Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    Вака ги правам и јас кога не ставам јајце. Убави се со оризово млеко. Јас оти не јадам глутен, ги правам од хељда и ставам сода само, сол и мед/шеќер. И маслиново масло. Топ се.

На LejlaD, Bozica1980, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Од пет будна, кафе сркнато, джумбур и кисело jaболко делнати, се варат у мев...да порипам малку да го постресирам салцево па, у разходка тамам. Да не е прерано ццц
    Уште оваа недела одмор и раатлук, после, па у ратно станje. ]:) лов, лов ми ду... :))

На Tajnaotrovna, Peco, Viktorijaaa5 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Не ставам ни растително млеко ни кокосово масло:D знаете веќе зошто, спомнав поназад:rofl:

Сакам утре до Скопје да одам, ама па и ми се оди и не ми се оди(facepalm) ако одам ќе заглавам на гараж сејлот:rofl: утре ми се чини беше..
    Уште од сега ми закажаа, 1 септември во Лесковац на скара ќе се оди:tmi:
    Се мислам што за ручек денес..дали само салата или да пуштам срце:rofl:

Будна сум од 5 и нешто..кој знае денов како ќе го прегурам:sweat:

Убава недела:hug:

На Thallia, Skorpija25, Tajnaotrovna и 25 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.676
    Јас пред 6 отворив очи па пробав да презаспијам, тамам малку ме фати дремка накај 7 малово ме гали по лице *мама ја се наспав* :inlove: . Не знам што ми е со будењево, не ми е уште внатрешниот часовник на одмор муд :)
    Ми се јаде малиџано распалив рерна од сабајле печам модри :)

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Јас од 5те станата, малово се разбуди а баба ни кидна за село и така морав јас да ја занимавам :) Ене ја сега прва дремка фати па чекам да стане и да почне денот. Големава викендов во Ох со моите, ги побудалела. Ја читаб @LadyC во друга тема, само да и кажам дека и мајка ми е во истата ситуација само со поголемо дете. Абе се што се видело да се купи, тоа нешто неверојатно. Синоќа ми праќаат слика со еден балон маче, поголем од нејзе. Па и они ненормални, не го купувам па да знам да свисне од плачење. После мене ќе ми се е.е мамицата.
    Палачинки правам по 5. За секој по една. За маж 2 :). Море одамна не побарале. А таа мрзливата не сум ја пробала уште.
    Чекам некои пари да стасаат па да се дадам на шопинг. Не за друго ама немам што да облечам, а на работа за 2 м треба да тргнам. Има ли нешто есенско по бутициве или распродажба на летно е сега?
    Убав ден на сите.

На Thallia, Skorpija25, Tajnaotrovna и 23 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Добро утро! :coffee:

Мозоков ми е на energy saving mode, чувам батерија додека да стигнам дома. :D

@dunika фала за рецептот, ќе правам палачинки денес! :smirk:

@JuLleE сама правиш оризово млеко или го купуваш? Никако да погодам добар рецепт, а во ова село не се продава растително млеко. |(

Имајте убав ден! :f:

На Thallia, Viktorijaaa5, LejlaD и 14 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Добро утро на сите :)

Легнувам рано, станувам рано... денес пред 7... не знам шо ми е. Арно си седев ноќе, си спиев дење. |(

Палачинки, дали 2-3 пати имам направено во животот. Или купувам како @Bozica1980 , или за викенд ако дојде свеки ќе направи. Ко ритуал и' е тоа, секое доаѓање. Јас не ни јадам.. дали една колку за форес, овие двајцава троа повеќе каснуваат. Ама и тие не многу, 2-3 во ден, максимум.

Кај нас, авлија е ограда - ѕидана. Како што напомена @LejlaD

Убав ден на сите :sun:

На Thallia, Skorpija25, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  8. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.276
    Добро утро од домче:coffee:!!!
    Одмор заврши од денес ќе се работи маж ќе поседи уште некој ден имал тој одмор...убаво поминавме вчера до ниедно време сум средила се испрано погодено како никаде да не сме биле..редовно правам така несакам куфери по земја расфрлани;)и ред други работи...
    Ни спиење ми се виде ни ништо и станав рано со тоа сатот напред назад но од денес готово иста шема
    Ќе ве исчитам на раат иако подчитнував и од таму нешто...и од понеделник рано насабајле доста за јадење се зборува ,ма да и јас одамна немам направено палачинки:D
    Убава недела да имаме!!!

На Thallia, Skorpija25, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Ај добро утро
    И после 2 кафиња пак не сум расонета.
    Сабајле газ преку глава. ФрЉив фстанО на мене остајв дете кај баба и шумахер накај работа.
    Доаѓам и-оо колешке ама си згодна денес. Испаѓа најзгодна сум кога брзам, тогаш натнувам фстани :D:D Што е битно што неисчешлана излегов од дома (facepalm)
    Денес се осеќам многу уморно. Така ми е кога заглавив синоќа до 1 и 30. Стара сум за до толку касно :|
    Викаат денес пекол а?

На Skorpija25, Tajnaotrovna, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  10. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Д.ден и од нас :)
    И ние две станати од 5ч. Она истрчана,ја изодена и 1тон муабет истерани на кеј .Ми годат бош муабети со непознати ,па уште ако се погодат некои ,,одлепени" како мене -мераци.
    Сега вака
    IMG_2580.JPG
    Ако денот по утрото се познава-денес ќе биде убав ден :)

Ај :*

На Thallia, Skorpija25, душленце и 25 други им се допаѓа ова.
  11. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Добро утро лепотици
    Работава кај мене учи прле магаре.
    Допрва синко ме учеше како се прават табели на компјутериО.:headbang:
    Викендов беше така-така топло не топло се прошетавме малку низ градов,незнам дали во Белви сте биле ама беше таму некој степен поладничко,ем кафе си испивме со мм ем дете си поигра,морње брзо упознава друштво срам несрам не ги знае нит познава децава,може со вас фудбал да играм,изгледа децава културни беа,воспитани одма го примија да игра.Друг пат му се десило и да му речат мрш не те познаваме.:fubar:
    Летово рака во тесто не ставам ми кукаат дома кифли да сум им направила абе вие луди сте тестото до спалната ќе ми дојде,кифли на есен се јадат,ете завршив работа.
    @SV1911 Tи реков на прсти да газиш,мојата ангорка сега повеќе ја нема кога ги роди мачињата,беше како тигар на секој шум скокаше си прави територија го брани мачето без разлика што сте домашни,мене еднаш право во лице ќе ми се фрлеше,леле а јас еден рефлекс во моментот па кога ја манав со раката си реков ја убив мачката,ама не таа 9 животи да ти имала,после зави опашка и м"чеше во ќош.
    Ај ама се расприкажав,после треба на очно да одам8-| кој ќе се ака по топлово.

На Peco, kuc, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Добро утро...:D

Толку од одморот, арбајтен од денес....си викам дали е подобро 2 недели само да се сега...многу се улежав, па сега ми е тешко во нормала да се вратам...(facepalm)

Морее нека го даваат, некои па ич немаат:nod:

Ајде убав ден :hug:

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.625
    Добро утро жени!
    Ве читам станати од 5, а јас едвај се разбудив, 40 мин подоцна од што требаше.

Имајте убава недела! Мене ќе ми биде напорна, ама скратена.

Последна измена: 13 август 2018
    На Thallia, Skorpija25, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Здраво женски :)

Немам што да ви кажам, деновиве сум ваква:
    (facepalm) :headbang: :@
    Сребрените само малку ја осветлуваат косата и и' даваат сјај, додека голубје сива мааалку ја посивува :)

На Tajnaotrovna, Alishan30, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    :hug: Ај побрзо да мине нервозата :hug:

На Tajnaotrovna, CameliaMiller, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.920
    Здраво,
    Сакам кога работите излегуваат подобро отколку што сум мислела. Сабајле бев да ми го наместат холтерот и мм од синоќа ме зафркава дека ќе сум била ко Робокап:D Ми вика големо е тоа, ќе се гледа... Јас очекувам стварно така.Ама испадна дека е мало и не се познавa многу, барем не толку колку ме зезаше мм:D

Дома сите кашламе. Па после ќе ја носам малата на преглед, па успат ќе го прашам педијатарот и мене да ми даде нешто:)

@dunika @Ariel фала ви. Јас самa никако да научам да ја виткам косата, така да да не купувам за џабе пена. Инаку права ми е косата, па и кратка
    Screenshot_20180812-211455.jpg

Ваква сакам!!!!! И јас сум така кратко само со еден помал степен. Ама за да сум ваква треба и личен опис да сменам^_^

Ајде убав ден
    cake-and-coffee-deals.jpg

На Thallia, Skorpija25, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    @LejlaD ,Колешка моја графит става,ептен и е добра косата.
    Мене само ова црнилово ми е погодено...и пред 100 год.црвена кога бев ,како Бошка :inlove:
    Се друго ,у нијанси ми излегуваше|( ...ќе да е до способноста на фризерката |(

Божем да се шишам,децата узвикаа да не се играм,добра ми била...штом ми дојде идејава на ум,при прва поголема нервоза знам дека ќе заиграат ножички ...:emo:

На Skorpija25, Peco, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Долга коса имаш а?
    Така ми мириса работава? :)

Јас сум со ептен кратко фризурче... Не се трпам со коса, пукам од нерви. Ми смета кога е жешко, ми смета кога се туширам, ми смета кога ми оди во очи!! Општо ми смета. И многу ретко се фарбам.

Имам сега фул-блоун бели залисци.. уште костум да ставам и брадава да ја пуштам, ќе бидам ко е*аниот Russell Crowe во неговите 'дебели' моменти! :doh:

На Skorpija25, Dadusicka, Dust и 8 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    Не правам домашно, не сум пробала. Сакав и бадемово ама немам блендер. Не го купив од Мк, си го донесов оти таму е 1.19 е, на акција 0.89 центи. Кај нас е околу 160 ден.
    Треба да пробам сама, да видам како ќе излезе.
    Бадемовото мислам дека ќе ти успее. Си пробала ли?

На kuc, LejlaD, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Се се спремам да пробам да направам од бадеми, ама уште не стигнал редот. :D Не би требало да испадне лошо, бадемите имаат убав вкус. Исто, во план ми е и кокосово млеко да направам, само да најдам начин како да го изрендам кокосот.

На LejlaD, fina erika, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.