Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ќути ги погодив. 20 мин зјапав ко мрдната таму. Иначе шеширот беше некоја астрономска цена мај месец. Сеа нешто помалку од 200 ден. Не одолеав хахахах. . мада знам колку ќе го носи... ич.
    20180805_113854.jpg 20180805_113925.jpg

2. monik55

monik55 Форумски идол

Јаооо:inlove::inlove:

JuLleE, Chantal, dunika and 4 others like this.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Ептен сте модерни! :inlove:

Espadrila, Chantal, dunika and 8 others like this.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Добар ден и од мене.Мекици готови изедени,по рецептот на @Milobebence (y)одлични,една не оставија,инече некако тврди ми идеа порано,ама денес за прсти лижење:),сега ќе бараат редовно.Облачно некако,само за во кревет,е арно ама кој ќе ми брка работа,и така да си засучам ракави и да бидам паметна,да не ми удрат бан домашниве:D

5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

На здравје да ви е :hug:

Chantal, dunika, LejlaD and 2 others like this.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@LiliBoz ако носи пр 23,чизми земи 3 броја поголеми,па влошка од Кеги ќе ставиш,поарно поголемки отколку кнап...

После скоро цела недела да ве исчитам,ама што читав,ццц ве акнало сонцето у глава]:):wasntme::D
    Леле пекол и овде,ама во долниов дел 6 степени поладно,дури ладно:D
    Ајдр изволте на фрапе:D 20180805_124042.jpg

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^за кога ми имаше закажано дружба? Да не ми мина терминот? :)

JuLleE and Dust like this.
  8. Thallia

Thallia Популарен член

Добар ден друштво
    Вчера немав време да ве посетам, денес имаше што да видам - тешки теми сте отвориле за дебатирање.
    Изгледа помогна кандилцето на @Peco па денес е мирно :D
    @LiliBoz преслатки се патичињата и шеширчето, со здравје да ги носите
    @kuc најубаво да си поминете на одмор, уживајте максимално!
    Ние вчера и со шетање и со гости, цел ден дома не се прибравме, ама најубаво ни почна денот, со вест за бебче во фамилијата... Само за радости и за убаво нека е!
    Ај да си почестам иако сум тетка од „втор ред“ :)

@mareane

9. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Да не ме думате...
    Охридот го нагазив...ред сонце ред облаци ...ама локацијата омилена Градиште!

10. CaraMia

CaraMia Истакнат член

@Thallia тетка си е тетка од кој сака ред нек е,туку сите да си дочекаме таква блажена радост.
    Осмех Мона Лиза иста Цара Миа:D,морски воздух и одма лакше се дише а и по кандилцето убо е,рајат. Во позадина добра музика,морето се синеи и со книга в рака нема мака:)
    Ете и мене да не ме думате дека никој ме нема на фб ова зато да не ме думате,време на слико на увид:sun:
    Без слико ко да не сне биле
    20180805_140728.jpg

Last edited: Aug 5, 2018
    Skorpija25, fina erika, Dust and 13 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Хмм.. може требаше да спомнам. Он сега носи 21. Ако му облечам 22 на секој чекор се сопнува.. затоа сум збунка. еве сега читам на патиките вика 12цм . А најмалите во кеги се 15 влошките..

Dust, LejlaD, referentka and 3 others like this.
  12. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

(highfive) пак јас. Да не си останам недокажана. Мож ви го рушам мирот. :wasntme:

Ме ингересира само зошто некои работи кои искрено ги мислиме да ги кажуваме завиени, во посебна форма за да пази богати не се налутат и веќе не не сакаат некои членки. Вистината е таа. Или ме сакаш каква сум, ќе добиваш искрени одговори или не. Лицемерие не почитувам и со тек на годините научив да кажувам отворено, колку и да е тешка и болна вистинста.
    Тоа не е карање .
    Треба некои работи да ги преголтувам и да ги прифаќам како нормални за да биде се сјајно. За да ме прифатите во друштвото?

Ако е така онда во ред . Седете си и прајте си лице.
    И нема да си одам, нема зашто. Можам кога сакам да пишам ако има нешто да се пише .
    Тие што сум ги читала ќе ги читам и понатаму. Ќе скролам некои како и обично и така

Ајде убав ден.. Последен од викендов.. Уживајте го:sun::muscle:

bittersweet, Peco, JuLleE and 21 others like this.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@MacenceEna so sreka na prvaceto...
    Ova od vcera sum pisala i ne stignav da dopisam.
    Se soglasuvam so tebe, steta sto nemam vreme da se izjasnam.
    Malata zaspa ama postojano se budi.
    Ubav den!!

JuLleE, Dust, Tajnaotrovna and 11 others like this.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Кој кажал дека летна манџа е брзинско јадење никад не ја праел.
    Мрчење за денес толку. Луѓево почнаа да се прибираат од одмори мене ме уби монотонија. Одвај чекам да одиме.
    Да си ручам сама или да чекам маж да дохрчи прашање е сеа :wasntme:

15. mareane

mareane Форумски идол

Мене тоа ми е најдосадно нешто за правење:печи пиперки,па чекај да се оладат,па лупи,дроби,па патлижани лупи,дроби,па пржи на тивко ...3 саати...
    Вака ставив кромид,месо,печурките и само си се прави селското.Е сега што за децава треба друго да правам тоа е мој проблем...
    Додека се крчка јас зе зафатив да чистам купатило,ама толку ми пречи во последно мирисот од средствата што правам на секое пауза оти готово мислам ќе се онесвестам внатре...

16. flower30

flower30 Форумски идол

Добар ден,
    И јас денес летна манџа и копани и ориз:o Ама ќе имам гости за ручек, домашни:D Ама досадно богами , за правење.
    @mareane јас ги пропржувам пиперките на зејтин и додавам патлиџаните да се пржи заедно, при крај додавам лукче и сол и готово:). Инаку, јас вчера од Стокомак купив паста за чистење Милл и чистев када и лавабо и се исчисти супер, а мирис никаков. Па пробај и со тоа, а за генералка користи си средства појаки.

Многу сум се здебелила, а пусто се ми се јаде. Е сега, во исчекување сме дали ќе има финансии за одмор. Ако одиме, не знам како ќе се појавам на плажа:$ Ако не, ќе си кркам ко обично:D:D

Си закажав пак за фризер за мене и малата и фризерката ми вика, абре пак ќе се шишаш:DВикам јес:D:D
    Ама не можам да ја трпам косата. Да имав поубав облик на лице, леле какви фризурки ќе правев;)

Ајде, Убав ден

17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ај да пишам тука да ми олесни...грешна сум -и денеска без ручек .Лепотаниве уште спијат ,да станат па одиме надвор да се јаде-они рибешко ја некое пилеЌЕ

Skorpija25, Peco, JuLleE and 20 others like this.
  18. malerozna

malerozna Форумски идол

Добар ден
    Кафе испиено со една е мајка, сега на ред ручек. Ама нели сум си сама, ќе си испечам пица за 16 мин и готов ми е ручекот. За вечера на работа ќе сум, ќе видиме што ми зготвиле таму.

Летна манџа и јас сакам. Ама ко што ќе сум секој ден на работа нареднава недела, не знам дали ќе имам време и кафе да пијам дома, а не да јадам.

Не ми се станува од кревет. Сакам цел ден да си се излежавам и серии да си гледам.
    Ама никој не ме прашува јас што сакам...

П.с. И кратка коса сакам. Ама кај знам јас фризура да си направам. Вака врзи во коњски опаш и лепотица сум. И шнола за бебешките влакна, што некогаш сакам со бричот да ги поминам.

Last edited: Aug 5, 2018
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ручеци направени за неделава.
    Дома исчистено.
    Се е испаеглано.
    Врти бела перална.
    Ручав па седнав со овошје пред себе.
    И трилече направив па поштено се насркав.Оној карамелот таков шмек му дава на кохот што стварно ќе помислам дека е некој италијански рецепт-трилече:D

Денес пазар на зелено пазарче се истера во 9:00.Аааааа...од вчера поучена, до 10.30 што завршам-завршено е...после нема печење на сонце.Опасно е.

@PUPICA ти завидувам ако си во твојот ресорт:envy:.Сум била на гости и фамилијарна дружба и сеуште тврдам дека поубава пилешка чорба правена од Пупо ,немам јадено.Ама и киселите краставички уште ми се моткаат како вкус а правени од Пупи наша.
    Иначе детето им е прав Џентлмен, има на кого да се метне:D.
    Вистински луѓе за неврзана дружба.Штета што почесто ги немам покрај себе, непосредни и едноставни, да немора дружбата напор да ти биде:inlove:.

Иначе затворени дома , клима си фучи,ние чат пат очи си вадиме:D.
    Нешто тројцата сме невротични па едвај чекаме некому влакно да се настрани:D

20. CaraMia

CaraMia Истакнат член

А и ти ко мене грешна,Госпо ќе ни опрости епа вицот од другана тема за тука за плавуша е ко си ошлапа да не се растревожи некоја кандило да чадиме еве вака си било...
    Некоја плавуша си ошла на горнио свет и ко пеел попо завршил со реченицата-Конечно се заедно.И некој душебрижен вели со кој со првио,втирио или третио маШ и попо вели не бре нејзините нозе,конечно се заедно:)
    Инаку тука ве сетија шо муабетевте и преѓе лаетна манџа со пиперки пелени.домати прени и кромитче и ко глаедам сецкани парчиња саламче,да се чудиш:?:,ама вкусно бре ммм^_^

Thread Status:
Not open for further replies.