Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    ♡M&M♡
    Ете потпис и од мене. Не прочитав многу наназад, ама патувавме немав време.
    По пат арно, малку ме збеснаа децава ама не беа толку лоши :). Границана Битола топ, се проаѓа за 5м. Искрено на прв поглед Врасна ми е ок, немаше богзнае колкави бранови а децава уживаа во овие помаливе. Мислев малава ќе се плаши а таа како побудалена трчаше и скокаше во вода :).
    Имам замерки малку за смештајот ама сама сум си крива кога не ги читам убаво забелешките во резервацијата, важно е широка, чиста, купатило топ и широка тераса, така да нема да мрчам за друго, ќе си пишам се што мислам на крај у оценки на букинг :)
    Некако со годиниве се повеќе комфор си барам, хотел си е хотел кој што сака нека каже :)
    @WildMk порано сакав диско ама сега веќе не знам како да се понашам :), така да бирам кафана ама помирна без певаљки онака за седење мезење и пиење. Да имаше под точка 3 концерт немаше ни секунд да се мислам.
    Еве еден поздрав прв ден плажа

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Ја повикувам @CameliaMiller со нејзиниот групен потпис.
    За работа,што знам.Ете кога имаш квалификации можеш да бираш а не да бидеш изберен. Инаку најубаво поминуваат оние кои ставаат граница во работата,мислам гледаат да го соберат кајмакот и најдоброто,за тоа што е правилно или не ,не ни размислуваат.
    Тоа млади стари колеги ,не го гледам така.Се си зависи од карактерот.Инаку сега кај што сум .само една жена е постара од мене.Дали имаат проблем младиве ,со мене ,не знам.Си молчам и работам колку можам.
    Ги разлистувам огласите секој ден и освем во маркети,пекари и ресторани , секако возачи на вселенски бродовии и познавање на интергалактички јазик,друго нема.:|
    @Ane-Goki1 најсреќен нека е.:^:
    Во хороскоп сум лав со подзнак стрелец...Порано повеќе се замарав со хороскопи и натални карти,сега веќе ми е МЕЕЕХ...
    Инаку,дали имате претчуство за некои работи.Мене на прсти може да се избори колку пати ме опфатило ,но за жал секогаш беше точно...
    во потпис Луничка :beer:
    п.с. ми се пие пивце а имам ликер од ментол...дилема,дилема...

На Tajnaotrovna, Skorpija25, duffi и 28 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.667
    Ете што заборавив од лидл, пивце, и то радлерче да си најдам. И овој мојов па не е пијач па ич не му текна.
    Искрено се загрижив малку од умов мој, сум џаборавила еден куп работи да земам, и тоа неколку мислам дека ги имам изгубено во охрид.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Bubce38 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    @lunicka се плашам од своето претчуство,не ме излажало никогаш,не се поднесувам самата себе,небаре наџак баба се осеќам:(

На Skorpija25, lunicka, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Јас би прифатила работа која не ја сакам ако е во прашање опстанокот на семејството.
    И сум работела кога имав 20 години во колонијал.И сум растоварала и редела пиљара надвор пред дуќан.И сабота и недела сум работела.
    Кој ја сака таа работа или на пример да чистиш по куќи...ама ако се мора- нема бирање.
    Мора со нешто да придонесеш во фамилијарниот буџет па макар и со минимум.
    Не сум очекувала со кочија да ме носат на работа и таму да ме тинтраат, газдата беше старо дртало кое ме тераше по 20 пати да го џогирам дуќанот иако немаше потреба ама ете тој сметаше дека ми дава 8000 денари ( и осигурање) и треба да си ги заработам па кога нема муштерии, нема да седам туку треба да работам.
    Од друга страна ,бидејќи живеев во заедница, сите одеа на работа па свекор ми сметаше дека и јас некако треба да си го заработам лебот во заедницата па одев во продавница за прехрана да работам.

Во поголем дел од македонските семејствс нема сакам-неќум туку МОРА да се работи.
    Дали работата е против моите принципи и дали сирењето кое го продавам ич не е убаво а јас го фалам за да се продаде, ич не сум размислувала.Едноставно одам за да заработам некој денар за да опстанам.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, duffi и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Сликава ми ја пратија... си викам на шала на смеа, колку товарот паѓа на жената
    received_252010512111020.png

Сум заборавила да честитам, @Ane-Goki1 среќен да е, жива и здрава да си :*

Толку од мене за денес..ќе си легнам.. Бескорисен човек сум денес, само кревети мењам|-)

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.647
    Допаѓања:
    152.835
    Здраво живо друшки!

Цел ден трчам наваму натаму...
    Сабајле до Кам и со ќерка патики купувавме..Ванс биле тренди..па ајде...

На работа до шест...
    После закажав деца и на кафе и сладолед бевме...
    Да ги навечерам и со маже одиме во болји живот...

А колку су уморна лицето ми кажува...

На Tajnaotrovna, Skorpija25, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    :l:ALISHAN30:l:
    Heart-shaped-stethoscope-1.png

Мојот потпис-мислам дека е добро вака,и со сликичка:$
    Да ни се множат страниците-честитки:d: :d: :d: :d: :d: :party: :inlove:

На Tajnaotrovna, Skorpija25, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас имам такви чуства на моменти како да опишам не знам ова порано ми беше премногу изразено како на пример цело тело ми затреперува и ми трни некако езиво е тоа е тоа пречуство што порано ми беше многу по изразено сега не толку ама како и да е језиво.

Рефи, јас имам примери во моја околина т.е мои блиски луѓе кои што одбираат на чистат на приватно како самовработени по куќи наместо да одат ете некаде на друго место а имаат шанси. Имам преблиска личност што обожава и и годи да чисти и има одбиено се живо и диво оти е способна и ја бива и може да бира ама не сака оти зема од саат од 15 евра до 17 што каде сакаш работи во страство таа сума што она ја зема за 3 саати другите ја земаат за 8 саати.
    Да така ...
    Имам и пријателка една која од овој бизнис куќа по куќа сега глава не може да дигне и е глава на семејството во приходи. Доста напредна со финансии си приуштува марки итн..

Да така муабетот ми е и јас имав мислење како што сите вие имате за оваа област но кога ја видов таа страна таму каде што бев кај мојата блиска личност јас се запрепастив останав без зборови од нејзјната плата. Ем дома седи ем зема куп пари ова сериозно.
    За пеглање чистење и ситници дневницата и е wooooow.
    Искрено со тек на годините и со тек на животот каде што живеам и сваќам и се соочувам сваќам дека нема ништо лошо и страшно во таа професија лошо е ако работиш за 6000 у конфекција лошо е ако работиш некаде на стажирање а не ти даваат ништо лошо е да не работиш а да се курчиш
    А според мене добро е да си чистачка на овој век оти пак ќе кажам од финансиска гледна точка е екстра платено.

Немој погрешно да ме сватиш дека сум те сватила дека осудуваш напротив само се надоврзав на твојот коментар што кажа никој не сака да чисти.. плус во мк колку и да не сакаме менталитетот ни е тој овде мојата блиска особа е препочитувана од сите таму сите таму ја молат буквално да оди а таа нема време имаат супер однос се викаат и на кафе и се пријателки газдарица чистачка
    Мислам ме свати која ми е поентата
    А за нас како народ знам дека нема да не биде и тоа е кој сака и што сака нека труди да промени тоа е што е

Муабетот ми беше вака да го изнесам да прочитате

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.182
    Да не не сме се разбрале.
    Јас не велам за работа од соништата, туку зборувам за работа која можеби е од соништата навидум, но вредностите кои ги носи, да не се во согласност со личните.
    Пре ќе чистам и ќе растоварам, него ли да кршам туѓи кичми, изживувања и слично.
    Пре ќе се грбачам, и ќе работам во маркет, него ли да бидам газдата кој ќе го тера вработениот да грбачи за ситните пари, а мене полн џебот.
    Кешки да е за сирењето само... ружно сирење ќе продадеш, ама расипана салама која може да умре човек, не би па колку и да те тера газдата. Има работи кои се цели човечки судбини...и некои за својот бонус око да не им трепне ги газат.
    На тоа мислев...
    Своите вредности и верувања, наспроти на компанијата.
    И она обично кога ќе речат ДА СЕ ВКЛОПИ ВО КОРПОРАТИВНАТА КУЛТУРА некој, обично мислат да си ја затне муцката, да слуша и да прави што ќе му кажат и да лиже кај што треба, да ведне глава, а не се мисли на добри колегијални односи.

На Skorpija25, M&M, Bubce38 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Ова ти се вика-2 во 1 ;) ,фала за потписот :*

Ај д.вечер :)

Читнав летимично за дадената тема:| ...не би ,,продавала ветар и магла" ,пре би да вртам крпи и џогери по куќи отколку да ,,страда народ поради тоа што сум ги убедила у нешто за кое и самата знам дека не е онака како што зборувам"

Гладни има ли? ]:)

На Skorpija25, duffi, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    Што нудиш за јадење???
    Јас со температура ама ве читкам ,ќе помини
    @Ane-Goki1 Среќен роденден сите желби реалност:^:

На Ane-Goki1, mareane, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Што можам да понудам ,у спална сум .Да се спуштам долу да видам што има у фрижидер.
    Ќе да е краставица и барени јајца (facepalm)...ме мрзи да спремам:tmi:

:hug: ,со помин нека е температурата

На Skorpija25, Ane-Goki1, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    Дадуш нека спреми нешто ???
    Ќе помине :hug:

На gjoker4e, LejlaD, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  15. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Една супа да ни направи не ќе е лошо :angel:

На gjoker4e, LejlaD, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ја не сум по спремањето :shake:...деливери сервис:?::tmi:

На gjoker4e, WildMk, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јас вечерав кај мајка ми-едно клаФче (варена мороска) по наше.бујрум.сварила цело тенџере-за сите има:inlove: :lol:

На duffi, Espadrila, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Без супа тогаш ...
    Ај прави нарачка ,помлада си :)

На gjoker4e, LejlaD, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    За мене лимон цеден јас секако не вечерам никогаш,а за вас што сакате

На gjoker4e, LejlaD, Peco и 2 други им се допаѓа ова.
  20. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Кој ќе го цеди сега,не зезај.Апни нешто со нас...и така нема спиење рано

На gjoker4e, LejlaD, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.