Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    Верувам дека ти е тешко. Психата е зезната работа.
    Но ако толку те гуши, нема зошто да седеш таму. Или да пробаш да ја прифатеш работата каква што е.
    Вака си штетеш на себе.
    Јас бев да и дадеш шанса, но мораш прво ти да се прилагодеш.

На kuc, Annath, mal.ecka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Знаете како...
    секогаш нашата планина е потешка. На другите им е полесно, сигурно им е.
    Претпоставките и предрасудите... не се исто што и факти.

Јас не можам да одредам кој ден колку ќе работам.
    Иако работното време ми е од 8-4, понеделник до петок, не можам да разболам некој со сила за нели, да имам работа. Исто како што има денови кога е "сезона" и појадувам кога ќе си дојдам дома. Има и денови каде што 2 саати имам ефективни. Обично летно време.

Искрено, сеедно ми е што мислат за мене. Јас знам како го гурам животов. Не се жалам, арно е. Сум видела и полошо.

Реалноста е дека денес имаме многу повеќе него што очекувавме дека ќе имаме. Ама дека тоа немаше своја цена... тој негов успех секојдневно си го зема својот данок. Понекогаш си викам, може е поарно и да немаме многу, не сакам да го гледам вака. Колку ќе живее вака?

Ама... тоа е што е. Не сме од среќниците кои добиваат гратис.

За деца... се надевам дека ќе можам да дадам отказ, затоа што во фул работен ден кога ќе си дојдам, не можам ни за себе да се грижам. Мислам дека на 9 месеци да оставам дете во градинка а јас да скапувам и скапана да ме гледа, нема да можам. Здравје, ќе видиме.

Најдолго сум работела 19 саати во ден, на две работни места, од едното до другото само улица поминував.
    Имав на двете места пауза од по пола саат, потоа пола саат измеѓу смените, кој го користев да се нафукам со енергетски пијалоци.

Тоа траеше 2 месеци, секој ден. На двете работни места имав 2 дена слободни неделно, ама никогаш во ист ден. Па некои денови работев 8, односно 10 саати.

Како издржував - ни јас не знам, ама издржав. Комбинација од физичка и ментална работа.

И не е тоа за мене.

На сегашново работно место ми понудија да ме префрлат во дежурна служба, 12 часа работни, на тој начин се зема и поголема плата и повеќе слободни денови месечно, но одбив.
    Не е тоа за мене.

Искрено се надевам дека кога ќе дојде време за деца, барем на почеток нема да морам да работам, таквиот живот во мои очи не е примамлив...

Еспресо не пијам, во никаква форма, ни макијато, капучино...

Последен работен ден денес, ама ужасен, па уште некако не се осеќам како на одмор.

На Skorpija25, kuc, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.676
    Добро утро :)
    Само да ве поздравам и посакам убав ден на сите, без плачење денес :!:
    unnamed.jpg

На kuc, Ane-Goki1, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Добро утро

Бабите си седат у ходник,прегледани,притисок измерен.дедовците исто

И јас си седам 1 час досега нема систем.нема кај нас и нема по аптеките.сега дремиме и се гледаме еден со друг.

Аууууу државо,државо:@ :@

Битно тетката ми дојде,да не е покусо.ко швајцарски саат е:whew:

Имајте убав ден:coffee::sun:

На boomsleng, kuc, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро.
    Кафе испиено, смуди испиено, пола раче апчиња и денот може да почне. Синоќа морав и розево апче, се вртев два саати без да заспијам.

И денес ќе е безобразно долг ден. Ама тражили сте, добили сте ми е работата.

IMG_20180812_132630.jpg

Сликчево е од минатата недела, со кроасанките. Апни, голтни ми се. Ќе почнам да скокам на јаже наскоро. Сликава ради кафето е пуштена. Стрв ме фати сега.
    Наздравје кафе @Alishan30

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Проблеми.
    Кој ги нема?
    И секој проблем е ПРОБЛЕМ.Секој различно го поднесува.Некои се борат, некои се предаваат.
    Ако е проблемот мој,некако полесно ми е, буткам,се мачам, слабеам, барам чаре..
    Ама ако е проблем на децата мислам дека во мозокот имам пожар.
    Знаете, кога не сте моќни и гледате како некој за кој живот давате се мачи??

Само едно че кажам: СЕ се решава само здрави да сме.Ама кој тоа може да го сфати.

Добро утро проблемџики
    И јас ги имам.
    Ама ете карактер-не зборам за нив.Можеби мислам дека така ќе ги затворам во себе и ќе се решат.Ако ги кажам на глас, како да сум ги ослободила и да хараат и околу мене.
    А знаете ли колку пати сум ги изустила па се нашло решение.

Втора битна работа: да не паѓа психата.
    Сакаш кажувај ги кај ќе стасаш сакаш таи ги и мисли како да ги решиш, битно е да не се обезхрабриш.
    Толку за проблемите.

Убав ден да имаме сите

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 37 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Како нога да повлеков вчера :tmi:
    Добро утро. Кафе може, кроасани може, све може. Дојде септември мме, како зима да почнала да чука на врата се осеќам.
    Немам ништо паметно да кажам. А ни глупаво. Се најадов грозје и сега добро ќе ми дојде кафе. Ноќеска сонував како лежам покрај бившиот, оган да го изгори, кошмар :D Извадена од памет се разбудив :drunk:
    Еспресо сакам, ама не секојдневно. Турам ѓезвето, ајде изволте

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 31 други им се допаѓа ова.
  8. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.625
    Ола чикас!

Разведрете се и главата горе. Нема да се решат проблемите ако сме депресивни. Само лошо си правиме и себе и на оние околу нас.

Јас обично добро се држам во кризи. Ама откако ќе помине, знае да ме фати страв од се што поминало. Сите терсене, јас наопаку, што би рекла мајка ми.

Први септември е. Никогаш не сум го сакала.

Ајде кој е за кафе.
    04FE7DED-3627-4671-9464-808EA5035E66.jpeg

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.452
    Добро утро убав ден!
    И јас сум од оние кои многу плачат но кога сум сама.
    Купатилото и мене ми е место каде можам на раат да се изнаплачам после мијам лице излегувам и се држам никој да не примети.
    Од особа која само можеше смртен случај на близок да ја расплаче станав невидена плачка станав премногу осетлива сентиментална.
    Пред луѓе насмевка од уво до уво а дома во четири ѕида ко кишна година.
    Онлајн сум нарачувала и нарачувам поготово шминки и фустанчиња.
    Обувки не, ретко и кога пробувам да погодам.
    Апчиња и јас порано многу сега скоро ич.
    Со мм кога се земавме едвај 45кг до мојата 25годишна возраст после се отиде низбрдо сега 66кг и никако да намалам.
    Ама ајде здравје.
    Со маж планирам од пролет нешто да започнеме со работа,едвај чекам долго време планираме па се предомислуваме сега и двајцата сме решени па здравје со Господ напред од пролет ќе бидам и официјално вработена,само здравје.

10. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Добро утро! :sun:

Ми олесна што се искажав, иако ништо конкретно не кажав. :D

Утро почнато со јога ми внесува ептен многу позитивни емоции, штета што не ми текнува секое утро вака, никако да создадам навика за ова. Ама ќе биде. (fingers)

Сфатив зошто сум ваква изгубена периодов - немам конкретни цели. Имам цели на долг рок, но целите на краток рок ми се малку не јасно оформени и конфузни.. ќе поработам на нив, мора да престанам со мелахоничните епизоди, не е на арно толку трошење време на негативни мисли.

Доста беше со негативности од мене, нов ден, нови мисли, нови можности! ^_^

Леле ова ме потсети на еден муабет помеѓу девојчиња постари од мене. Јас бев мислам петто одделение тогаш, чекаме автобус за накај школо и овие две го вртат муабетов со тетка од Америка. Јас ваква буквално :^). Која тетка, немаат они тетки таму, па башка никој нема на гости сега кај нив. :D Ми требаше време да протумачам за што се работи. :D

Имајте убав викенд! :f:

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Добро утро :sun:
    Бањата сношти добро ми дојде . Ме опушти ,се наспав џоа бебенце.
    Нов месец ,нови почетоци .
    Ветив на маж дека нема веќе плачки. Нема веќе црни мисли ,нема веќе сценарија што би било кога би било . Ветувам и на вас ,Бубче веќе нема да плака и кука.
    Реално ,од сите маки ,тежини и проблеми кои ги имав во минатото ,сегашниот треба да ми е мачја кашлица , ама...
    Септември , да видиме што ќе ни донесе .
    Требаше викендов да одиме на уште 3-4 дена на мини одморче ,ама заборавивме дека свекрвче у понеделник има битен термин у Скопје . Ќе мора некој да ја носи . Па одлучивме јас да ја носам ,маШ да работи ,ќе ги чува слободните денови за семинарот во Струга од 13-ти .
    А баш убаво имав испланирано дружба со Бошка и ЕуХенија .
    Ај ќе ме дружи @mareane .На враќање планирам кафенце со неа:).
    Не е лошо и Битола на одење да застанеме. @LejlaD ќе ги собере и другите :)
    Си нарачав од ФБ три пара чизми . И чевли едни . Денес ќе стигнат . Одвај чекам да видам што сум одбрала . Обично не нарачувам облека онлајн . Се надевам не сум ги утнала броевите .
    Следен месец маже има роденден . Уште сега планирам што да му купам . Имам веќе некои работи нарачано/ осмислено . Ќе ми помогне и една феминка . А нарачав и кошула со извезени иницијали на манжетната :inlove:
    Мислам ќе му се допадне .

Бурекот од сношти ми мавта раче . Сега е моментот да се одлучи . Ќе оддолеам ли да не го кркнам ,или не ....
    Сепак мислам дека ќе го смскам . :)

Работата дефинитивно ја одбив . Ќе се дружам уште некое време со кујната .

Имајте убав ден :f:
    И да пробаме да не плачиме веќе

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Утро:hai:

Синоќа пред спиење мојов пушти некоја емисија за штетноста на ЛЕД светилките и од параноја сите ги провери на крај:tmi: :drunk: :lol:

Први септември никогаш не го засакав.. некогаш кошмари имам и се будам задишана|(
    Денес викам убав ќе биде, може конечно ќе го сменам мислењето за датумов:lol:
    Ми се јадат пирош-перничиња ама њама.. арбајтен денес:makeup:

Животот е таков каков ќе си го направиш. Не секогаш можеме да влијаеме на околностите, но секогаш можеме да се трудиме да го промениме. Не значи дека секогаш ќе вроди со плод тој труд, но барем нешто ќе не движи напред, со позитивна мисла само да се движиме ..
    Искрено и мене ми е смачено од се, немам сила веќе.. ама со секое камче наредено, со секој порачан елемент, мислам на позитивни работи. Го гледам како готова целина тоа што го работам..
    А би легнала да спијам и би се разбудила за најмалку 1 месец...ама што е, тоа е..

Убав викенд:hug:

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Добро утро. Второ кафе се тегне а обврска пазар завршена. Ручек тавче грав и лосос. Тоа е ко ќе се спои буржоазија со селско дете :D меркур ми е ретрограден во осма куќа каде има грав :D
    уште по сабајле некако се препотив а не бев нешо наоблечена. .. пафтав со фстанО наоколу... 3 ден тетка ја нема. И џокер маш искористив синоќа демек ќе помогне тоа ама уште се инати. А корнат јајници растурат.
    Убав ден да имате.

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.022
    Добро утро и од мене.
    Како што бев нерасположена синојка за чудо лесно заспав.Ама дел одтоа што ме мачи ми се појави во сонот...
    И јас како Рефка проблемите на кои можам сама да влијаам,или кои се поврзани само со мене некако се борам и не ме туркаат,ама кога нешто не штима со децата,а не е во моја моќ е тогаш сум ептен за никаде.

1 септември како дете сум си го сакала ,едвај чекав да почне школо.
    Ама сега :shake:

Ајде нека биде убав овај септември за сите...

На Skorpija25, bittersweet, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  15. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Девојки прашање. Дали дебитните картички на НЛБ банка функционираат во Гр? Дали може да се плаќа со нив?

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.214
    Куќава ми е полна со луѓе, тие доведоа животинки...ко зоо сум сеа. Битно сите се среќни.
    @Bubce38 муж вика у Ге ќе ти дошол на кафе чим ти не идеш кај нас ;)
    @EuHenIa треба да ти е активирано плаќање во странство мислам. Јави се на бројот што е на картичката ќе ти кажат или активираат ако треба.

На kuc, Ane-Goki1, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Бев да ги прашам во филијала на НЛБ кога одевме за Италија и ми рекоја дека работат,да плакам но не се препорачува да повлекувам зошто високи се провизиите .Би требало истото да важи и в Гр.

На Annath, LejlaD, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Да јас секаде сум со неа. Ништо посебно немам активирано/барано.

Поздрав друштво.
    Нека минат лошите периоди кај сите!:hug:

На kuc, Ane-Goki1, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Фала ви дечки. На мм платата ќе му стигне додека сме на одмор па да си знаеме дали може да рачунаме и на тие пари или не :)

На Ane-Goki1, Annath, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @EuHenIa Во Гр плаќај со неа, не вади од банкомат :) јас и Visa и Master ги користам така, повеќе се исплати :)

На Ane-Goki1, Annath, LejlaD и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.