

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.946
    Хелоу куклички (highfive)
    Нем случајно минус да ми се ставе :)
    Се врати Леси кучи
    Се погоди времето скроз. Поубаво не можеше да биде . И бранчиња фативме . Се изнабањав .
    Ама........:worried::worried::worried:
    Ништо од мојата штедња :tmi:
    Нема да верувате колку сум проста . Проста и тоа до анасана :tmi:
    Нели реков од дома се ќе носам . Поготово па пива .
    Епа купив уште од прошлата недела од Лидл , викам ај Туборг нека пие маже . Ги изладив од дома ,сабајле ги пикнав у фрижидер .
    Ставив за сабајлето по едно узенце дрмнавме по ладното .
    Па извадив од тие грицките едно големо пластично и маже вика -Давај Бубче пиво . И..... Му дадов
    Ама ова му го дадов мислејќи дека е пиво .
    :headbang::headbang:
    IMG_20180728_200804.jpg Ејјјј. Уште се нервирам како можев толку неписмена да бидам .
    Прочитав само Туборг и си мислам пиво е.

Тоа да ти било Кисела вода со вкус на портокал па и цимет . У уста не се става :puke:
    И така ..... Ништо од мојта штедња . Пак зедоа кумовите 30 еврича за пиво :(

Ај да ве исчитам на раат со една кислела вода :D
    Пени се не пени ,мора да го пијЕм,пари сам давала :D

Последна измена: 28 јули 2018
    На Skorpija25, Thallia, duffi и 30 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.250
    Мислам дека не можеше да биде по жешко
    Седиш и се потиш
    Па на крај мавнав и еден џогер па и нозе у када со ладна вода
    Цел ден натаму наваму со гости
    Демек сега маж ќе ме дружи
    Ахам
    Он заспа уште во 7 опол со дете
    Идев да го викам у сон ме мава
    Хаха
    Утре ќе се ровари по маркети плус ќе се чека пратки од мк
    Јуфка пипер
    Македонска ти работа
    :D
    Ако на некому ми фали топло бујрум тука е 40 шче веќе 3 ти месец

На Thallia, duffi, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    174.338
    Sto molcite site? :^)
    Edit-aj vaka

На Skorpija25, duffi, CaraMia и 18 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мори, Витамино..у Италиja си и чекаш пратка jуфки од Мк? :D :P
    заврши и денов. Привршува и месецов..ко лудо ми лета времево. Коj e за меренje булевар..аj.

На duffi, V.odolija, Ariel и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.801
    Допаѓања:
    173.179
    Прво да те :hug:
    Не го мислев Макрон |( не знам како ми дојде во сон. Сум отишла да шетам низ Франција и сме седнале со некој маж во еден елитен ресторан ама надвор, како на летна тераса. И позади мене седна Макрон со уште еден маж:D почнаа нешто да зборат на француски8-| и оп до мене седна некој новинар:rofl: носеше на увото некоја направа за засилување на звуците што ги слуша..сакаше да слушне што зборат(facepalm)
    И почнав да се расправам со него, па не сакаше да стане и станав и почнав да го тепам:rofl: како што го тепав му падна диктафон од палтото:D и избега.. Јас диктафонот го прибрав и им се тупнав на маса на Макрон и другарчето:D И се разбудив|-)

Имаше двајца со ненормално гласни коли.. брмчеа бетер од трактори. Па кога фати да стиска на педала за гас... цела населба ја пробуди8-|
    И јас кофите и пљаааас над кола:D и нив ги избањав т.е едниот што стоеше до вратата на другар му:D епа претераа жими се. 20 мин во место брм брм бррррммммммммм:envy:

Јадам гиро...пак...може да заврши денов. Штом го нема него да му се закачам за некоја ситница, џабе ми е|-)

На Skorpija25, Thallia, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.