Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Добро утро куклички(highfive)
    Поспав да ви кажам . Едно од ретките утра кога не станав да го испратам маж со кафе на работа и да му дадам облека . Многу ме интересира како се е дотерал сам :lol:.

Вчера добив 'молба' за работа . Буквално ме молеа . Ми понудија почетна плата од 16.000 ден . Само прва смена да одам и преку една сабота на раб . Празници не работни , ама една недела ( недела како ден ) во месецот се работи 12 ч . Ама не можам да прифатам . И кажав дека 2,3 па и 4 пати месечно може да се случи да отсуствувам , одам по болници , имам термини кои ми се задолжителни . Ќе ме толерирала. Не е фер и реков ,ќе ми биде незгодно од колешките , а и не е фер да му го земам лебот на некој кој на пример може да работи редовно и без забушавање . Абе кое место ми вика . Немаме фармацевти нит ф техничари . Десет да се 'појават' за сите ќе има работа . И навистина . Кај нас во градот има само стоматолошки ординации ,аптеки и казина .
    Имаме мислам над 60 стоматолошки ординации и сите работат фул . Во аптека ,поготово во четврток кога е пазарен ден и идат Грците нема шанси на ред да дојдеш .колона има ко на граница .
    :tmi:
    И така ... На мисла сум малку . Ставот на маШ е ако ми е досадно дома да сум почнала . Безвеза ! Кој оди на работа само зошто му е досадно . А од друга страна па и 'страв' ми е да почнам во аптека . Кој знае уште што ќе ми фати рака таму да пијам . Ќе видам некое ' добро ' суплементче,витаминче ... И платата за тоа ќе иде . Оно не е дека и сега не давам еден куп за лекови .
    Ај ќе размислам викендов :smirk:
    Ама убаво ми стои бело мантилче и кломпи . Баш сега пробував и се гледав пола саат во огледало . Сум заборавила како ми стои . Имам работено само неколку месеци во аптека ,ама ова пред 14 год.
    Се распишав и подзамарав чунки во влада ми понудиле работа , па госпоѓава се филма :)

Да фаќам патот накај пазар . Расположена сум за по тезги денес . А и бабето ми нарача зелена мушама со цвеќенца за на маса :tmi:. Кој знае како и текна баш за ваква
    Па на кафе кај фризерката која ми е единствена пријателка и цурих дома . Ручеци морам да стокмам денес ,бар 3. А идеји слабо

Убав ден на сите :f:
    @LiliBoz ме сакаш ?
    Најдов дрво јаболка . Ти благодарам , одлучивме тебе да те "послушаме " :*:*:*

Skorpija25, JuLleE, M&M and 23 others like this.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро !!!
    Ама сте вредни сета зимница во август ја направивте,до октомври ќе ја изедете и после ќе кукате:D
    Компот направив и еден ајвар ќе направам и готова сум ,колку јадеме толку правам друго има во продавница..
    Тајни чувам иако несакам мозоков некој да ми го окупира со такви работи но кога треба знаам да чувам и те како ...
    Ајде убав ден!!!

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Ништо не може да ме изненади. Секакви работи се случуваат, и ништо не ми е ни чудно ни невообичаено...

Не се :!:

Annath, EuHenIa, LejlaD and 2 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

Кажи му вака на шефот..
    На тие што им е досадно си наоѓаат занимација..
    На тие што им требаат пари си наоѓаат работа:D

kuc, Annath, EuHenIa and 15 others like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Aj добро утро.
    Од сабајле збркав една работа со врски за блиски луѓе.
    Ау и јас за нешто да сум можела да помогнам.Ама убаво е чувството.

Тајни големи државни,службени не сум фактор да ми доверуваат.Иако еве моментално знам за една дешавка која повеќемина ќе засегне ,а и мене позитивно во однос на олеснета работа а негативно во односот на колешките.Ќе ме изедат знам ама не по моја вина воопшто.И се нервирам искрено ,не сакам лош однос со колеги ама не можам да влијаам на поинаков исход ...(и сама не се разбрав што сакам да кажам)
    И така почнува да не ми се оди на работа оти се ближат „бурни времиња“

Skorpija25, bittersweet, kuc and 24 others like this.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

^^ Ти па еднЧ си завршила работа и одма да се пофалеш. Ако прочитаат сега блиските луѓе ?!:!:
    :rofl::rofl:
    :hug::hug::hug:

Skorpija25, kuc, Annath and 10 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ќе станеш директорка? :) (fingers)

Skorpija25, kuc, Annath and 16 others like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Појди си, нема што да изгубиш :)
    Ако не оди, секогаш можеш да напуштиш :)

Skorpija25, kuc, Annath and 14 others like this.
  9. kravce

kravce Форумски идол

Ми свири мозокот. Ќе речев увото, ама пола глава мислам ми свири. Бар да засвири некоја добра музика, ова програмава само шушти :emo:
    Добро утро. Не видов кафе?
    Јас може не сум спремна за дете, ама мајка ми гледам у топ форма е за внуче. Дај шта даш, да не се губи време :rofl: Не можам со кучено уште да се справам, дете. :drunk:

Skorpija25, kuc, lunicka and 21 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

@Bubce38 ептеМ ме израдува Бубке, и да, те сакам. :l: :l: :l:

kuc, Annath, EuHenIa and 5 others like this.
  11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Информација споделена меѓу две личности -не е тајна(мое мислење) .Ова за приватно,а за ,,државни" тајни (ваљда на службени се мисли) немам коментар

Ај добар јутар.
    Денот започнат со сите нишани.
    Едно мало поклонче ме стави на мисла-незнам дали да го чувствувам г.зот мокар од плискање или заслужено ми е.
    Фали ме усто -да не те расчепам работава :?:????
    IMG_2621.JPG

Skorpija25, kuc, M&M and 21 others like this.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Добро утро и добар ден
    Кога е 10 часот а станата уште од 8 за мене е веќе добар ден.

Ме разбуди дечко од каргото,ми стигнала пратката:inlove:
    Ќе станам за прв пат тетка,ама најозбило.срце ми потскокнува.неможам да ви ја опишам мојата среќа.
    По цел ден се подсмевнувам и светам од среќа.
    Чука срценцето на тета,го слушнаа на ехо.
    Има ли поголема љубов од таа на тетката кон внучето?
    и нарачав на сестра ми перница за спиење за трудници.денес стигна.сега брзо морам да ја пратам во Скопје.и онака нонстоп си спие она.само нека и е добра мисла.тета се ќе купе-уфффф.емоции :inlove: :inlove: :inlove:

Тајни многу чувам.секојдневно според заклетвата морам да ги чувам.дури и ги заборавам дека ми ги кажале:lol:

Само да ве поздравам и да ви посакам убав ден.да се спремам втора смена сум денес на работа.успат сметката за струја да ја платам и ќе одам да работам(hollest)

Една слика на фб ми излезе.мислам дека е за тука.повелете:*

FB_IMG_1535012066679.jpg

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден! :coffee:

@NarCis@ што и да е, побрзо да помине! :hug:

Од Виталија еднаш купив од тој оброкот во чашка на кој што му додаваш млеко само. Го земав чоколадниот, леле која гадост беше. Заврши во канта, а јас останав гладна тоа попладне. :D

И ако некој од Виталија нѐ чита: значи, инстаграм рекламите постирани од инфуенсерите ви се ептен глупи, се газам од смеење на „досетливоста“ и „креативноста“.

Дали кога ќе видите реклама низ социјалните мрежи ви ствара одбивност или пак посакувате да го купите тој производ?

Јас лично ептен ретко да сум посакала да купам нешто видено на реклама.. освен Nikon D850 секако и по некоја леќа за камерата. :D Кога ќе видам реклама, посебно постирана од инфлуенсери секогаш сум со доза сомнеж дека тоа го прават исклучиво за пари, а не поради тоа што навистина мислат така, па тргајќи од ова никогаш не купувам работи кои што познати личности ги рекламираат.

Имајте убав четврток! :f:

V.odolija, bittersweet, kuc and 22 others like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Честитки Алишан :inlove:
    Со лесно нека и' е на мајката и да си дочекате здраво, право бебенце :hug:

kuc, Annath, mareane and 11 others like this.
  15. eta

eta Популарен член

И измет во чајот од брусница. Јас лично ја имав таа срека да го вкусам:puke:

Annath, LejlaD, duffi and 9 others like this.
  16. kravce

kravce Форумски идол

За тајни сте лафеле, чувам тајни. Имам една тајна сега што не знам дали е тајна, ама никому не ја кажувам лол. Моето мото е, не е моја работа. И не сакам многу тајни да знам. Не сум љубопитна за туѓите животи.
    За деловни тајни, тоа се подразбира. А и надвор од работа не ми се збори за работа :D
    Не сум завидна за туѓите среќи, имовини што да е. Искрено се радувам кога ќе слушнам дека некој нешто успеал, добил. Можам да си посакам и за себе, секогаш, ама не ја разбирам таа "зошто нему да, а мене не, филозофија".
    За Виталиа, само малтексот што го зимам да ми кажете дали е добар. Другите ствари ми се одамна јасни :)

Skorpija25, kuc, Annath and 14 others like this.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Негативно ми влијае на одлучување, реклама на социјални мрежи. Имам ад-блокер.. и не ни гледам реклами на интернет... Ме нервираат.

Annath, LejlaD, duffi and 7 others like this.
  18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

^^По претрпен нејзин еден спонтан абортус.и во период кога јас правам инвитро.ова е најубавата вест што во моите 30 години сум ја слушнала.:clap::inlove: :inlove: :inlove:
    Неможам да се изкажам,летам,го сакам животот,се ми е убаво,море најубаво:f: :l: :sun:

Skorpija25, bittersweet, kuc and 28 others like this.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

@Bubce38
    Јaс би реклa, прифaти јa рaбoтaтa.
    Ке ти се смени секoјдневицaтa.
    :)
    Убaвo е дa се рaбoти пo струкa.
    Зa дoмaкински рaбoти пaк ке имaш време.

Skorpija25, kuc, JuLleE and 15 others like this.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Ту бре, само што решив здраво да се хранам, видете што се случи со Виталија. Е па ништо, друг пат. Сега одам по бурек за доручек и кебапи за ручек, ќе има и пивце. :)

Skorpija25, bittersweet, kuc and 22 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.