Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Шо збораш,па знаев јас мој чоек си и јас исто со нив пливам.
    Мајтапот настрана осетливи очи и забна глеѓ од мали нозе па и осетлива душа ко за беља во последно време ова.
    Јас затоа сум си тука маката да си ја пишам синкир ќе ми олесни:?:
    Моево оф за дете па оф од сВе...ама живи биле да видиме:)
    Куцна поќе од 12 одам,лека ноќ.

На Skorpija25, Milobebence, Ane-Goki1 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Ај полека легнувај
    Мачкај аутан и водичка до тебе стави си.
    Лаку ноќ :)

На Dust, Milobebence, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Како сум заспала топ, среќа се разбуди детуле, пак 39.7, рипмав сирупи туширања, сега ќе држам отворени очи дур не симне. А уморна сум у бестрага :yawn:

На Chantal, mal.ecka, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.942
    Да секако,секој за себе одлучува,одговорив само дека тие кои треба да ја водат државата,кои треба да се пример на народот,е баш тие ги кршат сите можни закони,и на кој да се повикаме кога имаме мака.Ништо лично кон тебе,само си кажав мислење на напишаното.

@M&M побрзо да оздрави малото,кога ве читам вака душа ме боли за малецките,но не се секирај,обично додека потпораснат,после се појаки,помалку се разболуваат.Дури беа мали моите небаре на кафе одев по болници,редовна бев,сега е подруга песната:hug:

Последна измена од модератор: 6 август 2018
    На Skorpija25, Chantal, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Фала :hug:
    Знам така е, ќе пораснат ама додека го кркаме ова е стресно, еми како ќе се остаре :)
    После нема спиење додека ги чекаш да се вратат дома.
    Стварно вие со постари деца, ги чекате додека дојдат, проверувате дали се вратиле? Јас се сеќавам дека спиеја моите кога сме се прибирале ама и знам дека не проверувале во сред ноќ, значи спиеле со едно око малтене, башка тогаш и немаше мобилни да ни зврцкаат до каде сме.

На Skorpija25, Chantal, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.442
    Допаѓања:
    90.829
    Ние не спиеме,а кога е излезена големава му се јавува на мм да ја земе за враќање,и пали кола ја зема.
    а успат и постојано кука и вели дај нека фати дечко,да го спаси од земање.|(

На Skorpija25, Espadrila, Chantal и 15 други им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.749
    Допаѓања:
    213.942
    Не легнувам се додека не си дојде дома,да го видам со свои очи,тоа што си имам проблем со спиењето и добре ми дојде.Навика е во секој случај,тешко ми беше кога одев на работа ненаспана,не дека сум сега наспана,но не е исто на работа да си и дома да си.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Chantal и 10 други им се допаѓа ова.
  8. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Чекам....лежам и као ,,спијам",...врата на спална отворена,па од тука штом го видам -срце на место ми е

На Skorpija25, Espadrila, Chantal и 13 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.338
    Допаѓања:
    278.662
    Не спијам и јас додека дојде а во последно ретко излегува па пак не спијам...слаба некако лунербата ми е.

Последна измена: 6 август 2018
    На Skorpija25, Alishan30, Chantal и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    Дојдов пред два дена да ви напишм ама ногу бевте замуабетени, расприкажани па оставив сега прочитав +300мислења...се враќа темата во нормала.
    @Cka @Bridget многу ми фалат на темава... Како некогаш почесто да шкртат по нешто, и мене ме нема толку многу ама тоа е :D

Музика слушам според расположение, најчесто техно, рок, онака нешто по релаксирачко а има денови и Северина ја вртам по 2 3 пати :worried: среќа ретко се случува :D

Бакшиш оставам на келнери обавезно не којзнае колку ама не и премалку, до израмнување на сметка најчесто :D

Јас добра, може и подобра да бидам ама здравје само :)
    И @duffi не ја читнав ич...

Поздрав, останете добри :f:

На Thallia, Chantal, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  11. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Добро утро,
    бидејќи темата од вертикален мобинг по 2ноќни хоризонтали дојде во нормала да ве поздравам само.
    Немам на што паметно да се надоврзам,продолжува одморот,но со другиот дел па да оставиме простор и другите летувалки да се доискажат кај се решиле да се стационираат.
    Во ФМЌ има невестулка и таму ми е убаво да се полнам со позитива и тука кога невестулките ќе научат да не се жалат побајаги и да не ставаат се при срце и да се караат со по неколку членки во исто време ќе дојде животот.
    Знаеме дека има мултитаскинг мрчаторки им се чудам на умот шо толку мерак да се докажуваат и покажуват и правдаат со интима па оп боли...
    Ама па и народов,остај да си пише,што му фаќаш кусур,магарето лета...лета.
    Ај летнав јас во мојата нова дестинација.
    Останете ми во добро расположение и со убаво пред се на работа и по дома,а потоа и тука.
    А и на одмор,убав одмор,и убава машта може свашта (poolparty) :sun: :coffee:

На NarCis@, Alishan30, fina erika и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    107.292
    Добро утро!
    Вчера колку му бев лута на маж ми вечерта ме пресмеа.
    На едната стра косата му е скроз бела и не знам што ми текна уствари ми удри во око и му викам:
    Ауу колку ти обелела косата,ај сврти се, се врти стварно бела на таа страна ко снег и маж ми вика не гледаш убоо, ај види 8-|поубаво и ја изгасна сеалицата и ми вика сеа бело е? не му викам сеа црно е :rofl:
    А стварно не знам што ми е дали има врска со нискиот притисок или и мене нешто ме мава,ми се мати одвреме на време видот.
    Ке се замати ке помине вака неколку дена.
    Никогаш не сум имала проблем со видот.
    Гиспод знае дали сега се јавува некој проблем со очите или друга дијагноза:^)
    Бидите ми поздравени повелете :coffee::coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  13. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    Повелете кафе заборавив,за убаво,со арно да тргне:lol:
    Насмевка на лице полн стомак и подалеку од на Пандора кутичето,не со накитот со она другоно:devil:
    20180806_090540.jpg

На Thallia, Ane-Goki1, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.851
    Допаѓања:
    101.593
    Добро утро!
    Дома сум,од една страна ми е мило од друга ќе ми фали безгрижнота недела.Баш се одморив.
    Ама јас не сум јас,ако нешто не појде на зло.Машината за перење ми откажа љубов.И сега ,мајстор ама кој:worried:
    И знаете што открив.Најоштетена жена бев на плажа.Не видов ниедна со вени и капилари како моите.Па дури и ти жени од 70 г. подобро изгледаа од мене.:(

За темите претходно платите,факт е дека се мизерија.Факт е дека сме научени да даваме нешто за частење иако гестот не ми се допаѓа.Зошто да давам нешто на чистачката што ми ја отворила вратата,кога е нормално да си бидеш до блискиот.И зошто да давам нешто за да имам чиста постелнина?Мене ми се чини дека повеќе проблемот е зошто даваме,а не што и колку?Тоа што велите од кеф давам,ми е малку чудно.Не сум давала од кеф туку зашто очекувам со други очи да го гледаат пациентот.И давав и пари и подароци и татко ми си отиде.И што сега?
    Проблемот ни е во нашите глави.Се дури очекуваме и правиме некој да добие 100 гр кафе за да ја отклучи вратата,или сок за да чукне едно копче од тастатурата,нема да не биде.Никогаш.
    п.с. Ви благодарам на сите за роденденските честитки!

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.912
    Добро утро.
    Понеделнички после кафе во пошта да си платам сметки.
    Мразам да плаќам сметки. Најчесто маШ праќам. Ќе ви кажам и зашто.
    На улицата каде што е поштата живее најпримитивниот народ од цело Скопје. Бар јас така имам чуство. Дали во дуќан дали во пошта дали во маркет...ма во што и да влезеш ќе чуеш нешто што ќе те натера да се запрашаш зошто живееш овде...
    Така и утрово. Женава пред мене требаше да плати 2001 денар. Епа немала денар ама имало тука некаде на шалтерот па да го нашла тој вработената.
    На шалтерот ДО мене. Уплатницата вие да си ја пополните 36 денари плаќаме провизија нема јас да ви ја пополнувам. И дур го изурлува тоа крева шише од литро и пол вода и пие на шалтер како да дехидрирала пред 3 дена и сега начекала извор.
    Вработените навикнати, а на мене не навикнати. Таа вели освежување е твоето фала убав ден. Се насмеав. Што да и речам. Жал ми е што работиш овде? Тоа е.

На страна тој муабет. Почна неделава. Се осеќа ќе е пекол уште сега... Се мислам да си закажам фризер во среда да искористам шефовите се на одмор а и пола институција :D:D:D:D
    Вие арни?

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Добро утро:yawn:
    Лошо ми е пак|(

Знаете што? Многу сакам луѓе што имаат муда во фаца да ти плесанат..онака сочно. А не од околу да те дупчат..
    Ама муда треба бре..тооолкави:rofl: ретко кој ги има:!:

Убава недела:hug:

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    154.502
    Ние плаќаме електронски се, во пошта влагам само за пратки, банка ептен ако мора за картици подигање и некои работи што не се завршуваат електронски.
    Добро утро, за кого како.
    Останав дома поради малово, ептен е клапната жално е да ја гледаш, ама се надевам да де крене бргу.
    Друго паметно немам што да кажам :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @LiliBoz ако немаш ел.банкарство на секоја веб страна имаш опција за плаќање сметки. Евн, водовод, телеком, телекабел.

@Dust е треба! :muscle:

На Alishan30, Peco, Chantal и 10 други им се допаѓа ова.
  19. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.053
    Ај д.јутро и од нас.
    И ја би дала ама уште никој не ми побарал :rofl::rofl::rofl: (facepalm)...мито де хаха

Уште ќе си спиев да не ми се јави другарче од банка да ми каже дека легнала пензија.Абе многу е фин-бољи е од на Лила банкарот -ај мож он ќе ми побара ,живи радости ќе сум тогаш....

Жешко бе луѓеее...кафето одвај го шмркам

На Thallia, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро и топло утро:sun:
    Денес очекувам убава вест од Министерство за здравство или ќе ја биде работава или здравствово начисто не функционира.Предметов е од 2016 година.
    Можеби муабетот не е за тука ама нели се кафе муабети додека го пијам кафето да си кажам.
    Несакам докторов да лежи во затвор немам никаква садисфакција од тоа.
    Ама сакам да го казнат,сакам да му ја намалат платата или да работи под стучен надзор или привремено да му ја одземат лиценцата,можеби тогаш ќе се свестат за сторените грешки.
    Сум поминала многу работи во животов,сум се стремела да се изборам и за подобро место во општествово и за поголема плата,сменив многу работни места,зошто ќе ме прашате за поголема плата се разбира.
    Имајте убав ден.
    Во исчекување сум додека пишувам.
    Ми се тресе снагата.
    Дали има правдина или нема.
    Дали ќе профункционираме како правна држава.
    #прашањакоимемачат#

На Skorpija25, Ane-Goki1, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.