Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ама што е тоа што го нема тука за да се одушевиш таму?
    Порано-да!
    Ама во Мкд освен Веро немаше голем маркет.
    Порано и пиљари немаше зашто пред 20 години секој си одеше на пазар.
    И не се пазареше како сега-цели колички...СЕКОЈ ДЕН!..за биберче едно до локално гранапче-на пишалка:D.
    Па на први просто го мразиш газдата зашто цела плата ќе мораш да му ја наброиш:D

2. mareane

mareane Форумски идол

Порано почесто носев облека за деца ,ама сега како што кажа Сесил,малку мајкиве ми постанаа ептен пребирливи,не е памук,не е ортопедско,не им е по вкус.Така да за роденден кај блиски најчесто пари,а за именден,или роденден на подалечни носам играчка или во последно кај малку поголеми деца нешто од Просветно....

Ова за нарачките од Грција имам нарачано досега само една маст,оти овде ја нема,и еве по втор пат ми е страм на особата да и порачам...
    Јас толку го зборувавте Лидл и лани кога појдов искрено се разочарав.Облека ништо не бендисав а шминките кои им ги купив на децава навистина квалитетни...
    Јас сум толку осетлива за тие работи,навистина не сакам непотребно да малтретирам никого.Имам блиски кои секој недела се Ск и ДМ им е пред зграда такаречено,колку работи ми требаат не сакам да порачувам.Кога ќе појдам тогаш ке си купам а дотогаш тоа што има овде...

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Видете, јас немам ништо против Лидал и другите маркети, напротив и јас пазарам. Некни, брзав во Лидл да му купам гаќи на синко оти беа 7 пара за 5 евра, а се квалитетни. Денес има убави рамбовки на Есмара за 3 евра (демек пиџами се). Значи и јас пазарам.
    Зборот ми е, не е ништо посебен да мора да се порачува оти се производи кои ги има насекаде.
    Ништо посебно.
    Козметиката прочитав овде дека е ок, маскрапонето е ок и ефтино, а месо моите купуваат од овдешно производство. Татко ми е месар па на Лидл не му било убаво.
    Значи Есмара и детската колекција се ок, ако начекате. Останатото ништо посебно.
    Лекови и јас порачувам, најчесто Малтофер од Бг. И тоа ми е во ред.
    Ама друго не и не би некого да малтеритрам за прашок и фанта.

Бубче ептен си фина, супер ти е гестот, но јас не го оправдувам и не можам да ја сфатам потребата за Лидал производи.

4. referentka

referentka Moderator Staff Member

Во кое Лидл има детски работи?
    Јас пак -во она во Мудања има?

Оти и во КАМ на пример кога има детски хеланки не носат некоја голема количина па и таа што ја носат продавачките си ја делат меѓу себе па во 80% од случаевите нема броеви.

5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

секаде е како како ќе начекаш, во тој во Солун секогаш сум начекувала, така ми се погодува..

Esmeralda-MD, kuc, Annath and 7 others like this.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас сум задоволна од лидл.
    Дека е нешто посебно не е само во цените е а и голем број на производи им се ок.
    Обично знам кое од каде земам. Ми се допаднало ме примамило или сум задоволна.
    Облеката им е стварно ок плус е ефтина но равботава е далу ќе ја начекаш оти секогаш се носи ново и ново и различно има по штандовите што и тоа е супер.
    Пазарам и други работи
    Сретства за чистење омекшивач еве земам сега 4 кг за 1 ипол ставам повеќе и ми е супер
    Храна
    Исто почнав и козметика од неодамна да купувам
    Цените и квалитетот ми се ок.
    Јас сум задоволна

7. fina erika

fina erika Популарен член

Да ве поздравам само
    Вчера во ваикики во Сити Молот јас тутурутката си најдов еден штанд и си пробувам фустанчиња,си викам леле Ерика таман за тебе се фустанчињава,кога тие за трудници да ти биле (facepalm)па кога фатив да си плачам само јас си знаев зошто.
    Едит:Порано кога одев во гевгелија кај едни пријатели сега се во Америка имаше еден супермаркет се сикаше Солун е сега незнам дали уште постои и се од таму си купував некои Грцки работи.
    Аман од времево или нека заврне или нека огрее сонце вака незнам на што сум целата како утепана и ми се спие и ми се лежи само не ми се работе.

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас седам а надвор гледам се е бело ко сахара
    Пече ко да е епокалипса ко утре да нема
    Фаза црвена кажаа неделава
    Значи полошо од тоа што е веќе 2 месеца уназад
    Да не ви кажувам дека морав 3 км пеш со детево
    Ни се слоши среќа маж не зема и пак не завршивме работа оти јас не понесов одреден документ
    Сега имам пипер и почна да се капи 6 кила ќе пржам пипер и домати и за утре
    Пијам вода запердена сум ама се е џабе
    Долу бар имав море покрај жегава за 20 мин таму си е сега нема море т.е има ама патот е 1 час.
    Сака сабота да одиме се договараме.
    А набрзу и на планина ќе се качимр еден викенд на алпите да се оладиме

9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Што ми требаше да читам? Добро луѓе, сериозни сте? Која е таа госпоЖа што малтретира наивни луѓе низ форумов? Мислам осет бе луѓе. Да малтретирам некого за фанти и глупости. Едино да порачам лекови преку некој како што повеќето се изјаснија. Ама за глупости па. Ама и @Bubce38 е будалче.

Деновиве тотално ми се измешани. Ни дата ни ден не знам. :drunk: За празникоФ ќе се нафукам скара па макар последно да ми е. :nod:

Esmeralda-MD, Ane-Goki1, M&M and 10 others like this.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Во Лидл сум пазарела,и пак ако одам пазарам.На Есмара убави работи има и квалитетни,што сум купила години носам.Последно две прслучиња,во таа корпата за попуст што е по 3,5 е ѓи зедов,квалитетни,чипка убава,и најважното не ме сечат под мишка каде си имам мака,дури и на прерамката имаат чипка.Дека имаат убави работи има,парфемчињата по 4 и 4,5е како за секој ден добри се.Лидл во Лерин можи да се начека убави работи,исто и во Птолемаида и Аминдео,тие не ни се далеку.Не сум порачувала,ако одам ќе си земам,ако не,не,додуша и сум била па не сум купила кога не сум била при пари,знам рачна да си кренам:)

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Што е виновна госпожата, кога Бубче сака да и/им носи?
    Муабетот е конкретно за Лидл, сите се воодушевени, а слични производи има и кај нас. Не е незаменлив, па мора да ни носат од таму.

Last edited: Jul 30, 2018
    kuc, Mr. Right, Annath and 1 other person like this.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Не ја карам @Bubce38 ,истото го правам и јас,кој што ќе ми порача им носам ако сум отидена,често ни за себе нема да купам,порачаното ќе го донесам,се случило и некој лек да порачаат,маста Прокто синалар мислам дека беше,кај нас ја немаше,во Лерин има,зошто да не им ја донесам,проблем се хемороидите.Од селово мое,стално некој до Лидл оди,па се порачувало колку што знам,ретко некој да одбие,луѓе сме.Лекови кои ѓи користат за шифоренија,едно време кај нас немаше,сме им носеле на луѓето,секако со рецепта доказ,дури во една аптека се имаше случено аптекарот да не прегледува мене и мм,по раце и во очи,да не ѓи бараме за нешто друго ваљда,но и тоа не не изнервира,на луѓето им требаа да се донесат

13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Сега незгодно ми стана шо пишав дека им правам услуга на некои девојчиња .
    Ама пошто им имам кажано дека не ми е проблем па некако и они се ослободени . А дел од нив не ги знам ни на ФБ . Ми кажуваат име на кое да ги пратам, јас им давам име од свеквата и на нејно име праќаат пари назад :)
    Фанта - фанта ,што има врска . Ако некој е "спремен " да плати фанта по 1,2 еур и плус 170 ден поштарина јас мислам дека стварно има "зорт " да ја пие .
    Инаку има некои производи кои само од таму можам да ги јадам,пијам,т е сакам од таму да ги купувам . Фантата кажав, ципурата им е стално свежа и најубава, за лососот да не зборам, макароните ми се ептен убави , едни колачиња само таму ги има . Прашокот ариел- овдешниот со тој таму нема место за споредба . Никаков е нашиот ,зборам за тие ќесенцата . Нес кафе само од таму . Има и уште работи .
    Сега оти мене ми е блиску па си ги пазарам од таму овие работи . Да живеев у Скопје сигурно и нашиот ариел ќе ми бркаше работа :)

За лекови и специјално сум одела до Поликастро да купам на некоја која имала зорт .
    И пак кажете Бубче е лоша :rofl::rofl::rofl:

П.с ве молам ниту една феминка да не се осети нелагодно. Кажувајте си нарачки слободно :mm:. Кога можам ќе ве услужам - кога не здравје :)

П.п.с меѓу другото , и мастики ми имаат нарачувано:D

Last edited: Jul 30, 2018
  14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

И едни пријатели само грчка флаширана вода можеа да пијат секоја друга им беше гадна. Зетот им носеше секоја недела. Не знам од коа се разведе зетО каква пијат, пошто они слабо одат за Грчка.... :angel:

15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Јас па водата ич не им ја можам .

Гледам кокошките се на попуст од денес . Знаете какви се убави ?!:inlove:

Ај прајте список кој сака .
    Ќе пуштам по комбето од кај мм од работа . Нека застане пред сити мол . Кој сака од таму нека си земе . Коковче + фанта :D:D:D

16. Ariel

Ariel Форумски идол

@Bubce38 земи тогаш и за мене една фанта :rofl:.

Нема поубава фанта од грчката. Само што повеќе сум по пивото, слабо стојам со сокови :D

17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Нем пиво само да ми нарачуваш .
    Не знам ме прочита ли неќни ,ама еве што купив наместо пиво :D

Фанта ,во лименка или шише ќе сакате госпоѓо ? :)

Attached Files:

18. Ariel

Ariel Форумски идол

Лелелеее @Bubce38 :D
    Комбинацијата е добра, портокал и цимет. Ама ако си со мисла да пиеш пиво, да го добиеш ова е... тргедија :D

Едит: што не сакам шопинг во странство - не сакам, ама не да ми е криво што кај нас нема толку избор...

19. Dust

Dust Game Over

Бубче Бубчеее..може еден цел Лидл за мене?:rofl:
    И од тие кроасаните по можност(facepalm)
    Зборете што сакате ама квалитетот и на тоа што го има кај нас е очаен.. a да не зборам дека избор скоро и да нема..
    Денес сум нервозна до максимум..бегајте, касам:lol:
    Некогаш пробувам да преќутам ама денес не можев..

20. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Јас сакам да си пазарувам и во Лидл и секаде,ама сама, маж ми не многу по пазарење,односно незнае да пазарува како јас.:D
    Да ви се пофалам многу ми е убав ликерот од кајсија дури ми е жал да го пијам ,да не ми се потроши.
    И нека ме банира некој на темана за вакцини плиз]:)

Thread Status:
Not open for further replies.