Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Имав неколку кг сливи што стоеа во фрижидер за џабе, па прееска решив да направам слатко за прв пат во живот. Испаднаа кисели, ама ко за прв пат не е ептен лошо. :wasntme:

IMG_20180901_152407.jpg

@kravce ти благодарам за рецептот. :) Ги имам видено овие rolls низ инстаграм најмногу, ама се мислев во некоја зелка или марула ги виткаат, не ми текна дека може да биде нешто друго. :D Ќе побарам оризова хартија, па ако најдам баш ќе пробам да ги направам.

На bittersweet, kuc, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    Ај добар ден :)
    Свадба у комшии, сите собрале децата и трчаат да видат, ]:)...сеир да фатат.|( па и деца пуштаат камера да ги фати(facepalm)
    Никогаш не сум идела така, и несакам :shake: по сељачко од тоа мислам нема:drunk:

Што муабет напраив:?:
    Гушки за сите. Порасположени од денес:!:

На bittersweet, kuc, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.191
    Сме успеале како луѓе кога ќе сфатиме дека навистина нечии проблеми се поголеми од нечии туѓи.
    Реално.
    Фејлнува светот како таков заради немање емпатија, а исполнетост со себеважност.
    До тогаш, да не се правиме многу големи.
    Не очекувајте поинакви третмани за себе кога самите не сте подготвени да се однесувате добро према некој друг.
    Под сериозен проблем признавам сериозна болест и нечија смрт. Се останато е личен избор.
    И еден твит по темата.

Професор Цветковиќ‏@tome_corner Aug 30

Едниот син ми има церебрална, другиот е аутистичен. Пропратно сите успони и падови кои ги носи животот во ваква вукојебина. Пробувам да го задржам ведриот дух да ве насмеам правејќи будала од себе, со целото бреме што го носам на плеќи. Затоа не кукајте,само напред со чиста мисла

87 replies 417 retweets 1,592 likes

На Skorpija25, boomsleng, stetoskop и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.599
    Леле, одма ме мавна флеш бек кога бевме мали и на свадба така правевме:tmi:. Сите таму и ние цела гарда дечишта што си игравме заедно, таму. Пред нозе, зад нозе на луѓето, нека не има:drunk::D.

Вагата покажа 1кг минус за недела дена. Денот одма поубав е:sun:.

На kuc, dunika, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  5. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Баш вчера го прочитав Томе. Срцето ми застана. Толку ведар човек, боем, не ни мислев дека таква тежина носи.
    Секогаш најведрите луѓе имаат најголеми тежини.

IMG_20180901_121709.jpg

Кажете ми како да одолеам?

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.684
    Јас во Америка платив еднаш со нлб дебитна зошто на кредитната не ми текнуваше пасвордот и помина

На Ane-Goki1, Annath, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    И јас незнаев дека двете деца од тројката на Томе имаат проблеми,незнам колку може човек да биде ведар многу би потонале,секоја чест како успева да биде позитивен.

На Skorpija25, Annath, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.191
    Мислам дека човекот има деца од прв брак.
    Но ме чуди како фокусот го насочувате кон Томе и како ете не сте знаеле.
    Никој не ни очекувал да знаете, може да е некој друг лик, а не култниот Томе. Да беше така ќе го ставев во македонските јавни фаци.
    Не е трач рубрика моментот, туку да разбереме дека да, некогаш нашите проблеми не се најголеми.

Секој минува по нешто, ништо не кошта да бидеме малку поематични и помалку себични.
    Долго се убедувам себе си дека нема да плачам по туѓи гробишта, но не затоа што јас сум таква, туку зошто поединци навистина не заслужуваат. Но има луѓе кои навистина минуваат пекол и имаат срце планини...колку и да ни се чини дека не е така.

На kuc, Annath, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Не ни треба да одолееш:rofl:
    Фрли некое наваму:(
    Јас со ресанки се залажувм..
    Си купив нова мешалка за бетон па си ја чекам да ја донесат:lol: си викам да ја тупнам во што последно си купивте:rofl: на тие штикли и фустанчиња и една мешалка...:lol:

Поубавата половина качува плочки нагоре цел ден, а јас се осеќам крајно бескорисно. Ем не смеам да кревам толку тешко, ем и да смеев - не можам. 20 кг сигурно има едно пакување плочки, а тој 70 пати се качи и симна:sweat: јака му душа(facepalm)
    Ја разнесов јас фугата во малите кутивчиња а другото оставив:lol:
    Ги гледав така кутиите и си викав не се тешки, кога пробав да поткренам...цврц|(
    Ми стана јасно зошто тие викаа да си купиме обични плочки, а не Marazzi гранит :rofl: олово(facepalm)
    Опростете за прашината..сепак стојат во празна соба некој месец и чекаат мајстор(facepalm)
    Е тие сите за горе:lol: мускули вежба(ме):rofl:
    20180901_133319.jpg

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.599
    ШО се градЕ, не сум во тек?8-|
    Големо ли ќе е, попуст за оговарачките од 40ка ќе има ли, за зимава готово ли ќе е?:wasntme::D
    Аирлија работа:f:.

На Skorpija25, boomsleng, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Dadusicka Јас на моја свадба ако нема комшии на улица, ич ко да не сум се мажела. Ако треба и ќе им затропам на врата да излезат да ме видат, кај толку години останав дома па уште да не знаат? Ма јок бре, греота се луѓе без материјал да останат :D

Пишале на фб добредојде септември, одма анфренд правам, не ми треба таква негатива у живот |(
    Мислам дека мн рано станав денес, ми се приспа. Едвај 2 саат дошло, а како три дена да прошле се осеќам :drunk:

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    Плочки ќе се лепат..конечно:D

Отупев јас со моите маки тука, гледам што помалку да ги спомнувам:tmi:
    Ама ај рипит :lol:
    Апартмани во Берово...готови ќе се зимоска секако:D
    Освен ако не банкротираме до тогаш од мајстори:rofl:

На Skorpija25, boomsleng, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    Зошто те чуди?Нормално е кога го спомна со линк, фокусот да биде на него,а и многу од нас го знаат.Што не цитираше некој друг непознат ,многу непознати имаат мака ...

И воопшто не се нашите проблеми најголеми, секогаш има некој со поголеми.Сите тоа го знаеме Лилит.

Цело детство го поминав со муабети од моите дека мене ми е супер, има деца кои не виделе одмор,не виделе чоколадо итд...татко ми не дозволуваше ништо надвор да јадеме,за не гледаат деца и цело време имав набиено чувство на вина дека премногу имам,а некој немаат.
    Што ми донесе тоа денес, редовно да обувам туѓи кондури и да мислам како му е на другиот,да се јавувам на секоја хуманитарна акција,да подарувам лични работи,да носам храна со мене за улични животни,да плачам кога читам за тешки судбини на нет или кога гледам слики од гладните во Африка...
    И не, не зборам за сожалување туку за препознавање на чувствата кај другите и влагање во туѓата кожа..

Дали за човекот е добра емпатијата,за психичкото здравје па аналогно на него и за физичкото?
    Мене не ми е убаво ,ја превземам туѓата тежина и не ми е.Замка на емпатијата.
    А колку некој е емпатичен,не можам да проценам,само за моите блиски знам,се друго што ми е далечно и непознато не би да судам,многу голем спектар има зад фигурата на еден човек.

На Skorpija25, kuc, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Секој проблем што сум го имала како девојка не бил ни приближно тежок како сега што тежат проблемите како мајка.
    Да останеш без работа кога си сам не е исто како да останеш без работа кога си родител.
    Да си болен кога си сам не е исто како да си болен кога имаш деца и немаш замена.
    Да немаш за патики за себе не е исто како да немаш за патики за своето дете.
    А тек детето ако ти е болно...

Исто е ама не е исто.
    Никогаш.
    Затоа и ќе работи некој по 40 часа без прекин... затоа и ќе се задолжува некој за кров да стави над глава.. затоа и ќе гребеме по ѕидови за нив. . И пак ќе имаме насмевка на лицето зашто не треба децата тажни да не гледаат...
    Тоа е нашата супермоќ.

По свадби сега ми се оди. Порано не. Порано се мрштев. Сега радо би да седнам негде со маже и да гледам тетки како играт пајдушко. .

На Skorpija25, M.B., M&M и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    Да баш супермоќ,просто е неверојтно колку може човек да издржи кога мотивот му е детето.
    Треба да си екстремно себичен за да му ускратиш на детето нешпто заради сопствена размазеност,има едно девојче што учи со ќерка ми,на ниедна екскурзија не отиде бидејки мама е невработена,а мама цел ден ден со цигарата пред зграда,епа ке работиш било каде да може детето да ти оди и на еднодневна екскурзија.

На Skorpija25, M&M, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    ма не им судам ни на тие. Ни прст не покажувам накај нив. Си гледам во своето и си терам напред... единствено нешто што не можам да трпам е кога ќе видам како родител се дере по дете. немам желудник за тоа... ме боли ко за свое дете...

На kuc, Ane-Goki1, dunika и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    жал ми е за детето,а да собереме пари на родителска не пушта,и кога ке ја видам цел ден пред зграда,е мака ми е.И понудија да работи во локална продавница ,одби,ке немала време ручек да прави,абе да се убиеш,а детево страда.

На Skorpija25, M&M, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Јас не ги сфаќам оние луѓе што се здрави и прави и не работат. Исто не сфаќам како може само мажот да работи, а жената по дома да се вртка.

Со најблиски на ратна нога. Не попуштам па макар последно да ми е.

На poenta, senjorita-v, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.409
    Се додека ми е цела фамилија на број, живи и здрави, јадење на маса и кров на глава нема да мрчам за ништо.
    На сите сопствената болка ни изгледа како најголема, најтешка, ама со ладна глава размислено и не е нешто страшно и болно во споредба со други луѓе.
    На пример, удара на психа коа дремиш по болнички ходници навидум здрав прав, ништо не ти е, а секое одење ти викаат ајде уште ова да испитаме, ајде уште она. Па на партнерот исто. Ама ај влези на онкологија и види шо е полошо, дали со стерилитет или со рак да се бориш.

Шо тебе ти мења ако некоја седи дома, при тоа ни еднаш не се пожалила за фанансиите ниту на било каков начин ти си засегнат од нејзиното седење дома... Лична одлука е. А и не знаеш каква позадина има сето тоа седење дома. ;)

Последна измена: 1 септември 2018
    На Skorpija25, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Значи срам ве било сите ]:)

Прв пат решив тема да отворам, нигде ве нема. Ај сите мала шкртка и да ве видам.
    Се осеќам небитно вака ;(

На senjorita-v, M&M, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.