Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Да те запознаам со мажот ми |(
    Тој сака Норвешка и Јапонија...
    Е баш вчера, ми кажуваше за некоја туристичка дестинација... во Норвешка... Ама некој остров ли беше, на исто толку далечина од Осло, колку Скопје што е оддалечено од Осло... Е таму, ни домицилни племиња не живееле, од што било, асли на север |(

Прво што помислив: Матер ќе ти се е*и, таму ако одиш и ждраанг! Ми излезе пред очи, сцената од Титаник, кај што се треска бродов од санта мраз :o
    :rofl:

На Thallia, Ane-Goki1, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  2. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.927
    Здраво,
    Излегов со малата демек до маалска продавница, ама она до поголемиот маркет сакала па отидовме малку подалеку. И многу ми стана лошо, ме заболе главата и ми се сврте. Едвај се вративме. Не знам што ми стана, а таман мислев дека ми поминаа и главоболки и се. Ама се излажав:(

На темата среќа и пари.Знам дека "среќата со пари не се купува" :D Ама , па и поголемите нервози доаѓаат кога немаш пари. Ако немаш финансии за живот, или да немаш да платиш сметки или да немаш да купиш за јадење....... Сето тоа придонесува за стресови и нервози, после следуваат кавги и на крај следува влошено здравје (не зборам за мене:!:, туку од тоа што гледам околу). Ама и знам по мене, дека кога не стигаат пари а требаат и те како надвладуваат нервозите. Така да, до некаде и те како зависат една од друга.

Бубале вчера заборавив да честитам роденден на синчето, голем да расте и да ве радува цел живот.

Поздрав:hai:

На Skorpija25, bittersweet, boomsleng и 24 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Пак ли за пари муабет.
    Нема пари-нема проблеми.
    Штом ги има, глава боли:D
    Мала шала.

Штом снема пари во куќата, под дифолт кавгата тропа на врата:(, поготово ако финансиската криза трае подолго време од неколку месеци.

Абе, кратко кажано - без пари како мува без глава си.
    Неможат да цела среќа да ја купат, ама Богами знаат среќна да те направат.

На Skorpija25, duffi, boomsleng и 27 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @WildMk Ако има пари, а нема друштво, нека ме викне :D Како спонзоруша звучам (facepalm) На Свалбард да не сака да оди, кај сефот со семиња? Оти не сум до толку за на северен пол. До околу Тромсо, со излети до North Cape за полноќното сонце, до таму ако може, фмп :D

На Skorpija25, boomsleng, Thallia и 17 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    :rofl::rofl: Таман си! Не си ко спонзоруша :hug:

Него ова другово што ми го зборуваш.. појма немам, ни сеф, ни местава ни стап.. Претежно, кога ми кажува за работи кои не ме интересираат, само климам со глава и викам: аха! Да.. А всушност, од едно ми влегува, од друго ми излегува.... |(

Кутриот :inlove: :D

На Skorpija25, kuc, CameliaMiller и 13 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Ај добар ден.
    Се растрчав низ работа. Нешто петочки ми го прекинаа лабавото, ама не се жалам.
    Денес го добив најголемиот комплимент што може да се даде на женско (а да не е поврзано со мајчинство) ама на многу суров начин што сета се збунив. :D Али друг пат тоа, во друга прилика.
    Ме јаде црвот. Малиот втор ден како уста не отвора за храна. Ај претходно по малце кснуваше. Вчера цел ден на течности и на соленки. Гледам сабајле 2 афти. ајде ставив проафтол. Ама уште не сака да јаде. На мисла ми е цело време, детево со брзина на светлина се суши. ребра бројам на него, шпагета стана. И си се грицкам полека но сигурно од внатре... ама нема што не сторив...нема што не дадов и што не понудив...
    Мајка бе. Мажите си велат еден на друг-ако сакаш да се жениш поарно оди мечка да те изеде, да не се мачиш многу. А ние што да речеме што вака дел по дел си се јадеме сами себе...
    Како и да е, се договоривме и ова дека ќе помине.
    Друго петочки немам многу да кажам...чекам старчено да ми се јави па да поставам едно асталче за мерак овде...
    Вие арни?

На Skorpija25, boomsleng, Thallia и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Земи киндеримуно или нешто слично, на природна база

На ♡BuBaLe♡, Dust, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    тоа е нешто како дефендил или повеќе е за апетит?

На Dust и LejlaD им се допаѓа ова.
  9. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Јас за апетит го имав земано

На Dust, LejlaD и LiliBoz им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ај баш ќе одам до аптека ќе земам. фала ти :hug:

На Dust и LejlaD им се допаѓа ова.
  11. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ништо:)

На M&M, Dust, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Здраво! :hai:

@♡BuBaLe♡ среќен роденден на малиот дечко, голем да расте! :^: :party: Гушки до тебе, се надевам дека си подобро сега! :hug:

@dunika слушање, пишување, читање не ми е проблем, разбирам убаво и им ги знам финтите веќе, па не избрзувам со одговорите туку слушам внимателно прво. Арно ама, во делот со зборење ќе ни дадат картички со зборче, глагол или именка и треба да составиш прашање, да одговориш на прашање.. е тој дел ме плаши, да не се збунам и да не ми текне да кажам нешто. :D Денес во библиотека најдов вежбанката со слични вежби, ги испосликав сите за примери да имам и ќе вежбам викендов. :whew: :D

Ми се јаде торта.. чоколадна, сочна! Ама ќе остане само на желба. :D

Screenshot_20180817-144832-01.jpeg

Во врска со тоа колку се "расипани" денешните генерации во однос на порано.. на ова гледам вака: порано немало интернет, информациите не се ширеле така брзо и немале метод да снимат некоја случка па да се дознае пошироко, додека пак денес во тој план е сосема поинаку, затоа и мислиме дека светот денес е многу полош. Секогаш имало разни луѓе. Исто, поради тоа што има веќе огромна бројка на луѓе на планетава, поголемиот дел од нив се глупи па глупостите кои ги прават побргу се шират, а истите тие подпаѓаат под влијание на постоечки трендови за кои што не треба многу мозок. Sorry but not sorry.

За пари и среќа - требаат пари за да можеш најосновни работи да завршиш, не па ако сакаш да си дозволиш нешто повеќе за проширување на хоризонтите. Луѓето околу не се купуваат со пари, нивниот искрен однос не се купува со пари, или го има или не, ама за повеќето работи требаат пари. На ова не гледам така трагично, човекот секогаш користел дали метали, дали производи за размена.. не треба ова да биде главниот приоритет во животот, ама е приоритет сепак.

Имајте убав ден! :f:

На bittersweet, boomsleng, Thallia и 25 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.089
    Абе и јас вака, со ставот дека и порано и сега, генерациите се исти. Ама не се.
    Се што претходно беше срамота, неморално да го правеш, сега е нормално.
    Јас не зборувам за тоа кој е виновен, мажот или девојката, зборувам дека овие генерации немаат граници.
    И јас пиев, и трева пробав, и имав дечковци, невиност изгубив прилично мала, ама имав некои граници до кои одев. Е овие немаат.
    Имам две сестри, се дружев со нивни друарки, сум излегувала со нив, па и видов кој и како се однесува.
    Јас не осудувам, само потврдувам дека разлика има.

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.221
    Што праите џенцки? (hollest):makeup:
    Докторка @Annath ни ја нема...
    Ја арна, вие глеам поарни :hug:

На boomsleng, Thallia, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.793
    Допаѓања:
    214.359
    Добар ден и од мене.Како би мавнала парче од чоколаднава торта баш како за со кафенцево,арно ама не се давам,гледам,не пипам:D,тренирам издржливост.Не е се во парите,ама без нив не се ни може за нормален живот.Не сум кон многу пари наклонета,не можеа да ми го платат највредното кога ми беше потребно,а ѓи имав,така да џабе ми беа;(.Низ животов сме имале години кога се имаше поприлично многу пари,живот се немаше.Сега поприлично малку пари,но да си признаам дека како сега живот никогаш сум немала,да не си се почудам самата себе:x.Така да муабетот за имање или немање на пари,и тоа дали зависи каков живот ќе се живее,не е баш сто процентно сигурен.Не рекле за џабе дека парата е јуда,а и дај му на некој власт и пари па ќе му го видиш умот или карактерот.

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 24 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    Helloo..

Да не биде оти само по темница пишам...ама до 14ч.денот ми е турбо...
    Денес со маж на пазарење сабајлечки...после брзински расфаќај по дома...ручек се крчка _посна боранија..а јас седнав второ кафе да пијам и молам бога да ме освести...
    Од кога почнав на новава работа од хронична нњсоница патам..едвсј 4-5ч.сон врзувам...
    Не знам како вопшто функционирам овој месец...а со мм сме ко братче и сестриче...јас идам тој легнува...и така...

Ќе помине и ова...на овој или оној начин..

На Thallia, Ane-Goki1, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас купував од аптека од онаа познатата што е не ми текнува името за здрава храна како де викаше сирупот е до кај 509 денари со портокалова кутија и знам германски беше доста го фалеа сите по мк за имунитет и апетит
    Плус има и еден од 800 ли беше до кај 1000 денари и тој германски бил многу ефикасен
    Оди во таа аптека и лично прашај да ти препорачаат што да земеш

Мојот многу го пиеше и се викаше па па сакам ама ги скрши и двата на плочки :(
    Сега немам ќе барам некој од тука.

Не сте ич другарки итно ми требаше некој за CV што барати а никој не ми пиша а баш ми е итно и од големо значење :(

На boomsleng, Thallia, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.649
    Допаѓања:
    152.848
    На google имаш готови обрасци...барај cv templates...
    Јас кога барав @SV1911 ме упати

На boomsleng, SV1911, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  19. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Норвешка не,ама норвежанец еден може:inlove:.Сакам такви “диви” мажи,со брада,со косишта распафтани:makeup:
    Со модерниве депилирани и со хеланка фармерки ништо не праиме.

@stetoskop шо напраи женска,компиријада дане организираш:D
    (fingers)

Иначе најнајголем страв во животот ми е да останам без пари:x
    Среќата целосно не,ама мирот во голема мера се купува со пари.

На Skorpija25, bittersweet, Thallia и 25 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.897
    Допаѓања:
    173.489
    На boomsleng, Peco, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.