Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.384
    Добро утро
    Тргнавме за Охрид пред Кичево магла мислиш ноември месец е:Dсе зезаме во автобус тргнавме во август стигнавме во ноември :rofl:се надевам Охрид поарно ќе е временцево:emo:
    Поздрав друшки повелете од меН:coffee::coffee::coffee:

На Skorpija25, NarCis@, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Овој што го кажа звучи малце ко геј ама нема да му судам по името :rofl:

На Skorpija25, M&M, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.874
    Допаѓања:
    173.453
    Не признавам ништо помало од Остеокер.. :!: грижа за баби како мене..наааа толкав е..
    Не знаеш дали апче пиеш или семка од кајсија голташ(facepalm) оди голтни го да те видам :$
    Ок и сватот оспен 1500 е тука некаде :D

На Skorpija25, M&M, boomsleng и 21 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    „Не суди по амбалажи,видечеш на крају“:!::D
    Море каков таков,тој ме одржуваше во бременоста...што пара се фрли на него,ептен баран беше, иди па најди го:D(facepalm)

Веќе мислам дека свесно ме минираат некои колеги.
    А бре не се свесни што може да ги снајде:fubar:
    Леле,леле,леле, ако прочитате утре „ја избркале од работа,оти свесно минирале комјуњарка“ тие сме:D
    Глуперди. До кога мислат да се делат на ваши и наши, не ми е јасно.
    Јас познавам само професионалци и обратни од нив...
    До каде ли им оди паметот:headbang:

На Skorpija25, M&M, NarCis@ и 20 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Здрава храна?!
    Веќе ми се :puke: кога ќе чујам потресувања|(.
    Па и со она ГМО-то !
    не ми е јасно што толку потреси кога СЕ ама баш СЕ е генетски моифицирано.
    Па кога ќе рече дека патлиџан си гледала во дворот и бил домашен-оти не го прскала, па знаела што јаде, ми е врв :tmi:.
    Тоа калемењето на крушите, јаболката...тоа вкрстувањето на семиња за патлиџанот да е голем колку тупаница, тоа коцкастите лубеници, тие праските како лакирани....сето тоа се вкрстени семиња на кои им е изместена генетиката, се тоа е ГМО, кое во помал кое во поголем размер.
    Од ГМО не се умира.
    Се умира од прсканиците на грозјето, од Рубиганот и Антраколот....од она со што ги флитаат зелените патлиџани за да озреат за 4 часа ,од инекциите кои ги ставаат во тазе кланото месо за да издржи подолго време и повеќе да тежи и од солта која ја акаат во меленото месо за да трае една недела истакнато во фрижидер.
    Водата што ја пиеме е креч.Ако ја заборавиш во чашата една недела, ќе испари а ке остави креч на неа !
    Вадат ниви со фекалии од Вардар па на пазар ни продаваат Бучимски кромид, Беровски компир или Шишевски патлиџан:|.

Апнете, пивнете...колку се живе-се живее.
    На тоа останавме.

Добро утро
    Немам што да излаам веќе, се си кажав во спојлер:D

На Skorpija25, DAngel, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ова апчињава шо ги зборите, шпанско село за мене(facepalm)... кетонал знам, аналгин, кафетин....ја на полесни дроги:tmi:...пијам ако ептен морам, на своја рака па и на докторска, ептен ако е зорт или се мора.
    И на децава не давам, ако се може да се помине и без:!:,
    Здрава храна:?:...јадеме што ни се јаде и ни е слатко. Палачинки, салама посебна, макарони, шпагети, тарана и јуфки е само тоа јадат:bandit:...нека се здрави и живи само.

Добро утро не кажав и убав Ви ден:hug:

На Skorpija25, M&M, boomsleng и 22 други им се допаѓа ова.
  7. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    85.234
    Добро утро !!!
    Рефка многу убаво кажа никаде здраво нема ништо само му мачкаат очи на народ...
    Овошје и зеленчук ставам во вода со сода бикарбона да стои пред јадење и кога ќе ја видеш каква боја има водата од што ги прскаат ќе ти биде одвратно да ги каснеш...
    Здрава храна онаа која свекор ми ја одледува не многу но колку за нас ,можеби лик и форма немаат убава но за вкус муабет да нема да каснеш и да пораснеш...
    Немајка и јас сум детево да ми е здраво и живо се јаде и се му дозволувам прво воздухов што го дишеме не чини ,па после се друго..
    Ајде да пиеме кафе и да имаме убав ден!!!

На Skorpija25, M&M, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    175.955
    Да пиеме кафе ,ама никој да сваре:)
    Ај јас како безработник ќе ставам
    Повелеле
    264328_coffea-arabica-kafa-izumiranje-vrste-nestasica-kafe_ls.jpg
    Варам слатко на двор . Од сливи денес . Уште од капини да направам една доза и жими се ќе завршам со благово .
    Мајка се најави за крај на септември да дојде на помош за ајварот . Маж кандиса бар баба му да му лупи :clap:. За четири дена белким ќе сплескаме 300кг пиперки :wasntme:

Како ми се јаде,ама си ветив . До сабота само двопекче и маслинки . Добро ,моШ ќе се пие и јогурт . Ама друго нема да чепнам :emo:.

Имаме во двор скоро од секој зеленчук и овошје . Дел од нив прскаме , има нешто сосем непрскано . Не се потресувам многу околу тоа дали е органско или не . Ама пошто го имам дома ,нормално јадам од него . Да немав дома ќе си купував од пазар без да прашам или да се трудам да барам 'домашно ' .
    Рака давам само на домашното млеко . Било козјо ,кравјо ,овчо . И тоа само ради тоа што знам дека е чисто млеко ,не пола вода . Другово е се гола вода .
    Почва загадена ,воздух ,вода , се е испозагадено ,ние здраво и органско бараме да купиме :worried:

@Bozica1980 ,Бошке си дојде маж ти ? Да не е уште овде ,па да идам бар едно кафе да испијам со другарот ?!:D

На Skorpija25, M&M, Milobebence и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.371
    Допаѓања:
    261.896
    Се прибра @Bubce38 во 2ам. Домаќински :D

На Skorpija25, Milobebence, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Да да имам видено само не знам ни како де прави ни какво е на вкус знам само дека е леблебија :D
    И јас сум си верен другар со кетоналот :D

На Milobebence, NarCis@, Cka и 6 други им се допаѓа ова.
  11. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.474
    Допаѓања:
    22.741
    А кога се отвара тема з амуабет за апчиња,можам секако да се најдам :) Вчера многу тежок ден,главата тупан.Некако прекрцав на работа,ама доам само наранив и избањав дете и со него правац кревет и сабајле до 6 сме спиеле...За жал,сабајлево пак ме подзаболува главава.Сериозно,помисливам на најлоши сценарија и дали да тркнам на скен или магнетна или неам појма што.Важно доктор даме види.
    Ама па и на одмор да истерам од петок,па после ќе видиме дали ип онатаму ќе ме боли..
    Здрава исхрана-се трудам колку можам.Од пазарче купоувам и воопшто не давам пари по оние специјализирани продавници што продаваат ГМО. Некако немам доверба дека баш е ГМО.

На Milobebence, NarCis@, doubleg и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.371
    Допаѓања:
    261.896
    ^не треба да е гмо

На Milobebence, NarCis@, doubleg и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.874
    Допаѓања:
    173.453
    И повеќе од доволно ти е:tmi: :rofl:
    Во Израел кога бевме, во се го ставаа.. јас само пребрана храна гледав да јадам:rofl: како децата

На Milobebence, NarCis@, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.733
    Допаѓања:
    175.955
    Немам пробано нит хумус ,гоџи бери ,батат ... Ништо од ова не ни знам како изгледа .
    Авокадо еднаш / два пати купив . Или не знам како да го јадам/ спремам или до толку не ме бендисува . Исто и со путер од кикирики . Еднаш купив ,го фрлив.
    Слушам овесни каши , просо , не знам какви житарки , здраво било да се јаде . На век не сум пробала.
    Јас чоколино си лапкам уште :tmi: И тоа и шеќер му ставам . Бел 8)

А тек ако почнам да размислувам какви салати јадеме по кафеаните:( Се надевам бар дека го замиваат со водичка зеленчукот пред да ти го сервираат |(

На Skorpija25, Dust, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро, сте се изнапишале. Јадам ѓеврек и јогурт и чекам да стане мали и да одиме да шетнеме некаде.
    Органско не купувам освен ако не начекам ептен пред мене. Инаку за сите од пазар зимам. Еве сега во Ох начекав непрскани праски, се изнајадовме сите, не ги стегам само за децата да се.
    Каква јадачка беше големава, мори мајко мила, што ќе и ставиш пред неа ќе изеде, а крвната слика катастрофа, завршувавме на хематологија со размаски и сл ствари :( затоа си пиеше АД млекце до скоро. Малава има крв како татко и, хемоглобин за извоз, мм секој 6м дарува крв оти серумското железо му е 3 пати повисоко од нормала. Генетика мме. Големата не се разболува ич, што со таква кс ги чуди докторите, а малава за 8м помина 8 вируси.
    Ајде девојки и момци уживајте во денов

На Skorpija25, M&M, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Пред помалку од година ви се жалев...сега пак ќе ви се жалам од истото.
    Минатото зимо имав една под договор на работа што уживаше да ми зјапа во тел.
    Среќа беше баеги суетна и брзо брзо ја откачивме од овде.
    Сега имам иста таква пак на работа (facepalm)
    Не знам што му е на девојчево. Додуше не е деовјче има дете.
    Доаѓа седнува ми зјапа у тел дур пишувам на вибер. :|
    Како ми иде да и одржам една лекција што не е типично за мене... и тоа се насобрано и од други работи што ги прави. Доаѓа се издерава се однесува ко на татко и да е фирмава, а проверив, нема врски туку е викната на помош до зимоска :|
    Како се справувате со вакви ликови?

На Skorpija25, M&M, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.371
    Допаѓања:
    261.896
    ^:^)
    Зарем има такви луѓе?
    Јас би и го дала телефонот дур ми зјапа и ќе и кажам повели прочитај да не се мачиш.
    Белким ќе и текне :|

На Skorpija25, Milobebence, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    еднаш читам нешо и ми вика абе од кај читаш
    и ја се правам на мутаво.
    и ми иде-ќекај да видам од кај читаш.
    друг момент...
    одиме на прослава. седнуваме. ми виснала на рамо, ташната врз глава ми ја стај. седни велам не ми стои над мене. не не срам ми е вика. и ми пукна филм. а велам не ти е срам на глава да ми седиш?
    тогаш мислам за прв пат се освести дека никаде не тера.
    среќа дојде крај со таа.
    ова другово сеа ... не знам што ќе се прави. ај што е наивна ај ќе порасне. ама во интима бре се меша. зборам на тел и ме гледа у очи... се мора да чуе..

На Skorpija25, M&M, Milobebence и 14 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.993
    Во колектив со 1000+ души... ИГНОРИРАМ. Друго чаре нема :D

И мене ми е најдобар другар :) не ме заболел до сега желудник, ама превентивно без ранитал не пијам :) Кетоналот е познат дека ствара улцери, уште тоа ми фали :D
    Тие остеокер ми ги даваа за морската прасица. Да, од човечка аптека ги купував :D
    Е Рефке, шубо си рече.
    ГМО или генетски изменет (модифициран) организам.

Сте чуле за калемење?
    Сигурна сум дека не само што сте чуле, туку и сте калемеле, барем на час по биологија во основно :)

Калемењето е буквално модифицирање на ДНК на организмот на растението, со цел да се добие - нов или подобар плод.

Многу од "органските" зеленчуци всушност не се ни настанати по природен пат, туку многу години наназад со калемење. Постоеле во друг вид или форма, па со калемење е создаден производ кој може да се јаде.

Скоро сите овошни дрва се калемени, во спротивно нема ни да имаат плод.

Самото калемење не е штетно, односно процесот на создавање гмо не е штетен. Постои илјадници години.

Денес секако е пософистициран, па сигурна сум дека не чекаат никнати дрва да калемат.

Но, штетното се пестицидите, загадената вода, воздух.

Органска храна? Што знам, ако пасете малини на врв на планина, може.
    Не постои зеленчук и овошје кои се одгледуваат и не се гмо или се незагадени.

Живееме на загадена планета. Тоа е :)

Последна измена: 21 август 2018
    На Skorpija25, M&M, Milobebence и 19 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.759
    Допаѓања:
    214.035
    Добар ден и од мене.Јадам се што расти на наше поднебје,сакам и кочан,пченица да си сварам,тиква да си спечнам.Не сакам авокадо,го сакам ама само како маска за коса.Дека е загадено е факт,и во саксија да посадам тоа прашината од рекот кога ќе падни пак нема да е скроз чисто,тоа е.@Dust не ни мислев за во фабрика да работам.има таму што друго да се работи,а цел ден да не се седни:*.Апчиња пијам кога има потреба,не одбивам,едно време многу се дружев со лексилиумот,сега на минимум ми е сведен,помалку љубов меѓу нас,а ситен ама динамитен е,ми бркаше работа:D

На Skorpija25, Milobebence, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.