Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.067
    Двојат деца како не,и јас знам едни ,две керки имаат, поголемата остана со татко и ,помалата со мајката.
    Тоа е.

На NarCis@, Milobebence, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Децата оддеваат,за жал:(

На NarCis@, Milobebence, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.378
    Допаѓања:
    259.917
    Јас не би да судам за мајката зошто така постапила. Не знаете каков им бил бракот.
    Двојат деца.
    Го одбрала поголемото ете ради помалите обврски и да не е обврзана со помош.
    Не знам, не и ја оправдувам постапката ама не можам да ја судам без да ги знам причините.

На do-re-mi, NarCis@, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Видете, не е проблем ако едно од децата одбере да живее со едниот родител, а друго со другиот.
    Проблем е ако родителите ги поделат, а немаат солидна причина освен: Така ми се ќеифна.

На Skorpija25, Ane-Goki1, NarCis@ и 12 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.637
    Допаѓања:
    152.707
    Немој молим те...ти си мајка...
    Да имаш уште едно дете ќе го оставиш?
    Јас не...
    Еднаш денот ќе јадам ама дете не оставам....
    Ме боли душата исто за,двете....

И нема подлабока причина...знам за шо зборам...малтене фамилија ми се...

На Skorpija25, Alishan30, Mr. Right и 21 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Што значи тоа 'оддеваат'?

Абе ти и да јадиш еднаш ај, ама ако треба и едно од децата еднаш да ти јаде, ќе се подзамислиш...
    Ако има услови, а и децата сакаат да се заедно, тогаш не е ок...

На Ane-Goki1, NarCis@, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    И јас вака мислам како тебе, ама ако гледаме објективно, себично е по секоја цена да се земат.
    Зборам ако таткото како човек е посериозен и постабилен, настрана финансиите, можеби е подобро да се со него.

На Mr. Right, Dust, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.207
    Кога реков дека едниот родител го јади стапот,обично е онај посмирениот партнер во бракот,по одговорниот,него ќе го боли душата што и другото не е со него,а децата секако дека најголемата штета ја трпат:(

На Skorpija25, Alishan30, Mr. Right и 15 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.067
    @stetoskop
    држи се ,биди лавица како што си:hug:
    Тешка тема сте фатиле,јас не би двоела деца никогаш.Овие што ги знам,пораснаа раздвоени и физички и емотивно.
    џабе пари и услови, џабе се ,тие веке не се сестри,секоја по свој пат.

На Skorpija25, Alishan30, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.207
    Штетата се прави уште со тоа што ниту социјалните служби,ниту судовите се во ред,сеуште кај нас функционираат врски,пари,моќ и се по ред.Не се искоренија тие работи,да има реална проценка од нивна страна многу деца не би минувале на ваков начин,би се согледала реалната состојба,и секако би се решило што е најдобро за децата,за жал тоа го нема во најголем број на случаи

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Е*ате кантарот ова!! Како и да постапи човек, ќе згреши!
    Дали на пари да мислиш, дали на блискост да мислиш, дали на што побрзо...
    Многу грдо е кога се луѓето доведени во ќош и кога одлуките се најоптимални, а не најдобри... :(

На NarCis@ и LejlaD им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ова со врските пак!! Не сакам ни да мислам, оти одма ќе ми се крени притисокот.
    Ако има нешто што страшно ме нервира, тоа е нефункционирањето на институциите и тие проклети врски, шеми, крадења и лажење.

На Skorpija25, CameliaMiller, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.067
    Единствено што мислеа тие е секој од нив да добие по една керка.И добија по една, ваљда егото им се задоволи на штета на сопствените деца.:(
    Идиоти од родители.

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    можеби подобро ќе било да имале заедничко старателство. На пример: преку недела кај едниот, за викенд кај другиот родител, па делење за празници... Како оди тоа не знам точно.
    Барем девојчињава ќе растеле заедно...

На Skorpija25, CameliaMiller, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Секакви случаеви има. Од страна гледано лесно е да се каже ама да не сим им во кожа на луѓето.
    Знам за случај кај што таткото со месеци унапред го испланирал разводот, и правел ситуации мајката да излезе не грижлива, не заинтерсирана. Свашта им всадил во главата против неа. На судот двете деца него го избраа... од коа се одмота клопчето и по судската одлука он си довел ,,нова мајка,, сватиле децата колку е саатот.
    Друг случај мајката се откажува од двете деца, она била млада, имала време за одново да почне со живот. Свашта има... они си знаат најдобро каква позадина има сето тоа

Гости расправав до сега, нема да мрчам... од Немачка се вратија луѓето, цело време кажуваа дека не си идат ова лето, ко вака еве ги на врата, сакале сите блиски да ги изненадат. Се растрчавме на брзина по продавница, у кујна кој каде виде ама не ми е криво...

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Страдаат, го носат потешкиот крај.

Добро вечер.
    Се начекав автобус, па фатив пеш 20 мин. Сакам да работам на 10 мин од дома, ми скина од превоз. И пијани. Еден направи беља на излез, една девојка за малку што не ја избања во... Знаете шро. Пијана работа.

Пак пуканки ќе јадам. Пуста стрвост, одамна ме немаше фатено. Се сум си гладна.

@stetoskop побрзо да се врати во нормала.

Едвај чекам дома да стигнам

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    Исто мислам и јас, кога веќе вака размислува жената подобро нека си бидат кај таткото па нека ги гледа госпоѓата кога ќе најде време :@
    Во вакви ситуации најдобро би функционирало вака.
    Има секакви приказни, имам и јас блиска што се разведе под неубави околности, какви сплетки и правеше бившшиот, до полиции глупости. Некако се спогодија дур неѓе мало синчето одешњ на еден ден, после доби за вукенди да оди кај таткото ама веќе беше подпораснато и дали 2,3 пати има преспано со плачење милењр кујање, виде не виде го враќаше кај жајка му на сшиење. Сега е голем и оди он кога ќе реши да се види со татко му бидејќи не се осеќа убаво детето таму. Знам пак и одлично што функционираат и се договараат околу обврски викенди и се. Секакви има ама да се поделат децата е многу лоша опција, ставете се во кожа на децата каде родителите им се разделуваат па уште од вратче сестриче се двојат ;(.
    Знам и луѓе, со големо Л, при смрт на родители на 2 мали деца без размислување превземаат старателство на двете, и покрај нивни 2 деца, и покрај идеите и предлозите на други членови од семејството едното да оди кај тетката едното кај вујкото. Рекле едно големо НЕ децата не смеат да се разделуваат, и покрај сите тежини што ги носи животот, финансиски пред се, во ниеден момент во ништо не ги двојат од своите деца и ги израснуваат со школување, факултети, одмори, матурски, дипломски, свадби (и љубов и функционално семејство пред се).... :bow::bow::bow:.
    Се растажив по сабајле, ај да се спремам за работа :coffee:

На Skorpija25, lunicka, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Денес наспана и гладна станав, пошто вчера ептем слабо jaдев и си легнав нервозна и уморна ..уште со кокошките.

Привет, гутен морген народецу ти красен.
    Ако не бев ова што сум - сештолог, мегудругото :))) ке бев уметник. Креативец сум,естет, знам да цртам, знам и правам графички и веб дизаjн.
    Исхрана...под контрола е веке некое време, и многу фино ми е засега. Сакам да го средам тоа оти подобро,полесно, поживо и свежо се осекам , особено и кога вежбам. Здравjeто и телото инаку ми беа отидени у бестрага.
    Приjaтели и лутенje...и да не реагира,т.е.да игнорира пораки и повици сега, штом се смири и спласнат емоциите сама можда ке се jaви и пише. :) jaс бар би се jaвила и пишала. Отпишувам само луге што ми ja труjaт душата. И сето свесно го прават. Неам ни потреба да кажам тогаш - ме снемува и не се вртам назад. За сите останати имам и извини и простувам.
    Петок е. А и августов конечно ке си оди. Ко низ тунел да минував.

На Skorpija25, CameliaMiller, do-re-mi и 20 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Очигледно не сите доживуваат нов вид на љубов откако ќе имаат деца.
    Добро утро. Имам крушки и смокви за доручек, смоквиве ептен ми се погодени, ме држат до 11 без ич леб. И чај имам секако :)
    За муабетов што сте го разврзале, помислата да станам непознат со брат ми би ме убила. Не знам дали станува збор за себичност на родителот, ама толку е неправедно и погрешно. Имам познаница што се остави со сопругот, трите дечиња си ги зема, под кирија живее сама. Не е идеално, ама не секогаш на децата им требаат двајца родители, можат совршено добро да израснат и со еден што доволно доста ќе ги сака и ќе се грижи за нив. Всушност, во многу случаи е и така.
    Зошто не сакам да јадам после 8 или да пијам. Очи не затворив ноќеска, цела ноќ цревата ми работеа. Ај петок е, може порелаксирано ќе биде на работа.
    Кафе? За мене после 10, за вас повелете

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро :coffee:
    Уште рано рано станав,глупи соништа и мисли,ми ја растреперија душата..Па и маж ми сношти од никаде го качи притисокот па се испотресов..Среќа имав апче му дадов и тој заспа а јас останав да блејам во тавка.. Се почесто почна ова да му се случува,ќе мора да барам термин повторно да се прегледува,подетално..Кој ли само ќе го убедува да оди:envy:ништо не му е никогаш..
    Деца се покасно на школо,имаат некој јубилеј и ене ги спијат,а јас со кофата кафе пред мене се отрезнувам,така се чувствувам како цела ноќ да сум пиела:yawn:..
    @simonka93 со задоцнување но од се срце Среќен роденден :f::^:
    @stetoskop :hug::hug::hug:
    @ph.orhideja Ако сметаш оти си останала недоречена или дека пријателката не те разбрала што си мислела и се налутила,пиши и порака да се видите..Ако и на тоа таа остане "глува"тогаш мислам оти и не треба понатаму да се трудиш,од твоја страна ти си се потрудила пријателство да опстане,другото е нејзина одлука..
    Денес петок,глупости,како нешто да ми значи,мене секој ден ми е петок,не одам на работа,но сепак и јас го чекам оти знам дека некаде ќе се шета(fingers)..Само маж да е добро,не мора и да се шета,овој викенд и ќе скокнеме..
    А бре ептен се распиша јас..
    Убав ден:hai:

На Skorpija25, CameliaMiller, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.