Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

А ти посебна покана сакаш или што? бусО збира секој што че се пријаве

mareane, Ane-Goki1, NarCis@ and 5 others like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас колачи ќе направам :)

Ако сакате да ве дружам нема колење.
    Точка.

Last edited by a moderator: Aug 21, 2018
  3. dunika

dunika Форумски идол

Бубче ја ви акнав (y) на фб,после гледам шефот постирал.
    Нека се збуни,нека пати си викам:rofl:

Сакам да направам од таа Лилибоз тортата,само да пробуричкам во натпреварите чинам има рецепт:?:

Бајрамки имаме ли за честитање?
    Мислам не,ако има нека се истакнат со баклава со ф’стаци^_^

По болници не сум носела ништо никогаш,не сум ни била за мене додуша.Со баба ми на клиника за друштво само, прво застануваме во Тинекс да земе 200 гр Гранд,за здравоживо на сестрата,сум пробала да ја разубедам ама 37ма е родена,сеа за малце да и мењам принципи...
    Дедо кога лежеше,редовно одев околу 22ч после 2ра смена и секогаш ме пуштаа да го ѕирнам,фаца-пропусница:makeup:

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

и ја ќе ја праам деновиве ме фати иштаф да ти кажам право..

камелија сос колачи голуби ќе раните де земи салата ти за со рачијата

Ane-Goki1, NarCis@, dunika and 5 others like this.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Не каква покана,кај ќе одите без мене,не ни помислив,на шала реков,ама еве Камето забрани колење па со саторчето ќе сецкам салата :D

Ane-Goki1, Dadusicka, NarCis@ and 6 others like this.
  6. Dust

Dust Game Over

Како што не идат сливите годинава, ќе има ракија и за бањање:rofl:
    Удрете на салата:D

Ane-Goki1, doubleg, NarCis@ and 7 others like this.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Неможам да ве дочитам
    Гледам дека повторно за "благодарноста " зборите.
    Епа го добив првото виски од пред 2 дена зошто прегледав пациент наш кој работи во Германија и беше задоволен.
    Пред цела чекална ми го даде ќесето и ми се заблагодари.
    Не му наплатив преглед на приватно,дојде на контрола и ми донесе подарок.така сакал.
    Ич не ми беше срам да ви кажам-дури и убаво се почувствував
    И да,си го однесив дома:hai:

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

И јас доаѓам во Берово и да ви кажам однапред, ништо нема да правам :!: :rofl: Со бебето сум, па после ќе ви пишам и јас нешто за "митото".

9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Каква е таа @LiliBoz торта? Не прашувам за правење, се виде моето. Ме интересира каква е и што сè треба.

Денес имав една тема да ви зададам, ама ја заборавив. Јбг еден памет и за лето и за зима. :drunk:

Milobebence, Annath, mareane and 6 others like this.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ќе дадеш едно кругче да го издумкам?!:inlove:

Milobebence, Annath, mareane and 7 others like this.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

цела е чоколадна и нема брашно и шеќер а е мн јака. Кој пробал знае :!:

12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Пак за шетање зборите :?:... сум се комирала до сега, едвај се освестив|(, кафе ќе пијам и штрудла ќе праам со јабуки:!:....

Skorpija25, PUPICA, Dust and 13 others like this.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Одам да и' купам сендвич на сестра, ќе приумре од глад.

Пошто не ми е дете, не можам немајка да бидам, мајка ми е немајка што ја остава со мене :D ваљда несестра сум :D

bittersweet, PUPICA, Dust and 14 others like this.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Добро утро :)

Мислам дека нема дете што не сака салами и виршли, као посластица им се. Со големиов на почеток пазев многу, не органско дека терав ама не му давав благо сокови грицки може докај 2г. Додека не бара нема потреба, ама после како почна да разбира еве го и ден денес без благо неможе ден да му помине. Важно јаде и се друго. Малово дека второ покрај брат и почна порано со глупости, башка малку е и потешка на јадење, попребирлива па што викате поарно нешто да јаде. Плус имам мака со неа што не сака вода да пие. И кај двајцата користам "уцени" , значи ако напнат за благо, грицки сокови, викам ако не јадете прво тоа што има за ручек, ако не испиеш пола шишенце вода..... нема друго ништо. Ќе се намрштат ќе изедат испијат тоа што треба (големиот помалку се буни) па ќе добијат друго. Може не чини по некои си правила ама мене колку толку ми успева да ги најадам и нешто саглам измеѓу глупостите. Генерално јадеме дома зготвено, понекогаш и џанк фуд ама не често. Така да некој баланс се прави. Важно некако ги научив овично денот со смути да го почнат па сум некако раат во однос на тоа дека нешто овошје ставиле во стомак. Големиот е и генерално голем јадач и не му се секирам, он гладен не останува, некогаш јаде и повеќе од нас. И јас сум била тежок нејадач како мала, само баба ми имала нерви да ме храни по цел ден со приказни и лажачки, ама машала сега си надокнадувам :).
    Кај нас се знае и дека од воздухов на децава им е максимално нарушено здравјето, дома чувано мазено пазено па два пати у пила година по болници се влечкав со малово.
    Ова од сабајле го почнав па снемав нет па којзнае колку теми сте смениле во меѓувреме ама небитно, се искажав :)
    Денес целодневка плажа тераме, женскава си заспа у количка, гилемиов тупи дека бик ѕапа интернетот тука па го гњави татко му во вода, мене ме фати од пола радлер, ај наздравје :)

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Тури текила за мене и твоја е :D

Што се однесува до митото да си кажам. Денес носев бебе од две недели на клиника, без упат, без книшка, без ништо. "Само" врска. За сериозна работа. Се заврши работата без проблем. Да чекав да се среди документацијата, ќе живеевме во неизвесност долго време, а и немаше ни да стигнеме до докторот воопшто, пошто термини кај него НЕМА. Нѐ чекаат уште испитувања и долг пат, и да ви кажам ич немам намера да ја оправам државата и здравствениот систем на сметка на моето бебе. И немам никаква грижа на совест. И да, не вреќа ориз, камион ќе испратам на членката што ми среди. Не е мито, туку голема благодарност. Што вика @referentka за убаво да биде на крај. Така да, сѐ ви пропаѓа во вода, ако не сте доживеале на своја кожа, особено кога се работи за најмилото. И тоа. И голема гушка за @LiliBoz , таа ми среди. А ја познавам нецели две недели. Има од мене и ориз, и грав, и леќа, и најважното, многу пити бурек :D

Skorpija25, mal.ecka, PUPICA and 21 others like this.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Ако за една текила ја даваш ја идам со цистерната,ќе ти ја вратам на 18ти роденден :D

Dust, M&M, Milobebence and 8 others like this.
  17. LejlaD

LejlaD Форумски идол

:bow:тоа е она што го трубам цело време,жива сум,поарно да не сум,детето не,и ден денес срце ме стега,но најмалово немаше ни го имам оти ни мене ќе ме немаше:u:,а пак дете сираче ќе оставев

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 13 others like this.
  18. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Јас на докторов од Клиника што ме оперираше и што ме породи да можев ќе го позлатев од глава до пети. 15 години сите " најдобри" гинеколози ни земаа неброени пари и не тупкаа по грб, а докторов само си ја заврши работата. Верувате ли дека едно кафе не му однесов, ништо. Мм го викнал на вечера, не дојде. Професионалец прва класа, Господ да му даде се што ќе си посака, анѓелов во спална што ми спие од него ми е.
    Кога ја земавме големата во Битола однесов сок, торта и толку. На големо се збореше колку пари се вртеле за здраво право дете да се земе. Мене никој ништо не ми побара а ќерче е перфектна. Или ја не знам да читам меѓу редови.... :)
    одиме прееска накај Порта и по улица поминува еден со кола кабриолет, од неа екнала турбо фолк музика се слуша до Ѓорче2. И ќерче ме прашува: мамо што е ова. Ја и викам, мама ова е сељак. А она мртва ладна ми враќа: мамо ко ќе пораснам може тато да ми купи сељак. Душа на мајка она за колата без покрив прашувала. Со солзи се смеев.

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

^ што не и рече маМе сељак не се купува. сељак се раѓа :rofl:
    дете едвај заспа.. ама доцна дремка денес имаше па затоа. Со апетитот пак борби ама сепак поарно од ич. удрив еден туш и напрајв ручек за утре. сабајле имам договорено доручек со битна персона околу еден втор бизнис со кој ќе почнам да се бафтам.
    Пред некој ден се случи да искрцне нешто .. да не навлегувам што небитно е ама да треба да се вложи. Си ја гледам сметката и се мислам .. ако ова напраам она нема да напраам.. и ми пукна филм. Се вртам и на дете му викам -мама ова веќе никогаш нема да се случи. А оно јадно ко да ме разбра се насмеа :D
    како се поклопија коцките чоеков да се појави баш коа треба...и ете.. од септември ќе биде и тоа. И се надевам дека цврсто ќе стојам на тоа што му го реков на малиот.
    Ништо случајно не е. За се има причина. Јас сум таков тип што и кога сообраќајка направив истото го реков. И за ова има причина. И имаше голема. Не ми е утеха таа мантра само кај мене лично секогаш било тоа така..
    Вие арни? Вечеравте? Да не ве мислам?

20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Арни,се мислам дали да го чувам напраеното или да го растурам (facepalm),како и за се во животот,ама пак си велам,сонце мора да не огрее кога тогаш(fingers).После оној вицот со песимистот и оптимистот неЗнам што е подобро да се биде:D

Skorpija25, Dust, mal.ecka and 16 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.