Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Претеризам е коментарот @Emy867. Не дал се зима виски или не.

Skorpija25, dunika and Annath like this.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Бубке доста се правдаш. И јас би ти пратила торта ете така без повод. Од желба што ми е. Од што се гледа мила душа. Не може секој да го сфати тоа а и нема потреба.

Thallia, dunika, Chantal and 12 others like this.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Сакам кафе Бошке,имавме ниви,овде каде сум немаат.Едно знам со земјоделие душа паѓа од работа од работа,но годиниве нема ќар голем тој што работи.Или поарно да си ќутам оти пак ќе ме собере некој:x.Нема потреба од навреди,секој од нас си отворил душа,и нема да помине некое време и оп заврат е фатен,Брижит тука сега да седи,не запали и бегај:)@Bubce38 што ви згреши толку па се запнавте

Skorpija25, Chantal, M&M and 8 others like this.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Многу зборенje не е на арно. Некоj пат, многу неарно некому ке стане..ни крив ни должен. Само го збореле. Бидете другарки, ко што сте и другарски шепнете. Повеке дибро ке сторите од тоа да го правдате човека и силите уште повеке да шлапа. А се шлапа богами многу.

Ane-Goki1, dunika, Espadrila and 12 others like this.
  5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ај сега ако знае некоја да ми каже, агенција што врши превоз до Банско?
    Уклучете тоа мозоците, не саЛ кавги:D.

6. Annath

Annath Форумски идол

Леле бе жени, од жешково ќе да е, ви удрило од глава. Жената е искрена, вие пуздер ја направивте. Срамота!

Ничии плати тука не чинат, факт е дека се мизерни. Ако беше арно, немаше толку луѓе да избегаат од Мк. Без оглед на тоа за која професија се работи, ретки се тие што живеат лагоден живот и имаат се. Што дека е жената секој втор ден на море, и вие исто би правеле, не? Верувам дека повеќе би сакала да трчка низ дома по две мали прцулчиња, а дотогаш, зошто да не ужива?
    @Bubce38 од срце ти посакувам најголемата желба да ти се исполни, и повеќе да не ти е досадно дома.

Веќе и не ми се пишува во темава поради ваквиве ситуации. Сакам да ве читам, и секогаш имате поддршка од мене за било што и кога се фалите и кога се жалите, но никогаш не ми дошло да кажам некому дека нема право да се жали. Секој си има свои маки и проблеми и нема да знаете како му е. Барем не додека не ги облечете неговите чевли и не поодите со нив.

Ви посакувам убав викенд!

7. Cka

Cka Форумски идол

Не ме занима од кај ти се парите ама од кај пари за секој втор ден на одмор. Ти фршти љубомора од постовите.

8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Така е Жапче,кога ќе се почни не се пази колку некого ќе се навреди.Нема потреба до толку,и не ја бранам @Bubce38,но не ми е убаво кога толку ја нападнаа,за мене е Жена со срце поголемо од планина.Не ми е убаво ниту кон кој и да е да се омаловажува,навредува,нема потреба до толку.Сношти @monik55 се најде навредена,се извинувам,не ми беше намерата тоа,кажав.Погоре прочитав се и сешто,нема потреба да се јадиме меѓу себе,доволно е што животот не јади.

9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Јас и 2000 пати да си кажувам дека мм е НАЈ-НАЈ тебе ако ти е досадно стави ме на игнор .
    Ама немаш право да пробуваш овде да ме ставаш на тапет - како тоа јас одам секој викенд на море .

И покрај тоа што на мене најмалку во животот што ми недостасува се пари, јас си стојам на ставот дека докторите се мизерно платени .

Ќешки вискиња , кафиња и прасиња да ми ја исполнеа празнината . Ќешки платата на мм да ми беше најголем проблем .
    Ќешки да наидев на повеќе човечни доктори ,барем како мм .

И не! Не се правдам !
    Душата ни е чиста ,како на бебе :l:

10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не е за навреди кон бубче, Леjла. Бриджит е груба али го кажува тоа што грото го мислат. Ко прво. Ко второ,ако во сиот муабет на бубче, вие не гледате ништо лошо..богами и платите ви се арни и сиот хаос во државата е супер. За доброто на своето маже,подобро е да не зборува за подароците кои ги зима и тоа таа во негово име. Тотално небитно. Неjзино си е. И никоj не и лjубомори. Нит тие шо и коментираа и мислат лошо. Не се косете женски.:)))
    мир.
    Седам пред фарбанje. Прв пат у живота ми. Нек не падне, плиз.

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Добар ден... Добар ви е, или не баш?

Факт: Луѓето во Македонија се малку платени и по природа се лесно коруптивни.

@Bubce38 , доста им објаснуваш на сите.
    @Bridget , душа твоја да брецаш ко некоја баба на чешма.

Денес да не излегувате додека има сонце. Најжежок ден во историјата на планетата (од како се мери температура), е предвиден, баш за денес.

Кога сме кај навредување, еве мене вдајте ми се.. ионака сум топ тема поради тоа што 'сакам да се плескам' со мажите ви.

12. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Ја па да сум трудна и да треба некој да ме боцне, и да ме пукне нешто да дадам 15 кила ориС... Едино нешто шо неќам, е да ме лафат дека сум дала ориз од благодарност за маката и да ме користат у форуми за други цели.
    Ама коа ќе тргне устата, нема стопирачка.

Glasna, Ane-Goki1, Chantal and 4 others like this.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Бубче кога почна да пишува викаше дека многу и е убаво на темава, сеа сигурно си вика "кај дојдов, кај се запустив" :?:
    Не е фер што ја нападнавте вака. Сите пишуваме и ги фалиме или кудиме мажите:^)Ама нашите мажи не зимаат ориз и виски:D:D

@Аnnath целосно си во право !!

Skorpija25, dunika, mal.ecka and 7 others like this.
  14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

:bow::bow::bow: Секоја чест за маж ти. Еве уште еднаш ти кажувам. Не го оспорувам тоа.Камо да се сите ко него. Ама имај во предвид дека не се сите ко него. Коа ќе се спомне доктор на темава и незадоволството од него сигурно не се мисли на маж ти :)
    Извини ако те навредив со мојот коментар, кажав и претходно ништо лично против никого. Дискутираме врз основа на она што го знаеме, гледаме, општо во животот и она што го презентираме тука. Од кај би знаела јас кој колку плата зема и како живее ако сам не си каже.

па и ти ептен сериозно ме сфати, џабе смајли користам :D

dunika, mal.ecka, Alishan30 and 4 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас имам кажано: си ја терам онаа селската-давам на доктори,министри,заменици,секретарки,чистачки...кај што треба-таму.
    Си завршувам работа и ЧАО.
    Селско-градско,кој што рекол-баш.ме заболе.
    Јас од благодарност давам со алал и баш ме брига дали ќе дели со колешки или дома ќе носи.
    И доктор ми помогнал ама и чистачка ме пуштила во 23 ч ноќта да посетам болен кој ми значел.
    Давам и ќе давам.
    Од срце.
    И никогаш нема а тил да им извадам на оние на кои сум дала.Божем од моето се збогатиле.
    Абе ај...
    И мене ми давале.И никој не ми се вратил кусур да ми бара.
    Јас сум така научена и така си терам.И арно си завршувам се што ми треба.Немам намера да сменам нешто.
    Селско-селско.
    Мене така ми одговара и така ќе си правам.
    За убаво давам.

16. mareane

mareane Форумски идол

Ееј,сте ја претерале ,навистина...

Туку сите денеска благодарение на темава изгледа оставме без ручек!
    Ајде сега сите во инстаграм да видам кој што ќе постира...

17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ама јас не земам подароци во името на мм.
    На мм не му е "работа " да чита извештаи од снимки на жени од форумов . Не му е "работа " уз пат ако одиме во Велес на пример ,или Кочани на шетање ,некоја членка да ме замоли мм да ја "виде " баба и .
    Не му е "работа " ако некоја членка од Скопје ме замоли мм да се заангажира да и "фати " врски за кај определен доктор во Скопје . Итд итд.
    Не му е "работа " да услужи некоја членка со определени инекции да се набават од Украина ,Белгија ....
    Е! За ова добивам подароци ,во смисла на кафе ,ракија и ориз .
    Од членки на форумов . Кои не се од нашиот град
    И ниту една не ја напишав јавно .
    Ниту една !
    На кого што извадив на нос не ми е јасно

Skorpija25, dunika, flower30 and 6 others like this.
  18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Ајде бе !:)

CaraMia and LejlaD like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Баш тоа бе Рефке.. преку ред и со врски и поткуп... тоа е она што не чини во државава.

Chantal, boomsleng, CaraMia and 4 others like this.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Дај жити се,почни некој убав муабет....да тргне на арно муабет

Темава ни е бегање од секојдневни проблеми,борби ,нервози -реални што се ...(барем за мене)
    ако и овде незнаеме да се опуштиме и насмееме...срам да ни е

Thread Status:
Not open for further replies.