Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите. Допивам кафе камен ладно :( Наутро додека да ги испратам на работа/ во градинка три пати ќе се препотам. Како ли ќе функционирам за еден месец ко ќе тргнам на работа не знам. Ќе станувам во 5 за да спремам се.
    @Cka иста сум и јас плус што и не одам на работа сеуште. Катастрофа, на крај на денот сум толку исцрпена што не можам да гледам. Кое 11 јас секој ден во 9:30 во кревет сум. Од човек што обожавал луѓе, дружби, јас станав најголем самотник. Никаде не ми се оди и никој не сакам да ми дојде.
    Работата ми е напорна, и стресна и се работи секој ден, празник, делник, прекувремени колку сакаш, ноќни колку сакаш. Ама се е соодветно платено. И затоа се тресам кога ќе почнат муабети за отпуштања, за намалување персонал и сл. Немам врски, немам грб, работам како коњ, ама ако треба да бираат не сум сигурна зад која линија ќе бидам.
    Треба да чистам, ама денес ми е ден за банки. Ај ќе видиме од тоа што ќе биде.
    Убав ден на сите

На Skorpija25, Peco, LejlaD и 23 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.929
    не си само ти . имаш две опции. Да средуваш по дома и да запоставиш дете или обратно. Јас бирам викенд да чистам само. Преку недела правосмукалка садови ручек.
    Ќе пркне ќе имаш време повеќе.

Ај добро утро

На Skorpija25, Tajnaotrovna, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.843
    Допаѓања:
    142.418
    Не сакам дете да е запоставено. Доволно време потрошивме на инвестицијата, и не сакам уште да губам време за ништо друго, освен да си играме песок и да читаме книги. Не сум дозволила јас да си правам кеиф а она да зјае у мобилен, или да седи и даплаче а јас да мијам садови. И затоа дома едвај постигнувам, а за себе ништо не правам. Размислувам како да спијам помалце, ама преморена сум навечер. Порано 4 саати спиење ми беа океј, сеа 6 спијам и пак ми се малку. Веројатно преморот си зборува. АЈ да не ве тупам со мојата неорганизираност.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Viktorijaaa5 и 20 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.929
    А зашто да спиеш помалку? направи план сабота чисти недела пери . Преку недела она што мора. дете на прво место. И јас имам грижа на совест ако го оставам да гледа цртани. Скроз те сфаќам ама џабе се обвинуваш даваш се од себе. Куќа направи жено!!

На Tajnaotrovna, Viktorijaaa5, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Утрово истото го помислив , зашто после туширање си газам боса по ламинат и табаните -ѓољ !!
    Аххх...не чистам доволно..
    Ама ако фатам крпа, нит дете ќе се види нит ништо.
    И да Ви кажам право-БАШ МЕ БРИГА каков е ламинатот.
    Ми се игра и мене, подетинев на стари години.Си правам секое попладне фигурчиња од пластелин.

Иначе добро утро девојки, Ви посакувам убав ден.

@Cka за на куќа што да ти купиме...ќуп нешто, или поедро сакаш:^)

На Thallia, Skorpija25, Tajnaotrovna и 28 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро.
    @Bubce38 со задоцнување но од се срце,среќен роденден :f::^:
    @NarCis@ Жива и здрава нека ти е ќеркичката,:l:

Два дена пишувам CV ,мотивациски писма и денес конечно дојде денот и да ги поднесам.Од толку потенцијални работни места,се надевам дека на едно ќе ме викнат и земат на работа..
    Дома не се седе веќе,се со крпа во рака,во кујна,и вц..Се таа па таа.
    Колку можев поднаучив јазик,добив сертификати и да си пробам среќата..
    Кафе во голем филџан(т.е.шолја за млеко)Се пие,да се средам и да палам точоко да ги разнесам..
    Вие имајте убав ден:sun:

На Thallia, Skorpija25, Tajnaotrovna и 26 други им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Ние сме двајца,станот не е никогаш тип-топ целосно,јас работам 50% и пак сум скапана.Со дете и скроз сама мислам дека ке треба да се дрогирам.
    Сериозно ви завидувам на организираноста и силата на моменти,иако мислите дека не постигнувате.

@Cka ти поготово,ако не се лажам сте скроз сами во Ск,и плус куќа направивте.Немаш основа за себеобвинување ама баш никаква.

Добро утро не кажав:)

Веќе Четврток а?Викенд на повидок ,полесно се дише^_^
    Вчера правев пресметки и планови за новогодишно патување:tmi:,ама искача дека претерувам,данок се плаќа баш тогаш,и плус за војска еден куп пари,оти мојот дебел маж го мрзело 3 месеци да оди,па сега до 33год ке си плаќа над 1000еу годишно:envy:

@NarCis@ жива здрава да е принцезата мала:party:
    Нека се множат форумски бебуши:f:

На Thallia, Skorpija25, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.135
    Допаѓања:
    43.647
    Добро утро

Многу сум уморна,ептен..
    Второ кафе пијам и се мислам дал да легнам или да фатам да средувам низ дома..
    Нови работи, школо и домашни пишување. Тоа не е толку страшно. Мотивирана сум, стрплива на мое чудо.
    Ама уморот ме јаде. Значи ме бутка, дремка ме фаќа околу пладне. А децава сакаат да ги занимаваш Па со последни сили се симнуваме да возиме точак надвор.

Работава ми ствара дополнителен стрес. Неподносливо е одкако се зајадов со една колешка Не по моја вина. Да се плашам да не не добијам нов договор . Ама што и да биде ќе се помирам. Работата е помалку битна, целиот стрес е небитен . Имам деца и тие се најбитни од сѐ.
    Ќе истерам два дена на работа. Со колешките стрикно за работа само и тоа.

После работа ќе се комирам одма знам. Ми треба сон

На Tajnaotrovna, kuc, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Чистењето крај нема, глејте децата, секогаш да сте насмеани...:D

Си праам мене и на блиските да ми е убаво, а другото ништо не е битно...:)

После интересна ноќ, :angel: очи неможеш да отвориш...епа не можеш|-)

Обврски да завршам, уште малку од одморов ми остана....убаво ми е, не ми се трга на работа, ама Ич:shake:

убав ден :*

На Skorpija25, Anarchy, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Aj и од мене д.утро
    Цела ноќ око не склопив - пак нешто на ум имам ама си дигам рачна сама на себе...доста е,здравје само нека е.
    И пак.....- Знам дека нема да си достојам на ветувањето кое сама на себе си го дадов ,ама барем ќе се потрудам да го пролонгирам замисленото.

Чистење со мали деца е научна фантастика ....ама па ќе помине и тоа ,нека се живи и здрави само.
    Моите евоцираат спомени од ,,кога биле мали" што играле со татко им а што со мене ... купиштата алишта за пеглање ниту ги помнат,ниту ги зборат .

Жешко и денес ...уште рано сабајле да те страФ да излезеш

Ај :*

На Skorpija25, Thallia, Tajnaotrovna и 27 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.427
    Допаѓања:
    143.409
    Не е неорганизираност, со мали деца толку се постигнува. Јас на пример од спиење кратев, главно ради учење. Ама помлада бев, сега не знам дали би можела.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.856
    Допаѓања:
    101.647
    Ја замолувам @Bubce38 да ми напише порака,зашто профилот и е затворен..
    @NarCis@ само нека има здравје и среќа принцезата..

На Tajnaotrovna, LejlaD, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.016
    А кој ми го е затворил ?
    Ти пишав

На Tajnaotrovna, LejlaD, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Кај нас облачно со по некоја капка дожд, гледам јас ми се спие, очи ми солзеа на час. :yawn:

Ништо интересно не ми паѓа на памет да пишам, преокупирана сум со полагањево наскоро. :nod: Малку делот со слушање на телефонски разговори ме зеза, звукот не им е чист на тоа системот и ми треба два пати да преслушам за да разберам. (facepalm) Истите аудио материјали дома на лаптопот се со таков чист звук, се се разбира убаво, не знам зошто кај нив поинаку се слуша, а божем современа опрема имаат. :?:

Утре петок, летна и оваа недела.

Вчера од многу вежбање ми се воспалија мускулите на грбот, па сега ко успорена снимка се движам. :tmi:

Уживајте во денов! :music::f:

На kuc, Peco, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.356
    Допаѓања:
    278.822
    Премореноста,неуспевањето се да постигне осебно со мали деца ,е цената која ја плаќаме за живеење сами .Ама мирот во своето нема цена.
    Понекогаш си велам да има некој барем гравот во петок да го свари...А почесто подобро ќе купам готов варен помалку и со сласт го јадам.
    Има многу логика во она готвењето повеќе ручеци како Рефи во недела.Друго е кога јадењето барем кога дојдеш во 4 ,во 5 е готово...
    А за чистење секој каде и двајцата се вработени би требало да има финасиски средства да си плати жена за чистење еднаш неделно.Ама тоа во нормална држава, а не во оваа во која не можам ни два-три дена децава до езеро(а не пак море) да ги однесам...

На Skorpija25, Tajnaotrovna, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добар ден
    Нека е за многу години вчерашниот и денешниов празник.
    Денес ни е слава на цела населба па денешниов ден ќе ни помине во спремање по дома,а после и со гости.
    Си ја земав и првата плата на новата работа,а и плус газдата не пофалил како група дека сме биле најдобри ^_^
    Вчера сте имале убави поводи за славење па @Bubce38 најсреќен нека ти е роденденот,тоа што највеќе го посакуваш Господ да ти го подари.
    @NarCis@ нека е жива и здрава малечката :inlove: На преубав ден се родила :*
    @lunicka се надевам се ќе биде во ред.Немој да се обвинуваш,секоја мајка го сака најдоброто за своето дете :hug:
    @SV1911 мачката и мачето преубави се :inlove:
    Ај и ја да ве поздравам со мачката
    38686935_1797438900342607_7465841380330307584_n.jpg 38779235_251022025535264_6122044614191874048_n.jpg
    38760932_1724342860996208_8981705497103040512_n.jpg 38843431_606676186399577_4656644052454735872_n.jpg Шери домати-крушки :rofl:

На Thallia, Alishan30, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.755
    Добар ден,
    Се изморив од сабсјле . И гости имав и ручек се вари. Друго ништо:D Сместување во Грција уште немаме најдено, се испозафатено. Па ќе видиме каде ќе биде и дали ќе биде. Мм вика ако не, во кола и таму ќе бараме. Ама страв ми е така, плус со мало дете. Што ако не најдеме место. Секако планираме со брат ми да одиме. Па ако биде така, снаа ми и јас со деца на плажа они нека бараат:D

Леле, луѓе колку лицемерие има од луѓе околу мене, тоа е чудо. Живеат, се дружат, секаде заедно а се оговараат и тоа се зачудивод муабетот на едните|( Не просперирам јас во ваква средина;) Не знам како да се изборам со вакви луѓе:!:

Ај да одмарам и да барам сместување по фб.

На Skorpija25, bittersweet, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    259.836
    Давајте лек за мравки. На кујната имам, на работната маса, кај чешмата и кај плотната.
    Од природно нема спас, а друго не знам дали е во ред на кујна.

Трет пат и мрваки сонувам.
    Не знам што значи...

На Alishan30, LejlaD, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.016
    Добар ден и од мене .
    Глава ми тинка ,ни апче помага ни бутур . Па со цел ум денес и Парга дојдовме :tmi:.
    Што ми требаше вчера вино да пијам . И тоа не само по ручекот, и вечерта пиев . И сега мамурна сум . Цацко ми е крив . Убо си знае мм,само узаки и пивце . Гајле нема сега .

Убава Парга . Ама не ми е за одмор да дојдам овде . Многу гужвишта . Нашата плажа во селцето каде што сме не ја менувам за ништо

Од толкава плажа само нашиот чадор е спуштен :tmi: Не гледаат како да сме вонземјани :lol:
    Уживам да се пржам на сонцето.

ОдоХ да се напијам ....
    Уште едно апче :headbang:

Убав ден :f::sun:

На Skorpija25, Thallia, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    261.983
    Јас строго под сенка. Не се сеќавам дека некад сум се сончала и пак алергија ми искача :|
    @JuLleE јас со неопетроид течноста ги решив. И тоа после 3-4 прскања не веднаш. Многу се упорни.
    Од алкохол џин тоник за лето. Намерно не купувам за да не пијам.

На bittersweet, Alishan30, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.