1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас без шеќер. Може мед и лимон, ама обично само така.
    Да си легнам, може ќе сонам нешто убаво. Ноќеска сонував во Калитеа како сум била ама не се избањав, може ноќва ќе продолжам :)

На Skorpija25, Ane-Goki1, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.856
    И јас така мислам чај без шеќер не е чај.А штотуку јадам некој вид на слатко или џем од боровинки без шеќер или со ептен малу шеќер.Ми го донесе другарка за проба...Е не го бива бре...Ептен на здрава храна се префливме...

На Ane-Goki1, Annath, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.774
    Допаѓања:
    214.180
    Чај без шеќер пијам,уствари во ништо шеќер не ставам,турски чај без шеќер исто пијам,убав ми е,така сум навикната,не за здрав живот.@Dust мисирка не јадам,за домашниве само,мене не ми оди ич,а ребренцата ѓи таманам па уште винце црвено и завршена работа:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, душленце и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.012
    Јас правев неколку години џем од сливи без шеќер. Со ѓумбир во прав. Имам дома дијабетичари ама они не беа воодушевени па годинава прескокнав. А воопшто не беше лош.

Чај ни болна не пијам а знам дека грешам. И убаво кажа Ана, на топло за разладување само топла напивка. Ние све обратно праиме.

На Ane-Goki1, boomsleng, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    Чај турски или руски. Сакам и овошни вкусови, а од камилица секогаш ми е мака. Ретко пијам топол чај, најчесто е млак и супер ми е. Не го пијам за да ме стопли него од мерак.

Храна сакам да пробам секаква, па сите експерименти на Џејми поминуваат кај мене. :D

Денес бев на систематски од работа и ептен се изненадив од љубезноста во Неуромедика на Јужен што е (не знам ни дали има на друго место). Плус не ми се појави модрица од што ме боцкаа за крв.

Кај болен човек не одам на посета, а и повеќето не ни сакаат посета. Ако се чуеме и ме покани ама не од култура би отишла, а сама да изразам желба не баш.

На Ane-Goki1, boomsleng, Annath и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.888
    Допаѓања:
    173.470
    Пиши ми бр во инбокс порфавор..

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    ,,Благо'' без шеќер не е благо, ко манџа без сол. Нема вкус... Не се ,,палам'' на здрава храна, и не верувам во ,,бела смрт'' - се е тоа маркетинг

На Ane-Goki1, Annath, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.705
    Мој чОек...
    Од нешто еднаш ќе се умре...па поарно најадена и среќна ..

На Ane-Goki1, Viktorijaaa5, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.710
    @Mr. Right За индиско има гарам масала во БиоКулт. По маркетите немам начекано. Јас имам баш од Индија, ама уште го немам отворено, овој од БиоКулт не ми е дотрошен.

На Ane-Goki1, Annath, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.881
    Не би рекла. Од кога сменив начин на исхрана, ми се смени изгледот на кожата дури. Може кај мене има врска што ми смета тој тип на храна, но познавам многу луѓе кои сменија исхрана и буквално се препородија.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    (highfive) ја ти раче

ги паметам тие шеќерните блага од времето, баба ми што ги правеше, тон шеќер внатре, плус шербетче одозгора ... прсти да излижеш. Не здрав бил... пих :emo:

Ако имаш мака свашта ќе пробаш нели, ама вака из чисте мире не ми се мења ништо. Због помодарство не си кратам задоволства.

На Ane-Goki1, Dust, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.881
    @Sesil некои луѓе немаат мака, ама сакаат да се хранат поздраво, без запршки, без сувомеснато итн. И одма им се приметува во изгледот.

На Ane-Goki1, Annath, Alishan30 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Можда, не викам не... Ама секој си функционира различно. Само за споредба, јас се давам во благо, и нормално немам секогаш услови да мијам заби после јадење. Сестра ми каснува еднаш во 2 месеца и има катастрофа заби. Јас и коа не јадам ништо имам бонбоче во уста, претпоследен пат на забар бев пред 12 години и дури оваа година во март последен пат. А нели шеќерот ги уништува забите.
    Еве една фамилија што ги познавам, водат специфичен начин на исрана. Мажот и едната од ќерките, освежени, разубавени, подмладени. Жената и другата ќерка сосем спротивно. Значи не им прија, иако се води ко здрав.
    Шо знам може ќе се разубавам и ослабам ако отфрлам шеќер, глутен... ама се додека не осетам потешкотии од сето ова, не одустајем само ради тоа што некој правел така.

На Ane-Goki1, LejlaD, Dust и 12 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.375
    Допаѓања:
    259.881
    Ако немаш проблем или алергија од глутенот, дури е штетно да го отфрлеш.
    Јас сум за златна средина, но треба да бидеме свесни дека лошата исхрана носи свои последици.
    Многу млади деца веќе имаат проблеми со тежината, а тежината повлекува доста здравствени проблеми.

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 18 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Не ми се пие веке чаj во чаjулето. Свртете на компоти. Сега би си направила еден од сливи, или од праски ..или од jaболки со кора од лимон и цимет. Или од сето оти, тешко ми е да одлучам. Мммм, или само млеко би си згреала. со неколку jaтки ореви и цимет :))) или...
    Ме излудевте пред спанje. Се' пиjaм без шекер, па и компот. Не вреди блачкото за лошенjeто што ми го ствара до бол у глава. Една домашна пилешка супа би сркнала исто. Ми се оди на семинар некаде надвор. Да ми одмори мозок и да се напунам со енергиaja и инспирациja. Пет минутки задремав и се изнасонував глупости. Гуд наjт убави.

На Ane-Goki1, LejlaD, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  16. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.705
    Јас пак не можам да заспијам...
    Легнв и пак станав....
    Маж спие..ми е жал да го будам ..
    Ќе си подремам на нет...

На Ane-Goki1, LejlaD, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.357
    Допаѓања:
    278.856
    Иста сум и јас,се исчитав,се изиграв и ваква сум8-|

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 15 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Добра вечер другарки.
    Денес имав работа преку глава, ама ако, уште само два дена...
    Вајлд, јас лично имам пишувано во темите за права на ЛГБТ, абортус итн. И не е баш малку моето писание.
    Ама па не ми се збори цело време те едно исто.
    На секој што ќе се дроцне на тема и напише - чедоморки!! да му објаснувам дека е кретен ли? Јок, јок :)

Во однос на темине во секс, за лижење дупиња, сквиртање, висење итн - просто не ми се зборува. Немам мислење - затоа.
    Поточно имам мислење - кој што сака нека прави, сам со себе, групно оргијашење, хомо, би, во темница, на тераса... со ништо немам проблем.
    Крајно либерални сфаќања имам, и стварно не осудувам ниту пак ми е табу.

Пошто ни за манџи не зборам - не готвам, живеам во семејство во кое татко ми ги избршува сите обврски околу домаќинство како и ние останатите три жени, за секс двајцата ми збореле, дечково мој нема 1 милилитар сексизам во себе, навистина не се чувствувам репресирано.

Ниту тема секс ми е пу-пу кака.

Само не ми е интересна за зборување.

Мене не ми смета ти да зборуваш за секс или кој сака, сеедно, уствари не постои тема што ми смета.

Ама не е фер некого да тераш за нешто да зборува, став да каже - ако не сака.

Моите сериозни ставови за повеќето сериозни теми, како права на малцинства, женски права, религија итн. ги имам изнесено во соодветните теми.

Тука генерално пишувам без да проверам дали литературно и граматички точно сум напишала, дали постот ми има поента или не.. и уствари затоа пишувам.

Што се однесува на тие кои темава си ја сметаат за своја, само сетете се дека е скроз јавна, односно било кој и нелогиран може да ве чита.
    Ако не ви чини дискусија - не дискутирајте.
    До толку е просто.

Не уживам во сите постови, не се согласувам со сите, нит па да бидам права нешто многу ми е гајле дали на сите им чинам, ама не придавам толкаво значење, нема потреба.

И, ако зборам ептен за она што најмногу ме интересира, ќе ве удавам со плишковци, пациенти и цигли.

И не планирам повеќе да оправам на тема кој пишал и што пишал и зошто пишал, олабавете се.

И кажете како да научам да цртам :)
    2018-08-29  02:33:07.jpg

На Skorpija25, Ane-Goki1, fana и 29 други им се допаѓа ова.
  19. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Убаво и кажа , ако не ја банираа претходно , оти нема ја некако вилд на форумот , ама ке се врати :)

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Денот највеќе кога ми се спие на мадамица не и се спие, како енерџизер бани е од сабајле, милијарда на саат, кафе пијам и со едно око ја пазам зш одма ќе смисли некоја глупост ако не внимавам на нејзе.
    Да се чуди човек некогаш со децава, мадам ме пречекува сабајле и ми бара принглес, ми вика знаеш кој е овој знак на кутијата од принглес, и викам што знак е, ми вика, Illuminati, you know with the triangle( прави со рацете триангл наопаку) you know with the eye?:o:o:o
    Муабетов од неполно 4 годишно дете, бебуш, ја прашувам од каде тоа за Илуминатите, го имало во некој цртан филм.:@:swear:Боже господе какви глупости има по цртаните а божем ги оставам само Дизни канал да гледаат, ќе треба да внимавам ептен што гледаат зошто стварно муабетот и беше баш онака creepy, како да ја запоседнал некој, имате вакви случки со малишаниве ваши?

Чај не сакам, ме асоцира на болест, еднаш во годината пијам, црн чај со тон шеќер и млеко.:)

Кај болен не одам, освен кај најблиските, татко, брат, свекор, девер итн и пак со предходна најава.
    Имаме случка во фамилија, на стрина ми внук имаше леукемија, собраа неговите пари мислам околу 250.000 евра го однесоа дечкото во Германија на лечење, успешно му пресадија коскена срж се добро, резултати одлични, нема веќе леукемија ама направија грешка прерано си дојдоа дома, гости навалија а дечкото нели со многу ослабен имунитет, закачи пневмонија и почина на 23 години, затоа не мора да се прави чест, држ се на дистанца во такви случаеви некому може да го кошта животот тоа правење чест.

Индијска храна не сакам тоа карито многу гадно ми мириса а и самите Индијци мирисаат гадно дека како низ порите да им излегува кари, можам дома да направам нешто индијско ама прилагодено на мојот вкус ама во ресторан нивни никад не би влегла зошто се според мене најгнасен народ на земјината топка и одма после нив Азијците, не би јаделе од нив ништо, море ни вода не би се напила а дома си правам, sweet and sour pork со оризови нудлс им е омилено јадење на домашните.
    Луто јадам ептен, луто солзи да ти течат инаку не е доволно луто инаку и јас од мала јадам луто и проблем никаков немам со желудник и дечките веќе во се додаваат бибер како мене се.:clap:

Одам да ја однесам Лети малку да се истрча во парк белким ќе ја изморам па ќе можам да дремнам саат два.:lol:

На Skorpija25, Ane-Goki1, tina-63 и 29 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.