Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.601
    Како да не направам кога со деца сум опкружена и сум работела со нив?! И јас утре ќе гледам дете здравје, зошто да не знам како треба, а како не треба??? Смешна си. Ти не ги обсервираш работите околу тебе??? Како си стекнала знаење и искуство ако не?!

На Glasna и Mr. Right им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.858
    Допаѓања:
    142.540
    Хит д поинт. Уште мајка им им пере гаќи а памет за самостојни жени даваат. Уште тато им плаќа сметки, а кажуваат како другите да водат домаќинлук. А они ни д од домаќинка ни д од дете ни од фамилија ни од самостојност. Недораснати на 30 години. Битно миена у главата оти единствена активност у денот е таа. И да се сака себеси оти нема кој друг.

На Belgin1, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ајде Буби ти спаѓа во описов :) ама Дана како што знам откако реши да има деца, 100% на нив им е посветена. И не мора да е Дана де, која било со три толку мали деца. На Битер државата и' даде 4 или 5 години породилно, ако грешам нека ме поправи.
    Пак доаѓаме до муабетот дека за толку мали деца (помали од 4) најубаво е да се грижи родител.
    Некои МОРААТ да работат, ама тие што не мораат, и можат да останат дома, не грешат.

На Skorpija25, evangelina.ina, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.275
    Допаѓања:
    67.883
    Да, навистина беше многу подобро кога пораснавме со викање, урлање и тепање. Со закани и уцени. Ама страв имавме, е тоа е тоа што им фали на децата, страв бре!
    Искуство се стекнува кога ќе поминеш низ нешто и ќе доживееш. Тогаш можеш од искуство да кажеш како треба и како не треба.

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Некој нека попрска со света вода во темава. :D

На Rebecca_R, jasbi, wannaBeMomma и 3 други им се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Тоа се вели ЦВРСТА РАКА..кога родителот ќе речеше- СЕдни и јади..беше така...а сега што правите вие...Мобилниот ќе им го поставите пред тањирот, ќе им пуштите цртан и ајде нека јадат само...Заборавивте да зборувате со децата...гледам, слушам и пратам....

На Emy867, Ane-Goki1, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  7. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    И двајцата одеа у градинка ,ние и двајцата трчавме на работа од ноќ до ноќ.
    Синко 2 недели у градинка,2 недели у болница,1 недела дома -1 год.се така у круг.
    Малата иста прича....
    Помина се тоа-еве ги живи ,здрави ,фала му на Бога.
    Време за се се наоѓа-ако се има воља и желба и дете ќе се намири ,и ќе се исчешлаш и ручек ноќе ќе се направи и ќе се спечали за да им се пружи нормален живот/стандард.

На Ane-Goki1, Espadrila, eli25 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.601
    Ти значи дури не помина 25-6г, ништо не знаеше? Ок.

@CameliaMiller и да и дала државата три години породилно на @bittersweet , сепак, нејзините деца се на година дена разлика. а знаеш ли што значи да оправаш дете од 3, 4 и 5 год да речеме и пак да одиш на работа? Па тогаш се најмачни бе, целите се финти, оди па стигни го... Ама ете, Битер тера. Веројатно се може, а притоа без цел свет да те знае колку ти е мачно.

И не се тешете дека нечија единствена активност во животот е КОСА ДА МИЕ. Можеби тие таквите оправаат многу повеќе работи од вас! Тивка вода, брег рони!

На Ane-Goki1, душленце, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @Emy867 децата 3+ знаат да ЗБОРУВААТ, и на таа возраст се социјализираат со останати деца. Пред таа возраст 8 саати во градинка не прават нешто посебно плус во нивниот развој.

Децата на 15 се најстрашни, јер највише глупости прават, ама тука зборуваме за многу мали деца и бебиња. Оние кои уште какаат во пелени.

Повеќе мајка ќе го научи да збори, него воспитачка една на 30 деца.

На Skorpija25, LejlaD, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.601
    Аман Камелија со тој развојот! Мене неписмена баба ме гледаше, па јас во писмена израснав!
    Само се придодава, ејјј.
    Ајде бе, земи чувај три на 3,4и5 год, па после дојди и збори за развој. Ќе ти вклучи шпоретот ако не одиш по него и како глувци ќе изгорите. Оти тоа тогаш опипува и осознава, не на 15г! На 15 е друга мака.

Развојот та развојот... Детето ако има интерес се е песна. Ако нема, и најголемите стручњаци на глава нека му висат, исто е!

На Glasna, MacenceEna, An-na и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ако тебе те гледала неписмена баба, мене писмени воспитачки ме гледале во градинка.
    И искрено, ич не ми чуе како другите си ги растат децата, дај Боже да ги имам, се надевам само дека ќе живеат малку помирен живот од мојот.

Со поприсутни родители од моите.
    Моите морале, ама ако јас не морам.. зошто?

На Skorpija25, LejlaD, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.867
    Допаѓања:
    99.601
    И што ако те гледале? Златни јајца несеш Камелија?

13. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Cka,ти го снема мислењето ма -
    Една реченица од постот ја држи водата на целиот муабет,,ако си оставен сам на себе"(y)

Се е поинаку ако се има грб од страна-дали за кров над глава,дали за причувување,дали фин.помош

На Skorpija25, Ane-Goki1, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Се дур немате деца ќе фрлате отров од устите за тие што имаат. А ќе ви смета кога ќе се бранат.
    Се дур свекрва ви прај ручек и зимница се водите како вработени а не работите ќе зборите срамота е да си несреден во главата со едно дете.
    Јас сум среќна и преморена. Ама првото надвладува. И не мора никој да ме сфати .
    Битно немам време да душегрижам за другите мајки.

Само секоја чест на ликот кој пред некој ден ме нарече ретардирана што сеа збори за цврста рака. ма ќотек. не удирање по маса.. ама за таквите. не за децата.
    Ќе дојдам во темава кога ќе помине хаосот што настана ради луѓе што ни третина од животно искуство немаат.

На Skorpija25, Ane-Goki1, eli25 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не, ама повеќе преферирам неписмената баба или писмената моја мајка да ми биле дома некое време.

На Skorpija25, Espadrila, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.089
    Битер работи со три мали деца. Дани не работи, ама одгледува 3 мали деца и дом.
    Мајка ми одгледа 4 деца сама, со татко постојано на пат. Не работеше. Згреши.
    Сестра ми има две мали деца со 1.5 год разлика и е бремена до 3 трето. Оди на работа и тоа во 3 смени.
    И сите овие се мајки. И оние кои работат и оние кои одлучуваат дома да седаат.
    Возможно е да работеш и дома да седеш и приотоа да си исчешлан.

Сите имаме некоја тажна приказна во позадина, затоа да не се правеме дека само ние имаме деца, ние градеме куќи и ние одеме на работа.
    Премногу претеруваме некогаш.

На Bozica1980, Ane-Goki1, Espadrila и 15 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594

Имаш една верна другарка на форумов која ја следиш како слеп за стап..е таа истата секогаш ги критикуваше моите постови каде што велев дека неможат исто да размислуваат тие што имаат и ие што немаат деца...а сега ти што направи, ме чудиш..
    На мене ли мислеше кога спомна цврста рака..ако сум јас, кога тоа сум рекла за тебе дека си ретардирана??

18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    така е јуле. Сите иаме тажна приказна. Ама без разлика дали е мравки или е куќа или е болест кај дете доаѓаме си кажуваме овде шти не мачи и е сосема ок нели? моментот се погодил таков. елај ќе те утешам ако ти е тешко. И ти мене утре ќе ме утешиш. Ама за дете да се рече несаглам. .. не е ок нели?

На Skorpija25, anaja1, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.163
    Допаѓања:
    329.377
    ..а темата на расправа е кој е поголема мајка или кој има подобро воспитани деца.. ?

#дазнамшодакоментирам

На Bozica1980, Ane-Goki1, Espadrila и 17 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Темава е папазјанија а јас упаднав несакајќи....но сите сакаат да бидат во право...

На LejlaD, Dust и stetoskop им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.