Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Ете што ќе се прави за јадење. :D Ги обожавам, ама тука можат да се купат само ептен мрсни, препржени, ретко убави да се најдат па ќе морам да засукам ракави. (fingers)

Да, со А2! ^_^ Ги имам веќе и книгата, вежбанката и речникот. Го ѕирнав првиот chapter и ми се гледа доста комплициран. :D Ама ќе биде, мора! (fingers)
    Ти благодарам! :*

На Ane-Goki1, CameliaMiller, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.354
    Допаѓања:
    278.807
    Да ви кажам колку сум будалеста:Од мисла дека од утре натака ми следува конфликт со колешки фатив сработив некои работи кои мора заеднички да бидат,им ги пратив и им се јавив да ги зирнат...Ич не сакам кавги и препирки ама во мојот колектив се задолжителни овој период,Овој пат стравувам дека доолго ќе се бурсат многумина а и донекаде во право се ,ама не сваќаат дека не сум јас таа на која треба да и се лутат.Ама кога не можеш по коњот удри по самарот.

А сега ќе одам до кај другарка да разбијам мисли и немој да сте ја затвориле темава ,уште тоа ми фали
    А налет што тој некој поим на „с„ незнам што е се думам детево големо да го прашам може е пообразовано од мене #nesumsaglamde#:?:

На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    176.012
    Колку е коефициентот ?!|(
    Да ставам некоја иљадарка и јас :)

Нит манџа нит бутур денес . Утре ќе готвам . Ама куќичево го светнав . Дворот уште ќе чека некои подобри денови.
    Ми се јаде некој сочен хамругер . Или па десетка со кромид може да заврши работа.
    Само не ваква:D
    FB_IMG_1535550295718.jpg

На kukla21, Skorpija25, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    :D Да бидам искрена, мене само ми се праеше муабет, ама не ми се влегуваше во таа дискусија.
    @zhap4e Што се секираш, ќе наполниме куферите мармалад и ајвар коа ќе одиме натака :D Ајварот за тебе, ако не ти е по мерак бирај нешто друго :D

@SV1911 Имаше еден рецепт за такви спринг ролс со свеж зеленчук во оризови листови. Не беа пржени и мн вкусно изгледаа. Да го најдам рецептот и ќе го пишам :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    19.468
    @mareane
    Искрено и јас незнаев што е поимот па си реков ај на интернет дома ќе се едуцирам ама мислам дека ми текна дека можеби е прскање кое бај де веј пак незнам што е и јбг:lol:
    Ич не се потресувам околу муабети за секс, работничкиот смисол за хумор ми/ни обилува со вакви сегменти:)Е сега да го дускутирам сексот многу,многу не обичам..Ако кажувам јасно и гласно ставови во нашето село едвај чекаат разведената на клада да ја погубат:@Па сега како што се заинтересирани да ми зирнат во интима или да ми најдат соодветен дедо или разжалостен разведен|(како да им бара некој:headbang::swear:
    Со синовите нешто посебно не сум разговарала.Се им е објаснето а отворена сум за прашања и дискусии без пардон во секое време..Еве сега за гонореа му објаснував на малиот па ми рече дека изгубил апетит за вечера:DКондоми му купував на големиот а за некоја год.и на малиот иста пракса:D
    За мојот приватен живот како разведена,релативно млада жена баш и не сум сигурна дека ќе бидат така отворени и фер и ок..Сепак тие ми се деца..За овој проблем отом-потом..:(

На Skorpija25, Ane-Goki1, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  6. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    7.453
    Imam prijatelki ,prijateli koi se na vozrast nad 40 godini I bez srodna dusha, ne se vo vrska.Nekolku pati mi spomnale dali poznavam nekoj za da gi zapoznam. Jas poznavajki gi dobro nisto ne mozam da im pomognam. Prashanje koe me machi e kako lugjeto vo chetvrta, peta decenija se srekavaat?
    Vtoro so kerkami za sex zboram otvoreno, samo za da znae da se zashtiti , da se ceni sebe si.Kolku toa dopira do NEA neznam, me izbegnuva I se se sveduva na monolog. Apcinjata za den potoa gledam deka im se ko bomboni na mladive.Devojkite nemaat samopochit. Nie kako majki treba da GI vospitame da se pocituvaat.
    Momchinjata se mnogu pasivni, se plasat od devojchinjata, ne im priogjaat , nema dodvoruvanje(taka zborat devojkite).Mladive mislat deka sex bez obvrski e cool.
    Za sex ne bi zborela javno za svoi iskustva, zasto ne e nisto porazlicen od bilo koja zena na moi godini. Nekako mnogu intimna rabota e, ili jas sum vo vozrast sto ne mi e centar na zivotot. Ne mi smeta da chitam, nemam svoe mislenje isto kako I za ruchek sto treba da napravam.
    Mnogu napishav, nisto ne kazav umno.

На Skorpija25, Ane-Goki1, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Здраво жени. Само да се пријавам дека се вратив од одмор.
    Преморена сум од одморот :).
    Од утре на работа.

На kukla21, Ane-Goki1, CameliaMiller и 25 други им се допаѓа ова.
  8. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Здраво и од мене :hai:
    јас сум заинтересирана @kravce чај мислам од секоја билка /семка би пробала освен оној турскиот (еднаш пробав пола ден у вц) .
    Кај спомна чај со џин обожавам џин (не сум алкохоличарка ):D ќе го мислам каков вкус има.Сега у пмс само нешто ми истекнува да се јаде
    Кога имам време ве читам како војаер 8) и си имам омилени членки си стаам лајк, а има и такви кои ги игнорирам ама пусто си го има г*олижењето абе нема совршена личност.
    Многу планови и желби во глава а краток период се надевам Господ ќе ми ги подреди коцките.....
    Заборавив да пишам после 3 год направив летна манџа и раце ме печат од пиперките страв ми е да пробам,а со ќеф го праев, и ај си реков дм ќе се израдува се јавувам и вели а јадам у ресторан....
    Како баба што викаше на човек ни се става ни се вади од главата.Секој со својот ум во својот свет!
    !:f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

Последна измена: 29 август 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Што бе уште е отворена темава? :D

Јас се изморив. Не можам повеќе. Сега ќе се испружам и ќе легачам додека не ми се приспие. Реков не излегувам од дома. Што си е сигурно, сигурно си е. :D

На Ane-Goki1, CameliaMiller, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.398
    Добро вечер!
    Дојдовме дома јас го спремав зеленчук и овошје што ми го прати татко ми на маж што му текна кафе ми направи.
    Инаку ми прави кафе од осми март на осми март сега што му текна не знам ама морам да го пофалам.
    Ми се спие едвај очи држам отворени.
    Сте зборувале за храна периодов јадам се живо и диво и пак гладна.
    Кој спомна ѓевречиња мммм како би каснала сега а вечерав веке ама гладна сум поарно да си легнам отколку да јадам
    Со вагата не се дружам скарана сум и :D.
    Сакав уште нешто да пишам заборавив.
    Бидете ми поздравени

На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    ^Од ѓевречиња ги сакам оние од Неготино. Најубави се. :!:

На CameliaMiller, Espadrila, kuc и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Кавадаречките ми се мене поубави.дали оти секој ден јадам по едно Неготинско.
    Повели Рајт на ѓеврече:)

На Ane-Goki1, CameliaMiller, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Кавадаречки немам пробано. Само до Неготино имам одено, а сакам и натака. Ако ми се укаже прилика ќе пробам и кавадаречки. :)

На CameliaMiller, kuc, marama и 7 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Кравче.. Може такво местенце, само со чаеви и колачи. За Божикен чаj и такви колачи ке идам :) може и некоj колач со лимон или било што такво. И црно бели слики нека има наоколу. И к'сметчинja со чаjoт :)) и некое дрво со лимуни :)) и крсти го Бижу и приjaтелите. Или ja така ке го викам. :)) и некои мачки прибери :))
    За Jaпан..може слатко и ajвар. Друго ке ни пракаат. :D ке чекаме балканци да слетаст. А,бе... На оризова диета ке сум тогаш. Ке се пролепшам можда. :))

На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  15. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.627
    Допаѓања:
    178.018
    Или никако, или и јас не знам како.

На Ane-Goki1, kuc, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Кравче,се самопоканувам да ти бидам спешл гест во чајната собичка.Ветувам дека ке направам најубави божиќни чајни колачи,и дузина метални кутии ке ти донесам,со божиќни бајковити мотиви:*:

@Alishan30 исти се мислам ѓевреците.Единствено нешто што ми фали од домовината е кавадаречки ѓеврек.И на листа за “последни желби” би го ставила.
    Охридскиот е ист,варен:inlove:

На Skorpija25, Ane-Goki1, CameliaMiller и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @Alishan30 исти се мислам ѓевреците.Единствено нешто што ми фали од домовината е кавадаречки ѓеврек.И на листа за “последни желби” би го ставила.
    Охридскиот е ист,варен:inlove:[/QUOTE]

Помал е вашиот на изглед
    На вкус се исти.
    Во Скопје додека живеев најмногу нашиот ѓеврек ми фалеше;)
    Мене во стомак ми никнаа,секој ден по еден јадам:inlove:

На Ane-Goki1, CameliaMiller, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.886
    Допаѓања:
    173.467
    Боже божеее.. (facepalm)
    За секс се испокарале(facepalm)

Запршка во сите манџи никогаш нема да бидам, а и ми смета кога некој на секој пост би реплицирал колку за да се контра...
    За мое секс искуство никогаш нема да пишам ни на темава ни на форумов. Имам правило, тоа што се случува во спалната, останува во спалната.
    За сквиртање и пози па да не зборам..
    А богами не се ни осеќам убаво кога други зборат а јас морам да прочитам.. арно ама како модератор на секс, веќе отрпнав.
    Па се изначитав за секакви исцедоци, за израстоци, за "миризливи" вагини, немиени полови органи.. Имаше и слика од урина во чаша помешана со сода..
    Е да.. свашта се изнагледав.
    Ама ако имам бактерија, израсток, исцедок и што ти не, си одам на гинеколог. Ако не ми чини некоја поза, си зборам со мојот.. Ако не ми е доволно секс или ми е премногу, пак со мојот

Потекнувам од фамилија каде што сексот не беше тема на разговор НИКОГАШ, па еве ме на скоро 28 без спб, без абортуси..
    Кој сака да се едуцира, ќе се едуцира. И на 13 и на 23. Сега барем се може.

Во посета на болни преферирам да не одам додека не ми кажат дека посетата е пожелна..

А сега...добра ви вечер:hai:

Дојдоа од Скопје за копање вода... чудни инструменти носеа:rofl: вода на 25метри и на 50-60.... 5000 евракис на гладно и 600 за испитување:drunk:
    Информацијава ако на некој му притреба некогаш де:!:

Ми се оди на плажа(poolparty)
    Ми се јаде топло-ладно ..^_^
    Ми се спие...
    Хронично ненаспана се осеќам:drunk:

Ај да одам по гости јас:hug:

На Ane-Goki1, mal.ecka, CameliaMiller и 20 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    @mira.mira @Peco
    Намерно или ненамерно преку познаници или роднини тоа е нај распространето мислам.
    Преку социјалните мрежи исто така а и зошто да не.
    Преплет на околности во исто време и место
    Итн..
    Не знам ама мислам дека оној што ќе се потруди ама потруди навистина да најде дека ќе најде сродна душа барем јас така мислам што не значи дека сум во право ама тој е мојот став на нештото. Мислам дека и блиски луѓе би можеле са помогнат околу ова познавам такви еден куп.
    Така..

Денов убав ми се виде половично, после не знам колку време месев ејј не знам навистина кога последен пат месев па изненадив маж и така.
    Денес нештата ко надолу да одеа ама тоа е живот..
    Ќе има падови колку сакаш туку за подеми ме интересира мене.

Па бев у маркет
    Е сега треба да станам и да средам пак целиов хаос ама од синока е тродупол (facepalm)
    А у ден 5 до 10 пато чистам
    Порано се чудев а жени што велат секој ден смукале и се крстев е сеа јас сум истата таа шро смука по 2 пати у ден не по 1 и сваѕив дека се на што сум се чудела у себе се на гла ми дојде
    Па мотото да скокнеш и кажеш оп ми држи вода (facepalm)
    Е...ти филозофиите мои се гледа дека сум уморна .

На Skorpija25, Ane-Goki1, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    154.601
    Дали некој го памти Багдат кафе во чаршија? Во средно еден период кога ни збоктисаа диска кафичи цело едно лето го поминавме таму, преубави спомени имам од таму, лабави муабети со чајче :inlove: , ете едно такво фали, отвори прва ќе дојдам :). Ех ме врати у детство :emo:
    Уморна сум ко коњ, значи по стоти пат ќе кажам уморот кога си дома или на одмор и цел ден нешто правиш по куќа, трчаш по деца и уморот после работа не е ист. Бар не за мене, сакам бенифициран стаж и пензија :!:, доста ми е.

На Ane-Goki1, CameliaMiller, bittersweet и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.