Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Немам енергија :tmi:
    Ама биднаа и тие..и сега кома во кревет(facepalm)
    Не замерувајте за нередот..не знам да сум толку педантна..мора да ми капне некоја капка кај што не треба хаха
    20180818_003437.jpg

На Skorpija25, mareane, Milobebence и 25 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Конечно заврши работа со крофните!:D
    Убаво да спиеш и со сласт да си ги изедете :hug:

На EuHenIa, Thallia, zhap4e и 13 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.057
    ^ @Dust :clap: :*:
    Каков кревет... Јас да направев крофнички, немаше да си легнам додека не се насладам 8)

:rofl: Фосил беее :^)
    И мене вака некој да не ме вика?

Кафе никогаш не сум сварила на работа, освен само за себе и тоа кога „ми паѓа главата“ 8)
    А тоа е многу ретко, од многу работа не помислувам на дремуцкање... Затоа и ме нервираат колешки што по пет пати за 8 часа го полнат гезвето ]:)
    Младите колешки ме научија, но сеуште ме прашуваат дали сакам да се напијам кафе. Почнаа да ми викаат дека ако не се омажеле, јас ке бидам крива, секогаш сум викала не...сум им ги бркала стројниците!
    Затоа понекогаш правам „атер“ :tmi:

Последна измена: 18 август 2018
    На Skorpija25, lunicka, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    :hug:
    Ајде повели
    Ги мислам 2 дена аман веќе:D

Овој апарат на Делимано е ем помал ем поспоро ги пече ем помали се крофничкиве.. дома во СК имам некој на Макс, тогаш сите на темава купивме од Рамстор:tmi: ептен се погоди..душа му извадив

Не дека те интересираше де..ама може ќе му биде од корист на некого:D

Ако овие ги пече толку споро, вафлите значи 15мин ќе ги пече:rofl:

Мавнав две :D стрвела.. ради милката од горе ќе е хаха

На Skorpija25, lunicka, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Е за ова значи, скорз ме погоди! :D
    Не ме интересира за праење стварно ... за јадење само :devil: :$

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    Да не се разбереме погрешно, не ми паѓа чинот ако сварам кафе. Ама надмено понашање не сакам па од кој и да е. Со фино, со убаво, и сама се нудам да завршам некоја работа вон работни активности ама ми стапна ли на жуљ се буди кучката во мене.

На Skorpija25, mareane, EuHenIa и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Абе знам јас:D ние со 100 кила само за јадење сме:tmi: затоа и два дена ги мислев а не ги правев:envy:

На Skorpija25, mareane, Viktorijaaa5 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    @Dust крофниве со очи ѓи јадов,беља се,една тепсија од малите како локумадес што се стариве на едно јадење ги јадат,затоа не правам,да не ги земам на душа:D,а денес наврзваа,ама ради неубав коментар не ги направив:tmi:.Утре ќе мора,да не ми тежи мене на душа(facepalm)

На Skorpija25, mareane, EuHenIa и 15 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Лек како да не вариш веќе кафе, наместо прцока кафе (имево вришти) ќе им забркаш качамак.
    Не прашувајте од кај знам.
    Не се најде херој што може мое кафе да испие.

Автобусот ми избега, ама си каснав од кралската храна. Пица ли беше што ли беше, уште сакам. Ама нема. И после не сум можела да ослабнам. Работам ко вол, ама јадам ко за два вола. Овие кроасаниве со сушено овошје, по 10 мцнував во ден. Вагата 4кг угоре тргна. Официјално треба ич да не јадам чоколадо.
    Пред некој ден нутелче си каснав, сега челото ми е цело со мали брумчиња.

Колега ми даде комплимент дека сум личела на 25, сум немала брчки. Викам колега, па кај си видел балон со брчки, мајката :D

Автобусов абер нема да дојде, а имам толку многу работа мме

@Ane-Goki1 среќен роденден, сите желби да ти се остварат

На Skorpija25, lunicka, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.148
    Допаѓања:
    33.897
    @Val-Dim :hug:
    Лутам низ музика, не ми текнува дома да се приберам:)
    ми се чини немам пишано сто години тука, а ве читкам редовно.
    Последниве две недели зорле одам на работа. Си го чекам годишниот одмор, ко никако да
    не сака да дојде. Уште една недела ќе се издржи, иако оваа вредеше за цела година...
    Нервозно и стресно, баш пред одмор. Ми се одмили, ама ќе заборавам и ќе се исклучам од се кога ќе го видам морето.
    Синко е на одмор со моите...и секое слушање ми кажува дека му е преубаво во Охрид и не сака дома...
    во недела се враќа, едвај чекам да го видам и да се изгушкаме убаво.
    Дрдорко е голем...зборува како навиен, само што ќе ги отвори очите двеста на саат.
    На вибер синоќа долго ми раскажуваше за неговите доживувања...и СтруБа и Дримот ги видел:rofl:
    Па побара со камерата да прошетам низ сите соби да провери дали е се под контрола дома
    и играчките дали го чекале.(facepalm)
    Како се ококорив, а утре на работа сум.
    За пари и плата не ми се зборува. Не сум задоволна од условите и платата. Работата психички ме уморува многу.
    Најмногу ме фрустрира и не можам да се помирам што плановите и замислите не си ги остварив навреме ко што ми беше зацртано и сега си копнеам и ме фаќа често Т`га за Запад.
    Веројатно ќе биде еден ден. Само како да се стрпам дотогаш?

На Skorpija25, lunicka, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Здраво друшки... ме шетаа во кафана, ама кога не ти е денот - не ти е.
    Се надевам утре полабава ќе бидам :)

Јас за жал, нервозите од работа дома си ги носам. Не знам како да не доживувам се' толку лично, како да не се вознемирувам. Перфекционист сум (само на работа, иначе), и не можам да оставам за после, утре... се' мора да е сега и одма. Никој тоа од мене не го бара, таква сум.

Искрено си ја сакам работата, јас немам проблем со истата... ама меѓучовечките односи ми се голем проблем, не можам со такви простачки муабети да се занимавам, не сфаќам како им успева 8 саати да дрочат и да зборат за сите.

И не е болно толку што луѓето се такви, колку што многу од надредените се такви. Имав една надредена, која ја сменија, за огромна жал. Жена - ѕвер.

Многу и' се плашеа, ама јас не знам зошто. Вака делува строга, ама е многу правична и желна да помогне. Желна да ислуша. Да ти даде до знаење дека те слуша, и разговара со тебе за проблемот, бара начини за решавање.

Ве отеков со мојава работа... искрено, таму сум уште зошто ми треба кредит за куќа, а како работник на државата, банките со други очи ме гледаат. Ако земам помалку од пола од платата на дм, јас сум им сепак посимпатична :)
    Нека пројде и тоа, па да видам и јас раат.

Кога не сум таму ни третина од апојте не ми требаат. А таму... не се сеќавам кога последен пат сум преживеала без Хелекс.
    Оти или јас ќе си го трујам мозокот, или некој куршлус ќе испадне.

Искрено сакам да поминам еден ден со тие што клатат врата, макар еден ден тоа да го доживеам за да ја видам "убавината" нели.
    Оти кај мене... едвај постигнувам својата работа да ја завршам, а тек имам глупоштини за замарање, тоа ми е екстра :)

Еее @Val-Dim што убО ме потсети :) Нај ме нервираат оние кои имаат 30 години стаж (од кои 25 поминале во чмаење) и при секој проблем го потенцираат стажот.
    Во мојава работа, колку си помлад, толку подобро ја работиш работата :) од причина што до пред 10 години компјутер ќор немаа по институции. Ама сериозно не знаат да уклучат компјутер, а каде е останатото?

А и за се' нешто, МОРАШ да го почитуваш ради стажот. Ахам, сигурно.
    Почит се заслужува, ама не со стаж или старост.

Последна измена: 18 август 2018
    На kuc, lunicka, Tajnaotrovna и 24 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Добро утро!

Сабота, а јас во 7 се разбудив! (facepalm) Чекам да ме фати дремка да продолжам до подоцна, ама слабо иде.. ако, барем ве исчитав :D

@Ane-Goki1 среќен роденден! Сѐ што ќе посакаш да ти се исполни! :^: :d: :party: :hug: :*

Не би работела во фирма со чија политика не се согласувам освен ако ептен ми требаат пари, секако. Гледам да сум среќна, да се чувствувам убаво во своја кожа секој ден, а не сум до толку отрпната па да не ми е гајле за околината во која работам.

До сега имам работено повеќе со млади луѓе, некој постар тука и таму, ама повеќето млади на моја возраст. Постарите колеги повеќе си ја гледаат својата работа, искусни се и иако не комуницирав нешто посебно со нив, научив многу од самото набљудување, додека пак помладите повеќе сплетки прават, повеќе трачарат.. не се сите вакви, пишувам за повеќето со кои што сум работела до сега.

@malerozna со дуплото кафе ме потсети на случка од колоквиумска сесија. Се спремав за полагање во читална во библиотека, па паметната јас купив две големи чаши полни со еспресо. После саат време не можев да седам мирна од што ми се тресеше цело тело, па од тогаш кафе само во умерени количини. :!: :D

Сега се поретко пијам кафе, дека не користам шеќер повеќе и многу ми е горко и бљак некако :D ама затоа зелен чај по неколку чаши на ден пијам. Страв ме фаќа забиве да не ми сменат боја од толку зелен чај. :nod:

Кога веќе споменав заби.. треба rooth canal да правам.. мајкооо, кој страв го имам од тоа, еве веќе втор месец не идам на забар само да не ми кажат дека денес ќе мора тоа да се заврши! :sweat:

Повелете на доручек! Омилениот, од средношколски денови. (fingers)

breakfast-kofe-zavtrak-chashka-kruassany-landyshi.jpg

Имајте убава сабота! :sun:

На Skorpija25, flower30, Tajnaotrovna и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.034
    Добро утро и од мене
    Фала ви на сите за честитките,само убавини да ви се вратат
    Да ве поздравам додека одам на работа,па се читаме вечер
    Имајте убав викенд :hug:

На Rebecca_R, Val-Dim, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро.
    Тегнам второ кафе, пратив маш и дете по бурек. Прво му дадов на него здрав доручек којшто не го дојаде наравно , ама е подобро од вчера за неколку лажички.
    Ручек у план рижото со ракчиња. Јас и маш не сме некои љубители на морски свет (освен атлантис) но затоа па дете се дави за сите пари во морско. Па ај да видиме.
    Заигра џогерот и прашкото по сабајле а и една машина врти. Толку за домаќинЦките работи. Како ми се излагаше некоја вечер уше од минатата недела. .. ко што немам излезено.. ама бидна ова со дете и заборавив скроз што сакав. Па и на маш да кажам да се ослободи од раб за да е дадилка. И така си остана румот само во мојата глава и на ниедно друго место. Ај бе па што. .. не е последен на светот. Има рум и за други викенди 8-|
    Вие арни?

На Skorpija25, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 22 други им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Слабо се шетам пеш и појм немам за месарава,ќе прашам моите после и ќе ти пишам.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Здраво друштво
    Убав сончев саботен ден... Мене додуша уште утро ми е, со прво кафе и фемина да се почне.
    @Ane-Goki1 среќен роденден, сите желби - реалност :*
    Не знам дали би работела во фирма со чија политика не се согласувам, тука кај нас баш и немаме избор, па секогаш кога бираме/бараме работа приоритет ни е платата и условите за работа.
    И тука да се надоврзам на темата пари-среќа, да, среќата со пари не се купува, ама и без пари ич не ја бидува... Земаш плата, плаќаш сметки, купуваш за дома бидејќи последната недела пред плата се исцрпиле сите резерви на храна и хемикалии и ти останува одвај една третина за да преживееш до наредната плата... Викенд во Охрид? Ај може другиот месец... :(
    Не сум материјалист, но сакам да имам доволно за добар и квалитетен живот, тоа сепак носи среќа и убавина на душата.
    Ајде кој е за кафенце

На Skorpija25, duffi, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро другарки :)

Денес - свадба.
    А на вакви свадби ич не ми се иде. Зошто уште пред денот Д имаат сериозни проблеми, веќе невестава се попишмани, ама - што ќе рече народецот?
    Ама... фамилија е, па ќе се оди.

Не знам ни што да јадам, ама фрижидеров секако празен ме зјае, па ќе морам да си прикупам нешто.

Се' потрошив, сега леб со кредитна ќе купувам :hai:
    Значи смогни сили и оди. Јас така се мачев, мачев... после во 2 недели 2 root канала, и сега како чоЕк јадам :) едниот заб беше горна 4ка лево, едниот долна 6ка десно, можеш да замислиш како јадев дур не ги средија :)

На Skorpija25, duffi, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Работа...уживам во работите што ги правам. Воркохолик сум. Дур не направам се' не сум раат. Колеги, претпоставени...иста прича секаде. Синдром на малите луге. Али, светот може да се руши, пуздер да се направиме за пар минути потоа да си сработам се', идам на состанок со трети лица и зборам за 'ние'. Таква работа зс каде нозе мислам у бетон ми тонеле за натака...познато ми е. Си одам од такви.
    Телово ко да е спремно за поладно време и очекува поладно, секоj пат кога излегувам деновиве. Нешто ми се пореметило, оти озбилно се филма..чиниш на север негде сме. И лани исто. Клима ли треба да сменам оти ко странец и посебнитис се понаша. Нека се отворат патиштата спремни сме. :))))))))))

Ане, срекна да бидеш. Да се множат.
    Хелоу, привет, здрасти...

На duffi, kuc, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро (го фатив доброутрото, само 11.25 е овде)

#саботанаработа
    Што повеќе да кажам на темата.
    Неделава само еден слободен ден, претходната ни еден.

Изморена, со главоболка, немав време ни да јадам, не дека и има нешто апни голтни во фрижидер.
    Понекогаш посакувам сама да живеам, никој да не ми се меша в кујна, ама па ни сам не се живее.
    Не дека и јас сум некоја педантерија, ама па ко цел ден се дома, можат да подраскренат малку, не е хотел ова.
    Јбг, живот.

Мене ми се јаде суши, ама ќе ми требаат 20тина фунти да се најадам убаво, за ручек. Ќе си макам манџици, што...

@SV1911 и јас се имам тресено од кафе, ама ум не ми иде. Си сакам јако кафе и толку си е. Еве сега како би испила едно на екс, ама нема. Ќе почекам.

Јас баш заради тоа работно место избегав од мкд, од малограѓанштината и оговарањето. Не дека и тука нема вакви нешта, ама ама секогаш можеш да дадеш отказ и да најдеш нова работа.

Синоќа скоро 2 саати ми траеше возењето до дома. Морав со метро, коски ми се стресоа. На секоја станица куп полиција. На последната не издржав и ги прашав, имало неколку напади со нож, ама најверојатно банди за превласт за пазарот на дрога. Синоќа 5 луѓе избодени. Наредната недела има фестивал, којзнае што ќе бидне тогаш. Светов полудува веќе.

Дури напишам, пладне ќе стигне. Само јас сеуште се возам.
    Имајте убав ден

На Skorpija25, duffi, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Се пуштив за инфо од Моник, ама ништо. У соблекувална сум, одма се гасам. :bandit:

На LejlaD и Dust им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.