Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

спонзорушо :P]:):D

senjorita-v, kuc, JuLleE and 11 others like this.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Здраво живо!
    @zhap4e честито колата со здравје да си ја возите и уживате во неа.
    И јас сум во оние неработничките маж зема баш голема плата и не сака да се мачам.
    Заработувам од дома си имам хоби од кое заработувам.
    Но, сега решивме да отвориме и започнеме наш мал бизниз па и официјално ќе бидам вработена.
    Поздрав друшки :hai:

Skorpija25, Dust, Feminka192 and 21 others like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Машка ку*ва. :D

4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Го избришав постот сум направила некој куршлус со реплицирањето.
    @SV1911
    Секако работењето од дома има многу плусеви,е сега да, и јас носам работа на одмор со мене ама се навикнав,а кога ја работиш работата што ја сакаш престанува да биде работа.:D
    @Bubce38
    Го опишуваш животот на баба ми.Ако сме поминале години и труд на школување зарем животот да ми се сведе на правење салата,поставување маса и чекање маж од работа?
    Што е со моите амбиции?Треба да ги жртвувам ?
    Тешко дека некој би ме видел така насмеана,попрво депресивна...
    Не зафркавај.Не сме сијамски близнаци со партнерите.
    Некогаш поубаво ке поминеш 1 час него ли 5 саати дома секој на своја страна.
    Но зависи какви амбиции човек има.
    Јас да бидам само домакинка не сакам,а и маж домакин не сакам,цел ден дома да седи,да чисти и готви,нее...

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Здраво друштво, како сте? Ја фино, круша, кафе, обврски. :coffee:

Надвор пеколно жешко, битно бев на кафе - шема. (hollest)

Јас не ги сфаќам оние кои се здрави и прави, имаат потреба од пари а не работат. Најбеден изговор ми е 'Не ми се работи за 200 евра', а баш тие пари ке им го олеснат животот. Сите останати случаи ми се океј. Не сите имаме иста замисла за животот, работата, растењето на деца, па затоа, ако и мажот и жената се задоволни од нивната позиција, нема што да се чудам и да ролам со очите.

На тема семејство и роднини се имам искажано, има луѓе кои ми се нај, и со нив три пати размислувам дали и како, а за останатите го гледам мојот интерес и дури тогаш носам одлуки. Сепак, со годините доаѓам до заклучок дека воздржаните најдобро поминуваат, па доколку некоја ситуација не ме пецне или некоја личност со одредена постапка 'не ми стапне на жуљ', се правам дека ништо не разбирам, јер со малите умови една обична замерка знае да постане цела ситуација. :)

@zhap4e со здравје да си ја возиш лимузината. 8) Само не се жали ако не можеш да ја паркираш. :wasntme:

@JuLleE ти имам кажано дека многу често имаме исти ставови на одредени теми? Ептен се согласувам со последните неколку мислења. :clap:

Кој е за кафе?

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

За среќа воопшто не се чувствувам како да го живеам животот на баба ми .Можеби така звучам , но сега за сега сум и повеќе од задоволна од животот . Имам време за се .
    Работев јас како мома . И по 20 часа работев . Амбиции немам .
    Од 18.000 поголема плата не можам да земам . Сега за сега ни е се исто . А ја имале, ја не .
    Маж домаќин и јас не сакам .
    Мене и сега ми е малку времето кое го поминувам со него . Да треба да работам втора смена и да се гледаме по еден час би била најнесреќната жена .
    Но ,ова сум јас :)

Last edited: Sep 1, 2018
    gjoker4e, Skorpija25, Dust and 21 others like this.
  7. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Немаш амбиции:(Како бе бубче.
    Па дај поработи на тоа,океј е ако си ти задоволна сега ,твој избор ,ама не е ни битна платата туку дека работиш нешто што си го сакала,нешто што те исполнува,а сигурна сум дека си способна да го работиш тоа за што си се школувала.

Skorpija25, eli25, kuc and 8 others like this.
  8. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Во животот не е се бело-црно,измеѓу има сиво,е заебанцијата животна е што токму тоа сивото има нијанси.Така да, без пари точно е дека не се живее,но и парите не се се во животот.Секој нека си го живее животот онака како што сака и умее,некој сака повеќе,некој и со тоа повеќе не е задоволен,око лакомо никогаш не знае за доста,некој и со малку е задоволен.Има една народна-Леб и сол ќе макам само мир и слога да имам,е сега не буквално,ама и во тоа има вистина

Skorpija25, Dust, M&M and 16 others like this.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Нема амбиции во однос на кариера, на друго место и' се амбициите :)

За мене сосема е разбирливо :)

Како што рече @Rebecca_R мене ми е само несфатливо да немаш пари, а да одбиваш работа затоа што е мала плата или не е по струка.

Се' останато е лична желба и преференца.

Јас имам мајка со кариера, навистина големи примања, но и огромни обврски на плеќа према фирмата.
    Јас немам таква амбиција, но не гледам ништо лошо кај жените кои ја имаат :)

Dust, M&M, kuc and 15 others like this.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Затоа идат странци и прибираат жени од Македонски градови и села. Дај им да јадат, да пијат и некое парталче да си купат и топ се. И деца 5 ќе ти родат. Само да не треба на работа да одат.

11. CameliaMiller

И не сфаќам што е страшно во тоа да ти биде амбиција да чуваш и одгледуваш семејство и куќа, не силом прилике, туку баш-баш да те исполнува таа "домаќинска" живеачка. Животот на @Bubce38 не ми личи на бабински, според нејзините постови мислам дека е среќна со начинот на кој живее.
    Исто како што мајка ми е среќна со својот начин на живеење.

Колку што ги разбирам оние кои баш никогаш не основале семејство и се кариеристи, толку ги разбирам и оние кои им се спротивност :)

Skorpija25, Dust, flower30 and 18 others like this.
  12. CameliaMiller

Навистина, тоа ќе да е.
    Може и Американкине стеј ет хоум се со наше потекло.
    Моми Македонки!

gjoker4e, Skorpija25, Dust and 12 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Различни нешта не прават срекни, човеци. Се дур начинот на коj некоj си го тера животот му е тамам...што да се мешам и отварам некому очи за поразлично нешто од тоа. :) коа ке му се сменат потребите и интереситв, друг пат ке фати.
    Ребека, освен за косата, за друго не би да се жалам :)) just do it.

Skorpija25, Dust, boomsleng and 18 others like this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Пред 16 - тина години имав страшно големи амбиции. И многу убава работа имав . Не го работев тоа за што се школував , но многу си ја сакав работата. Плус бев екстра платена . Денес да го работам тоа ,можеби ќе заработувам и повеќе од мм.
    Кога еден ден изгубив се , кога животот ми ги зема најмилите ,кога се поигра со мене на најсуров начин , е тогаш ,тогаш беше најтешкото .
    Сега немам амбиции за кариера . Ниту за пари . Сакам само да надоместам за се што чекав 15 год .
    Колку сака нека звучам патетично . Само здравје да се има ,ништо друго не сакам.
    Сите да сме на број :l:

Пак се разлигавив, а маш ме чека во двор .
    Идемо у боЉи живот (hollest):party:

Skorpija25, Dust, boomsleng and 27 others like this.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Живти се, со Америте немој да се мериш.

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Де мУри па и ти:o.
    :D

Не се сложувам. Голем дел од нашите жени не одат на работа ОВДЕ, бидејќи нема каде и таа е реалноста, па кој како сака нека каже. Е сега, не дека нема такви какви што си рекла ти (ограничени во умот), ама тоа е многу, многу мал процент.

Странците ги сакаат нашите жени бидејќи се уште во споредба со нивните имаат некоја почит кон семејството како институција. Не се хронични алкохоличарки, не се дрогираат, не ги тепаат сопрузите (да, и тоа го има) и сл.

mira.mira, Dust, bittersweet and 20 others like this.
  17. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Токму така Ками, баба ми би рекла 'сине, драго ти'. :nod:

Сепак, од оваа гледна точка, многу полесно ги разбирам жените кои сакаат да работат, отколку оние кои сакаат да го пречекуваат мажето со кафе на маса. :)

Жабо, мене зборот лимузина на една интересна дискусија ме потсети, па затоа и смајлито. :wasntme:

Ако се жалиме за коса, мојава паѓа како луда. ]:)

NarCis@, JuLleE, LejlaD and 9 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Тоа го велам и јас де, домаќинки прави.

19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Па сеа, може нема да е баш најдомаќинка, ама нема да е хронична алкохоличарка.
    Тоа не значи дека истата таа ќе седи дома без работа. Има и такви, ама како и во се, и во овој слуај, се е индивидуално.

NarCis@, LejlaD, Bozica1980 and 3 others like this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ребека, не ми текнува на дискусиjaта за лимузината..ако била тука, на форумов :)) мене ми текна на оглас што го видов завчера, за едно половно клио, вика..перфектна, ваква таква..само од страна малку изгребана, оти е возена од жена. Цц

Skorpija25, NarCis@, Peco and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.