Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    173.456
    Мене хумусот никогаш не ми бил убав..може изрод сум еве не знам:tmi:

Ме искасаа комарци...нели прскаа во ск?:rofl:
    Во берово измрзнаа сиротите(facepalm)

Добра ноќ..доста е за денес..
    И не се клукајте со апчиња:!:

Јас од 2 раце апчиња, денес не пијам ни за болка, а тоа е успех.. Бубче знае како кривев од болки:)

На Skorpija25, mal.ecka, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    137.256
    Скоро имаше некој скандал со дел од продуктите на Виталија дека се ГМО.

Шеќерот демек не здрав ама кафениот здрав у пм. А шо е разликата? Шо белиот има една фаза плус у процесот на преработка кај што ја добива белата боја? Ама кафениот е тродупла поскап од белиот. И ,,здрав,, е многу повеќе од белиот? Јес, оф корс...

На Skorpija25, mal.ecka, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Убаво кажано.
    Јас на дете давам вода ладна од фрижидер исто како и ние што пиеме. И тоа одамна
    Давал сладолед
    Не го трупам со алишта оти еднаш ко се породив и ко му опнав најдрбело ќебе таа бабицата ме испцуа и ми го фрли кебето на под буквално
    Давав и к млеко од фрижидер
    Јогурт
    И давам
    И никогаш го нема фатено грло ко што во македонија бабите паѓаа у несвест оти сум му дала вода или к млеко од фрижидер болни легнаа а јас се смеев
    Забранив да му купуваат волнени дебели алишта да го трупаат
    Итн.
    За разлика од тоа мојата баба ми рече само "леле керко колку дме биле прости ние" абе у наше време децава патеа од жега и собен смрдлив воздух а ти вика знаеш ди убаво браво
    Вика у мое време ние прости дме биле ептен ништо не сме разбирале затоа толку ни вриштеле децата а ние не знаеме од што
    Ова муабет на баба ми беше :rofl:

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    99.514
    Не гледам поента да ставам во кафе три зрна кафеав шеќер наместо бел, а после пак ќе апнам чоколадо.
    Али мода брате, не Је лесен фраЈерскиО живот:D.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, EuHenIa и 13 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.344
    Допаѓања:
    259.665
    Јас му купувам ладна вода од фрижидер.
    Така е научен од бебе, ладно да пие.
    Сладолед и во зима јаде.
    Холухопји не носи.
    Сега до октомври ќе носи кратки ракави оти го фаќа с'клет. Јас чорапи за спиење ќе облечам.

Инаку јас оддамна знам за Виталија дека се ГМО.

На mal.ecka, duffi, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.917
    Допаѓања:
    163.850
    Ај не коментирам повеќе.
    За на граница и малку над граница, не се дава метформин.
    Од искуство знам колку е тешко да дојдеш до него.
    Користи па престани, организмот ламбада, метаболички крахираш, а башка што телото престанува самостојно да се носи со состојбата која многу често може да се регулира со исхрана, станува пасивно.
    Од здрави се правите болесници.
    Многу несериозни разговори се ова.

Ај нека чукне 12, па да извадиме баклавата. Бајрам е.
    Па метформинчето и тамам!

На Skorpija25, mal.ecka, riba79 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Околу 'здравата' храна. После хаваријата во Чернобил, нивото на радијација се покачи на цела планета. За да не паничи народот, светската здравствена организација, воспостави нови параметри за ниво на 'нормална радијација во воздухо/водата/почвата'. Односно, бидејќи не можат да ја 'исчистат' радијацијата, едноставно ги дигнаа 'нормалните' вредности... За пак да биде 'нормално'.

На толку загадена планета, да очекуваш нешто да е 'здраво' е нон-сенс.

На Tajnaotrovna, Skorpija25, Irida и 17 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Јас не знам што е хумус само претпоставува и немам никогаш јадено :D
    Тоа ин е?

Или како што кажаа ставале какао одредени фирми за боја :D

На Skorpija25, mal.ecka, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    177.976
    Имало случаи да се продава бел шеќер обоен со прехрамбена боја како кафеав шеќер. Од лошо, полошо.

На Skorpija25, mal.ecka, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Не бе
    Какао ставаат :D8)

На mal.ecka, duffi, NarCis@ и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.853
    Допаѓања:
    99.514
    И јас сум така растена, со баба, па 100 партали на нас:D. Море и дополнително крпа на грб ни ставаше ако се запотиме, за да не ни влезе потта во коските:headbang::rofl:. Па вади скришМо:bandit:, па црк-вик оти си ја извадил, да видиме кога ќе почнеш да кашлаш:devil:.

Затоа мојов во несвест паѓаше зимоска кога ќе ме видеше во дебел џемпер на скајп, а он на кошула на кратки:drunk:. Па он ми вика не ли ти е топло, ја му викам не ли ти е ладно:rofl:.

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    173.456
    Сакаш да кажеш дека во Англија не начека?:D
    Секаде го има..толку е популарен што искрено се чудам како им е сладок на луѓето и опстојува како производ:D
    Кога во Берово има..замисли:whew: :rofl:

На мајка ми еднаш и викам...ќе купам хумус да пробате..
    Ми се врти и ми вика.. ти улава си? Малку земја имам, она хумус ќе купува:rofl:
    Оди па објасни се:rofl:

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 21 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.769
    Допаѓања:
    214.128
    Нас не отру Рек,и се уназад,од бомби радиоактивни над Србија па натаму,ама ние сме под стаклено звоно,се преку нас прелетува.Земјата во Пелагонија е загадена,ама здраво е овошјето и салатите кои растат на неа,Не сум веќе паметна што да кажам за здрава храна,оти знам на каква земја се произведува,далеку е од онаа јас кога растев.Да се радувам кога син ми јаде цела голема пајнца салата,оти ја сака,или да плачам колку отрови внесува со неа:tmi:.Многу работи кои ни ѓи сервираат,не сум баш сигурна дали се за наше добро.Да секако произведувале органска храна,а на 200-300 м од нив рудник,е да бе органска е,ами како.Од што градов умира,од еден дел што се иселија,и од друг дел со болести што се справува,нај страшно младината страда:worried::(

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 16 други им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Овошјето и зеленчукот кај нашите комшии на викендиче се полева со водата од локалната река.Лично ние им даваме струја за пумпата да црпи вода.
    Во истата река завршуваат сите води од селото,меѓу другото и подморниците од тоалет:tmi:па проценете колку им е се органско,а еден тон пазарџии и новокомпоновани продавници за здрава храна се снабдуваат од кај нив:envy:
    Леле ич не би на темава.Пупче бега од храна како од ѓавол:devil:
    Периодов сме на малини,овчо кисело млеко,Вуди виршли,домашна пилешка супа и тоблероне...и се така у круг(facepalm)
    А во градинка се јадел,како не бе]:)
    А до годината се знае,од кокос,преку рогач до лососи и брокули,чат пат некое животинско знаеше да плива во манџа:D
    Ко ќе ми текне какви војни водев со бабите(facepalm)

Изгледа сите веќе се прибрани од одмори,натаму наваму...мозоков уште ми е:drunk::drunk::drunk: од маалскиов парк.
    Бројам денови ние кога ќе одмараме,штиклирам како војник:D
    Ми се јаде...:worried:]:)

На Tajnaotrovna, Skorpija25, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.880
    Допаѓања:
    173.456
    Дојдете си кај нас во Берово.. ќе си наберете по планините шумски јаготки, чаеви, зеље, печурки...300 вида тревки..кантарион.:wasntme:
    Нема сертификат за органско, ама единствениот пат до таму е 1 саат со џип по дупки..или 3-4 саати пешадија:D од околу борова шума.. поорганско во саксија и во просторија со прочистен воздух:rofl:
    Па еден мед што имаме..:inlove:

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.917
    Допаѓања:
    163.850
    Еееее колку тони кинески (убав на лик) лук се изеде во Македонијава, а бил ѓубрен со човечки фецес. :rofl:
    Не за џабе важиме за нација што многу јаде нешто што не се јаде.

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 14 други им се допаѓа ова.
  17. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Последнава реченица со двојно значење,баш ме бендиса:D
    Обрни,окрени,жива вистина...
    За жал.
    Баш викендов купивме лук од еден комшија,нашинец да го наречам...а бе вистински лук.
    Да полудиш од чистење колку е ситен и на лик никаков,ама еве душава мислам од завчера уште ми корне од пинџур:D

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 17 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Јас обожавам хумус,ама сама да го направам:)

Виталија е жива превара,нема и З од здраво,сите производи им се на база на експандирани евтини житарки,суво овошје во траги,шеќер и ароми.Нивно е да се декларирааат како здрави ама секој може да прочита декларација.

Разлика во бел и кафеав шеќер е што вториов содржи потазиум и некои минерали во траги кои баш ништо не придонесуваат за организмот.Иначе секое благо,организмот го препознава како шеќер/гликоза.

На Skorpija25, mal.ecka, Chantal и 18 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.769
    Допаѓања:
    214.128
    @Dust искрено да си кажам веднаш би дошла таму,ова малово барем средното да го имаше завршено.И за работа не се ни мислев оти таму ќе имав.Страшно е какви се резултатите за селово наше,а никој не презема ништо,како да тие што се во фотељите по дифолт се заштитени од се(facepalm),па и од тешки болести кои ни го хараат селово.Еве и да одам до комшии по набавка,најблиску ни е Лерин,арно ама Леринско поле граничи со Рек,граница не признава воздухот,а и малку потаму ете ти ја Птолемаида со пак уште еден ама нивни Рек.Би дошла во твој крај зашто знам дека сеуште барем природа има,кај нас и на Пелистер на борови иглички има од тоа прашината на Рек:(.Детево често има ларингит,преминува во бронхит,па во бронхопневмониа,ми рекоа на алергиска база дека му е ларингитот.Не е еднствен,дури арно демек ларингит,недај боже нешто друго:worried:

Последна измена: 20 август 2018
    На Skorpija25, Chantal, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Здрава храна е онаа што сам ќе си ја одгледаш, пред твои очи ќе расте, и ќе знаеш што точно си и стаил. Моиве не прскаат ништо во двор, затоа има и црвчиња по овошјето, и не се со иста форма и големина и боја сите. И за зеленчукот важи. Фаќа болести, ама наоѓаат некои природни рецепти за заштита од одредени бубачки и состојби. И водата ни е од бунар :) Воздухот не ни е, ама дај шта даш.
    И авокадото е здраво, ама дур да дојде во МК којзнае низ што се поминало за да стигне во свежа состојба. Сте приметиле како некои банани немаат воопшто некој мирис и вкус на банана? Којзнае како мирисаат бананите тазе скинати од дрво. Ама добро, барем до некаде сме подобри од некои северни земји, да се тешиме.
    Се утепав јадејќи млечни производи денес, и тоа од домашно млеко, ептен масно... стомаков ме мрази сега. Немам памет.

На Skorpija25, Chantal, vitamina и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.