Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ај добро утро. Си ги заборајв клучевите од раб дома ... нит кломпи иам облечено нит униформа... кафето заклучено сеа чекам да дојде некоја колешка да идеме до кафемат.
    Синоќа дете до ниедно време седеше. Јас 'случајно' заспав у 11 и во 5 се будам онаква КАЈ Е ДЕТЕ?? КОЛКУ Е СААТ??? Кома сум била. деновиве ептен се осеќам исцрпено. маш веќе беше отиден на раб кога се разбудив а по мене стана и малиот. не знам што му стана што му се изремети сон.... не сме навикнати ние вака :D иначе вчера му купивме лизгалка конечно. абе скисна дете на неа.со глава се спушта колички вози по неа... живи радости. Се прашувам зашто порано не ја зедов...
    да си признаам ручел за денес немам. Ќе се пржи нешто. недомаќинка сум денес :D
    вие арни?

2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Добро утро :sun:
    Жешко уште од сабајле кај нас .
    Ај кафенце да пиеме
    90124_turska-kafa-profimedia_ls.jpg Чај не пијам . Освен кога појадувам паштета , е тогаш го пијам еден -За Добро утро на алкалоид :tmi:
    Чекам маШ од работа да дојде . Да одмори,па да направиме план за денес . Ќе се шетне некаде . И денес манџите ќе се прескокнат :(. Малку не фер од моја страна , ама се тешам ќе јадат летна манџа. Тоа знаат некако да си спремаат .
    Осеќам ќе ме изненади маШ со пита бурек . Ама ветувам ,ќе ја поделам со старите . Пола мене,пола нив :D.

Немам што да кажам ,а пусти мерак да пишам во темава .
    Убав ден :f:

3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро:coffee:Ѓевречињата не се ниту Кавадаречки ниту Неготински ама ептен беа вкусни,моите ги бендисаа,и сабајлево последните за доручек со јогурт ги изедоа..Ќе се прават пак..
    Чај пијам но не ептен да сум некој фанатик за него,но затоа обожавам кафе,турско без шеќер,и тоа во шолја за млеко..
    Инаку може и некое еспресо или остали врсти на машината кога ќе снема од турското..
    Пијам чај од нане,ѓумбир со лимон,а од камилицата не го можам,ме асоцира на нешто друго :x,..
    Да допивам кафе и ќе одам да се прошетам со токоЧо,ма да времето не е воопшто за шетање,дува ветар и дожд препрскува,Ако заврне пак ќе се мушнам во некој трговски :wasntme:, се е измислено..
    @bittersweet за илуминати зборат и моите,и тие првпат од цртан филм слушнале,и ме прашуваа..Поголемот син си гуглал за нив на нет и ми одржа предавање што и како било,имало и познати пејачи и глумци кои биле во тоа..Разбрав и за Масони,Темплари,...но тоа мислам беше како период што го збореа и раскажуваа,сега се во друг филм..Мајкл Џордан патики,па имало посебни серии со посебни модели..Не се разбирам многу но знам оти моите и на маж ми стварите( кондури,патики)полека се симнуваат во подрумот,да има место за нивните..
    Убав ден:sun:

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Добро утро на сите :hug:

Разбирам да не сакате на секоја тема да зборувате, како што и јас не сакам, ама на оваа, се разглабаат еден куп различни муабети, кои си постојат како засебни теми(чај, храна, прошетки во природа, места низ Македонија и странство, брак, деца итн). Е тие теми, губат на квалитет и квантитет, затоа што не дебатирате на соодветни места, а овде повеќето не читаат. Ама тоа е проблем на администраторите, а не на членовите.

Немам проблем и во живо да ве запознаам, си стојам зад своите ставови и не се срамам од себе си. Е сега.. на ова, некој да ми рече: 'Те читаат' - можете да замислите колкав проблем ми е. Ич! Баш за да читате и пишувам...

Ме интересира, кои беа тие што се пожалија до модераторите дека секс е несоодветен муабет во темава? :) Се надевам дека со право го направија тоа, под услов, да немале никогаш секс во животот... а се сомневам дека е така... па муабет за 40 годишни жени кои се згрозуваат од такви муабети, паѓа во вода. :)

Имајте убав ден.. и пиете повеќе чај без шеќер (јас така го пијам) :hug:

JUDGE.jpg

Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD and 8 others like this.
  5. referentka

referentka Moderator Staff Member

Чај само за болест се пие.
    И кога сакам да избегнам да јадам, па ќе си направам некое овошно ароматично.
    Иначе чај не оди со цигара и неможе да ме разбуди наутро.
    А докажано е (ова од нет статии) дека состојките што ги содржи чајот (теин) и те како знаат да разбудат и да одржат буден.

Добро утро
    Вчера се начна една тема - како се сретнуваат жените и мажите во средни години кои имаат намера да се оженат/омажат.
    Тешко и никако.
    Сите се крути во тој поглед.
    Изградени личности тешко е да ги ,,измамиш,,.
    Па и кога ќе се сретнат, ако уште првпат не кликне она нештото, втор пат нема ни да има.
    Колку разведени неможат да си најдат пар, исто и оние кои се разочарале од нешто.
    Некои после 40-тата едноставно си се навикнале сами и не сакаат туѓо присуство.
    Мислам дека карактерот игра улога.
    Битно, на тие години тешко е да се ,,закалемиш,, со некого и да продолжиш со живот.Знаеш дека розева боја непостои.

Еднаш пишав овде дека сакав да организирам средба меѓу двајца.
    Ама отстапив.
    И двајцата ем сакаат, ем како на колење да ги викнав а не на кафе:D

Кој како си го замислил животот, така нека си го тера.
    Од моја страна нема осуда.Сите уживаме во различни работи.

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Ајде добро утро :)

Се надевам наспани сите?

Епа јас не :yawn: :coffee:

Уште ни куфер немам извадено. Ме мрзи да се спакувам.

Се надевам на лабав ден... има после кога да се рмба :) Кога ќе нѐ фати сезона, од октомври таму, не нѐ пушта до март :)

Повелеле кафенце :)

7. dunika

dunika Форумски идол

Морген:yawn:
    Леле утрово алармот ѕвони ли ѕвони,едно време свикав -аман бе чоек како може толку да си труп..
    Пак пишти..пуштам рака да го тресам да стане,пипкам перница.Тоа мојот да бил:rofl:

За индијци вчера дакав да пишам апсолутно исто како Битерка.Значи таква миризба не се трпи.Они мешаат премногу зачини,и не е исто ко во ресторан.Во тој Пикок во Ск сум била,ама беше само блага верзија,сепак прилагодуваат на поднебјето и локалците.
    Тука во згради си живеат само тие,баш ради миризбата.

Нејсе,од храна најмногу ми одговара медитеранска:)

Ајде убав ден да си имаме,утре е Петок,планирајте последен предшколски викенд(highfive)

8. kravce

kravce Форумски идол

Чај со шеќер ми е како топла водичка зашеќерена. Не од "здравост", од што не ми се допаѓа со шеќер, не пијам.
    Добро утро.
    Да бидам искрена одамна сум на форумов и си имам некои омилени членови и мака ми е кога ќе прочитам нешто што не ми се допаѓа кај нив. Мислам дека не е убаво да се зборува кој народ дали смрдел или бил чист или не знам што. Не е малку расистички? Не подржувам расизам, и не сметам дека сме идеални и најсјајни, и ние некому може сметаме.

Малку сум вознемирена утрово, како не трње да седам :/

duffi, Ane-Goki1, boomsleng and 17 others like this.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Кафе и блакце од мене утрово оти од чајов почнавме да се потиме :D
    Ајде убав ден !!!
    312D7659-8017-4DBB-9FE4-8072F3C9D2A1.jpeg

10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден! :sun:

Денес нешто послободна, па не знам што да правам со себе. :D

Чај пијам без шеќер, не поради тоа што не ми се допаѓа(ше) вкусот на шеќерот, туку поради здравјето.

Шеќерот ми влијае доста лошо, не само на забите, тие одамна се отидени во неповрат, туку кога конзумирам повеќе шеќер секогаш се исфрлам. Откако прекинав шеќер да внесувам лицето почна да ми се чисти.

Јас сум за здрава, балансирана храна. Ако одбирам да се хранам здраво, не значи дека не јадам вкусни работи. :) Сетилото за вкус се прилагодува. На почетокот ти недостигаат колачите, чипсовите (тоа најмногу јадев порано) ама после некој месец се навикнуваш и веќе самата помисла на чипс предизвикува гадење, а додека пак голема чинија овошје те привлекува како да е чоколадна торта.

Кога сме кај храна, повете доручек од мене! ^_^

Уживајте во денов! :music: :f:

11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро, добар ден. Ми се јаде нешто убаво. Ама немам идеја што.
    Моите муабети на форумов претежно се сведуваат на муабет за деца. Кога пишувам пост го препрочитувам со мисла што би рекол мм ако би го прочитал ова. Најчесто така :)
    Муабет за секс со мајка ми сум правела и правам до ден денешен. Ако ви кажам дека кога се обидувавме за бебе мајка детално ми објаснуваше како да се наместиме за подлабока пенетрација ( жената во Ремедика работеше со докторот кој ми лечеше стерилитет во моментот) ќе ми се смеете. Би сакала да го имам тој однос со ќерките.
    Јас за секс не зборам, а и немам што да кажам посебно. Ама ја почитувам @WildMk бидејки на секоја тема приоѓа озбилно. Нема сарказам и за.банција кај неа за ништо, објаснува без влакно на јазик. Можеби е преотворена за нечиј вкус ама....
    На темава сеуште се чувствувам како нова ама пријатно ми е тука. Си кажувам и си читам се, секое мислење ми е убаво, сакам да прочитам што има во туѓите глави. Имам омилени членови, кој ги нема?
    Убав ден на сите
    @simonka93 ко да те прочитав низ темиве дека ти е роденден? Среќен најсреќен нека ти е :*
    Ако сум грешка sorry :hug:

12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^И е, и е :)
    Торта за другачките @simonka93
    :party::^::d:

Ane-Goki1, boomsleng, LejlaD and 18 others like this.
  13. CameliaMiller

Среќен роденден @simonka93 :hug: :hug: :hug:
    Жива, здрава, среќна!!! :* :l:

Ane-Goki1, boomsleng, LejlaD and 12 others like this.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Ми е, ми е :party:

Ви благодарам многу :l: :hug:
    Послужете се кој што милува
    images (8).jpeg download (1).jpeg LC-Drinks_edited2_2400.jpg images (9).jpeg

15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

@simonka93 среќен роденден,душо!
    Сите желби јаве да ти станат...
    Не избегнуваш некако во последно време,ќе се караме.

Ane-Goki1, LejlaD, Dadusicka and 16 others like this.
  16. CameliaMiller

Не ја карај на роденден, од утре ќе и се пуштиме :talk: ]:) :D

17. SV1911

SV1911 Форумски идол

Среќен роденден @simonka93, само убавини да ти се случуваат! :f: :^::party:

Ane-Goki1, LejlaD, Dadusicka and 9 others like this.
  18. Milobebence

Milobebence Форумски идол

@simonka93 среќен роденден сите твои желби реалност:party::party::^::^:

Ane-Goki1, LejlaD, Dadusicka and 7 others like this.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

@CameliaMiller
    Дoбaр ти е цртежoт.
    Зa дa нaучиш дa цртaш мoрaш првo дa ги нaучиш прoпoрциите.
    Пoчни сo глaвa,пa сo телo.Сигурнo имa тутoријaли нa нет кaкo дa нaцртaш пoртрет,кaде се дели глaвaтa,кaде oдaт oчи,устa итд..пoсле и телo.Секoјдневнo цртaње јa вежбa рaкaтa,се oпуштa зглoбoт и ке стaнеш се пoдoбрa.
    И нaјвaжнo,не прецртувaј /прекoпирaј никoгaш.

20. dunika

dunika Форумски идол

@simonka93 среќен роденден девојче:l:
    Жива и здрава да си,универзумот нека ти ги исполни сите желбички:f::^::hug:
    И дружи не почесто,фалиш:angel:

Леле на работа тапа,8 деца фалат,имаат сипаници,тивко е,надвор тмурно..
    Таман за чај,без шеЈчер:coffee:

Thread Status:
Not open for further replies.