Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    136.747
    Бевме на детски роденден. И прв пат мене детски роденден да ме бендиса, пошто беше баш таков, детски, со музика за деца, со забавјач за деца, не со оркестар да го забавја тате додека детето пишти од трауми.
    Ами тоа реквизитите за деца... како би ги испробала сите ако знам дека никој не ме гледа :tmi:
    #каколијасдапораснам

Околу темиве
    Раце депилирам и тоа почесто него нозе. Долги панталони или сукна можам да облечам и летно време, ама долги ракави - мало морген. Ич не сакам влакнести раце. А имам најлоша комбинација на кожа и влакна. Бел тен - темни влакна. Едно да има се познава кај е.
    И не ме боли депилацијата, воопшто, уживам. Со шеќерна паста се депилирам и јас ама купена. Ја има по аптеки, сама не знам да ја погодам, што шеќер и садови истрошив и се откажав.
    Висок праг на толеранција на болка имам. И на забар трпам ама гадно ми е, нагони за повраќање добивам иако пред секое одење на забар таблетка против повраќање голтам. Само со анестезија не ги добивам нагоните па затоа и ја барам. Осеќам што ми праат пошто не ми фаќа убаво една доза само ама доволно ми е колку да ми отрпни местото. Може и на психичка база ми е тоа со анестезијата и повраќањето.
    Знам жени што ептен низок праг на толеранција имаат, дури и на гинеколог ги болело сондата коа влегувала или брис коа им земале :?: им се чудам...

Патики само со тренерки носам. И не ми е ич убаво, не можам да смислам патики и фустан, каков и да е, секогаш може со нешто друго да се искомбинира него со патики. Едино фустанче ко тенисерките што носат иде со патики, за се друго балетанки или рамјанки ако не е за со штикла.

На Skorpija25, Thallia, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.807
    Допаѓања:
    61.761
    Прошетав малку низ форумов... и си се вратив дома на +/- 40 :inlove:

(waiting) Си легнавте?
    Да си легнам и јас, да прочитам некоја страничка и да спијам, утре е работен ден :)

Запаметете... fc683d5b811414de73b259f37f9a07eb.jpg
    Затоа... Секој ден исполнете си го со среќни моменти и прегратки со тие што ги сакате :f:

Добра ноќ :hug:

ПС Гасам светло (fingers)
    Се е исчистено и измиено... дури и губрето е фрлено 8)
    Ова за @referentka да не не кара сабајле :f:

На Skorpija25, Espadrila, Thallia и 30 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро..Кафе на тераса,додека не почнало да пржи сонцето.Пералната веќе врти,еден куп алишта за перење и пеглање имам за средување,но полека,прво кафето..

Не се депилирам,пробав еднаш и никад више,дали и таа беше неискусна па така дојде не знам само знам оти од тогаш игра бричот,и тоа од тие на маж ми,поарни се:?::lol:..
    Не сум влакнеста,фала многу,и на нозе се бричам многу ретко,нема се влакна,не за друго..
    Бркот нормално со лента,таму нема бриџ..
    Патики имам за извоз,и обожавам да носам..
    Сандали,штикли нормално дека имам но со не многу висока штикли или полна пета.Убаво ми е да гледам друг на ептен високи штикли,јас не можам да застанам..
    Со 1,70см.и јас сум најниска по дома,децата оддамна ме "прошишаа":inlove:.Мајкини јунаци,само нека растат..
    Кафето бидна,да се факам за работа,ама прво да палам точоко и да одам Хлебен да купам..

На здравје кафе на сите..:sun::coffee:

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    Обично ми велат дека сум имала "среќна рака" ,поготово па кога прва ќе му влезам на на некој во дуќан,прва ќе му купам на тезга од пазар .... Поготово па поеделнички
    Затоа ај добро утро
    Кафе и сок ќе ве послужам од живо каде пијам (highfive)
    IMG_20180724_102051.jpg Бев да докупам средства за чистење ,перење ,па овде со пазарење над 500 ден имаш гратис кафе и Цедевита . Па да искористам нели :)

Многу обврски за денес . Ќе се чисти сега со помош од девојчето нели :), па ќе се набере некоја капинка . Треба и на боцкање да одам .
    Па да спремам пакети што имам за пуштање по карго на феминки . Оти нели Бубче често оди у Лидл ,па ако ви кажам колку феминки надвор од темава ме замолуваат за нарачки :D. Која шампон сакала ,која прашок ,која јогурт за тело ,која фанта ,која колачи и чоколада :D.
    Ама на сите уЗ задоволство им купувам .
    Така да ,и вие друшки не се срамете . Ако ви се приручка нешто од Лидл кажете ми ,Бубче на сите ќе ви земе :hai:

Маж дежурен па нели моите прженици се најубави . Ќе се пржат тикви и модри , пиперки и некоја грчка кубасичка . Запнал мојов суџук сакал да проба . Кај ќе му барам . Вика - замоли некоја феминка ако знае некој "квалитетен " да ти пушти . Абе жешко е сега ,чекај да залади ќе ти најдам :)

Не знам колку сум точно висока ,ама повисока сум од тоа што сакам . Мала штикличка да облечам одма штрчам од мм. А тоа што сум 20 литри потешка од него ,тоа е друга приказна . Ама маже ме теши дека и баш затоа ме засакал - оти сум била расна и здрава жена :D. Една здрава што сум да си ибам векот :)
    Колку Дуника негде сум :),заборавив сега колку ја прочитав дека е точно :)
    Ај баш ќе се мерам после у болница ,и висина и тежина :emo:. Се здебелив малку деновиве ,ама се тешам ќе си ги смкнам следна недела на морТо ,нели ќе плУвам многу :)

Се расприкажав уште кафе недопиена .
    Да станам да фаќам патот ,оти девојчето пред врата ќе остане (waiting)

Убав почеток на неделава да си имате :f:

Последна измена: 30 јули 2018
    На Skorpija25, Thallia, duffi и 26 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Добар ден! :yawn:

Не наспана, типичен понеделник. :coffee: Вечерва легнувам на време, си ветувам! :wasntme:

Ајде заедно да си играме, ако сме две може нема така чудно да нѐ гледаат. :angel:

Многу ми е мерак да купувам играчки! Во Мк му купував на братучед ми секој ден по нешто, па на братучетка му исто дека често доаѓаше со нејзините.. абе уживам да бирам такви работи. Во делот за играчки во Џамбо можам саат време да поминам и да не ми здосади. Демек бирам битен подарок. :D

Прашање до вас кои што имате мали деца. Што сметате дека е покорисно да се подарува на дете? Облека, играчки, храна (благи работи и грицки)? Доколку би можеле да кажете што да ви донесат или да не ви донесат, што би било тоа?

Да читнам нешто..

Имајте убав ден! :sun::f:

Последна измена: 30 јули 2018
    На Skorpija25, Esmeralda-MD, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.841
    Допаѓања:
    202.901
    Поздрав друштво, еве ме, знам дека ви фалам (@Val-Dim) ама некако тешко се наканувам да пишам... Што знам, не е дека имам што да кажам, а и тоа што го имам, се ми е мрчење и искажување негативизам, па подобро да си молчам...ве читнав малце...

Имам доста работа како што кажав, од 9-17 сум турбо, а дома што попрво, па некако време не останува. Одвај си го чекам одморот, прво продолжен викенд, па тек од 13 ќе се одмара.

Ми летна постот предвреме...
    Ама се одвикнав од пишување на телефон... Во последно време се фокусирав ептен на читање, Киндлот ми легна, само симнувам книги, па така поинтензивно читам. За сррќа ми помина кризата за читање што ме имаше фатено еден период.

......
    Морам да одам, итно понеделнички ме забраа, а уште нема 9....
    Се читаме покасно...

На Val-Dim, Skorpija25, Esmeralda-MD и 33 други им се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро
    Да ве заблажам малку
    1-eksplozija-na-vkusovi-posni-chokoladni-bombici-od-samo-pet-sostojki-www.kafepauza.mk_.jpg lots-of-coffee.jpg

@SV1911 еве јас како мајка на три деца, сметам дека покорисно е облека/обувки/реквизити.. но децата таквите подароци не ги ни приметуваат нити им се радуваат. Деца ко деца, сакаат играчки, грицки/чоколади во кои има играчки или жетони. Поголема радост им се некои си смоки нејестиви кои имаат играчка или киндер јајце чие чоколадо не го ни мириснуваат, него ли милка.

Друго, се' по старо
    Убав ден!

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Espadrila и 31 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.248
    Допаѓања:
    84.827
    Добро утро!!!
    Оваа недела турбо ќе биде чистење,спремање,гости одмор но ќе се издржи само здравје...
    За депилирање сте муабетеле јас на нозе немам ништо ,а не пак на раце од таа гледна точка сум многу раат не се замарам ретко брич употребувам колку да не е без ич...
    Кафенце мажево свари да го пијам ,да се фенирам и одам на работа ...
    Градов некако празен ни е дали народов е на одмор или иселен незнам но кај и да е луѓе не останаа..
    Ајде убава недела да имаме!!!

На Skorpija25, Esmeralda-MD, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    174.374
    Ај д.утро и од нас
    Кафето го испив ама со предострожност,плус тенко-костенова вода.Изгледа кај и да е ,ќе мора да ставам крај на кафепиење.Срчката ме стега у пм ,а прошлиот месец Милев ме убедуваше дека е се ок,се си е на место кај што е ставено,каротиди чисти ....а мене ме стега и даље па си се тешам од умот дека ми е.

Треба за друго село да одам ,ама се ставив у втора-натенане ,кај и да е ,ене го,преку ридот.Среќа клими по коли па жешкото не се осеќа многу.

@Bubce38 ,суџук кумановски праќам ,само кажи кога и како е изводливо да го спакувам поради жешково надвор?Мож со патрони за фрижидерче ќе издржи 24ч?

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Thallia и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.638
    Допаѓања:
    174.953
    ^^Нека залади малку :)
    Не ќе пукне баш у сред лето да јаде суџук:)
    Таман , ти види кај има нешто квалитетно :)
    А со какво месо се прави тоа чудо ? :smirk:

Да се разбереме ,мојов сакал баш албански суџук . Не такви со свинско едни ко дебели кубасици што ги има и кај нас

На Esmeralda-MD, duffi, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.540
    Допаѓања:
    174.374
    босански суџук е тоа,не се пржи ,ама иди па соџвакај го ако можеш.
    Кажи му ти на лепотанот твој ,стетоскоп кумановски ќе му прати ,како Алачка има да ммка додека го јаде :lol:

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Espadrila и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.381
    Допаѓања:
    142.749
    Добро утро жени и Пецо!

Не почна добро денот, некој брачен пар во комшии се расправаа, ама такво хистерично викање не сум слушнала до сега во живо. На крај и ќотек и плачки имаше. Во 7 сабајле. Многу непријатно беше. Не ти е сеедно, а не бараше некој помош па да се вмешаш. Не знам ни од каде точно доаѓаше.

Се надевам дека нема да се најдам во таква ситуација во животот, тоа си помислив.

Да сме живи, здрави и разумни сите.

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Espadrila и 29 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    119.108
    Добро утро и од мене8-|

Значи прво станување одма излегувам на тераса.денес се израдував,вчера цвеќе посадив "ноктиња" имаше некоја пупка за цветање,а сабајлево ме пречека расцветана.:inlove:

Кафето додека малку ми оладе ги поливам цвекињата.го будам маже и пиеме кафе опколени со весели цвекиња.

Вечерва ги викнав моите и неговите на вечера.ќе готвам.така ми текна и многу бунарче ќе се испие:)

За патики сте зборувале.имам 3 пара и ги имам веќе 5 години.ич не носам.само на екскурзии кога одам:Dдо работа се сум балетанка стил,5 мин ми е пешки одење или некоја штикличка од 5 см.

За висината јас сум метро и жилет(facepalm)(facepalm) 162 см сум.ич не си ја сакам висината.маже е 175 и ми е ок таа висина за маж.дали оти јас сум ниска и сите над 170 мене ми изгледаат високи:rofl:

За поклончиња за деца обично им се јавувам на мајките и ги прашувам што им треба за деците да им купам облека и играчки.се договараме.
    Благо не им носам никогаш. Купувам овошје и зеленчук од повеќе врсти по 2-3 примероци и ги пакувам убаво и витамински поклон секогаш добиваат од мене.и во лето и во зима.дури и деците знаат дека тета Алишан ќе им донесе овошје и се радуваат на тоа:inlove:

Додека ви пишам и кафето го допивам ми дојде гостин на тераса и не сака да си оде:lol:
    Го сликав и еве го,душичка убава:inlove:

20180730_104009.jpg

Поздрав и убава работна недела имајте,вие што сте на работа.јас од 3 ти август почнувам.па ќе си поуживам домче уште неколку дена:inlove::*

Едит:
    Еј да ви кажам страв ме фати.гулабов не си оди.си стои на тераса.некако језиво ми е зошто не летна до сега.пола час веќе си стои.не верувам во бабини деветини но некако чудно ми е:smirk: си влегов дома од страв:lol:
    20180730_110524.jpg
    Еве го,си се шетка

Малку глупо прашањево,но верувате ли во реинкарнација?!?

А
    Ариел моите комшии под нас што живееа се иселија.те разбирам како ти било неубаво да ги слушаш.секој ден ги слушавме и ние.стомак ми се превртуваше и бебче имаа кое вриштеше.за него ми беше жал.но даде господ се иселија-нека кршат глава, сега барем ни е мирно:)

Последна измена од модератор: 30 јули 2018
    На Skorpija25, Esmeralda-MD, Thallia и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Решив ќе штедам :!: од денес....(waiting) точак возам, од тоа почнав(facepalm) до вечер ако издржам арно ќе е...:lol:

Ако продужам вака и со него ќе си останам, а совесен возач сум си:tmi:

Ај да си средам документи, вика а од 15 јули ништо не стига, абе викам ова од април е...аааа епа почекај колегата сега на пауза отиде до 11.30 и ако закасни малку 11.40 тука ќе е:whew:, е што убаво ми кажа, и сега ќе мора кафе да се пие:coffee:, оти нели кај ќе чекам...|(

И ај штеди да те видам:emo:

На Skorpija25, Esmeralda-MD, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  15. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Јас денес прочитав а баш го постирав во ју-забавана пред некоја вечер негова песна;(
    Цело утро ми се вртат песна за песна,се пакувам и така некоја тага ме јаде што не се полни ни ова лето едно помало куферче со помали џиџиња и тракатанци и музикава во позадина...ај сета тага за арно да е.
    Кафе испиено,ама в душа чемеров ме држи недруштвена,незбрлеста,дека ако уста отворам ќе се скршам на парчиња и расплачам,разрикам како дете за едно дете...Премногу ли барам?:?:
    ...Sve bi da' da si tu,barem jedan tren,da vicnost bude,da ti pratim trag u beskraju
    sve bi da' da si tu...

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Ние вака...... BB50EB6A-1E3F-4616-8833-36A986D29902.jpeg 22058DF5-D19D-43A2-8741-A29B8A292928.jpeg E4C9A3E3-7A72-43E6-A53E-AF71E54A5EDC.jpeg

Доста слики само од плажи, да не ви фали снег малку.:rain:
    Организирал се мм, изненадување, да сме се одмориле малку од работа.:lol:

На Val-Dim, Skorpija25, Esmeralda-MD и 37 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    119.108
    Премногу ли барам и јас?
    ме растажи со постов:(
    Како јас да сум го пишувала ова:x
    Еден збор фали,и би ме распарчил на милион ситни парчиња.груткава во грлото со години си стои

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Thallia и 19 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    106.632
    Во реинкарнација не верувам но да ти кажам за гостнчево твое јас ги имам постојано ми несат и јајциња па излегуваат мали голупчиња.
    Инаку на балкон ми прават седало кај ќе стигнат во гајба,пластично што чувам за бришење.
    Но годинава снесе еден гулаб јајца но овој пат не се испилија или како е точно да се каже појма немам:lol:.
    Да не бара момава место за да ти снесе јајциња?
    Два пати кај нас април/ мај снесоја,не знам колку пати несат во год.
    Во секој случај убави друшки се;)

На Skorpija25, Esmeralda-MD, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.074
    Допаѓања:
    119.108
    Влегов дома и си замина.милион цвеќиња имам и сигурно не најде место за гнездо,па си одлета:)

На Esmeralda-MD, Annath, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.510
    Допаѓања:
    211.663
    Добар ден и од мене.@Alishan30 вакви гостинчиња редовно си имам,годинава и малецки имаме,ми беше жал седелце да им растурам.На џам од детската соба секое сабајле идат,а и на балкон си се редовно,ме развеселуваат,па како и да е:)

На Skorpija25, Esmeralda-MD, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.