Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас со мојата диплома нема да работам :)
    Без ден работно искуство, го сакав тоа што го учев. Кога дојде време за пракса, отсакав :)

Ама на 18 години бев една, сега сум друга личност...

Ама никогаш не е касно!
    Ако дојде ден, да имам пари и да не работам, може ќе запишам ветерина :)

На LejlaD, mareane, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  2. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Имала - немала пари работата ме исполнува. Погголемиот дел од животот работам но моментално сум дома поради здравствени причини. Искрено ме утепаа секакви мисли седејки дома. Затоа прва прилика веднаш барам работа.

На SexiLy, Skorpija25, Rebecca_R и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Секој постапува така како што му налагаат условите и потребите. Зарем ќе дозволи некој со огромна плата некој газда да се изживува со неговиот партнер за ситна сума? :?: Некоја добра кариера или лесна работа, океј нека ја работи, ама ако земам доволно висока работа за потребите на семејството, а да терам маж да работи пример градежник на +40 и -10 само ради тоа што треба да биде продуктивен... не би.

Фина вечер, демек само женско друштво ама како минеше време секоја партнерот си го викаше, да не бидам покусо и јас го прибрав мојот и заминавме да попешачиме, за некое чудо маж беше иницијаторот за шетњата :angel:

На Skorpija25, LejlaD, CameliaMiller и 15 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да сум у таква ситуациja, партнерот заработува повеке,ja бедни пари со пот и крв....поблагодарна би му била ако ме мотивира за повеке од тоа,нешто друго,не дома да одмарам. Исто,партнерот коа би бил у таква ситуациja,не би сфатила да сака да одмара :D ручек да ми прави..би имал поддршка и не само вербална за нешто подобро. Радо би дваjцс да се крепиме за повеке и подобро,одошто едниот од нас да иде нспред,а на другиот да му е доволно тоа,не и тоj да ствара и напредува. Дури не е ни за парите само.

На Skorpija25, LejlaD, dunika и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Де мори жабо, не мора така да седе, еве на некој курС нека оде, некоја обука, нек земе некој сертификат, нек научи нешто ново, нека стане поконкурентен на пазарот на труд. Додека чека гравот да се свари нек чита нешто, јазик нека уче, било шо. Ама не е исто на 30 да го мотивираш да напредува и учи ново нешто и на 50+ ;)

На Skorpija25, Rebecca_R, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    И ја не би да изигрувам дрвен адвокат ама ме иритира на секое едно кај што ја пецкаш @danichap како трн во око ти е.
    Јас не би да се правам попаметна од жена што завршила 2 факултета, беспрекорна домаќинка, прекрасна мајка, модна икона, тоа од “парталчињата” што и ги купува сопругот де ( повеќето и во странство што се може да сонуваат за такви “ парталчиња” може само да си го лепат носот за излог и да сонуваат ако добијат лото ќе влезат внатре да си купат нешто:wasntme:)кисело е нешто грозјето или само мене така ми се чини?

Имам многу да пишувам на темава ама кај мене е ден на татковците, еднаквост имаме:lol:па ме чека ручек со маж и деца а после вечера со татко и свекор, ќе се пукнува денес од јадење.:lol:

@zhap4e честито кола, поскоро да ти е украсена со just married :wasntme:
    :lol:

На gjoker4e, Skorpija25, V.odolija и 27 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Види, сите можни ситуации да ги извадиме од ракав, :) ко 50+, само да го оправдаме изборот да си седи дома дур партнерот работи, и да нападнеме туг избор и карактер... не мине, Сесил. Едно што..обуки и не е баш клапнуванje и помируванje и неамбициозност ;) и ако веке лично си го сфати моето лично во моjoт пост, извини драга ал, можда сум ja градежник и зимам минималец, али, чесно и поштено заработувам. тешко е, но, го сакам, сакам да работам и ке работам дур нозе ме држат. :) Не ке ми е приjaтно партнерот да ме стави у таква пoзициja. ;)
    едно е труд,боренje за подобро..дури и ако е неуспее човек,па и да падне емотивно..живот, jбг, а друго е лежи лебу да те jaдам и еден куп изговори.

На Rebecca_R, LejlaD, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Не мислев да седне,раце да скрсти и весник да чита... и не на млади години да седне и доживотно да седи. Ама не мора баш денес да губи работа од утре да почне било што само да не седи дома ;)

На LejlaD, CameliaMiller, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Извини али ти си збориш за нешто свое кое благе везе нема со мене, моjот муабет и моjoт живот :D не би да дебатираме понатаму за тоа што те погодило во моjoт став, koj има врска со моjoт, не твоjoт и на 40ка живот. ;)

10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.691
    Добро утро :)
    Дечки дајте добра фирма за перење теписи што вршат земање и достава? Вчера се јавив на неколку места, те цела недела да чекам те мачку теписи сум имала за достава, а мм го изгубил контактот од лани

На LejlaD, Dust, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.231
    И јас ќе се надоврзам на тебе @bittersweet, кисело е грозјето, не ти се чини, одамна сум го приметила тоа. (Btw, happy father's day).

И не, не сме осетливи, ниту се пронаоѓаме во нечии постови, само не сакаме луѓе што единствена радост во животот им е да пуштаат отровни стрели, и после од страна да седат и сеир да фаќаат на кавгите што ги предизвикале. Пошто така си го исполнуваат животот и надвор од форумов.

Добро утро на сите, среќа што е недела и не сум на работа, не знам како ќе се издржи...мме на комарците, партал ме направија ноќеска, се чудам од каде влегуваат и покрај комарниците. Ај ќе влезат, ама и се кријат, кога станаа толку паметни...ќе да е до воздухов во Скопјево....

Кафе? Мене дупло ми треба

На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 22 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро
    #неделанаработа

Чекам автобус и се молам поскоро да дојде. Плус се молам да ми помине картицата, оти недоволно пари имам за едно возење.
    И денес напорен ден на работа, среќа со понормален колега ќе работам. Чекам 15ти септември да дојде, нов часовник да си земам па да плаќам со него. Курназ ќе се сторам како овдешниве. Мразам кеш пари, одсекогаш биле само хартија за мене.

Кафе и смуди испиени. Ручек во 12. Секој ден имам добар почеток на ун диета, ама крофните ми реметат се. Ко ги гледам како слабеат луѓето... Ама ако и мене ќе ми помине пмс, ќе ослабам и јас.

Сутра стиже плата :$ :clap:
    Уште од сега тргам на страна за боксинг деј. Биче добар шопинг.

Дури напишам, скоро стигнав на работа. Недела пистата за до работа е празна. Синоќа саат ипол ми требаше до дома, сега 40 мин до работа :inlove:

Имајте убав ден. Ќе ве дружам уз кафе без кроасани :D (пак само за јадење зборам)

Најдов ајфон 10ка на земја
    Јупиии.
    Им го дадов на работа, ако го најдар среќниот губител.

Последна измена: 2 септември 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, Rebecca_R и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    ВТФ? :D
    Не ми е мене никoјa трн вo oкo нa фoрумoт. Сум билa вo кoнфликт сo мнoгу и зaбoрaвaм сo тек нa време зa штo, сo кoјa, кoгa и кaкo. Некoи не ми се oмилени aмa дa мислaм и трoшaм енергијa и дa пишувaм пoстoви пoсле не знaм кoлку време зa нив кoи вooпштo не се вклучени вo дискусијa...не е мoј стил. Фин oбид инaку.

На Rebecca_R, NarCis@ и Mr. Right им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Станав во 8 за во вц и не можев да заспијам. :envy: Се врткав некое време и земав ладно нес направив и во кревет пиев. Ич не можам да презаспијам ако се разбудам.

Јас морам да се сложам со @Bridget овој пат. Има и такви жени што полесно им е да родат и чуваат деца и на нив да се вадат дека не можат да работат. Лично познавам една ваква. Ни ден работно искуство и со една плата.

Не знам дали се добри, ама често ги среќавам во Кисела Вода и низ град и вршат достава до дома. Бројот не го памтам, сега да видам дали ќе им ја погодам веб страната...
    Мислам дека ова им е страната http://perenjetepisi.com.mk/?page_id=55. Ако не се брзаш кога ќе ги видам ќе го запишам бројчето и ќе ти го пратам по лп. Скоро секој ден ги гледам.

На Rebecca_R, senjorita-v, Dadusicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро.
    Дојдов да пишам цртка спиевме сите денес до 9. Ова ми се нема случено од... девојка вајда.
    Во 7 се будам дете нема до мене. Научил да отвара врата излегол сосема тивко и си легнал до лизгалката во дневна и спие. Го зедов и си продужив и јас...
    Доручек бидна бурек, сега тегнам второ кафе дур се со татко му надвор и да го почнеме денот. Машините си вртат кокоња се прави и ќе славиме годишнина :l: Убаво велат со тек на годините полесен станува бракот. Првата год ако не си ископаш очи и бебе кога ќе се роди првите 6 месеци.. нема никад :rofl: Ние сме во зен фаза каде се подржуваме максимално а кавгите фала богу се сведени на минимум и за ситници. Да чукнам у дрво ни ситници нема во последно време.
    Планови на големо се коваат што со нашата иднина и има неколку светли точки само дете да ни е здраво и се ќе биде. Деновиве едвај чекам да завршам на раб и да си дојдам дома да сме на куп сите. Типично расположение за пред есен.
    Кај и да е ќе извадам украсните тикви по дома (јер уше они фалат малку сме хаос со играчки) ...
    вие арни?

На Skorpija25, Ane-Goki1, Espadrila и 19 други им се допаѓа ова.
  16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро !!!
    Ама пишувате брзо еден куп пораки имам човек еден ден нема да ве читни и ќе заостани со домашната:Dи ќе не знае што да одговори...
    Денов денес за средување од утре на школо се оди и почнуваат обврските на сите ...
    Кременадли ќе печам со компирчиња за ручек ,бев да испазарам и сега кафе на раат да пијам...
    @LiliBoz честита годишнина да ви се множат годините:l:
    Убав ден да имаме!!!
    И ќе заборавев @joy1 почесто да не дружиш :*

На Skorpija25, Ane-Goki1, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @LiliBoz честито годишнина. :)
    Обично велат дека седмата година од бракот е критична. Вистина или мит? 8-|

На Ane-Goki1, LejlaD, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  18. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.573
    Prvata:D dodeka se Snajdat i svarat situacija vo sto se vpustile :D, posle se e pesna:P

MIT

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.458
    Честито гошнина да ви се множат годините во брак исполнети со љубов,почит харнија но пред се здравје за целото семејство.

На LejlaD, kuc, NarCis@ и 5 други им се допаѓа ова.
  20. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.055
    Допаѓања:
    69.230
    Добро утро! :sun:

Многу ми недостига мирисот на есента, промената на боите и паѓањето на лисјата. Сакам и дожд дури, кога сум дома и го гледам низ прозор, а до мене чашка топол планински чај набран уште летото во планина. Секоја промена на сезоната ме асоцира на нешто убаво, нов почеток, ист ама различен.

Синоќа гледав некој глуп филм со Николас Кејџ. Секој пат давам шанса на неговите филмови, демек солиден актер, ама речиси секој пат сум повеќе од разочарана за потрошените саат време за џабе.

Денес во план вежбање прво, па после ќе го повторам речникот од А1, па од утре нов почеток. (fingers) Може ќе се шетне до море, да проверам дали има премногу гужва прво или не.. ич не сакам гужви.

На Ириска мачето е најмедено на свет! :inlove: Денес полни четири недели, веќе трча, каса, ја имитира мајка му и ептен е смешен.

Ја имитира мајка му тука :inlove:

IMG_20180901_160943-01.jpeg
    Гушкање! :hug:

IMG_20180831_152725-01.jpeg

@LiliBoz среќна годишнина! :l:

Имајте убава недела сите! :f:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Feminka22 и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.