Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Еме не се нервирај, решен е проблемот не сум видела убаво, сФани ме 1 саатот е :D

LejlaD, Milobebence and Emy867 like this.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Па ќе ми се створЕ аверзија од таМ, а нејќам:rofl:.

LejlaD, Milobebence and Sesil like this.
  3. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро, лошо спиев, здрвена сум УПМ. Одамна не сум турила каВе, ајде изволте
    5cd8f0ca884ce505d54a2e8cafdd93d34637ca17.jpg

Skorpija25, LejlaD, Dust and 16 others like this.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Ај д.утро и од нас.
    Ќе Ви пуштев слика од изгрејсонце ,ама многу,, кабли по небо " се гледаат од втори спрат.

Денес среда-со среќа нека врви денот ,како Бог никој не е .

Родео плави слим за мене,тн ,,Жаде" (facepalm) ,2 кутии дневно (facepalm)

Поздрав :bandit:

Skorpija25, Ane-Goki1, Sesil and 19 others like this.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Добро утро на сите :hug:

Темата мито и корупција, заменете ја со некоја друга професија... не здравство, и коментирајте за тоа, полесно ќе можете да увидите дека не е во ред. Кога е здравје во прашање, има многу емоции и затоа е тешко да се разговара за тоа.

Мојот став за поткупување, го знаете... од пред некоја недела, кога исто го 'разглабавме'.

Основно школо, пред мене мине една 'пријателка' со украсно кесе, влегува кај психологот и и' го подава со зборовите: “Едно мало поклонче, во знак на благодарност, што ми ги запишавте децата во вашето школо“. А децата нејзини, ионака по дифолт, реонски, припаѓаат на тоа школо, и нема апсолутно никаква потреба од фаќање врски и 'поклончиња'... Е истата таа.. едно време беше во филм дека требало да учат во едно 'престижно' основно школо и фати еден куп врски, и си даде 'поклончиња', за таму да и' учеле деците... После се премисли, па ги премести во друго ....

Сите кЛадат, и тато кЛаде - не е изговор. Ова е однесување кое се практикува на сите нивоа и во сите институции кај нас... За во приватни фирми што давате-како давате.. не ме интересира... ама државните, веќе се платени од наш џеб, и секое 'поклонче' се рачуна за мито (кафе и сок, не ставам во тоа - иако и тоа е манифестација на истиот ментален склоп - сум дала кафе и сок - 2 пати до сега... на доктор/сестра во државно - толку).

Греота ми е за оние кои немаат 'пријатели' и пари за 'поклончиња'.... посебно кога станува збор за здравството.

И кинење казна е противзаконски... Ама тоа е... Јас сум глупава оти не 'фаќам врски'.. знам, речено ми беше многу пати...

Друга тема.... Имам прашање: Дали сакате да пливате? Дали некогаш сте пливале голи? :)

Јас.. обожавам да пливам.. значи пливам-пливам, не да се шлапкам во вода. Пливам цело време дури сум во вода.. саат-два... со кратки паузи. И немало до сега одмор на море, или езеро, и да не сум се избањала гола, барем еднаш...

Вие? :)

Last edited: Aug 22, 2018
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Благодарам:hug:

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро
    Тегнам второ кафе со намќор фаца на мене. Госпожа приѕирнионакво е од карши и сигурно се кае што не седнав до неа за да ми ѕирне у тел и сеа што правам :D Симнав кафе и после 2 мин се вратив горе не бев сигурна дали исклучив шпорет. Кога излегов цела у прашалници каде сум била зашто сум станала :D Да се смеам ли да плачам ли :D
    Вие арни?

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@LiliBoz вчера сигурно цел ден те слушала внимателно шпионски :bandit: Не праша што, како, кој? :wasntme:

Annath, LejlaD, mareane and 5 others like this.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

вчера ја пратив на друго оделение. раатот си го купив. :rofl: Ако ме чуеше како зборам сигурно ќе мислеше филипче ми е маш :D

Mr. Right, Annath, LejlaD and 6 others like this.
  10. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Многу сакам такви Чпиони, особено сакам да ги дриблам со скокотливи маабети. Ама допола кажани :) да има што да мислат цел ден.
    Ако нема друга работа нека се замара со мојов животец.

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас не знам како има енергија. Има мало дете дома кое баш и не е некое мирно да речеш па да не е уморна. Ах тие баби што праат....
    Море ко ќе дојдам на работа едвај гледам... многу ми е гајле за нејзин или туѓ живот. И да збори не слушам. Не па да се трудам да видам она што прај со телот

Ane-Goki1, Mr. Right, Annath and 9 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Не сакам јас такви луѓе... Два начини користам за да ги решам: Или ќе ги отерам у пи*ку матер, или ќе им отворам муабет за некоја контроверзна тема.. па кога ќе ми чујат став, сами бегаат...

Рачунај, на некоја алапача да и' почнеш муабет за правата на ЛГБТ заедницата и дека поддржуваш хомосексуални бракови... :)

Annath, LejlaD, Dust and 7 others like this.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Или маШ или Чвалер или љубАвник :rofl:

Skorpija25, Mr. Right, Annath and 5 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

што е разликата меѓу второто и третото? да знам за кое да си фатам врски :rofl:

Skorpija25, Mr. Right, Annath and 8 others like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро.
    Ноќеска работев, прво на компјутер, после бркав еден комарец. И у 6 станата и свежа. А до 2 и кусур не заспав. Значи се враќам у колосек.
    Јас не се замарам за муабети вадење, си ги обожавам. Многу сакам да си слушам, може сум ви кажала досеа.

16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Па вториот е за кекс, третиот е за да му се жалиш од маШ ти и да го сакаш :rofl: Ах младинава ништо не знае :rofl:

Skorpija25, Mr. Right, Annath and 7 others like this.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Добро утро и од мене :sun:
    Не сум легнала асално ,ама не битно ,расположена и полна сум со енергија :).
    Ќе се обидам да бидам кратка .
    Прво благодарност на сите кои вчера ми пратиле пп во знак на поддршка . Ги добивам често на форумов ,ама вчера ме преплавија . Една порака од членка која не ја знам воопшто и која не пишува овде ми го одвлече вниманието - Абе што им се правдаш ,ти љубоморат . Демек форумов имал и 'лоши членови ' па затоа сум ги губела бебињата :worried: . Глупост ,според мене . Па се запрашав ,што има толку кај мене за да ми љубомори некој. Многу малку од овде ја знаат мојата животна приказна . Ама со сигурност тврдам дека никој ,апсолутно никој не би сакал да ги облече моите кондури кои ги носев пред скоро 20 год . Не се работи за тоа што немам дечиња ,тоа ми е најмалата болка . Животот беше доста суров со мене. Баш си поигра . Скоро секој овде има изгубено драга личност . Знае колку боли .
    Но, незнам дали секој живее повеќе од 15 г обвинувајќи се себе за тоа . А јас изгубив две свети ,најсвети нешта .Во рок од 40часа. Знам дека не сум крива за ништо , но тоа е посилно од мене ,всадено ми е во душата . И секој ден ми корне по едно делче .
    А јас сум само едно скромно девојче на кое љубовта и значи повеќе од се . Која до небо е благодарна што повторно сака и е сакана :l:. Дури и неможноста за имање на дечиња веќе не ме боли . Отрпнав .
    Имаме можности да живееме сами во 'голема и нова ' куќа , имам можности и да возам салам кола . Ама живеам со стари во 60 м2, возам кола од некои 3-4000 евра ,не сум купила ниту еднаш кондури поскапи од 20 евра . Мм 30 год работи , штедел и чувал за кога еден ден ќе ја најде вистинската љубов да и пружи се . И ми пружи :l:. Ама не со материјални нешта , душата ми ја исполни со толку љубов што сега можам да кажам дека сум најбогатата жена . Друго , мм е од скромно семејство кое 60 год работи земјоделие . И уште работат .
    Е, јас точно не работам ,уживам . Ама старите си ги гледам како капка роса . И ќе ги гледам и никогаш нема да се пожалам дека немам мир оти свекрва ми влегува понекогаш и на спиење да ме праша дали ги испила лековите.
    Едино нешто кај сум 'параспур' се ксфанките. Сакам да си седнувам ,да прошетам . И на лето да одам почесто не морето . Да не ве замарам колку сме скромни и таму . Ама еве , за 26 дена колку што бевме годинава по плажите потрошивме една ипол плата од сопругот ,т.е толку колку што скоро секое просечно семејство троши за годишен одмор од 10 дена .

И уште ова . Ми тежеше оризот . Па вчера му најдов место . Друг ќе јаде бабури . Ние ќе јадеме грав , посекако имаме цел декар посеано . Свекор ќе трампа вреќа грав за ориз , па ќе има зорт за аман :)
    Извесно време 'помагам ' на една мајка од соседно село . Ја запознав случајно , остана без сопруг со три дечиња ,четвртото и беше на пат . Од кога се роди тоа јас си ја зедов ''обврската " за неговите потреби до 18 г . Имаше повуци потегни од нејзина страна ,ама ја убедив. Вчера и бев на кафе . Ми поклони икона ,осветена во манастирот во Острог . Ми се извини оти е од најефтините .
    За мене е најскапа . Се отепав од плачење IMG_20180822_072654.jpg И не го пишувам ова да се фалам . Таква сум јас , сакам се нешто да споделам . Некогаш ќе направам и нешто погрешно , ќе навредам несакајќи ,ќе се скарам со некој , но мислам сите сме такви . Луѓе сме ,ќе погрешиме .
    Ќешки да има само добри луѓе на светот ,па колку сакат нека се фалат ,јас ќе се радувам .

Извинете на долгиот пост .
    И слободно ако некоја смета дека нешто можам да помогнам нека ми се обрати . Кафе и сок јас ќе частам . Па и ориз :)
    За жал не можеме да го промениме општеството . Бар јас не можам . Затоа да си помагаме ,кој колку и како може . Мора да прокрцкаме некако во овој суров свет, во кој има многу полоши работи од едно частење за завршена работа во државна установа .

Имајте убав ден .
    Јас денес еден куп обврски .
    Да почнам со капините :party:

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

дај некој што нема да ми бара. Уморна сум за таа работа :D

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ти ма сакаш другар изгледа :rofl: Шо ќе доаѓа со тебе на шопинг и фризер :makeup:

20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Па така некако . пошо со тебе само на алкохол можам да идам :rofl:

Mr. Right, Annath, LejlaD and 3 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.