Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.838
    Здраво на сите.Денес турбо на работа до покасно па низ дома крсј нема па малу на пазарење и кафе кајблиска родаи....денот ооминс.И утре сум на работа,а (буџетар сум да не речете ништо не работиме)
    Гледам се посватувате е јас си имам ќерки може да дадам некоја по можност на овие од "странцтво",да ги спасам од овој хаосов кај нас:wasntme:

На Mrs.Bass, Petar80, green.eyes и 10 други им се допаѓа ова.
  2. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Сум го пропуштила тој муабет за кумата, не се мешам тогаш. Оти јас нели стројник ама реков и кума немаш, ќе ме ставиш на трошок, з'ш кумство не се одбива, ми олесна сега:whew::)

На Petar80, vitamina, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    StarosFatica nema.:wasntme:

Taman ke kazev nema kerski niz temava,se sinovi i op @mareane se javi so kerkite,ama sakala vo stranCtvo.Ne i zameruvam.Znaejki kakva ni e situacijava,barem decava da ni vidat bel svet.
    Jas ke cekam Leti na @bittersweet da porasne,pa ako saka pomlad maz,ke probame da im otideme.:!: Komplet.Ne go pustam sam sinot domazet.
    E toa e domazet asalen,so se oFci da se tupnes bre brate.:rofl:
    Dobra nok,ide TarzanO.:wasntme:

На MacenceEna, Petar80, green.eyes и 12 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.824
    Допаѓања:
    182.829
    Хајде да лудујемо ове ночи,,,,,,,,,,,,,,,,,

На Petar80, vitamina, ozbilnazena и 2 други им се допаѓа ова.
  5. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ajde dobro utro!
    Da si imate ubav vesel soncev den! :sun::sun:

На Petar80, green.eyes, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добро утро :sun: и од мене

Повелете кафе ...јас како вампир сум станата ( до душа не сум ни легната :lol: )
    Уживајте во убавиот ден, денес ќе биде супер за шетање во природа :inlove:
    Coffee-Appreciation-inner1.jpg

На Mrs.Bass, green.eyes, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да знаеш какво багетче прави машинчето на мулинекс :)

На Petar80, Annath, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:9
    Оооо па вие деца пак си раздавате.:clap::lol:
    @galapce Лети ми е ветена на Моира синот, ако не бидне, тогаш малото галапче ќе го имаме во предвид, ако е помал ако е на мама ќе сака нешто помладо.:wasntme:
    :P
    Кој има ќерки нека се пријави, ќе бидам добра свекрва, одма ќе ги делам сами да си седат, во предвид доаѓаат и постари, з`ш се на тато., тој па сака постари.:rofl::rofl::rofl:

Туку јас со кафенце и цигарче надвор малку на сонце, три дена нонстоп врнеше, збеснаа децава по дома а и јас со нив.:drunk:

Денес како и сите други кои имаат починат денов го поминав на гробишта, многу ме нервираат коментарите од народот зошто ги носиме со брат ми децата на гробишта, као ни фали нешто.:x
    Знаат дека баба им е на небото, ги чува и не знам дали дека од кога се родени ги носиме на гробишта ама воопшто не се плашат таму, не дека има од што да се плашат, живите луѓе се опасни, ама ај на народот не можеш уста да им затвориш, кучињата си лаат, караванот си врви.

Убав викенд женски, а да ќе заборавев @mama89 нека ти е живо и здраво синчето.:hug:

На kjukli, Mrs.Bass, Petar80 и 20 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.838
    Само да ве поздравам уз кафево и заминувам.Убав ден на сите!

На Petar80, green.eyes, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утренце. И јас да ве поздравам и да ви посакам убав ден.

Јас сеуште не можам да се освестам. Децата ко навиени и двајца во 6:30 сабајле. И уште се бунам па јас. А тие кутри веќе од 7 навечер се во кревет. Јас би изгледа да можат цел ден да преспијат :lol:

@bittersweet еве јас прва ја пријавувам ќерка ми.
    Не за друго, туку барем знам свекрвата ќе и биде на место :lol:
    А богами и во Австралија да ја пратам :lol:

Не знам што да испланирам за денес. Кај да се оди, што да се прави. Морам нешто да смислам, да го искористиме денот. А и ако останам внатре ќе бидам ко пијана кокошка цел ден:lol:

Првин, за уште едно кафе сум :coffee:

На Mrs.Bass, Petar80, Mekuska и 12 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Dobro utro
    Oko nemam sklopeno
    Nejze i niknaa zabi a mene kosa mi popagja
    Ubav den denes,ke odime vo park izgleda.
    Go prativ mm da kupi mastraf za ruceci,utre ke gotvam

P.s.Mi dojde smetka za struja zacuduvacki mala

На Petar80, green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 7 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добρо утρо!
    Сеκогаш оκолу ваκви пρазници ги сонувам починатите, а утρово се ρазбудив неκаκо со пρеубаво ρасположение иаκо цела ноќ се вρтев се пρевρтував, сепаκ убав дел од спиењето си го поминав во дρуштво на мама, леле κолκу ρеално беше, миρисот на неа, допиρот на дланκите, пρегρатκа, гласот.... κаκо навистина да бев со неа... κојзнае, можеби... а за одење на гρобишта си одам κога ќе осетам деκа ми се оди и сеκогаш си ги носам децата. Ваκви пρазници κога вρие од гужви исκρено избегнувам, си пρавам неκое јадење и κаснуваме за душа, обавезно ми се туρива неκое κафе, винце... па не не тρеба да се чеκа повод за тоа, κој си има неκој на дρугиот свет знае κаκо е:( само со ρед неκа биде... лесна им земја на сите, навρемено или пρеρано заминати, κога ќе дојде судниот час не пρашува, само сила и утеха за оние κои остануваат
    :coffee: за душа на тие κои ќе си ги спомнуваме вечно!!!

На Petar80, mareane, green.eyes и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро.
    Како почна денов, до вечер ќе падне крв. На лева нога кога ќе стане некој, тоа е.

Рефке и ние сме исти, три дена не сум спиена со малото. Заби ли се, некој период ли е, не знам. Само се надевам брзо ќе помине.

Воздухот надвор, катастрофа. Кај да одиш со децава воздух да подишат? Нема ни за лек. Во Тетово, Битола?

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Цуци, со крајни маки се обидувам да останам колку толку смирена.
    А дијагноза ми е таа: на лева нога станата и јас. Би сакала само сите да ме остават на мира, ама нема :devil:

Воздухот е катастрофа, ама барем не изгледа, сончево е надвор :lol:
    Шала, не шала, ама дојде време на загаденоста очите да замижуваме :tmi: А не дека не може нешто да се смени, човечки фактор е во прашање, ама пари се побитни од се. Барем за Тетово зборувам.
    Дефинитивно сакам да се преселам, сакам да одам одавде.
    Од оваа држава, од овој континент :lol:

На Mrs.Bass, Petar80, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    @bittersweet да си ги "јадеш"ушите..хххахххаааааааа...како што сум онака сонлива, па држам со една рака шоља со кафе за расонување а со другава листам да видам шо прајте рано од сабајле...ам така со едно око отворено..другово уште ми дреме...иииииии..кога гледам ..ООоооооооопААААААААААААаааааааа...батко на форумов од изутрина, така голичок..мор кога отворив тоа очите..на дршки ми излетаа...подстанав, се наместив поудобно да се оѕверам кој е шо е...кога(facepalm) мајко мила тоа ти било женскооооооооооооооооо:(
    ;( епа сега кога експресно се расонов ај да Ви посакам Добро утро и да имате сите убав ден:sun::f:
    немојте да се забегувате многу со домакинлук, гледајте си ја душата прво и најмилите да си ги изгушкате:)

На Annath, bittersweet и anel им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.600
    Допаѓања:
    126.183
    Добрро утро. Сакам да излезам ама ова загадувањево ме премислува... Screenshot_2015-11-07-09-42-25.png

На Petar80, anel и baba Rada им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Бидејќи дишиме ..дали воопшто и дишиме или се запушуваме со загаденоста на воздухот па и се останато загадено што беше едно време човечно, морално, хумано...ааааааа пак се заборавам....
    Не заборавајте денот да ви почне со витамини, обавезно конзумирајте прво тоа, сокови, овошје..да ви стане навика.....
    Јас ви спремив за сите малку да ве витаминизирам..ПОВЕЛЕЛЕ:)
    f89e9187c78c91b6ffbe38911dd6709c.jpg

На Mrs.Bass, Petar80, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    Jaс на вакви денови одам на гробишта откако ќе поминат гужвите. Или денес попладне или утре вво текот на денот, кога ми одговара. Нејќам гужви, па и на гробишта.Додуша,сигурно на никој, па и на мене, не му е убаво по гробишта,, али после враќање од гробишта, цело време ми е не убо, и сум ко во депре. Оваа година не одам. Не се чувствувам како за да одам. Ако е за грев, да се извадам на детето и бебето, ама не е. А малиот не сум го носела на гробишта до сега. Најверојатно не од причина дека ќе му е страв, туку од што е блуден, па ќе почне да се понаша несоодветно на такво место, да трча да вика, да ми бега, инат да води и слично. Заминатите на оној свет, ако е за споменување- споменети се секојдневно. Така и продолжуваат да живеат, кога се потсетуваме на нив, на случки , мудри мисли, смешки па и грешки.Не секогаш одењето по гробишта е доказ колку некој ни фали и го сакаме.Едноставно мене тој простор таму ми е....неописливо неубав. А вака, еве денес не, ама утре или задутре би замесила нешто, би раздала ваму по фамилија (од моја и на маж ми, пошто не сме малку), би викнала комшивка/другарка/колешка на кафе и да ако се наоѓа на оној свет- нека им се најде и се полно да им биде.
    Доста за ова.
    Надвор дува, па се мислам каде да ги изнесам децава. Со двете ми е малку луда комбинација, особено како што планирам да одам во центар да пазарувам нешто за нив....па кој преживи причаче....Ручек денес - нема, кој шо ќе закача од фрижидер - тоа.
    Убав ден и на здравје кафето шо штотуку си го испив.

На Petar80, kukla21, green.eyes и 4 други им се допаѓа ова.
  19. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Како успеа да ги исчистиш?:sweat:

Добар ден на сите

Да ве поздравам само. Не се жалете на воздухот уште од сега, уште пострашно ќе биде кога паднат магли. Како веќе не се навикнавме, имаме имунитет од загаден воздух:D.Ама нема што да се прави, освен да се иселиш од Скопјево. Па и не е само Скопје такво. Јас ќе се тргнам на два дена некаде кај што барем малку е почисто.

Ајде убав ден на сите:sun:(hollest)

На Mrs.Bass, Petar80, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Е па богами од оваа технологија има и добри страни, паметни за домаќинство..пуштиш на јутјуб и си месиш, правиш рецепти какви сакаш, ...што финтаџика станав хахаххаххахааа...калимнките во сад со вода ги чистев а потоа прецедуваш и олаааааалааааааааааааааааааааа..нема разлетано зрна на сите страни и флеки позидовите...Убаааааааааааааааав ден:f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

На Mrs.Bass, kukla21, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.