Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро! :sun:

Да ви посакам убав ден само! Уживајте :l:

images (86).jpeg

images (87).jpeg

На Thallia, Skorpija25, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.937
    Имаат линија со поголеми броеви сигурно. Мене сега проблем ми се панталони, последно фармерки од бебел купив и имаше броеви.

На Rebecca_R, LejlaD, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.350
    Допаѓања:
    278.770
    @stetoskop ,ајде стигна чајот!:D(ами така брзо чај против сите болештини не се праве)

Ај добро утро,будете се ,има и кафе!

На Thallia, Skorpija25, stetoskop и 18 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.855
    Допаѓања:
    101.633
    А богами и мене...

На stetoskop, Peco, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Како би се напила од ова кафево сега, да разбистрам глава:), да отворам очи|(
    Така ми е кога седам до касно, па ми се спие, епа ќе ми се спие:?:

Понекогаш ми се отвара дизна за зборење, и не мислам што ќе кажам(facepalm) јазикот побрз од паметот ми е:D, ама досаден ќе ми е животот, ако не е така|(

Користам последни денови од одмор, да се излегачам уште малку и да се спремам психички:wasntme:
    :hug: за сите

На Skorpija25, bittersweet, stetoskop и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.744
    Допаѓања:
    176.000
    Стасах .
    Да не ме мислете :D
    Моментално Врахос .
    Нешто не ми фаќа око |(
    Ќе се продолжи накај Сивота најверојатно (facepalm)

IMG_20180807_105451.jpg
    @stetoskop , остај што не возе мм надвор од град , туку на подолга релација не ретко знае и позади да си седне :tmi:. Да си уживал сакал .
    Ама јас па уживам да возам . Само волан дај ми :)
    Нели професионален шофер имам работено две години . На една директорка :D. Тоа ми беше најубавата работа у моЈта кариера :)

Убав ден на сите :f:
    Ааааа
    И не, НЕ ми е жешко :clap:

На Thallia, Skorpija25, stetoskop и 29 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро добар ден. Наапана сум денеска, од синоќа ме држи. Цацко би рекол : Шо мислеше, шо мислеше, кад се онадеше (facepalm). Преку глава ми е од стари луѓе, Господ грев да не ми пише, ама татко ми на Ева и пее една песна, го пратиле дедо на планина, мечките да го изедат. Е баш вака сметам дека треба одредени старудии да завршат.
    Прво веќе неколку вечери по ред свекица го прибира маж ми од двор во 1, 2 по полноќ ко да е мало дете. Си ужива човекот, музиче на слушалки, пријатно време, на лежалка си пие пиво и си контеплира. Она ко стеница ај стани легни си, утре треба рано да станеш на работа да одиш. :yawn: Па сабајле мене ко ме подбра како не сум си го прибирала мажот во кревет, каква жена сум била јас. И викам да знам дека нема да треба 2,3 пати во ноќ да станувам за едно дете друго дете и јас ќе си седам со него, нека седи кому му пречи.
    Второ, после расправијава одам да пазарам во КАМ и додека куца касиерката си муабетиме бош муабет. Завршив работа и еден позади мене старец ми вика ај сега оди си дома нема тебе да те слушаме тука како држиш предавања. Коментаров му беше толку дрзок што излезе шефицата на маркетот и ми се извини. Што ме воспита мајка ми вака културна да сум, имаше парче да го направам.
    И сега седам и вријам во себе. Ах бре народецу златен што не се научивте да си гледате своја работа.
    Дајте и за мене еден чај за смиреЊе. По можност појак

На Skorpija25, bittersweet, referentka и 28 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Повели @EuHenIa, дупла доза за тебе. :!::hug:

images (88).jpeg

Луѓе полни фрустрации, да не знаеш дали да ги жалиш или да ги отераш у триста лепе. :nod:

Инаку, сликата со ќеркичките твои како спијат заедно е прекрасна! :l::l: Да си ја испринташ и урамиш! ^_^

На Thallia, Esmeralda-MD, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Chantal

Chantal Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2017
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    8.785
    Добар ден
    Си лежам до бебе очи ми се затвараат ама не вреди да заспијам пола саат му се дремката, ретко саат да затера. Деновиве некоја нервоза ме спука само се расправам со мм, нема со кој друг де. Нешто малце на скајп ако на мајка ми и промрчам. Посебно кога ќе ми рече за едно нешто како не сум била упорна, а знае кој пекол го поминав.
    Ми се доаѓа мк веќе почнав да се спремам, а имам уште 3 недели :D
    Убав ден

На Esmeralda-MD, Skorpija25, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.408
    Допаѓања:
    183.668
    Ај добар ден :) И вчера, и денес јас ококорена во 5 сабајле. Море и порано. Вчера со ужасна главоболка и го натерав маж ми притисок да ми мери, вика добар ти е. За попладнето да испадне дека сепак е повисок. А денес ми се чини на 1 саат се будев и на крај во 5 станав и гледав 24 кичн. Рудолф, мојот :inlove: Ми се пријаде, јадев и назад во спална.
    За конфекциски броеви сте збореле. Јас во последно време се ориентирав кон Ваикики. 40 носам, ама пак не можам да си погодам.
    @EuHenIa Понекогаш се прашувам дали и ние ќе станеме такви. Се надевам нема. Зборам за свекрва ти и муабетот легни си сине. За стариот во маркет, тоа е класична некултура. Не дека е стар.

На Esmeralda-MD, Skorpija25, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Баш е супер,мене би ми одговарало гледам нема многу гужва во вода или рано е.Водата е бисер ми се допаѓа.

Да се редактирам си го изедов сендвичот од дома што го спремив,фолијата убаво си ја здиплив ќе ја употребам уште еднаш и утре.:rofl:
    Во петокот фрлив намерно под маса едно хартивче стуткано да видам дали чистачката ќе го собере јок:oеден прст прашина има секој ден,не се ситам ниту сакам да ја нападнам,но ако си се нафатила да бидеш хигиеничарка заврши си ја работата еве сега 5 пати се накивав колешката вика нема веќе фајде наздравје да ти викам.Ќе си ја бараме ние старата ни хигиеничарка е кога не знаевме да ја задржиме така ни е жени сме бре тука 30 сите погани и јас изгледа се вбројувам тука може и за мене зборат,ама секогаш се вртам позади мене да видам како сум го оставила тоалетот.

Последна измена: 7 август 2018
    На Esmeralda-MD, Skorpija25, stetoskop и 20 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.346
    Допаѓања:
    259.673
    Јас пак и во Њу Јоркер и во Зара си наоѓам облека и не е најголемиот број.
    Сега пред 2 недели купив од Зара фармерки бр.42, а не сум слаба баш. Особено терсене сум кај колковите, широки, а тенка половина и големи гради.
    Може да се најде по нешто и кај нив, јас на попуст фаќам броеви, а од новите колекции ги има сите.

На Esmeralda-MD, zhap4e, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.913
    Допаѓања:
    142.623
    Здраво,
    Овие 2 дена ем мрза ме фатила, ем во ПМС, ем дома не ми се седи:whew:

За мене чај од сите тревки и тоа дупла доза, и малку ќе ми е:D

Зборевме со мм и има шанси да одиме на одмор. И вчера му викам, леле кој страв ме фаќа, да не испадне нешто ко лани. Ми вика, и јас цел ден таков страв имам:(Лани откажавме 2 одмори за 1 месец. Таман ќе одевме за Грција, откажавме оти морав да правам киретажа. Ајде после 2недели решивме барем до Охрид да идеме заради малата. Откажавме вторпат (друг проблем со мм) :@:@:@
    Сега страв во коски имаме. А ужасно многу ми се оди на одмор, 4 години не сме биле:(. Се надевам и молам Бога, се да биде во ред и да одиме:)

Прееска на искачање на малата и го фатив прстот со вратата:( Викам, готово и го скршив. Оти вратата силно се затвори. Среќа, само со модар прст поминавме:(.
    Средив дома, полнети пиперки се печат и едвај чекам да заспие, а она ми вика, не спијам и не ме терај да не ти удрам една клоца(facepalm):?::D Уморна сум многу.
    И за чудо ,коинциденција ли е или не знам што, од кога почнав да пијам Лунерба помалку ми се јаде:wasntme: Ама пуста јас, си кркам уште:^)Пострвна од мене нема, ко да не сум видела :D:$
    @Bubce38 убав одмор, уживајте :sun:
    @WORRIED.BT не ти викам дека ти пружам поддршка да не испадне пак дека погрешни совети ти даваме, ама ти посакувам која работа и да ја одбереш да биде солидна во секој поглед.

@stetoskop крофните од вчера ммм прекрасно изгледаат. Викендот, ако соберам храброст, ќе пробам да ги направам и може ќе ти пишам уште 100 потпрашања за рецептот:D:D:D
    Мајка ми ја терав на вибер да ми праќа како меси и пржи некои мекици за да видам и сфатам поубаво:D:rofl:И уште не сум ги направила:!: Оти нејзиното "една капка зејтин" по мое е баш 1 капка, по нејзино 1 лажица:rofl::wasntme:

Поздрав и убав ден
    Одох да грицкам чипс:DБитно не е леб:rofl:

Последна измена: 7 август 2018
    На Thallia, Esmeralda-MD, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  14. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.769
    Допаѓања:
    214.128
    Добар ден и од мене.Од таа мешавината на @mareane i @stetoskop за мене,белким ќе одговара.@WORRIED.BT истото и јас си се прашувам,тунел,па тунел излез јок кај мене барем.Се ми фали,и пари,и тоа што ми замина за секогаш,и тоа што ми е преку барата,најубаво ќе ми биде на антена горе да си се преселам,друго чаре не гледам.Од сабајле по набавки,уште по жешко свекрвица да трапка,ама имела ме фати,мислев дека ќе се струпурдисам на улица со се торби.Убаво ја прашав сношти,дали и треба нешто,барем по ладното да набавам,.е не денес по жешкото и текна:tmi:.Ако прочитате за некоја по улици што припаднала јас сум(facepalm)

На Esmeralda-MD, Skorpija25, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    173.456
    Жешко
    Жешко
    И жешко:D
    Во Солун е пекол:!: среќа па дувка ветре и не се осеќа толку. Инаку мислам на сонце може изгореници да добиеш. Особено покрај море, како што ми беше денес работата..
    На враќање до хотел забегав до Лидл:rofl:
    Татко ми 550 пати ме опцу зошто сум букирала хотел баш на Игнациа, во најголемата гужва било, сред центар и плоштад... Абе тато, па освен работа, треба и да шопингувам малку:wasntme: зарем и пари за такси да давам:rofl:
    Во Лидл ме потсети пред некое време @vitamina (со тагот во темата) дека во Берово немам ништо од Cien, па ... немав друга работа и купив некои работи за Берово:lol: и една маичка за мојов.. Ако му ја погодам величината|(

Попладне моите ќе бркаат работа а јас до Космос:D осеќам или ќе купам 100 глупости или ниедна. Обично така е кај мене(facepalm)

Утре попладне накај плажа..да се оладам и јас ...редно е8-|

На Esmeralda-MD, Skorpija25, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  16. mama-marija

mama-marija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    90
    А сакав да ти пишам дека нема да те ареса ама дека не пишам често си рњков да не речеш која си ма па ти

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    177.977
    Ги имате сите потребни докулатки за и околу плажа? :rofl::rofl::rofl:

На Esmeralda-MD, mareane, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ај д вечер ....
    И тоа дочекав-зборувајќи на моб.да заспијам ,попладнево тоа-мож чајчето на @mareane е со продолжено дејство:)

Брљавев ноќеска до кај 4ч.сабајле,(facepalm) па после со кучката се бабувавме ...., затоа денеска главата потпрена на рака ја предржав ....појма немам ни што потпишав (facepalm) (facepalm) ....

Кафе да се испие па да пуштам црево низ двор .
    Вие арни?
    Ај :*

На Esmeralda-MD, Skorpija25, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.744
    Допаѓања:
    176.000
    У кола стојат. Тие што се ЗА. А изгледа и не ќе да се користат . Ќе биде ова пропала инвестиција :tmi:
    Оние за ОКОЛУ плажа дома ги оставивме :P

Инаку , ефтинија тука:clap:
    По препорака на една феминка се сметивме во Лигија ,на два км од Врахос . Селце некое . Мм се заљуби у селово :)
    А богами и јас сум презадоволна . Пак од прво прашување си најдов апартман , ама овој пат голееммм. Со спална , дневен престој , плус одделно кујна . Ама таман може 5 души да се сместат комотно . На сама дива плажа . И сето ова за цели 30 евра од вечер :clap::clap::clap:

Да биваше бар месец дена да си поседиме шо убо ќе беше :)

Да видам утре кај ќе заповеда маже да го 'носам'. Еле роЏендан имам :inlove::inlove::inlove:

Кога бев дебелка:) ( оти сега слаба сум :tmi:) најчесто мама ми шиеше се и сешто .
    И ден денес посвечени работи не купувам или ретко . Мајка ме дотерува.
    Море и пижами почна да ми шие од скоро :tmi:
    Економија мора да се води :!:

@flower30 обично од Лунербата се жалат дека апетит им отварале . Ама види кај тебе ,обратно :$
    Си ги заборавив дома метформинот :headbang:. А апетит богами на нивоу моментално :tmi: Лошо !!

На ELIDavor, Thallia, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    261.937
    ^такви грешки НЕ :)
    Барај таму има гарант ;)

На Chantal, Ane-Goki1, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.