Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Маж ми да заработува доволно со две раце потпишувам дека никад веќе нема да работам. Ќе седам дома деца ќе гледам ќе чистам и ќе готвам и бавча ќе садам. Зашто? Само јас си знам.

На Skorpija25, M&M, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ништо не ми мења. Не ми е у куќа па да му ја мислам, ама овакви жени не ми требаат.
    Да не се разбереме погрешно, не мислам на оние кои од некоја здравствена или било која добра причина седат дома. :)

На senjorita-v, Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    Па стави линк ,ке дојдеме сите.:D

На M&M, dunika, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Зависи што подразбираш под 'добра' причина .
    Јас сум здрава и права , па еве цел ден се врткам по дома .
    МаШ не сакал кога ќе се врати од работа сам да мезе салата со узо ,ниту сам да руча . Доволно добра е причинава?!:)

На Skorpija25, kuc, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    МаШ очигледно сакал слугинка по дома.

На senjorita-v, mal.ecka и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    ВиШ не ми е текнало на ова :(

На Skorpija25, dunika, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.823
    Ххааха, слугинка? Добар си. Еве и јас не работам, одлучивме детето до две години да го чувам јас и после во градинка. Имаме доволно за тројцата ( да не испадне дека се фалам, но и повеќе од доволно),плус имаме семејна фирма и пријавена сум како вработена и јас. Кога ќе ми почне детето во градинка, ќе работам во фирмата.

На Skorpija25, M&M, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  8. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Мислам дека мистер рајт треба да си фати дечко, за жена му да не се врткала по дома без работа.

Јас сакам маж што дома ќе седи и ќе ми готви пере чисти. Јас ќе го хранам и облекувам.

На Skorpija25, bittersweet, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Одгледување деца и одржување дом ич не е мала работа. Зботувам за правилно одгледување деца, не за го нахранив и избањав.

Мислам дека посебно првите 3-4 години еден родител треба да е дома. Не е важно мајка или татко, како ќе си се договорат.

Јас се надевам дека ќе можам тоа да го изведам. Поголем "ќар" ќе имам да е детето со мајка му цел ден, него да е во градинка, а мајка му скапана да си дојде и неспособна, а немам ни плата убава па да има поента.

Да можам - фул тајм домаќинка ќе бидам додека пркнат деца.

Да имам кариера некоја, ајде да се мислам, ама административен работник сум :) Ни по струка не работам :)

Да имам финансии, без размислување давам отказ и чувам бебе ;)

Во однос на проблемите... поодамна, кога на пошироко зборував за мојата дијагноза, реков дека веќе не очајувам.
    Не беше лесно да прифатам и да се соочам, требаше време.

Сега кога ќе западнам во таква депресивна самосожалувачка фаза - си повторувам - некој има добиено МНОГУ полоши карти од твоите. За твоето има чаре.

И така гурам.

Но, никогаш не ги омаловажувам сопствените проблеми.
    Да, јас имам проблеми, можда не живеам во војна и не ми умрело дете, ама тоа не значи дека мед и млеко ми тече или дека ми е совршен животот.

Не можам да не тагувам за сопствените болки, затоа што некој има поголеми од моите.

Кога почина таткото на дм, дали требаше да "не тагувам" зошто е некој друг, а не татко ми? Ми беше тешко, и ми е тешко се' уште, сигурно полесно ми е од на дм, ама тоа не значи дека мојата болка е непостоечка.

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    На senjorita-v, Ane-Goki1, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    На Ane-Goki1, Alishan30, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.088
    На прв поглед фино изгледа жената да седи дома и да ги расте децата, но ќе зборувам тргнувајќи од себе и од мајка ми. Полошо нема.
    Јас имав прилика да работам кога син ми беше мал, 18 месеци, и да не работам.
    Поисполнета и посреќна бев кога работев, иако работев во приватна фирма, слабо платена, па и прекувремено.
    И пак бев добар родител. Сега сум му посветена на син ми 24 часа, и разлика нема.
    Мајка ми не работеше. Не одгледа нас, 4 деца. Згреши што не работеше. И сега и е мака.

Мене ме убива што сега сум невработена. Не ми е убаво. И никогаш нема да ми биде да не работам колку и да имам пари.
    И второ дете да имам,сметам дека до 1 година најмногу мајка треба да седи дома.
    Верувајте нема да сте подобри мајки ако не работете и гледате деца дома.
    На децата местото им е во градинка, а не дома.

Јас начнав за проблеми и да, секој неговиот му е најголем, ама има разлика.
    Не е исто детето да има вирус, и детето да ви чека трансплатација.
    Не е исто да не може да оди на екскурзија и да има церебрална парализа.
    Боли кога матријално не можеш се да му задоволиш, ама не е проблем. Проблем е кога детево е навистина болно.
    Се друго е дел од растењето на децата.

Како што не е исто развод и губење на партнер. Едниот е жив.

Како што не може да биде исто тешка работа со немање деца, губење на здравје и луѓе.

Затоа, да проблем е, ама се решава. И затоа секогаш велам среќен си ако си здрав и луѓето што се до тебе се на број.

На Glasna, Skorpija25, poenta и 37 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Деновиве ко сите да се пуни енергија за триење носеви и масирање на другите 'д ронг уеј' :)))
    Мојата е поинаква па, ќе ми простите на петте минутки егоизам.:P
    Се испеков по авто плацови. Жив ќејф. :)) Ем, по сите мои дилеми..една по друга, една по друг...па сето мое тргни па застани, на пат кон дома, почнав да си се смеам сама на себе.
    Психолошки профил си направив од доживувањето периодов и изборот денеска.
    Татко ми е жив удав плус:)))) али џаба, не попуштив. Брм, брм сум веќе. :bug: Доста ме возеа:rofl: сеа ја ќе ги возам, мајку им!

Последна измена: 1 септември 2018
    На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.035
    @zhap4e со здравје да си ја возиш и да ги возиш!;)

Многу лесно судиме за други ,а слабо себе си да се погледнеме во огледало...
    Ама како ќе врвиме по патот наречен живот се помалку ќе се осмелуваме да го кажуваме гласно тоа.Барем тие на кои ќе ни остане малку совест и разум.Оти многу од тоа за што сме суделе ќе ни дојде пред врата...Оти не зависи се само од нас!
    Старите велеа:она што неќеш да го сретнеш на патот ќе ти дојде на вратот!

Кај лаптопот службен форматиран,па и усб-то сум го изгубила,уф:@
    за момент се почувствував како мајката која не го пушта детето на екскурзија,ама ни цигари пушам ни пред зграда стојам,одам на работа ама не можам се да им пружам

На Skorpija25, bittersweet, M&M и 27 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Добар ден и од мене.Мислем ниту збор да не напишам,ама пусто не можам.Ниту еднаш барем така заклучив,преиспитувајќи се себе си,не сум омаловажила туѓа мака или проблем.Јасно е дека секој својот крст го носи,и нему му е најтежок,нема кој друг да му го износи.Кога сум напишала за некоја своја мака,не сум сакала некоја ваша да ја наречам лесна,ме здоболело читајќи ве.Не значи дека тоа што сум изгубила дете,или не сум вработена сакам да ви кукам секојдневно.Овде баш за живот секогаш се пишувало,не со цел да се прикажеме кој повеќе има мака,неубав живот,или нечијата мака да е не мака.@Mr.Right еве јас сум сега дома,спаѓам во оние кои не можеш да ѓи поднесеш.но душо моја додека ти мочкаше во пелените јас работев 24/7,да работев и дење и ноќе,трчав да се вратам дома и ако има време ноќта да зготвам и зачистам,и да не е мој изборот да изигравам мрза која не сака да работи.Работам многу повеќе од некои кои се на работа,не сакам никого да навредам,но не давам повеќе ни мене некој да ме смета за легач,ниту пак туѓ леб јадам,најверојатно сум заработила нешто од што имам леб да купам.Имам уште многу за пишување,но како една од највозрасните тука не сакам да претерам.Бидете ми поздравени,само сакав да кажам дека никогаш не ми беше целта некого да онерасположам со свој пост негативен кога и да е напишан.Првично од Луничка темата беше замислена да се разговара за нашето секојдневие,епа нај длабоко се извинувам што моето секојдневие не е розево,не одам на работа,не одам на шопинг,имам премногу обврски околку постарите дома,не Сакам да измислувам шарене лажи,ова е моето секојдневие,и очигледно ваљда сум во погрешна тема на форумов,а притоа мислев дека сум на вистинската,затоа што се соживеав со секој еден од вас,гледајќи ве како луѓе со свои доблести и маани,како што сум и јас,се радував на убавите ваши моменти и ме болеа вашите тешки мигови.

Последна измена: 1 септември 2018
    На Skorpija25, bittersweet, Viktorijaaa5 и 32 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    mareane,
    Не можеме да им пружиме се ,тоа треба да ни биде јасно, а мислам и не треба .
    Но има разлика да не сакаш ни да пробаш да се потрудиш и да се трудиш колку можеш,нели?

На Skorpija25, Ane-Goki1, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    До некаде ќе се согласам. Среќни сме сите тука скоро :) не живееме во војна, леб на маса имаме...
    Ама, тоа не значи дека треба нечиј проблем да омаловажиме.
    За тебе твоите проблеми се најголеми, затоа што влијаат врз твојот живот и ти треба да ги решаваш.

Исто и сите други. Тоа е нормално.

На Skorpija25, M&M, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.488
    @zhap4e ..честитки Жабо:party: со здравје да си ја возиш:smirk:
    Најтешко било да се лежи ... еве од искуство ви кажувам..
    А Мистер Рајт ако сака жена што не се врти по дома, се надевам дека е спремен да биде домаќин..
    Мора некој да пере, пегла, готви, менува пелени, да оди во маркет..

Да можам, не би мрднала со прст додека сум жива(fingers)
    Не затоа што сум мрза..туку затоа што нема да имам потреба да работам и ќе правам што јас сакам|-)

На Skorpija25, boomsleng, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Со здравје да си ја возиш колата,многу километри со песна и смеа да поминуваат:)

На Ane-Goki1, dunika, Alishan30 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Сакам работа од дома. Сериозна сум :| каде пробав не успеав а на единственото место каде успеав тој што ми помогна ми ги собра парите кои ги заработив на страната и ми рече не сум сработела доволно. Имено требаше посетители ... повеќе од 300 рече . Јас имав 9000 посетеност. сфатив дека лаже коа секој пат различна цифра кажува. коа расчачкав убаво видов дека мојата сметка е избришана. :|

едит Жабо честитки :*

На M&M, kuc, WORRIED.BT и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.