Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    155.052
    Јас еве да кажам отворено дека работам во компанија со чии политики и вредности донекаде не се согласувам, но не било одсекогаш така, многу се променети некои работи меѓутоа има, покрај платата, и доста моменти кои ме држат тука.
    На почеток работев со нешто постари од мене, еден период и со помлади, сега горе доле и со моја генерација не ми прави разлика се додека има нормална некоја атмосфера. Мислам дека ми беше најубаво кога бев сама во канцеларија :)
    @dunika да ти кажам право требаше од радлерот да и дадам уште се тркала ама кај и да е ќе се предаде.
    Стварно ќе има некое филмче по нашиве програми, ограничена сум на 3,4 канали тука а не ми се буричка по цдиња сега ионака нема да издржам уште многу.

На Skorpija25, duffi, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.102
    Допаѓања:
    119.469
    Почнува сега на Сител мојот филм

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    155.052
    Ај да сменам програм :)

На LejlaD и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Јас имам обратно искуство... Постарите се тие кои што мислат дека со стажот стекнале право сите новодојдени да им се „клањаат“ и да им бацуваат рака! Дури има одделни „персони“ кои што сакаат цела работа да им ја завршат помладите колеги, буквално цел ден глумат дека работат, а во суштина само издаваат наредби на младите... иии на крај на денот за сработеното зборуваат во прво лице еднина :punch:
    Не се сите повозрасни колеги такви... се знае кои се, неработниците!
    Инаку, имам прекрасни млади колеги и сите си ги сакам... сите се работливи, културни и прекрасни личности.
    Многу точно кажано... ОТРОВ средина :rofl:

@Alishan30 како се вика филмот на Сител... да се вклучам и јас во гледањето :)

На Skorpija25, mareane, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.015
    Допаѓања:
    164.764
    Верувај дека подобро е да слушаш за забавена столица, отколку да делиш простор со посебни снегулки кои имаат капацитет на еден флопи диск и да гледаш демек атмосфера во која опасно се работи, а уствари сфаќаш дека ти си тој кој ги искинал сите рала чевли, си уништил желудник од стрес, ти стои грутката во грло, а не си знаел гласно да се курчиш за да добиеш тапшање.
    Така да подобро е со приватниве проблеми, отколку со професионалното курчење и неверојатна вклученост, а уствари една добра манипулација и личен ПР.
    Старите ќе ти кука ќе ти плаче, ама ќе поднаучиш нешто и вака така ќе си ја сработи работата, а ова бре, со носот го пара небото, речи му направи ова и те гледа попреку, ок што сакаш, да патентираш за наса, не разбирам? Или преку тасета од тие напредни ексел вештини и курчењето со истите, као не требаше сите да ги знаеме тие? У мое време кога почнувавме со работа тоа беше а маст, а не нешто што е изузетак од вештина, пивот табела е нешто за појадок и вечера, а не уау. Ај донт гет ит.

И едно нешто научив, ко што има фирми што перат пари, има фирми што перат човечки капитал. За првото ќе те фати финансиска полиција, а за второто трудова и чуе, ќе ти побара дали ти е комплетно досието само и ќе ти пише опомена, ааа да, и немаат ниту лап топи, записник пишуваат со индиго хартија.

На старите и гз ако сакаат ќе им бацам, само да се сработи работата, и круна ќе им купам и што сакаат, ама поголемиот дел во тебе си го гледаат сопственото дете и друга ситуацијата, имаат желба да ти остават во наследство знаење (не се согласувам со моментите, какво знаење стари се и не се во тек, поим немаат, најголемото знаење го стекнав од адвокатка од 60 години, ааа и ја заборавив менторката која има 56.).
    А помладите, кај не знаат, па и ароганција... Во контекст на работа, иако сум релативно млада, по стар ков сум воспитана.

Последна измена: 18 август 2018
    На lunicka, mareane, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.308
    Допаѓања:
    226.964
    баш ваква седи карши мене. На ова би додала само и -секоја нејзина грешка е наша грешка. Па така нашиот оддел не е сфатен сериозно никогаш. ..
    некој си оди претепан а некој ко да бил на масажа...
    пак ќе речам мож сум глупа што ќутам. Ама да имаше место во мк каде би ме плаќале барем приближно ќе си одев. а нема.
    Со ова ќе се вклучам и во темана пред некој ден колку ми се битни парите во животот. БитнИ ми се. Зашто знам како е да ги нема.

На Skorpija25, lunicka, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.536
    Допаѓања:
    91.589
    @Lilit
    Не би рaбoтелa,oднoснo oдбив две рaбoтни местa пoрaди тaкви причини,нo гoлемo влијaние имaше штo бев решенa зa еднa другa oпцијa/ рaбoтa.
    @Ane-Goki1
    Срекен рoденден :)
    @LejlaD Јaс ке бидaм дуплa бaбa дoдекa стaнеме бaби и свекрви ке прoшвркaме сo пaметoт, a имaв еднa бaбa штo беше сaкaнa свекрвa,дa се чудиш aмa јa сaкaa снaите,кoгa прaвеa aјвaр вo двoр , снaите прaвaт ,a тaa земa гитaрa и им свири дa им oди рaбoтaтa сo музикa.
    @Alishan
    Кaкo не верувaш вo хoрoскoп,пa прoфесијaтa те демaнтирa,рaкoт пoседувa гoлемa емпaтијa, сaкa дa пoмaгa,лекaр е идеaлнa прoфесијa зa рaк.
    (И јaс сум рaк )

На Skorpija25, mareane, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.102
    Допаѓања:
    119.469
    @Val-Dim ивица и марица.добар е:)

На duffi, boomsleng, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.536
    Допаѓања:
    91.589
    @Lilit
    Не би рaбoтелa,oднoснo oдбив две рaбoтни местa пoрaди тaкви причини,нo гoлемo влијaние имaше штo бев решенa зa еднa другa oпцијa/ рaбoтa.
    @Ane-Goki1
    Срекен рoденден :)
    @LejlaD Јaс ке бидaм дуплa бaбa дoдекa стaнеме бaби и свекрви ке прoшвркaме сo пaметoт, a имaв еднa бaбa штo беше сaкaнa свекрвa,дa се чудиш aмa јa сaкaa снaите,кoгa прaвеa aјвaр вo двoр , снaите прaвaт ,a тaa земa гитaрa и им свири дa им oди рaбoтaтa сo музикa.
    @Alishan
    Кaкo не верувaш вo хoрoскoп,пa прoфесијaтa те демaнтирa,рaкoт пoседувa гoлемa емпaтијa, сaкa дa пoмaгa,лекaр е идеaлнa прoфесијa зa рaк.
    (И јaс сум рaк )

На lunicka, duffi, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.102
    Допаѓања:
    119.469
    @Cosmi можеби е точно тоа.но сакав да кажам дека не се водам толку по хороскопот.општите особини и мани за Рак ги поседувам.но пример земи 5 дневни весници за рак во секој пишува различно.на тоа мислев.генерално сум Рак со сите особини;)

На duffi, Ane-Goki1, SV1911 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.864
    Ме изнасмеја
    Поштено ова
    Поготово ко се сетам на луѓето од твојот крај македонците де :D
    Ма они се прича о себи бре човече

И така

@Dust ептен ептен ми помогна :hug:
    Фала ти
    Јас сама да барав вакво нема да најдев а вака супер ова го спуштив направив потполнив слико ставив петка чиста:emo::makeup:

Сега че легнам 12 часот ме фати а јас 2 часа со пц се бавам очи болат па и сум се одвикнала од пц и ич не ми беше пријатно некако еве глава ме фркна
    Компјутер ти е ептен голем екран плус дува топло плус се потиш плус тежи и те боли грб
    Се чудам како порао сме седеле
    Сега златно телефонче 1 педа е :D
    Кој го измислил алал

Ќе одам да спијам кажав веќе утре ми е најубав можен де
    Станувам маж се вратил па пиеме кафе па јадеме па одиме некааде па се враќаме па вечера па пиченце итн :D

Сабота си е сабота
    :sun:

На Skorpija25, Ane-Goki1, lunicka и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.432
    Допаѓања:
    262.523
    Страшен е!
    #немисеспие

На duffi, Ane-Goki1, boomsleng и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    ^#нимене
    #ќебапимисејадат
    #труднажена

На Skorpija25, duffi, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Од кафана се прибравме.
    Шо убаво било,од кога не сме биле навечер..
    Родителите муабети си врткавме,деца си играа во детско катче.
    Сеа како претепана мачка сум.

На Skorpija25, mareane, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.839
    Допаѓања:
    214.960
    @Cosmi и да не сум пролупана изгледа најарно ќе ми е да се правам дека сум:tmi:,нема барем по скали да ме стркалаат:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    62.111
    Маа какво тркалање по скали :?: :muscle:
    Свеки моја кога зборува за мене како идна, дупла свекрва вели... не се секирај, јас ке те бранам од тие скублите ако не се погодат и те нервираат ^_^ :rofl:

ПС Свеки има 79 години :tmi:

На Skorpija25, lunicka, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Од комшилок ечи Азра

ах какви успомени ми врати песната, од младоста, дека сеа стара де... ама на времето коа јас дигав раце на жива музика оваа беше задолжителна на репертоар...

На Skorpija25, duffi, zhap4e и 15 други им се допаѓа ова.
  18. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.713
    Допаѓања:
    153.730
    Шетнав малку после работа..свежичко милина...аа на синко му се приспа па морсше да се прибереме...

Утре со мм сами ќе излегуваме по којзнае колку време...јухи јухи јее...

Се осеќам ко неблагодарник и незадоволник во поглед на вработувањето...едната работа психички ме изеде а другава,со раб.време...
    Во првата фирма работев со врсници и прилично помлади и појќе зијан од врсниците имав отколку од помладите...овде во новава,жените се отровни...оговарачки ,сплеткарки и манипулаторки...нрзависно од возраста..секој ден си ги барам старите колеги...
    Парите ни во едната ни во другата фирма не беа нешто вау...ама,странска фирма е ниво погоре од домашна во секој поглед...

На lunicka, mareane, Lilit и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.183
    Допаѓања:
    137.529
    Јас си имам пропатено од постари колеги. Мислеа дека тие најстари, се знаат, за општи работи не им се преговараше не пак за нешто поврзано со работа. Партал ќе те направеа ако прашаш, одма предевање како тоа ти факултет имаш а тоа не го знаеш, па едно цинично објаснение. Дојде ли ред за кафе ајде помладите колеги да сварат. Аааа чекај госпожо таму кај што сме исти по хиерарија не ми играј на карта ,,млад-стар,,. Фосил еден, она мене ... :envy:

На Skorpija25, lunicka, Lilit и 16 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.713
    Допаѓања:
    153.730
    Изедов два ѓевреци со сланина..сега ми е лошо...
    Инаку ,ослабнав ,три кила во рок од еден месец...диетата,се вика"немам време да јадам и недоволно спијам".
    Ама како почнав да кркам навечер брзо ќе ги вратам...

Последна измена: 18 август 2018
    На Skorpija25, lunicka, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.