Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Последно ми се јавија овие што лечат со не знам ти какви апарати.Нормално,ги откачив,а свекрва ми пак почна да ми објаснува како и што се лечеле.Кога ја прашав од каде дознала,ја предомислив.
    Неверни Тома сум за такви.

Спијам на Дормео со мемори пена,веќе неколку години,најмногу заради дископатијата ја земав и задоволна сум.
    И другите по дома спијат на перници од Доремео и едни други од не знам која фирма се,со Алое демек.
    Инаку,јас спијам со една перница под рака,една под нога и една под глава.
    Маж вика дека тврдина треба да осваја ако сака да ме гушне:^).Сабајле кога се будам сите перници се фрлени на земја од другата страна.
    Мене сега лош ми е душекот,секое сабајле ме боли кичма.Кога пред некое време си спевме на стариот душек во викендица,ништо не ме болеше,па затоа сега назад ќе си го вратиме.
    Како баба некоја си покукав.

Параспури сме станати со маж ми
    Луѓе,секоја вечер сме излезени некаде.Децава искачаат и ние надвор.:bug:Кафанче ли,кафич ли,мезе бар,гости,само да се шетало...да помине летово и у ред да се ставиме веќе.

Вечер ако сакате да си гледате,има филм за Нома и Рене Реџепи на Телма,изгледа документарец,баш ќе го изгледам пред искачање.Не баш вечер за околу пола саат ќе почне.

2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

И јас мислев бродче е и не знаев што ви значи:D.

Си сметнувам Супер Марио, видов син ми ја игра, па и јас куса да не сум(facepalm).

@lunicka честитки и со среќа:hug:
    .

Skorpija25, Mr. Right, kuc and 16 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Јас имам работено 24 часа и тоа скоро без престан со кратки пуш паузи и пола саат за јадење.
    Работата е на стоење и физички
    Како издржав у јас незнам ама жива останав.
    Така да верувам во тоа кога ќе каже некој дека работел и по 30 сааати.

4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

максимумот хммм... 18 часа па одморив 3 и потоа уште 15. хпл ми се случуваше потоа. бидејки работата ми е психичка мислам многу побрзо се исцрпувам неголи физички кога сум активна.
    денес ми се случи куршлус на работа. фрижидер да замрзне преку ноќ и сите реагенси да ми отидат у неповрат. А фрижидер калибриран со два пописа дневно... некогаш и без кривец може да тргне наопаку...

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ама ти си работела еден ден неделно/месечно, така?

Не се разбираме. И моите родители работеа два пати неделно по 20 саати, ама они си знаат како.
    Поентата е дека не може така ПОСТОЈАНО. Иначе, понекогаш секој може да издржи. Стално, само ако си од железо... или уживаш да претеруваш.

Ane-Goki1, CameliaMiller, kuc and 9 others like this.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Не разбрав ни јас дали е за постојано па не назначив.
    Ова ми се случуваше на секои 3 месеци.

CameliaMiller, kuc, LejlaD and 2 others like this.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

За постојано темпо се зборуваше.

LejlaD and Milobebence like this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Не верувам некој тоа да го издржи постојано дури е невозможно по мое.

9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

^работам често по 17-18 па и 20 часа дневно.луѓе утепана ми е цела недела потоа.цела.како да не функционирам.работа со човечки животи е во прашање.
    Се клукам со Магнезиуми и Б6 да не се шекнам некогаш.пауза по 2-3 мин за цигара и 10 тина минути кога јадам само.
    Легнав да спијам денес,ништо од спиењето.имам критична баба од домот со мозочен удар.се погоди мајка ми на смена и ми ѕвони,од што толку многу ме нервира службениот кога ми ѕвони и кренав и и викам "ало,ало,ало"
    Ми вика "сине 200/90 и е притисокот на бабата".и кажав што да стави и еве сега се облекувам и ќе одам пак таму:@

#мисеидедапукнамнекојден#:(

Ај да палам патиките и да одам

10. mareane

mareane Форумски идол

@lunicka честитки ,само да те радува и понатака!

Ane-Goki1, kuc, LejlaD and 7 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Постојано сум зборувала за мојата работа и знам дека отеков...ако верувате од 8 саати имам 15 минути слободно и во тоа влегуваат 2 кафиња,доручек и одење во вц.И така 6 дена во неделата.
    Оваа недела 3 дена ќе сум 10 часа...значи нон стоп нешто има да плеткаш со раце,подигаш спушташ тешко...
    Им завидувам на продавачките по бутици,цел ден кафиња вртат,цигари и муабет...
    Не знам до кога вака ќе се издржи...:sweat:

12. Cka

Cka Форумски идол

Ако имаш 3 деца едно на факс, едното средно и едното основно, маж и жена избркани у приватизација од работа, има секој ден да работиш по 20 саати. Оти мора леб и мора да се плати школо. Книги да купат, пат до скопје, партиципација, сметки, барем струјата... И се физичка работа. Татко ми на 180 висина беше 60 кила тежок, а мајка ми на 40 години личеше на 60. Ама зар ќе речат тешко ми е, не работам, нема да јадете?! Некогаш животот те прави робот а не човек.

13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Цка, твојата приказна со приватизацијата...како само твоето семејство да го погоди истата. По милионити пат раскажана...
    Добро, твоите работеле по 20 саати дневно, ами ја ти по 45?? Кај ги најде бе? Кај што живееш, колку трае деноноќието, 60ч?

Mr. Right, Alishan30, LejlaD and 2 others like this.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Јас пишав за еднаш. Тоа ми е еднаш.
    А за приватизацијата и тоа што ги исфрлија одеднаш двајцата со три деца се извинувам што ти пречи. Нема да се случи.

15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

А што да речат газдите, директорите кои МОРААТ да работат 24/7,м?:rofl:
    Ова ми е од муабет - што значи да се биде шеф. Ако си тоа, значи немаш работно време. Работник може да одмара, али шеф не! :bug:Така ми рекоа, така пренесувам.:)))) ова ал во други држави е ваљда.:bug:
    Како бе не знаевте дека бубачулево е бубачуле превртено на грб:smirk:

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Во овие постови никаде не видов дека станува збор за ЕДНАШ! Или сега испаѓа дека е еднаш, бидејќи математиката како и да ја вртиш е луда, па мора да ја преобратиме???

Абе и ние цело семејство еден период живеевме со 8000ден, ама ете, не гледам зошто едно, две па спомни за тоа. Не си само ти прошла низ маки, не се секирај.

Mr. Right, Alishan30, LejlaD and 2 others like this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Децата на директорите од приватизацијата не знаат и затоа игнорираат. Жално што твој близок роднина е директно виновен за едниот од моите родители па се тешиш дека ни било убаво за да не осеќа грижа на совест. И не само за моите... И за други фамилии.

mal.ecka likes this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Бубачката е Жабата, Жабата е бубачка!
    Све се издржува на краток рок. Некој за преживување некој за богатење. Јбг живот

Поздрав до @Роберт 7

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Мојот најголем сон моментално-да имам 3 деца. Мојот најголем страв моментално-да останам без работа пошто и така не сум им омилена... И оди оствари го првото кога второто те копа..

20. mareane

mareane Форумски идол

И јас сакав 3...Ама само што го родив второто останав без работа:со една плата под ќирија...Не помислив веќе на трето,дури сега и друг кога видам со 3 некако имам фобија...

Се повеќе гледам дека личните познанства овде и преголемото отварање и зближување не било арно.Иако јас сакам сите да ве запознаам...

Thread Status:
Not open for further replies.