Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.407
    Пак сте карани изгледа. Не видов кој "ве пеел" сега, ама мислам дека од кога ве пратам овде, една година отприлика, на 2-3 месеци некој "мава чврги". Ама ако де, инаку ептен ќе подетињиТе. Мислам, некој треба да ве врати во колосек. Море мислете, ееј, како што лета времето, и се помали се годините за да влезеш у +40, кај да е децава наши ќе не читаат.
    Нема врска, друго сакав да пишам ама ова аутокорект на телефонот мислите ми ги преврте.
    За многу години да е празникот Богородица, да сте живи и здрави!

На Ane-Goki1, EuHenIa, ArmaniCode и 17 други им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.354
    Допаѓања:
    227.274
    смисливме имиња за џенцки.
    Марта или Илина:inlove:

На Ane-Goki1, EuHenIa, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.297
    Допаѓања:
    221.341
    Нема врска што си сакал да кажиш,важно тоа што го кажа е сосема во ред и на место.

На EuHenIa, Mr. Right, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.369
    Допаѓања:
    206.273
    Мене денес денов безвезе, впрочем, цел одмор безвезе ми беше...сеа пред пола саат се вративме со малово од детска хирургија, од ништо не му е, си доби терапија. И после паничар сум била (facepalm)
    да не мислите што е, мочалото отечено, инфицирано и воспалено, а мм ме убедуваше дека ништо не му е башка што и докторот не изреагирал некако посебно - се прашувам како ли требало да изреагира, со оглед на тоа што гледа секој ден, ова нашево не е ништо.

Небитно, ќе пројде. Ама јас сакав доктор да го види и да ми каже што и како, па си доби и антибиотик.

И така...

На Ane-Goki1, EuHenIa, ArmaniCode и 32 други им се допаѓа ова.
  5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.297
    Допаѓања:
    221.341
    Со помин да е,душиче мало.Ваков сличен стап јадовме со едно од децава.Требаше да му го отворат,се арно ама др. заборави кожичката на место да ја врати.Катастрофа беше од оток и синило,пиштење од болки до небо.Многу ми е жал поготово деца кога си имаат мака.:hug:

На Ane-Goki1, EuHenIa, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    176.237
    Со помин нека е .Често се случува ова кај момчиња.
    Другарка ми е уролог ,по нејзино кажување 4 од 10 деца се со фимоза.На некои успеваат да им ги отворат ,(доколку родителите не успеат дома),некои со зафат амбулантски ги отвараат.
    Мака е ден-два после си е се ок.

На Ane-Goki1, EuHenIa, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    @CameliaMiller ДА.
    За некои дискусијата под дифолт е кавга и проблем.
    Не сметам ако некој ми рекол-не си во право, посебно ако повеќе од членките се на исто мислење, дека се кара со мене.

Имам прочитано и такви постови :..сте испишале 200 страни, гледам се карате..

Јас барем не се карам.
    Можеби има членки кои сериозно и пре лично си сфаќаат.
    Незнам..

На Ane-Goki1, EuHenIa, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    187.057
    Двете се убави, ама јас гласам за Марта :inlove:
    @Annath со помин да е :hug:

На Ane-Goki1, EuHenIa, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.732
    Допаѓања:
    92.980
    Незнам каква била темава порано,но приметувам дека повекето носталгично се присетувате,се вратив наназад да прочитам и не наоѓам разлики.:^)

Тоа што некои членки не пишуваат го гледам како нивни личен избор,а не дека некој од нас смета.А и ако смета ,тоа е нивни личен проблем.

Незнам дали ние неколку нови члена проидонесовме да падне квалитетот но себе се сметам за квалитетен форумаш со долго искуство од преку 10 години на еден странски форум каде вакви теми се секогаш чет.
    А таму каде што пишувам нема лајкови,и сметам дека и овде нема потреба од тоа.

И оваа тема е чет,се муабети на разноразни спонатано настанати теми.И незнам што е проблем во тоа?

Инаку за мене форумот е форум,незнам никого приватно,не склучувам пријателства,не се лутам на никого ,не се запознавам преку форуми ,ја сакам анонимноста што ја нуди и сметам дека тоа е единствен начин да не настануваат кавги,откривања на приватни работи кои после се рефлектираат низ форумот и сл.
    Кому се пишува нека пишува ,кому не,не мора.Оваа тема е опуштена,сигурно нема да пишувам со стил ко на "вакцини".

На Ane-Goki1, EuHenIa, ArmaniCode и 26 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.297
    Допаѓања:
    221.341
    Секоја една конструктивна кавга,е добра кавка,секако доколку не премини во вреѓање на некој:)

На Ane-Goki1, EuHenIa, ArmaniCode и 18 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.354
    Допаѓања:
    227.274
    и ја сум повеќе за марта а и маш. сеа уше да ја напрајме марта и топ ќе е. име одбравме количка одбравме уше да ја напрајме хахаахах

На Ane-Goki1, EuHenIa, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.637
    Допаѓања:
    187.057
    Ти кажав за праење како :tmi: Ако не, ќе го пратам маШ кај вас, он само женЦки прави :rofl:

На Ane-Goki1, EuHenIa, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.022
    Допаѓања:
    180.040
    Хелоуу(highfive)
    Сега разбрав зошто маШ ја сака планината . Па тоа милина било таму :inlove:
    Ладовина ,пријатно ептен. За домаќините едно огромно браво . Многу убаво не пречекаа. Дури и попладневна дремка истеравме :lol:. Маж и на другарката фатил диво свинче ,ама си го чуваат таму . Да подпораснело ќе го пуштиле пак во шумата . Многу е убавко . Ама р'же бе ]:)

Јас сум една од членките кои многу лично си ги сваќаат работите овде на форумот ,признавам . Затоа и долго време само ве читав ,страв и срам ми беше да ви се придружам . За брзо се покајав и сакав да си "одам" ама не издржав :) Па си реков,ќе продолжам да си пишувам ,ама нема да се впуштам во дискусии и решен проблем . Т.е ќе пробам да не се 'расправам' :).
    Можеби има членови кои обрќаат очи кога ме читаат , можда сум им досадна и напорна , ама па на сите не можеш да им се допаднеш:emo:
    Не сум приметила некој да ми се улизува , јас пак ич не го правам тоа.
    Има ликови кои ептен сакам да ги читам ,има и такви кои не ми се баш омилени во некои теми . Ги читам сите теми ,ама најомилена ми е мајчински . Таму нема кавги и навистина уживам да ги читкам:inlove::inlove: Со душа чекам и таму да идам :)

Да мавнам еден туш и ќе чекам :mp: од мајка . Се враќаат од Грција па ќе наминат на кафенце :inlove:

Прикачени фајлови:

На ane.bella, Ane-Goki1, EuHenIa и 28 други им се допаѓа ова.
  14. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    јас го имав тој проблем , инфекции не сум имал , ама до доцен пубертет ми стоеше проблемот , тогаш толку не се обрнуваше внимание , а родителите дури и не знаеја.Сега е се во ред , нема никаков проблем со тоа.

На EuHenIa, kuc, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  15. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.115
    Виткате ли уште цигари? Не ви е страв дали е тоа тутун или нешто друго? Колку пари го купувате сега?

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  16. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.297
    Допаѓања:
    221.341
    Еве додека да одговори Рефи на која и е поставено прашањето,ќе се смешам,не намерно.Тутунот кој го купувам е чист тутун,се познава,пушачи кои се долѓи години ќе познаат дали е ,,убав тутунот.Различни цени има од 300ден-400ден за половина кг,има поскапи.Се извинувам што се смешав,не требаше.А што би можело да биде за оваа сума,освен тутун

На ane.bella, Ane-Goki1, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    182.511
    Интересна финта тоа со аутокоректот :D

На ane.bella, Mr. Right, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Уште.
    Епа мириса на тутун:D
    Ако има некој за тие пари друго да дава..:D
    Уште е толку пари.

На ane.bella, Ane-Goki1, EuHenIa и 17 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Ja па Илина го свигам, оти ме асоцира на една конкретна убава мома. Мн ми е прекрасна. Али па и Марта е убаво :) нек се угоде.
    Требаше и jaс да се држам на страна од размена на фб и запознаванje у живо. Баш деновиве си го мислев ради пар ситуации што ми изникнаа. I'm too old for this shit:))) Нешто не ми е по кеjф со онлаjн комуникациjaта, особено коа трае долго. Увек лугето ми асоцираат на некоj познат и ради тоа и се поврзувам. И, коа ке се сретнеме у живо ми е ко шок. :D небаре не сум ги видела на слики :)))) дебати и караници ми се нормални. Пекмезенje и потреба да сме сложни и да се согласуваме за се'..не може. Сме се скарале оки. Шо дека. Ке си оди некоj ради тоа...чудо мити чудо. Дур ми се седи,тука ке сум. :P

На ane.bella, ArmaniCode, JuLleE и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.013
    Допаѓања:
    174.707
    Добра ви вечер убави луѓе:hug:

Ние се прибравме од една кафанка, вечер во друга:tmi:
    Да бевме родители, ќе бевме најнеродители на годината:drunk: :rofl:
    Ни најдоа маса во убаво ресторанче, па ај речи не:wasntme:
    Прееска со мојов си седнавме во чаршија близу музиката, маса си имавме.. и се заредија другари:tmi: оди па не пиј. До многу после ручек останавме:D
    Ама таков е периодот тука. Еве уште ечи музика од плоштад и цела вечер ќе има..
    После овој празник горе-долу толку е од славење тука.
    Единствено што ми смета, дека сме близу до плоштад, не можеш алишта надвор да спружиш. И дома ми мириса на ќебапи а ќебап немало на мени одамна(facepalm)

Од утре турбо со работа..

@Bubce38 ... гледаш дека шефот имал право за планината?:lol:
    Убав праско ама да качи уште едно 20кг и за печење:lol:

Ај да се спремам, ене кај е 9:makeup:

П.С....
    Секогаш сте добредојдени :*
    Јас секоја година си правам по една ваква..за спомен:D
    Оваа година не колеа курбан.. лани овци дававме, годинава попот забранил да се коли таму.. грав имаше. Со нагласок... грав СО запршка :D божем кој знае што има во запршката..
    Ама затоа лапна пари за тезгите.. :!:

На ane.bella, EuHenIa, ArmaniCode и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.