Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.555
    @Bozica1980 ,@Dust елате ни...
    И не само по сокакот..
    Шо убави ресторанчиња под Пелистер има...
    Баш би ми било мило да дојдете...
    Со @LejlaD ќе ви бидеме домаќинки(ако сакате секако)

Зимници самостојно не правам...помагам колку и кога можам а за останатото мајкаи тетка да се живи и здрави...
    Имам мерак да,спремам се што е наменето за фамилијата..ама време немам....

Телефони на раб.место ни беа забранети на претходното раб.место поради можна злоупотреба на податоци..
    Може така треба да биде сегде..
    Ама,па на луѓе со осет не им трбаат стеги...

На Skorpija25, Annath, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    175.050
    Џабе забрани,ако совеста не работи.
    Кај нас на работа си имаме шпиЈунчиња кои не' следат на вибер -пониско од тоа е само прислушување зад затворени врати|(

На Annath, Ane-Goki1, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    @dunika сушен грашок со компир во доматен сос беше за ручек :D

@Cosmi браво! Многу се интересни илустрациите. Се надевам дека еден ден ќе можеш и на свое име да објавуваш слични и заработуваш од тоа многу повеќе, бидејќи реално вреди. (fingers)

Изгледав неколку филмови, учев малкуцка и отиде денот. (waiting)

Зимница не правам, ама ајвар и корнишони обожавам. :D Понекогаш правам поголема количина на доматен сос и го пакувам во тегли, тој го користиме за тестенини кога немаме време или желба за готвење.

Гола не би да пливам, не ме привлекува тоа воопшто.

Знам да чувам тајни, некогаш толку добро што ќе заборавам дека ми кажале. :D

@LiliBoz ова да си го ставиш на валпејпр и низ сите апликации. :D Додади бич на крај те молам! :D

Screenshot_20180823-034235-01.jpeg

IMG_20180822_204239-01.jpeg

На Skorpija25, Annath, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.824
    Допаѓања:
    99.318
    Значи, јас реков, не е до вработените, колку што е до претпоставените и законите кои ги немаме. Ако секое едно несоодветно однесување се санкционира соодветно, друга песна ќе се пее, вака лесно е паун да се правиш. Со казна која ќе удара по џеб, ќе проработи и совеста @stetoskop .

Па дури и не си признаваме и викаме како сето тоа е ок. Е овој момент е најтрагичен.

Ама затоа па и напред одиме, оти се си знаеме и за се сме си во право.

На bittersweet, Annath, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.152
    Добро утро од бус. Јас сум госпожа, не возам, ме возат.

Тајни службени милион. Сум ги знаела и година пред да бидат јавни. Никогаш не сум имала желба да ги кажам. Едноставно кога затворам врата од канцеларија не мислам на тоа.

На работа сум транспарентна во моите ставови. За туѓите воздржана.

Важам за ладен човек без емоции. Само блиските знаат дека позади тој замрзнат поглед пцујам, врескам, се плашам, се надевам, сочуствувам. Затоа многу мислат дека сум препотентна додека не сфатат дека сум нормална без делот за драма квин.

Имам 2 брчки. Стареам.

На Skorpija25, M&M, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро

Службена тајна несмее да излезе надвор, додека не си ја обелодени тој што треба (ако ја обелодени), ако не, тогаш си останува тајна.Во работата почитувам нешто што го викле етика.Службена тајна не ми тежи, не ја ни мислам....уствари, може...додека сум на работа, па предострожноста ме тера да мислам.

Приватна тајна ми тежи.Бидејќи сум човек.Не ми сеедно кога некој ќе ми каже нешто што има ,,тежина,,.Го мислам, го разглабам, го муљам во мозок со денови, ама едно е јасно-немора да ми рече- меѓу нас нека остане.

Денов и рано ми е почнат и доцна ќе ми заврши излгеда.

Почитувам луѓе со свој став, па макар и да е спротивен од мојот.
    И мојот став е некому чуден.И мене туѓите ми се чудни.Ама тргнувам од тоа - секој ставовите си ги гради искуствено.
    Сакам да чујам туѓи ставови и мислења.Не дека ќе ги прифатам, ама си правам компарација и повеќе пати во животот ми се случило да го модифицирам својот став зашто сум дошла до заклучок дека не сум целосно во право.

Еве, пред некој ден дискутирав за ГМО.
    Откога @Annath ја прочитав, вечерта малку повеќе се задлабочив во тој поим и увидов дека не е баш така како јас што мислам и тврдам.Ама неможе да бидам и градежник и фармацевт и правник.Затоа и форумов го сметам за ,,биро за информации,,:D

Не сум совршена, не се ни трудам, единствено што сакам е да сум коректна.
    Кој како ме доживеал и сфатил - такво мислење ќе има за мене.Нормално е дека према сите не ни можеш да бидеш ист.Верувам до двојни аршини и....пристрасна сум:).

Ете...уште сабајле излив на филозофии|(

На M.B., Skorpija25, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Добро утро
    Тегнам второ кафе сос колешки и читам на фемина :D
    Ах оваа рефка .... дајте рецепт како да сум ко неа ко ќе пораснам :)
    Се спремам за доручек со драгата моја од овде. Еве ми ја на вајберо ме бара.
    Вие арни? Имајте убав ден :l:

На Skorpija25, M&M, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Mar4i

Mar4i Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Здраво. Одамна ја читам Фемина, ама со фркава во медиумите, едноставно морав да искоментирам на ова. Значи, искрено треба да сме благодарни што ја имаме Виталиа. Добро, која фирма во Македонија ви нуди толку широка варијација на мусли и барови? Ако сакаш без додаден шеќер, имаат и такви. Протеински, без глутен, за деца, имаат и такви.
    Ако сакаш персонализиран оброк, можеш да си го направиш сам во Виталиа продавница. Да не зборувам дека се ова за пристапни цени. Испадни надвор од државава и купи такво нешто. Затоа не само критики, треба да бидеме малку реални.

Заборавив и да кажам, сте ги пробале ли новите сирови барови? Со 60% овошје се, превкусни. Каде во МК сте сретнале сирови барови? Еве читам и јас декларации, кога веќе сме на тоа. Туку лесно е да се плука на нашето...

9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Сериозно ова го пиша за виталиа?
    Јас вака ќе ти кажам.
    ВиталиА има среќа што сеуште просперира на пазаров.
    Не би да навлагам зашто и како ама ете дел по дел се открива какви заврзлами прават. Пишале без глутен а внатре со глутен. Изедени артикли од глувци. ПрештампанИ производи со поминат рок со нов датум... ај доволно кажав.

На molikaMk, karmenka21, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.152
    Здраво. За фемина сега дознав кога ми кажа шефицата дека не брукате и ми рече да пишам. Едносатвно морав да искоментирам на ова, оти ми зависи работата. Значи, искрено треба да сум благодарна што ја имаме Виталија оти кој друг ќе ми дава плата.

Се извинувам што сум злобна, реална сум.

На Skorpija25, karmenka21, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ту бре ама сте очајни. На време се мисли не сега :rofl:

На Annath, LejlaD, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    не го јајте девојчето бре :rofl:

На Skorpija25, Annath, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447

1. Тие за деца не се воопшто здрави иако и јас бев навлечена на нив едно време..а не сум дете.

2. Сум излегла надвор многу пати и сум живеела надвор.. дури во далечната 2011 додека живеев во Њујорк имавме преку 200-300 видови на барови, мусли и житарици за персонализиран оброк и тоа вистински без глутен и шеќер..
    И среќна сум што не може некој да ми го пере мозокот со информации дека такво чудо само кај нас има:party:

Е да.. имавме и тогаш гмо...напреден свет...ама си бираш што сакаш де :D

На Skorpija25, bittersweet, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Е тука апсолутно се согласувам.
    Искрено, се мислев дали да поставам скриншот од вчерашниот call log, бидејќи вчера денот ми беше така троа полабав, навистина немав премногу работа, освен сабајлето. Ради муабетов викам чек да видам шо и како :)
    Епа освен на баба ми во 15:30 што ѝ се јавив за рецепт, сѐ останато е службена комуникација со доктори, сестри, информатика итн.
    Имав време на претек вчера, навистина, си дремев овде голем дел од денот, посебно кон крај на денот.

Кога ќе има работа, пак ќе ме снема :)

А тие што дремат зад шалтер/во канцеларија/итн. и игнорираат странки (имам колешка која буквално ги игнорира пациентите додека игра Кенди Краш), или не знам, работат и дрндаат со мајка, маж, деца.... итн. по џеб мавање. Само така памет ќе им дојде, кај се и за што се таму.

Јас немам потреба да го користам својот приватен број за службени работи, но државата “нема пари“ да ни додели службени телефони, дури ни компјутер еден кој со години го бараме. Па снаЏи се па живи сме малку :) Сите 12 доктори делат еден службен телефон, што останува за нас :)

АјТ сега добро утро.
    На шефиците некако им досадно од сабајле, па можда биЌе белаја :) :) :)

Coffee-Quotes-And-Coffee-Sayings-Images.jpg

На JuLleE, Annath, LejlaD и 16 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Комотно можат да ме ангажираат у тајни служби:bandit: нит некој ќе разбере кај работам, шо работам, нит тајна ќе разбере од мене. Не ме чешаат стварите за да ги прераскажам.
    Не еднаш се десило некому да раскажам нешто што на друг не сум и да чекам да видам од каде се“ ќе ми се сврти муабетот. Секад се свртувал. Ама секад. Не најдобри пријатели, не г'з и гаќи, ма....
    Јогурт сркнат, кафе сркнато, мравче ме полази по сабајле - ако значи нешто:rofl: ко пиле коа ќе те какне, екстра.

На Skorpija25, JuLleE, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Пиле е среќа.
    Пајак се пари:).
    Јас затоа дома пајажини не собирам, си ги ,,гаам,, пајаците, ќе им пуштам по некое муфче да си каснат...
    Ама пари уште немам видено.
    Ваљда треба да пораснат пајачињата:D

На Skorpija25, JuLleE, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Здраво Виталија,
    Почитуван сектор за односи со јавност

Сум надвор од Македонија и за жал не сум сретнала ништо слично на вашата богата палета здрави производи.После деталниот пост од Ваша страна,сериозно размислувам да се вратам.
    Со почит,
    097540A2-A453-43B7-A240-2B656D8B034D.jpeg

На Skorpija25, bittersweet, x.Daisy.x и 26 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Ај добро утро... :yawn:

Не знам ни државни, ни корпорациски тајни... На 'домаќинки', никој не им доверува такви работи.

Чувам туѓи тајни, затоа што нема да се смени ништо на поарно ако кажам... А знам мнооогу туѓи тајни.. Чешити се луѓето. Многу сакаат шеми и криење, и ме фасцинира тој дел од човечкото однесување, пошто е различен од мене. Додуша, се' што е различно од мене сакам, затоа што ми служи како школо. Сакам да знам се' за човековата психологија..

Сакам да делам мислења.. а имам мислење и став, скоро за се'. Можам да модифицрам став, ако некој ми образложи со валидни, логички аргументи. Ако ми се зачапа некој со карање, ќе се здавам, и уште толку ќе ми се бетонира ставот.

Рефлексивна сум. Ги рефлектирам луѓето со кои разговарам. Ако е некој сталожен и културен, и јас сум, ако некој е заебант и мели 200 на саат, и јас сум. Можам веднаш да се прилагодам на сечиј начин на комуникација... Кога станува збор за општи муабети. Ако е во прашање нешто со што не се согласувам, се претворам во дебатер и почнувам со мелење и објаснување и филозфирање и се'.

Во друштво често сум д лајф оф д парти. Сакам да се заебавам за се', вклучувајќи и самата себе си. :)

Дисклејмер:
    Приказнава е базирана на фикција. Секоја сличност со реалноста и ликови од реалноста е сосема случајна.

:rofl:

иф ит.jpg

На Skorpija25, bittersweet, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.400
    Допаѓања:
    183.625
    Добро утро и да кажам дека ја сонував @Dust :tmi: Мојот мозок го искреира твојот лик. Се возевме во автобус (facepalm)
    Тајни не чувам. Ако ми кажете, ќе ве има на вести, и тоа ударни.:rofl: Се зезам. Чувам, ама преферирам некогаш да не знам. Не дека ќе кажам, туку се опседнувам и не престанувам да мислам "како е можно тоа?".
    Деновиве сум во таков период, мислам, премислувам, што да правам, дали е исправно... И еден куп други мисли. А не сакам да зборувам за тоа, знам дека нема да ми олесни. Отсекогаш сум таква. Мајка ми ме вика школка.
    И фала на сите за убавите желби. Искрено, не ни планирав да пишам за ситуацијата, ама ете сакав да кажам дека некогаш сме цврсто убедени со некои размислувања и идеали, сѐ додека не нѐ тресне нешто од земја и забораваме на сѐ, затоа што на крај, најважно ни е да биде сѐ во ред.

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    А сега добро утро:yawn:
    Од сабајле нервози|( ама место да се нервирам, отидов на нервна база да мавнам четврт пица бурек(facepalm) :D

Маживе чисто за украс се.. толку имам да кажам од сабајле(facepalm)
    Ајде кој е за бурек:D
    кој знае какви трауми ќе имаш:( :D

:hug:

На Skorpija25, M&M, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.