Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Ane-Goki1 среќен роденден
    @LiliBoz ме изнасмеа со атлантисов, кога и да ми текне на ова ми доаѓа пред очи морсконо ќоњче од нив и еден муабет дека си личам со него :rofl::rofl:
    си враќам филм од пред некоја година и колку и да се соочувам со негативни последици кои резултираат од тогаш, сепак сум горда сама на себе колку сум издржала и колку јака сум била :muscle:
    после 5 дена кафе пијам. ммммм убајни :coffee:
    еден муабет од синко ми даде елан и сила и воља за живот. :l:
    малку да му се снеарни на човек е доволно за да сфати колку е вреден животот и колку за безвредни глупости кукал :nod:
    :f:
    @mareane да се јави ако ми е тука уште :call: за :coffee:
    :sun: друштво

На Skorpija25, duffi, Bubce38 и 25 други им се допаѓа ова.
  2. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Има нова месара во Расадник зградите ама не сум сигурна дали се вика така,ќе видам после.

На fana, LejlaD, dunika и 2 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Колку пати почнувам нов пост, секој ден и никако да допишам. Здраво добри луѓе :) Јас дома, со бебе се чуваме. Уствари излегуваме само до доктор. И тоа е нешто. Уште не се осеќав силно за шетање, ама денес ќе се шета на кеј, да нѐ фати воздух и малку сонце.
    Инаку ако ви треба нешто за телесно и духовно прочистување, @LiliBoz го има лекот :rofl: А на крај може да завршите и со некое кило помалку (hollest) Јас гарантирам за одлични резултати (highfive) И 100% природно :!:
    За работа, јас немам многу избор, таква ми е струката. Платено не е, ама истата работа е толку платена во цела Македонија, дека државно. За колеги, хмм... Јас само ги одбегнувам токсичните луѓе, без разлика на возраста. А ги има кај нас, и постари и помлади, ароганција до плафон. Е сега, доброто е што, генерално мораш сам да ја завршиш работата, ако сакаш добри резултати, не може никој за тебе да сработи. И тоа е тоа.
    @fina erika многу убава вест :) Со лесно и за некој месец да јадеме мекици :*
    @Ane-Goki1 Среќен роденден, сите желби да ти се исполнат :^: :hug:

На Skorpija25, duffi, fina erika и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.531
    Не би работела ако не морам. Ако не морам, не би убедувала дека е океј да си геј, или дека е океј децата да се вегани или дека треба да се хранат со сончеви зраци. Не би убедувала дека е супер да се фрла ураниум.

Ама ако неаме за леб, има устата да ми се лепи од раскажување убавини колку е убаво да си геј и да ти го опнат и дека детето ако јаде месо е убиец. Не би се пожалила ни секунда. Исто не би се жалела ни ако копам дупки на 40 степени ако вечер донесам леб за детето. А тоа нема да ме спречи и да барам работа под сенка.

На duffi, Bubce38, mira.mira и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Добро утро на сите.

@SV1911 , ич да не му се плашиш од забар. Ако те боли, ќе ти стави инекција и ај со здравје. Јас од секогаш сум имала проблеми со забите. На повеќе од пола корените ми се извадени... и уште по сто пати после се расипувале. Еве сега, пак сум за на забар. Не памтам да ми се случило да одам, и на проверка, а да ми речат: Немаш ни еден расипан заб... |(

@Cka , ќе ти го лајкнев постот, затоа што многу добро ти го разбирам, ама не можам да преминам преку делот за 'геј деца'. Сори :)

Гушка за сите :hug:

На duffi, Bubce38, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.531
    Не пишав геј деца никаде, тури окалките. И да ми лајкнеш, да не ме нервираш, успивам дете. :*

На Bubce38, Ane-Goki1, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.304
    Допаѓања:
    92.106
    Чекам 3 кактуси да расцветаат од кои на едниот ќе му биде првпат, голем розов цвет се очекува:inlove: :angel:

#многубитенмуабет :|

Радости сум, ептен :D

На duffi, Bubce38, CameliaMiller и 23 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Сори: Ти да си геј и да ти го опнат

На CameliaMiller, NarCis@, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.531
    Не сум геј и пак ми го опнуат. Живот. Шо да праиш.

На Skorpija25, NarCis@, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Епа тоа ... ќе копам дупки, ама нема да бидам нечиј убиец на здравјето и духот со цел да спечалам пари. Треба желудник за тоа.
    Муабетот беше тоа - дали би работеле нешто кои не е во согласност со вашите верувања, а е во согласност со некои правила? На пример да бидете да треба да одредите да нејаде леб нечие дете впрочем многу деца, стоејќи зад некои правила (до кои не се согласувате и знаете дека се глупи, неиздржани, се со цел на крај од денот менаџерот да лапне бонус за "домаќинското" работење?!)
    Тој ми е муабетот. Некои работи не одат, кога стомакот ќе ти е полн, а душата празна, совеста ќе те пржи.

Се повеќе верувам во она толку спомнувано, дека во правата прирпда на човекот да е себичен и злобен, а не суштински добар, а животот го извалкал.

На Skorpija25, Dadusicka, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.214
    Пазарење, гости, ручек све бидна па да здивнам. Море ќе легнам.
    Ми се шета низ Скопје навечер, но мрзава на мајка не е среќна со тоа ќе мора да се пазариме нешто...
    Од лешнициве набилдав мускули на вилицата :smirk: нек му се мислат^_^

На Skorpija25, duffi, CameliaMiller и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.531
    Да ви раскажам приказна.

Работев кај адвокат. Дојдоа мајка и татко, а со нив син од 12 год. Им стигнала пријава да одат у полиција оти крадел. Адвокатот им вика, 50 евра и ќе дојдам. Малиов вика дека не крадел. Дека други биле. Таткото вика немам 50 евра. Имам 1000ка... Адвокатот вика, знаете дека таму и шамари маваат. Таткото вика знам... се врти кон детето и му вика, ќе издржиш? Ќе издржам. Мајката очи солзи . Си одат.

Му викам, оти не отиде за детето. Вика и моите деца мора да јадат.

Аплицирав на 26 работни места тој ден.

На Skorpija25, duffi, Bubce38 и 20 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    @Cka сакаше да кажи, дека ако си гол, бос и гладен, и мораш да работиш било што, нема да се замислуваш за сопствените ставови и принципи..
    И во право е за тоа... сосема..

Не секој може да бира, дали и што би работел.. Посебно во Македонијава

На Skorpija25, Bubce38, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Океј е децата да се вегани. ;) Ти секако твоето расти го по свои убедувања, ама нема потреба од вакви коментари за тие што си ги растат децата без животински производи.

На CameliaMiller, Mr. Right, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Не, туку кажа дека си побарала друга работа. Јас мислам дека добро ја сфатив.
    За тој што е способен да работи, не мора да биде мекотел и адвокат на ѓаволот. Ќе се снајде.

На долг рок, човек кој има поинакви погледи не би издржал и би се разболел. Не секој е скован таков опериран од чувства и толку себичен и искварен.
    Во животот се се враќа е честа, но многу вистинита реченица.

Можеш да избереш што ќе застапиш, а не да си ја веднеш главата.
    Има избор, кој вика дека нема. Ќе копаш дупки ете или ќе продаваш кромид на пазар.
    Кај нас навистина реално се без работа безработници и мрзи. Многу отворени работни места има. МНОГУ!

Деца вегани?
    Омг...

На Skorpija25, JuLleE, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.857
    Допаѓања:
    142.531
    Нормално. Ама да треба да работам некаде а да убедувам да не му дадат јајце на детето, е против моите ставови. Поентата на муабетот не си ја сфатила.

На Skorpija25, SV1911, NarCis@ и 3 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    За овој пост велев:

Кажи мори, која е во право.. да не се натегаме!

Иначе.. стојам зад тоа, дека сиромав човек што нема леб да јади, би се нафатил на секаква работа.
    Луѓето стануваат криминалци во немаштија, не пак работа да е проблем..

На NarCis@, Dust, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сите имаме злоба и лошотилук у нас али, само некои имаат плус добрина и совест. И кога ги имаш, не може да си лош и злобен и да пакостиш на луге и да уживаш у тоа. Жив ке се изедеш.

На Skorpija25, CameliaMiller, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Вршам егзорцизам преку физиолошки пат. Цена инбокс :D

На Skorpija25, mareane, NarCis@ и 4 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Добар ден и од мене.Си се изјаснив сношти,не би работела ако се коси со моите морални и етички начела,не сакам немир на душата,совеста да ме јади,познавјќи се себеси ќе ме изеди нечишта совест.И да би копала канали,би работела секоја една и тешка физичка работа,а сум работела,само совеста да ми е чиста,да не наштетам никому,толку.Преку глава ми е од злоба и лошитилук,од гнетење пари врз штета на други,не сум од тој ков,ај белким ќе не биде еден убав ден.Иначе стандард ден,подмирени домашни,крофничките кои ми тежеа на глава,готови,изедени:tmi:.Сега кафе на тераса,но толку многу печи сонцево што млеко за сунчање ќе ми треба,само рацеве ми се исончани до кај прерамки што стојат,иначе бела сиренце-таман за риби фаќање

На Skorpija25, duffi, Bubce38 и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.