Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    CaraMia, аj буцкаj тоа компирите, не туку буцкаj од страна и завиено :D земи еден зингер бургер за мене,дур си таму.

35години не се фарбав и сеа два пати у два дена се фарбав, :)))) оти хаос бев вчера - Палестинка портокалка, морковка со црни веги. Уште гаjтан веги да беа, сама за себе поезиja и скечови ке си стокмев.
    Поспана сум цел ден оти асално не спиев. Правам планови за неделава, демек релакс,одмор..и прошлата исто праев и повеке замор ми беше..испадна. Не можам од моб да го ставам бубачето. Ми фали.

На Espadrila, bittersweet, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Да се најде некој да дојде да не спаси од топлово.
    Преумревме луѓе.
    Ветувам нема веќе да го барам
    Работава тражила си добила си
    Толку многу сум исцрпена што немам воља за нишо..
    Буквално за ништо од жегава.
    50 степени ејјјјј боже мили

До некна правев и ручек сега и тоа баталив оти не бива а уклучеш плин од 30 на 35 оди во собава
    Нема ни да се јаде
    Леле ако ми откаже фрижидерот што ќе правам јас кутрата

:lol::lol::lol: сама на себе си направив муабет
    #секојсосвоитемаки

На Espadrila, EuHenIa, Dadusicka и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.365
    Допаѓања:
    261.843
    :bug: за @zhap4e. Како успеа морков да искочиш :lol: со фарба на глава пишувам, не се смешкам карма ис а бич ^_^

:toivo: ве поздравувам :makeup:

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Тука сум и ја ,нешто тапа сум

Дремам на тераса и чепкам у моб.на мм...вртам низ ум ,,слики"од лани овој период .
    Да не го тупам многу....

со Вас опстанав -фала Ви .

Вие што правите,се изпобањавте ли?
    Дека недела,нели (facepalm)

На Thallia, Skorpija25, Espadrila и 24 други им се допаѓа ова.
  5. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    А ти си от тие што велат аЏеле да куртулиме од оваа,јас пишам се засркнав од компри а ти буцни:P
    Емпатија на темава 0 кој прв спомна,ова:^)
    Ај ај утре ко ќе ме снема во џунглата ќе прашате оваа стварно ја снема ил...ај последен виц на репертоар,ќе плачете да ви пишам некоја смешка пак од цивилизација.
    Ама вицот е пак така-така да не растревожи тука некоја/некои дека од област на здравство и не нема доктор и корупција кој е за повелете прочитајте,не мора лајкови,од тапшање по рамо ништо од бизнисот:lol:
    Па си биле 3баби и секој петок пред ординација на докторот.
    Трбало не требало таму и додека си чекале се зближиле,ова-она и си размениле муабети до број на гаќи стасале,се шалам бре,до која од која болест боледува стасале.
    Сега па и јас седи криво збори право треба значи за болести збореле покрај се друго мито,глобално прегревање...бојлери итн.
    Да не ја ширам,да ја стеснам:!:
    И сите алеле о леле од ова од она боледувам,нема лек итн.
    И си терало така петок за петок и еден ден ја снемало третата и пак другиот петок ја немало и двеве си рекле море онаа третана стварно била болна.
    Наравоучение некогаш на некого еден збор му е доволен,добар збор,за плукање,буцкање и кување манџи од кујната на тие па тие,конкретно таа па таа:rofl:
    Па ај само така врата на уста нема.ж кога некоја нема попаметна работа во животот освена да се замара јас на all inclusive шу праам на моја пара.
    Пријатана вечер и убави сни и не се мачете да кувате за мене и зад грб и пред очи.
    И да кувате и да не ми кувате ќе се снајдам јас в џунглана јак желуднк имам,се варам,ама глупоста и дрскоста нечија ич не ги можам,ги голтам и како влегле така излегле.
    Мене кафе не ме купува туку добрина и човечност не извештачените такви.
    Ќе се мавам во града не сум таква а во исто врме под ќе бришам тука јер ми се може.
    Можи си ти дома,со другарките со мм,со мене ич или брич.
    А на некоја/некои ако им/ни се може не значи дека е тоа исправно.
    Ако на некоја/некои им/ни се може со подарок до побрза услуга не значи дека тоа е исправно.
    Ама кој да свати,нашата чудесна државичка,па ко гледаш кај си со кој си или ќе се претопиш или волкот ќе те изеде или нае*ал си во дивината терај си по свое.
    Ај доста гнетам компир,осет за доста да се немало.
    Ако некој не разбра ох која иронија и толку од мене ноќва.

Последна измена: 5 август 2018
    На Milobebence, Ane-Goki1, baba Rada и 2 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ми стоеше 45мин, оти као, толку требало :))) jaс муле, оти врска немам за фарби и упрпана да не ми падне косата,нит видов упатството ни ништо :D само мислам дал ке ме запече, дал ке падне ко партал на миенje ко што ми се дешаваше. И плус,нели црна коса си имам и си викам..шо може да стане:))) аха. 30 мин требало уствари за костен, а 40мин ако сакаш светла:))) аууу.

На Chantal, Milobebence, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Фаќање врски за дете во градинка многу нелегално звучи демек, ај не претерувај, нелегални канали :)
    Еве ти случката моја со градинка, со прво дете немам појма искрено дека до толку е проблем да влезе на список и си лежам јас на тоа уво дека ќе си го запишам детето најрегуларно. Одам во септември барам да почне некаде од мај наредната година, ми викаат нема проблем пополнете барање и толку. Викам треба нешто договор да потпишам, како ќе знам дека е примен, не ништо сега само ова па дојдете месец дена пред да тргне да потпишете договор. Супер си викам ова лесно било мхм, одам месец и пол пред мајот викам да потпишам за детето да почне од мај, поднесов барање пред неколку месеци, го наоѓаат барањето и ми викаат ааа не нема шанси нема место, здравје ако се ослободи од септември. Џабе убедување, џабе податок дека двајцата работиме, дека плаќам жена зошто нема баби..... и кренав паника, испораскажав по сите другарки бидејќи лично не знам никој, и на крај на пријателка пријателка, жена што не ја ни знам ни познавам ми завршува работа и ми го праќа договорот и уплатница да тргне веднаш. Нормално дека и пратив нешто за благодарност назад, уште не знам која е жената. И ова е според тебе нелегален канал??? Значи не ми се пишуваше на темава бидејќи се испомешаа баби и жаби, од мито и корупција до фаќање врски за нешто што сериозно ти треба и давање подарок за благодарност има огромна разлика.
    И пак истите коментари, само во македонија вакви работи се случуваат и никаде на друго место |(. Да може е поизразено за некои работи и да менталитетот ни е таков и онаков ама и во други земји не е се така розево и не оди се така лесно и "по легални канали"
    Да не бамборам многу да легнам да дремнам дур не качила пак 40 малава :worried:

На Skorpija25, Chantal, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.655
    Сите ко не се со умот арни и кога се нервозни од дома не излагаат а јас само барам некаде да излезам, појдам да се замешам меѓу луѓе,барем моментално мислите да ми се оттргнат.
    Кај другарка со мали деца бев во ниедно време...Ама малите деца ми даваат некоја позитивна енергија,само тие се со чиста душа...
    Едвај чекам на работа да тргнам иако ме очекува најстресниот и најтешкиот период во изминативе неколку години...

ПС.ќе гуглам што дијагноза е ова постојано преместување букви кога пишувам...:worried:

На Skorpija25, Espadrila, Chantal и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добра вечер.Ама бурно било на темата,жеНетини се грабнале и докажувале..
    Не мислам дека само платите на лекарите се мали,мали се платите на сите,луѓето преживуваат и тоа е навистина жално,и мачно.
    На тема мито,ми имаат побарано,само еднаш,гинекологот,и тоа кога требаше да се породам со вториот син.Бев буквално на операцискиот стол(царски сум и со двата)и маж ми му плати..
    Не мислам воопшто дека е подмитување или криминал ако од твој кеф почастиш нешто од благодарност што се се завршило како треба..
    Денот помина супер,пола ден на базен,пола дома со домашните работи..
    @stetoskop :hug::hug:
    @vitamina како е синчето.
    Мојот син исто така ми го скрати животот со неговата радозналост.Стедство за флеки вадење на Ариел..И високо беше кренато но решило детето да го провери..Сите дома бевме,јас се туширав а маж ми со другото дете.Среќа само лизнал,не се напил,но кога го видов целиот истопен од средството што си го стиснал и го носи по станот.
    Ќе се онесвестев кога го видов:oодма дете у кола и во болница..
    Го прегледа докторот,вели не му е ништо нему,тебе ти треба доктор:x..Цела ноќ преседов до неговиот кревет..
    Се надевам дека и кај вас ќе е така,без проблеми,но знам дека ти е на мисла,мајка..
    Лека ви ноќ на сите..
    Ме вика книгата

На Skorpija25, Chantal, Milobebence и 15 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Му дадов млеко пивна некои 50 грама. Ама добар е.
    Уствари не знам дали брцнал ам и да брцнал капка беше во прашање гадна вода со сретство за под.
    Од кај нс мене ќе ми текне на пример дека он ќе оди да брца со цуцлата таму и да лиже.
    Ама му ги испоценувам способностите. Не сум знаела дека со мали деца е до волку заебано.
    Во 10 минути може свашта да направи а и што прави тоа чудо се фаќам за глава како му текнува.
    По цел ден сме така
    Фаза е што поминува. Сега е самиот на себе опасен.
    Тргнав се од сретства и толку веќе подот не го џогирам со сретства бидејки ионака ќе му текне да легне и да лиже по подот.
    Нека се живи и здрави али знаат да пореметат у ситуации..

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Chantal и 15 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.912
    земи џогер со шише за средство што се закачува за него. раат ќе видиш. вака може пак следен пат да му текне...

На Milobebence, Ane-Goki1, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  12. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Дисграфија е твоето
    Моето па ,у нервоза кога зборувам-менувам места на слогови у збор..кај и да е близу сум до дијагноза дислексија

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Сега за сега ќе џогирам без сретства. Ќе ја поминеме оваа фаза уште малку
    После ќе е полесно барем ќе разбира.
    Сега се е дигнато у вис.
    Се е распраталено
    Се помирив дека така треба да биде :D
    После ќе местим редиме џогираме има време
    Преска маж испаничи многу па и јас леле викам се отру коа ме текна за сретството и ојде со него у вц он плаче овај испаничен му брца прст у уста
    И јас испаничив ептен
    Фала богу лекција си научив

На Esmeralda-MD, Chantal, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  14. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    А сис можда и логореја е твоено,ама таа дијагноза е веќе зафатена не за мене други некоја ја пофали дека логореична тро.
    Јас имам проблем за собом:D
    Климата јако мава баш ми е на тил и грбот ренде...
    Ајас вечити оптимист ќе се подобриме и тоа розовите требаше да ги сменам со диоптриски ама музиче,ликерче во чаша и боли ме уво за се. Иако ако приметувам добро во 40ка сум или мамини муабети мме пак утнав наочарата8-|

На Chantal, Milobebence, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Абе и ја Guess носам ама за надвор , за по ,,дома" еве се мачам да читам ама не ми оди -не довидувам изгледа.
    Чадор ми треба мене ...поголем некој ....ма каков чадор-сунцобран за мене треба

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Chantal и 6 други им се допаѓа ова.
  16. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Дојди ма под мојон заедно ќе киснеме има место јас ко шо почнав нешто за мајкине да читам ама не довидувам исто а ти што читаше Рајли нешто...и така секоја со своето.
    Ама а логореја те фати јас затка,ко читам мува нејќу да ми лази а не да ми зуцка некој:D

На Milobebence, LejlaD и stetoskop им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.655
    Добро е е што јас и ти на старост ове дијагнози си ги добивме:D...ама само во куцање ги правам а во пишување со пенкало не....

На Chantal, Milobebence, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    А ситно везеш со пенкалото? Микрографија да исклучиме или не?:?:
    Се извинувам за едитот ја утнав дијагнозата морав да коригирам,е така ко си играме доктори:)

На Chantal, Milobebence, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Зошто ја читам гонореја????
    Деф.на очен треба да одам (facepalm)
    А за чадорот ...некад е добро и на ветро.бина да постои човек малку ,да разбистри мозок ;)

На Skorpija25, Espadrila, Chantal и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.231
    Вербигерација е дијагноза кога во иста реченица кажуваш исти зборови и константно ги повторуваш.
    Јас кога се брзам и сум расеана оваа дијагноза ја имам:lol: (wtf)
    Кога веќе зборете за дијагнозите де.да се умешам малку и јас;)

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.