Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Како се исмеав во автобус, сите ме гледаа ко луда да сум.

Ајде добровечер.
    Еве ме, покосена, се возам накај дома. Преморена сум. Ме канеа на пијачка, ама одбив. Се скрив и избегав. Како што сум преморена, уште пиво ми фали.

Швалерај, колај да најдам некој нормален, дете да си родам, после нека крши глава. Со машко, женско, со кој сака нека вара. Исто ми доџе. Да сме живи и здрави само.

Главата ми врие од планови. А стомакот од телешко. Денес трипати јадев. Кафе доцна пиев, ќе дежурам вечер, а утре ќе кукам. И нутела си каснав синоќа, једном се живи.

Многу личности отпишав, не комуницирам веќе. Многу помирно ми е на душичката. Ама нема човек со кој да се скара мме. Таман работа, не се жалам.
    Ги гледам на работа, млади деца, нон стоп нервни, не знае да се насмее и расположи. Без алкохол и дрогичка не знаат ни да се забавуваат. Тажно. Јас пак ко идиот, удри брига на весеље ја терам работата. Преку к ми е веќе од проблеми, решив да си пеам денес.

На Skorpija25, bittersweet, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.624
    Да отварам тема денес :)
    Да не поспијам случајно, во 6:15 отворив очи, пробав да заспијам не иде. Уште лежам да не разбудам деца овој големиов а мрднам реагира. Сакам да станам са испијам кафе во тишина па да доспремам ситнурајки.
    Ај да пробам ;)
    Убав ден :hai:

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    Добро ви утро куклички :sun:
    Сте ме спомнале сношти , значи ви фалам :inlove:
    Немам што да кажам ,на плажа сум по цел ден . Маже во најтоплото ќе легне во некоја длабока сенка . Јас не . Лежалката цела во море ја внесувам и читам ли читам :tmi:. Што убаво било со свои лежалки ,кај сакаш таму ќе ја курДисаш :)
    @stetoskop неможам да изгорам . Ние црни гаврани дојдовме .
    Со едни од Бугарија се упознавме на плажа . Ми вели жената - Бубче и за следната година собираш боја ?!:D Нека се таложе и викам ,нека има , од многу глава не боли:D.
    За чудо ,овде нит еден Македонец нит еден Србин не сретнавме на плажа . Само гркчиња и италијанци :emo:

Да испржам некоја момичка ај да каснам троа , па да фаќам патот .
    Денес ќе бил најтоплиот ден :clap:
    Да не задоцнам :tmi: да го искористам максимално

Убав ден :f:

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  4. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро :hai:!!!
    Поздрав од Амулијани ....водава измислена уште утре и заврши одмор ќе се читкаме од дома
    Ајде убав ден!!!
    38CB5552-2C85-4A3D-B18A-DA4C86A8D561.jpeg

На Thallia, Skorpija25, fina erika и 35 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добро утро! :sun:

Убаво да си поминете на одмор @M&M! (poolparty)

@mareane среќен роденден на ќерка ти, само убавини да ѝ се случуваат! :^::d::dance::hug:

Пред некој ден мачката моја се исплаши од нешто додека излегував од кај неа во соба па кога рипна и ме удри ептен јако на ногата, крв ми течеше цел ден после. Од кај ѝ таква сила, не знам - ама уште боли, па почна и да загнојува иако измив и ставив антисептик веднаш. :tmi: Убаво ми рече @fina erika да внимавам ептен, ама не очекував од мачка мазена и пазена, никогаш надвор од дома не била пуштена да ме суреди вака. :nod:

Ја преместив во друга соба заедно со мачето, помалку галама има од улица па сега ко божем е мирна и веќе не сака да излезе и да се тепа. (fingers)

Денес ќе се посветам на учење, веќе почнав да го сонувам тестот! (facepalm)

Имајте убава сабота! :f::sun:

На Thallia, fina erika, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.430
    Добро утро!
    Фенинки и фемини
    @JuLleE сакам да ти се извинам ако те навредив вчера со постот но, ако навистина размислувањето ти е дека со тебе нешто не е во ред проме ни го одма веднаш.
    Не,не е проблемот во тебе туку низ годините стварно се менуваат и критериумите и искуството си го прави своето да бидеш по претпазлива.
    Па на кафе не се излегува со секој.
    Самодовербата ќе се потрудиш сама да ја кренеш не очекувај тоа да го направи некој друг.
    Паметна си образувана прекрасна мајка ете ти самодоверба облечи си нешто во што се чуствуваш пријатно стави насмевка на луцето вдиши длабоко и се остало отерај стави на игнор.
    Ќе се појави оној кој треба вистинскиот ќе видиш позз:hug:

На Thallia, Skorpija25, mira.mira и 24 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Авиони над глава:envy:..трети светски рат да не почна.
    Па и како брчат, реков десантот на Дрвар почна:)

Синоќа си легнав со мислачка.
    Еден човек,одамна ми има сторено неправда.Од секогап сум чекала вистински момент да му се "оддолжам" поштено, ако ми дојде под рака.Арно ама таква беља го снајде што цел свет му се урна.Кога слушнав што му се десило, така се растревожив, уште од памет не ми е испаднат.
    Сепак, не сум толку со тоа осветите ригорозна.Сакам само една Спрепка да ставам, доволно е, колку да си го смирам зовриениот мозок, ама срозување-НЕ.
    Тоа што тој мене ми го стори во блага форма, него во максимална го снајде.
    Не мораше:(.
    Гледам, му се ситат.А тоа ситење за мене е рамно на соучество со злотворот:|.

Почнав да се припремам полека за одмор.Ми фали морнарско фустанче..и едно добро тату на лево рамо...уште да се осмелам да го сторам тоа.

Убав ден имајте девојки и по некој дечко:hai:

На Thallia, Skorpija25, mira.mira и 26 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.462
    Добро утро жени и по некој маж!

И јас сум како @referentka со осветите. Реков дека ќе памтам и вратам, ја снајдоа проблеми и ме фати жал. Од друга страна, мило ми е што правдата е задоволена без јас да морам нешто да правам.

Прв пат да не ги слушнам авионите што пракаат, кома сум била.

Интензивен ќе биде викендот. Почна вчера после работа и уште три дружби најавени за денес.
    Утре се надевам дека дома ќе се седи. Евтина струја :D

На Thallia, Skorpija25, DVAANGELA и 24 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Ariel јас осветата ја сфаќам, да ми дојде злотворот да му услужам нешто па да го испердашам со зборови.Ете за мене зборот е најтешко дело.Шамарот понижува моментално, ќотекот исто,игнорирањето е само за блиските, ама ако си човек со образ и осет ЗБОРОТ ќе те повреди.И не се заборава.
    Бар јас не го заборавам.
    А да се "валкам" со некого, да му кројам судбина-јок.
    Немам време за такви работи.
    Ни воља.

На Thallia, DVAANGELA, boomsleng и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.462
    И јас исто @referentka и не ги разбирам тие што го прават тоа. Ама ако не морам, ни со зборови не би вратила. Не сакам никој да се чувствува лошо ради мене.
    Освен можеби некој, некогаш :devil:

На Thallia, boomsleng, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    И ја се силам дека ќе вратам со иста мерка, ама тоа додека да помине нервозата , ден-два.
    Најарно ми е да го/ја бришам,толку,не постои за мене веќе....и бришам
    И нормално, по некое време,без срам за стореното/кажаното го/ја фаќа зорт некој и трча кај мене,како ништо да не било ...абе оди бегај таму|(.... и пак ќе потрчам ама не западам и не се притресувам многу(facepalm)

Ај д.утро...силно светнал ден:sun:
    Денеска у план ми е да медитирам-сабота било

Ај :*

На Thallia, Skorpija25, DVAANGELA и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    ^^ Не кажа ,вода имате ?!:smirk::hai::*

На Skorpija25, boomsleng, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    #имамевода# :P :rock:

Оди таму кај мт ма,не седи тука.Арна сум ја,не ме мисли :*

ПоздраФ од Влатче ;)

На Skorpija25, boomsleng, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.021
    ПлУва он :bug:
    За мене нема капење денес . Имам дијагноза : кашла како куче и ждере како свиња .
    Трета дијагноза на пат : дуфта како мечка :tmi:

На Skorpija25, boomsleng, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Седи под сенка ондак.. да не те мислиме со Лејла .
    Овие животните што ги наброја,сите пливаат иначе,знаеш?
    (facepalm)

На Skorpija25, kuc, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  16. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.485
    Добро утро:PБи сакала да сум кај @Bubce38 или кај @kuc :sun::beer: и да се одморам прописно.
    Инаку имам убава вест..стартна плата добив 16 500.00 мкд плус 2000.00 за шестиот работен ден плус 500.00 за прекувременото..Собрав храброст,кажав во неколку концизни реченици и добив веднаш позитивен одговор.Дури и се изненадив.Значи кога си молчев јас бев незадоволна и фрустрирана со месеци а нив им беше ок во смисла :Оваа си молчи,ок и е..Од 13000.00 до 18 500.00 има разлика.
    Кога сме кај навредите и вратката..Една моја бивша другарка ме навреди убаво пред години..И вратив прописно пред два месеци..толку убаво и вратив што мислам дека срце и крвари.Имаше шанса и никогаш да не дознај дека "борчот е наплатен"ама ете сплет на околности дознај и плус ми нанесе убава душевна повреда уште еднаш..И се можеше и удри таму каде што ме боли најмногу..Битките можевме да ги водиме на друго ниво но таа го избра на најосетливото..Муабетот ми беше вчера службено работев за нивната фирма.Нејзиниот вработен(кој е близок со неа) непријатно ми се испонаша кога побарав документација која службените лица ја побараа од мене за да се заврши работата без проблеми.Ништо хитно, ништо неостварливо всушност пола час ќе му одземи од времето..Плус кога соработникот нивни ме пофали за професионалноста и ефикасноста овој одговори вака:Незнам јас ништо,порано имав убаво мислење за неа,сега незнам..Вервајте се запрепастив на дрскоста и не ми беше верно дека ова за мене го збора пред мене ..Реков пријатно се свртив и заминав..Потоа бев песосана и бесна и си реков : Евангелина врати му се на мочкото и почни да урлаш низ дуќан и отерај го упм..Инаку го ценев за многу способен,културен и пријатен млад човек.Од понеделник ќе чекам да ми достави документација ако ми го игнорира службениот мејл,службено ќе се обратам кај неговиот газда( кој инаку ми е многу добар другар)па ќе видиме кој е попаметен од татка:devil:Едно е јас да сум скарана со газдарицата тоа е приватно меѓу нас,а друго е службената работа.Но изгледа требаше да имам храброст и да заборавам на воспитањето и да му се откачам веднаш на зборот...
    Уште ме мачи тоа како требаше правилно да постапам..

На Thallia, Skorpija25, Val-Dim и 27 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.360
    Допаѓања:
    278.879
    @SV1911 ,фала!:hug:

Ај да почастам за роденденот на девојката,ми порасна,стигна во светот на возрасните(иако не ми изгледа така:x)

Инаку во последно нокогаш не се силам дека ќе се осветам,зашто знам дека нема!Немам срце за такво нешто,иако треба понекогаш...

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.430
    Среќен најсреќен да и е роденденот сите желби реалност нека и бидат:^: FB_IMG_1533879221953.jpg

На DVAANGELA, boomsleng, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  19. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    152.718
    Добро утро!

Синоќа завршивме на време дури и по Сокакот прошетав....
    Треба да се потсредам малку утре ќе се плажира...

Луѓе...со какви простаци работам немате појма...колку што патам за колегите од претходната фирма толку ми се гади од овие...
    По цел ден оговараат други колеги,а пред нив циле миле...
    Вчера ми се згадија..понова колешка одговараше на професионален тел.повик а тие цело време се кикотеја за начинот на кој зборувала...ко недозреани..а жената е невиден професионалец...

Го преќутев цел ден вчера...и искрено така не можам....не сум тип кој може да молчи по цел ден...ама на гѓите "совршени"секој им е предмет на оговарање..
    Смачено ми е од ниски работи...

@mareane најсреќен роденден...жива,здрава и среќна да е...и вие покрај неа!

На Thallia, Skorpija25, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.214
    @mareane среќен роденден на куклата,среќа и ксмет низ живот да ја пратат:^::f:

На DVAANGELA, Chantal, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.