Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.308
    Кафе ,доручек се сте послужиле ,од мене не ви треба ништо.
    Ај вечер ќе сликнам супата од сунетот...:P

Јас имам пријателки на кои можам се да кажам,малку се ама ги имам ...
    Ме плаши што сега младиве и посебно децава се помалку имаат такви вистински пријатели...Тоа ќе стане главно обележје на иднината.Кај се само по едно две деца,па ни блискост со роднини ни вистински пијатели.Осаменост ни се заканува ...:(

На Skorpija25, Dust, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ниту мене не ми се допаѓа,ама ич.И јас секогаш сум и ќе бидам со таа девиза дека ако можеш некому да помогнеш тоа и да го сториш,без размислување.За овие т.н пријатели секогаш сум била online,за да кога мене ми требаше еден искрен разговор и подршка,го добив,Шо се замараш,а и мене ме замараш:o..
    Нема никогаш да престанам да верувам во пријателство,оти имам еден куп примери околу мене дека го има,ете јас сеуште го барам.
    Испеглано,ручек измислен,сега се мислам дали уште едно кафе да мАанам или за ручокот да се фанам..
    И Арванија ми се пријаде @Bubce38.(highfive)

На Skorpija25, Chantal, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Гутен таг друштво! :coffee:

Почнав да пишувам од сабајле ама додека да довршам утрото помина и нема многу смисла напишаното, па ај од ново. :D

Многу лошо спиев ноќеска, за се е крива доцната попладневна дремка. :angel: Денес ќе се потрудам да издржам и да си легнам на време, вака само лошо си правам..

Тесто за мекици замесено, чекам да нарасне.. уште пола саат му давам, па какво сака нека биде. :nod:

Денес речиси сите од групата ме замолија да одвојам време и да им објаснам како тоа јас знам а они ништо не разбираат. Реков ок, секако, ама ме чешаше јазикот да им кажам дека единствената разлика е тоа што јас внимавам на час плус учам дома, а они прават муабет и очигледно не пипаат книга да повторат. Ама ај, да не бидам злобна. :?:

Демек на шала ми кажаа на дел од тестот каде што треба да се одговара во групи, никој немало да сака да биде со мене бидејќи многу знам и поставувам посложени прашања. Е на ова не преќутав ]:) па им кажав ко за промена да земете да научите и вие би знаеле. |( Со фина насмевка на лицето, демек шала. :angel: Можев и подрско, ама ај, и така се глупи па нема да сфатат. :rofl:

Многу хејтам, знам. Ама кога си опкружен со дебили само такви работи ќе имаш за кажување. (facepalm)

Пријатели на кои можам сѐ да кажам немам, освен мајка ми до некаде (некои теми не ги начнувам со неа од разни причини, ама можам целосно да ѝ се доверам) и маж ми на кого можам да кажам буквално сѐ и знам дека ќе ме разбере.

Да завршам услуги на некого ич не ми е проблем, макар и не ми било по пат, ама да замолам некого за нешто е тоа малку потешко. Ептен треба да ги свртам сите можни варијанти да пробам самата да завршам/дознаам и ако нема друг излез, дури тогаш. Не е добро до волку, ама не знам како поинаку.

@EuHenIa и да нема игротека, јас ќе ти ги анимирам ќеркичките. ^_^ Обожавам да се играм со мали деца, сите се толку интересни и ептен ми е забавно со нив.

Со децата е секогаш полесно да најдеш тема за муабет отколку со возрасен. :rofl: :tmi:

@doubleg мене така ми влијае водата, не знам зошто, иако кај многу други луѓе е баш спротивното. Велат пред јадење треба да се пие зошто така помалку ќе изедеш, ама кај мене таквите финти не палат. :D

Да го испијам чајов и после мекици ќе правам! ^_^

Имајте убав ден! :hug::f::sun:

На Skorpija25, Viktorijaaa5, Chantal и 27 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    107.163
    @SV1911 како бев за никаде ме насмеа до солзи те:hug:
    Е сега малку ќе си помрчам морам
    А бе родителиве се ко мали деца, неодговорни да те пукнат.Ги барам утрово на фиксен не се јавуваат ги барам на моб не се јавуваат мене паника 100та левел.Го барам брат ми он на работа недостапен немало мрежа кај што бил на раб уште толку паника дека нешто им се случило.Ми се јавува сега брат ми ми вика планираа да одат во викендицата а знаеш а и знам дека е 100%така они надвор уживаат а моб внатре им се,ти добивај инфаркт ако си немаш попаметна работа. Ухх бре да не ми беа родители чотек ќе добиеа.

На Skorpija25, Chantal, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Добар ден друштво.

Имам многу пријатели, ама вистински пријатели, освен сопругот, ни имам, ни барам, бидејќи мала е шансата да најдам. Плус, не сум тип што сака кафиња - иди ми - дојди ми, или активна социјализација секој ден, или секој втор ден, па и еднаш во неделата ми е многу... посебно со комшики. Во животот не сум се дружела со комшики... не ни знам кои ми се комшии, освен на спратов.

Услуги од пријатели, не сум барала, ниту сум нудела.. освен нешто ептен ситно како: Ај кога одиш на школо, земи го и моево, ако не ти е проблем. Толку.

Што се однесува до тоа, дружбата да биде на место каде што има и игротека, може, секако. И мојава се влечка со мене, ако и фати умот дека ќе биди нешто интересно. За игротеки голема е, ама знам како е кога беше малечка и дека игротека и' беше основна потреба при излегување :inlove: :D

На Skorpija25, Chantal, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  6. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Убав ви ден на сите:coffee:
    Како поминува време се помалку вистински пријатели. Но не ми пречи сепак имам со кого да испијам убаво кафе и да си направиме убаво муабетче.
    Како сум постара се помалку им верувам на лугето. Поммош од никого не сум побарала освен од постариот син за некои ситници околу малото кога бев на операција.
    Убаво ми е кога ве читам и се дружам со вас мои виртуелни пријатели:hai::coffee:

На Skorpija25, Chantal, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Леле мене досадно ми е, маж и деца испозаспаа, ништо нема на ТВ, серии изгледани, чекам уште финалната епизода на The originals ама рано уште е изгледа, ќе ве дружам вас, одамна не сум ве дружела.:lol:

Вечеравме, мм два и пол изеде(facepalm)јас едвај пола а и Матео личен на мајка еден и пол изеде, мм и децата е поефтино да ги облакаш него да ги храниш.:rofl:

0625E097-30AE-4F69-859E-D6815265154B.jpeg

Што е ово бре млади момчиња пре би да играле игри него да сексаат? Тие сега во цут на младоста кога не сакаат секс што ли ќе праваат кога ќе бидат 40-50 години?:wasntme:

Мм пред децата играше Call of duty или такво нешто, сега нема многу време за игри ама никогаш не одбил секс за да си ја игра играта, ниту па ја сум го одје*ла за да дремам на телефон.:)
    Муабет прави, муабетџија е, тоа децата на него се што уста не затвораат, јас сум по не муабетџика, еден збор, еден алтан.:rofl:

На mira.mira, Skorpija25, Viktorijaaa5 и 32 други им се допаѓа ова.
  8. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    И јас се трудам да не се откажам од вербата во добрината на човештвово.Верувам во искрени пријателства бидејќи сум сведок на истите што особено се родени во детството и се одржани и се уште траат друго се според мене е минливо и променливо.Сакам да грешам но некако така испаѓа.Добрина,љубезност појави што почесто се трансформираат во непојави еве додека ве читав и се спремав да читнам книжето иди едно бате во бело со бели пешкирчиња на тафта и со лимена маша ми подава да не изгнаси со рака.Тие ароматизирани со лаванда за освежуање на лице ѓомити а и на мисли како ќе ме опуштат има да си дремнам поштено а баш се инсталирав во детски дел демек побучен да не заспијам а и слатки за очи се малишаниве,се вежбам вака за потаму шо ме чека 20180801_132510.jpg

Последна измена: 1 август 2018
    На Skorpija25, Chantal, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.712
    Допаѓања:
    213.550
    Добар ден и од мене.На пазар од сабајле,мм вели таму да ме оставел немало дома да си дојдам,уживам по тоа зеленчукот и овошјето,пиперки селки од тие темно зелени криви,насобрани ама кога ќе ги пржиш мирисаат убајни,уште џеп подлабок да си сошијам и се ќе е во ред:lol:.Дете сеуште е на одмор,му се заарни дома не му се иди,и така ние двајца старци си се заниваме,уствари вежбаме за иднина,вака ќе биди,еден на друг препуштени.Додуша имам уште две деца подома,е нив потешко им угодувам,се нешто им фали:tmi:.@bittersweet арни се и на 40-50 г маживе,никако да пораснат;)

На Skorpija25, Chantal, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Здраво убав народе :)

После бидување практично во делириум три дена, да чкртнам нешто.
    Почна со укочување, сега сум мртва болна...
    И тоа чудно болна. Недела према понеделник ноќта се "мачев" некако во сон, како подуена се осеќав, а понеделникот изгорев од температура, па и повраќав... и ај си викам стомачен вирус, па три дена на јогурт и банани живеам :) Среќа само понеделникот имав такви ужасни ситуации, вчера и денес освен што ноќе кревам до 39+ температура, океј сум. Не се опуштам со јадење, уште сум на јогурт и банана, денес планирам некоја супа да сркнам веќе.
    Ме боцкаат антибиотик, одам на инфузија чисто со течност и витамини да ме напунат малку, и така.
    Страшни грчеви имам, а богами како сум се тресела ноќеска... не се сеќавам до толку некогаш грозница да ме фатило. Па така замотана сум заспала, среќа дм едно време станал да ме провери, јас вријам. Па ме разоткри, забања со млака вода, оти јас не ни осеќав веќе ништо, ни ладно ни топло :)

Така, јас не сум јас ако не се поразболам, секако стандард со мојава температура, или немам или во плафон е :)

Гледав пред некое време wedding fails на ЈуТјуб, и имаше едно као со дрон ги снимаат младиве, кога се акна дронот кај нив во глава право... :)

На Viktorijaaa5, Chantal, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Здраво и од мене.
    Се будам од преспивање :wasntme: Од сабајле со најмалиот по контроли на доктор, па по аптеки, крукче покрај езеро и назад дома, ми заспа по пат во количка па го префрлив дома во кревет и се тупнав до него. Од два саати шетање цркнав луѓе :x Хроничен замор имам, ко старка од 80 години се осеќам :(
    Надополнав кутивчето со витамини, ама ова ме загрижува премногу.
    Малово па слабокрвно, терапија месец дена примаше па контрола, и ќе тераме уште 5 месеци со сируп.
    Џабе Охрид живеам, нит плажа сум видела нит ништо. Само гужви и колони по булевар и нервозни возачи насекаде.
    Туку @Bubce38 дај сподели го рецептот за твојата толку барана араванија :D
    @lunicka среќен роденден
    Друго не сум во тек

На Skorpija25, dunika, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.712
    Допаѓања:
    213.550
    @CameliaMiller побрзо да оздравиш,па да не дружиш повеќе,фалиш чупе:hug::hug::hug:.

На dunika, CameliaMiller, Chantal и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Не е Арванија,ама ќе заврши работа.
    20180801_160218.jpg

На Skorpija25, CaraMia, dunika и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.688
    Допаѓања:
    175.378
    Онаа класичната ја правам јас .
    На едно јајце - по една лажица шеќер,брашно и гриз :)
    Да не се брукам не кажувам со колку јајца ја правам :tmi:.

Немав батерија у телефон па не ја сликав . Цела им ја однесов горе .
    Мене не ми е нешто омилена .
    А мм не ја ни погледнува .
    Леб натопен у шеќер му било тоа (facepalm)

На dunika, Chantal, LejlaD и 19 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мм тоа за трилече вика, да сакав кекси и млеко да јадам немаше потреба да потрошам цела табла јајца (facepalm)
    Бебе спие во раце јас тука куцкам.
    Човек на се се навикнува :D
    20180801_164036.jpg

На Skorpija25, душленце, CaraMia и 30 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.688
    Допаѓања:
    175.378
    ^^леле каква е Неда :inlove::inlove::inlove:
    Внучка моја беше вака без косичка . Сега да ја видиш :$
    И фЛизури се праве на велико :makeup:

На dunika, Chantal, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.602
    Допаѓања:
    177.680
    Вчера заспав, дај денес од винцето ( ако остана ) :D

Утре слободен ден, во петок и сабота ќе се работи :|

На dunika, Chantal, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.128
    Цел живот со будали се расправам. Им објаснуваш нешто, се прават дека не разбираат. Ама така им одговара.

Добар ден.
    Ме здоболе глава. Се трудев да не се изнервирам, ама јбг.
    Добар човек е рамен на будала.
    Сега итам на работа.
    Пералната, па и таа во лош момент најде да заебава. Ми го докрена притисокот и таа.

Тргнав на работа, без ранец. Ко гола да сум. Џебовите полни, клуч, ојстер, ид за на работаџ мастики, слушалки, апчиња, поарно да си го земев.

Утре, празникот на работа ќе го терам. Каков излет какви бакрачи, златна работа јас на излет ќе сум одела.

Пријатели, имам стари. Новиве, абе у пм, кај ги наоѓам, или се такви ми се лепат. Гребатори во секоја смисла. Некој на грб да ги носи. Оговарачи прва лига. Берачи на туѓо гајле. Ти имаш, ти знаеш, лесно ти е на тебе. Една пријатељица па што имав, пицајзла, во ексел табели правење и запишување кога што сум кажала. Па после зошто сум ја лажела. Друга распрашување по сите, дека не сум и се исповедала де, па да дознае мадамата. А јас па, скоро на никој интима не расправам, избегнувам тема колку што се може. Тука сум најискрена.
    Се познава од далеку дека сум напиздена а?
    Ако ме препознае некоја, нека се каже, како сум расположена нешто за кавга, нема да се пофали од мене.
    Се шалам, не сум до толку страшна. Повеќе сум :devil:

На Skorpija25, душленце, CaraMia и 26 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.551
    Денов претпразнично во подзачистување ми помина. Немам сила за повеќе. За родендени за деца, секогаш сум прашувала што им треба или што сакаат. И генерално сите викаат ништо не треба :) Не ми беше јасно тоа, сѐ додека не станав родител. Сега кога ќе ме прашаат, истото го кажувам, да не се замараат, затоа што реално денешните деца, не само што имаат сѐ, туку имаат и повеќе од тоа. Ептен на моите и најблиските можам да им кажам за некој поклон и тоа е тоа. Сега малата е во фаза да бара некои ситници со лик на принцези, или супер херои и сл. Па и сокче со Спајдермен да ѝ донесат, ќе се прерадува.
    Од пријателства имам неколку, малку се на број, ама досега не сум се осетила искористено. Тука сум била за нив, а и тие за мене.

На Skorpija25, CaraMia, dunika и 16 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Јас денес вредна
    Пудинг баклава
    20180801_185829.jpg
    Лефтерна и лесна
    И...
    20180801_185850.jpg
    Пица на парче:D..ама домашна:)

Јадам пијам шприцка,неќум да знам:D.

Нели утре ќе се легачи, нема неуроза:)

На Skorpija25, zhap4e, CaraMia и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.