Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mekuska

Mekuska Популарен член

добро утро и од мене.кај нас е облачно ладно дува ветер..брр не ми се станува.синко испратен на школо.др синко спие до мене ноќеска го ставив.си се гушкаме топлиме.не сакам да станам нит кафе да пијам се додека спие синко и јас.ке си лежам наздравје кафенце. .

Tajnaotrovna, Peco, vitamina and 12 others like this.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Е па убаво си направила.
    Добредојде.

Tajnaotrovna, Peco, Annath and 5 others like this.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Морееееееееее..рипај од кревет брзоооооооооооооооо...:rofl:

4. Mekuska

Mekuska Популарен член

добредојде и од мене

5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Благодарам душичко за добродошлицата...море се си мислам дека ти ми напрај некој марифет..абра-ка-дабра-чири-ба-чири-бу:DПрекрасно е овде морам да признам, ова катче е мелем за рани, еликсир за младост....ДОБРО УТРО на сите и имајте убав ден и весели мисли:f::sun::music::f::sun::music:

vitamina, menelele, Annath and 10 others like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Isto.
    Ok ne bas :lol:, ama i bebus guga guga a mene ne mi se stanuva seuste pa se pulime od daleku:D.
    Zbiram sili da stanam i site saltanati po red:rofl:.

Tajnaotrovna, Peco, vitamina and 10 others like this.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

И од мене добро утро и убав ден,
    За кратенките се смеам и јас ,значи мм-е мојот маж или маж ми,а тм е твојот маж.И после недоумници.:P

Инаку телово скроз ми полудува не си го препознавам.Циклусот ми се намали на 20 дена.Вчера едвај испозавршив работа по шалтери ќе се онесвестев од некоја тензична напнатост и притисок во главава.

Ич не сум расположена ме јадат нервози и стравови,да не ширам негативност доста пишувам.:x

8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Добро утро дами и по некој господин ако има присутен како сте, кафица има или нема аконема да варам ако има да наздравиме.
    Бабево во последни два три дена активно ни е и ден и ноќ (Баба Рада еден голем и топол поздрав).
    Дадичка нешто ми е напната и разочарана (Поздрав Далке) ако се може некако да се помогне искрено стојам на располагање ,колку можам.
    Рефи влезе во шема се заработе тоа е добро сигурно и гопогодија столчето и е мекано

9. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро
    Денес си пеам уште сабајле.
    Сакам кога ќе станам наутро се да ми е пригодено , само да се тушнам, нашминкам, облечам и да тргнам
    За еден месец елка ке китиме, а вчера од одмор си дојдовме, лелееее....помина годината !

Туку друго ми е интересно кај нас жените.
    Доаѓаат разни жени на работа и продаваат гардероба, накит, долен веш, козметика...и сето тоа од плата ем на рати.Од жена побудала немало.
    Плата нема да земам овојо месец.
    Ми е гајле.
    Си направив ќеф.:P

10. Petar80

Petar80 Форумски идол

Што си купи Рефи што потроши цела плата

referentka likes this.
  11. referentka

Се што ми фати рачето.

vitamina, Eli23, danichap and 4 others like this.
  12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Kолку жени секојдневно шетаат без гаќички?

Станува збор за истражување направено од страна на култното списание Vanity Fair каде е прикажано колку жени не носат гаќи и податоците се прилично шокантни!

Истражувањето покажало дека дури 25% од припадничките на понежниот пол не носат гаќи под облеката, без разлика дали носат пантолони или здолништа.

Од нив, 13% признале дека тоа го прават повремено, односно барем еднаш неделно, додека 7% од жените цело време се без гаќички.

Инаку, неносењето гаќи кај жените може да делува многу позитивно.

Тоа ја зголемува нивната самодоверба, прави да се чувствуваат посекси и им ги подобрува сексуалниот живот.

DVAANGELA likes this.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Море што раче си имала умно хахах браво

DVAANGELA likes this.
  14. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

15. referentka

Да бе...
    Не верувам во ова.
    Македонската жена не спаѓа во овие

Tajnaotrovna, kjukli, Annath and 3 others like this.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Хахахаххаха..ептем позитивно:rofl: тие со слаб мочен меур како ке одат така ќе си го обележуваат патот:D

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Она горе на референтче рачето ли е??:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

vitamina, menelele, Annath and 6 others like this.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро и од мене
    Како сте се испофалиле за работа, ме с'скате само. Да си станам, да се преслечам од пиџамите, дру0изура, шминка, сукња, штилка.. мераци. И 6 саати умот на пауза од мочки, плачки, јади нејади, урлањеж викање, трескање таблети и телефони..... Ко го имав то, со плачење одев и едвај чекав дома да си дојдам... (facepalm) жена бре, никогаш погодено:rofl: Ама уплав ме фаќа и последниве денови сум под стрес. Синко почна да се движи сам кај ќе му текне по куќава, пред некој ден стол си довлечкал под џамот отворен и проба да префрли на тераса, коса ми побеле и се шлогирав во тие неколку секунди, вчера се затрча по скали со полни раце играчки и се сопна среќа само една скала и го фатив(facepalm) цел е синици и џумки, ссмо се пентери по маси и кревети и скока, ко ќе не му е погодено го треска телефонот или таблетот, ја скуби сестра му за коса, само со мене сака да е, ме следи во тоалет,, 5 мијути раат немам од него,ко ќе заспие ако пробам да станам одма по мене или вика или цуп цуп и ете го во дневна :smirk: Мм кога го чува после минута ете гокај мене, не можел шо да прави по мене плачел:x Од сега пробувам психички да се припремам за породување и 4 дена о болница и депресија ме фаќа, дали да се припремам за болки инфузии, доење, мало бебе, или да го мислам синко дал ќе преживее без мене:worried: темперамент е, за секунда нешто наумува и тоа го прави...
    Туку да одам јас да направам нешто за појадок и едно кафе да се напијам...

19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Toa e raceto na Refka, mu go podava vtoriot mozok na onoj novinar koj ja pisuval statijata pogore za gakite i zenskata samodoverba !! :rofl:

vitamina, menelele, Annath and 7 others like this.
  20. artemidis

artemidis Популарен член

Добро утро и од мене. Денес кафето од мене coffee-590x393.jpg
    не дека имам повод, чисто онака. Маж на работа, дете во градинка, јас од сабајле вредно, избришав прашина, собрав алишта, пружив други, (сега ќе чекам вечер ефтина струја да пеглам :tmi:) ставив и ручек за малиот. Леле ама се испофалив, уште маж ми да го прочита ова ќе се чуди каква жена има, нема да му се верува :angel:.
    @Eli23 не се замарај многу многу со гостинката. Подобро да не спиеш една недела отколку после цел живот да слушаш како она ти го чувала детето. Барај помош од маж ти, не го штеди за ништо, после ќе се научи дека ти можеш се сама и уште потешко ќе ти е ( недај Боже де ).
    Ве читам тука добри снаи сте се покажале, а јас обратно си покажав рогчиња уште на почеток и сега никој во ништо не ми се меша. Ама тоа поучена од туѓи искуства и од пропала врска и научив дека никој друг не е битен освен ние. На почеток кога почнав да одам кај нив дури ни кафе не си правев, СИН И ми правеше :D јас си бев гостинка. Секојпат кога ќе се симневме долу кај нив, на мое добро утро следуваше има вода во ѓезвето свари кафе за вас. А јас аха добро и чекам маж ми да свари. Сега веќе не, и ручек правам и садови мијам и се, ама јас кога сакам. Не дозволив да ми го наметне тоа како обврска.
    Кога се роди син ми, маж ми беше на одмор од работа и сите обврски дома беа на него. Јас бев задолжена само колку бебето, да цица да го преоблечам и тоа. Кога дојде свекрва ми се си остана исто, јас си станував со бебето, маж ми си правеше ручек, миеше садови, чистеше дома.Тој не ми дозволуваше ни кафе да сварам кога ќе ми речеше она, секогаш ќе стане он и ќе ми рече јас да седнам да одморам дека он за тоа е дома, за ме одмени мене. Сега па и маж ми го испофалив :wasntme:. Ајде бркајте ме од тука, кога сум сама не знам да престанам (facepalm)

Thread Status:
Not open for further replies.