Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Не се лутам, таман работа. :)
    Кажи ми го виде ли линкот што ти го пратив?

2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Чекај забравив, важно ги смотав теписине во ходник стојат и чекаат :), море нека се врати маШ нека се замара со нив.
    И заборавив @LiliBoz среќна годишнина, уште многу среќни заедно :hug:

На Annath, LiliBoz, CameliaMiller и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.374
    Допаѓања:
    279.060
    Mм денес дежурен од дома а како јас да сум била вели/Те сум овде ,те на месинџер те на вибер и плус моб звони нон стоп.:@Месото го загорев битно...:worried:
    @M&M темава има скок од надвор,ама битно „креативна„ дискусија.
    Мене не ми пречи баш ми е интересно...Ќе чуеш разни мислења,ќе знаеш што да очекуваш од околината ...

На Ane-Goki1, Espadrila, stetoskop и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.217
    Нешо да ви кажам...
    Да имам избор... не би работела ни ден повеќе во животов.
    Доволно стрес исркркав за цел живот и мислам дека многу би сакала да се посветам на семејство и домаќинлук.
    Порано на пример не сум размислувала вака.
    Но никогаш па не би дозволила да бидам зависна од маж, не знам зошто. Немам објаснување, така сум воспитана, во мое семејство немало жена што не работи, сите работеле, па ваљда си повлеквит.
    Ама да сум обезбедена со 10 стана, би живеела од кирија и нема да ми чуе. Мајке ми.
    Ама маж леб на трпеза да ми носи, не би... искрено. Немам доверба во никого. Љубов е љубов, ама какви "љубови" се имам нагледано, на 40 и кусур, 50 години ќе го спопаднат лудилата. Луѓето се менуваат... Мислам еве, по себе си кажувам.
    Кој како љуби, но подобро со свои пари во џеб. Сум тип на човек кој има гооолема грижа на совест. Нашето е наше заедничко, ама неубаво би се чувствувала да маж носи, а јас да бидам посветена домаќинка, да имам алтернативен личен извор не размислувам два пати.
    Јас стварно за овој живот завршив со стресот и неизвесностите, игрите, интригите и слично, но ете... тоа е како е, ќе се тера како што се условите, ќе се работи.

На Skorpija25, Ane-Goki1, Espadrila и 16 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Скок во развој е 100% :rofl: Само се неколку наеднаш, без прекин меѓу нив.
    Сигурно сакаш да ги переш? Имам број од човече, сѐ ќе ти помине со тоа како правосмукалка, светат ко нови. И теписи, и гарнитура, и душеци. Сѐ шо имаш дома. Патеката во ходник ни беше лом од кал и флеки од непознато потекло, мислевме ќе мора да се пере, ама јок, сѐ изваде човечево.

На LadyC, Espadrila, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Кирби тоа нели? Не фала ќе ги перам, секоја година ги носиме. Не се на лил прљави (дека сиви намерно ги бирав :) ) ама сакам да ги исперам малку им треба да се освежат :)
    Е не требаше да напраам пауза почна мрза да ме фаќа, направив една кофа кафе да се кренам

На LadyC, Annath, Mr. Right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.366
    Добар ден и од мене.Сончево,топло,кафе на тераса се пие,машини си вртат,пеглата играше,доигра,повелете кое за :coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: и десерт има,палачинки и сладолед.Тоа е рапортот од мене,од сега ќе се трудам вакви постови да пишувам,оти нежна и се лично сваќам,толку ми е писменоста де,во прво лице си пишувам.:),но имам маана една,тоа што не го знам,се трудам да го научам,не тврдам дека се знам.Едноставно, егото не ми е поголемо од мене.

На Skorpija25, LadyC, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.808
    Не било кирби. Тоа било суво "перење". Овие се водени откако ќе ги помине. Така нешто ни објасни :^) Ама не знам како се вика. Става средство за чистење теписи и ги поминува.

На LadyC, Espadrila, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.217
    Ама да се потсетиме, има на пример феминки што вака живеат. *намиг* *намиг*

На Skorpija25, душленце, Espadrila и 7 други им се допаѓа ова.
  10. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    и јас би Лилит и те како, зборам сега, и повеќе од доволно ми е накај 20тина години стаж а и претходно разно разни работичиња. Не ми е проблем да сум зависна од маж ми, јас сум од оние што се плашат од "што би било кога би било", се плашам од тоа кога јас би се решила да баталам работа дека може да се случи на пр и мм да остане без работа, а да бидеме реални на секого може да му се случи, а многу ни се мали децата да си дозволиме таков луксуз.

На Skorpija25, LadyC, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.217
    Абе не мм, може ќе го мавне криза и ќе си најде друга.
    Имам неколку пример од околина, меѓу кои и близок роднина што на 55 години човекот му пукна филм и рече, ти цел живот си зависна од мене, а и ме малтретираш, јас си најдов друга, имаш каде да живееш, те молам оди си. И ...толку беше приказната, а се работеше за прекрасен брак, поим за љубов, со три деца, со куќа градење, со све... амааа...
    Или не дај боже живи луѓе.
    Ама па се држам до тоа, да имам алтернативен извор ко што има луѓе, од кирии да живеам, ма ич не се замарам. Не вреди. Има начини како да се чувствуваш како вредна членка на светов, и онака овој капиталистички начин на живеење е ужасен, а ти си само соучесник во сето тоа.

Се е можно.
    Не можам да си замислам да речам некому, дај ми пари да пазарам... или како год и да оди тоа. Не можам... не дека е лошо де, ама тоа сум јас. Не можам. Се осеќам помалку вредно, имам грижа на совест.

На Skorpija25, LadyC, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Кај ти се ставиле у ден за одмор па уште и г*мна ќе ти јадат за твои луѓе. И тоа за работи за кои врска си немаат. Некои луѓе не ви требаат во живот, па биле и најблиски роднини да ви кажам. Се испонервирав.
    Чекам да добијам за да ми олесни зашто емотивна бомба сум. Де плачам, де се смеам. Најмногу се плашам да се радувам. Да ви раскажувам, не е мое, не е ни лошо, ужасно е и страшно е. Можам само да си пишувам колку мене ме боли за тоа. Затоа што пред луѓето само се преправаме.
    Ќе му се јавам на брат ми да си дрндаме глупости, ми иде карта да си купам за кај него. Денов ептен никаков бре мме

На Skorpija25, Ane-Goki1, LadyC и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    И лигави е осуда Еми.
    Тоа зборува за тебе, не за нив.

На Skorpija25, Espadrila, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Муабетот беше, да си ги чува мајката децата дури да пркнат, да тргнат в школо, а не да изиграва госпоџа за навек, да смета на мужот низ дома.

А за лигави, не фрлајте камен пред време, затоа што некој и вас може да ве ослови како лигави.
    Секој не е ист, и сите не се носиме исто со тежината.

На Skorpija25, Ane-Goki1, zalosna и 13 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.366
    Сакам вака,оти да не,од убаво кој е будала да бега,ама нема,25,5г,работен стаж,две години сум без работа,но се надевам ќе биде,па пензија вака ќе си терам:).Можеби пензионерот мој ќе има повисока пензија од мене,па ќе трошам од неговите,засега трошам од нашите,заедно што ѓи заработивме.

Последна измена: 2 септември 2018
    На Skorpija25, Ane-Goki1, LadyC и 11 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Кога ќе остарат и останат без заби, ќе се лигават ли лигават, сакале или нејќеле:rofl:;)

На zalosna, LadyC, malerozna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ете јас работам и заработувам, ама кога ми требаат пари трошам од тие што дм ги заработува, и не го прашувам дали да купам прашак или фустан.
    Купчето е тоа, и без оглед што мојот придонес е минимален, и тој се консултира за поголеми суми.

Некако во крајности одите.
    Веќе имам зборено дека се' што правиме е на двајцата име, токму ради сигурност.

Ама да го поминам животот плашејќи се дека ќе се разделиме и на секој чекор да се осигурувам за во таква ситуација... не ми е реално.

Едит: да се дополнам.
    По свој избор не би работела НЕКОЛКУ години, не за навек :)

На Ane-Goki1, LadyC, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Им се јавив на овие, за аеродром термин за зимање дур у четврток, ама може и па да им се јавам па нек ги земат четврток не ми прави некоја разлика

На Dust, Annath и Mr. Right им се допаѓа ова.
  19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.366
    :bow:,тоа сакав да го напишам,затоа погоре кажав,нашите пари кои ѓи заработивме.Веќе не знам ни како да пишувам,за да не биде дека лично сваќам.Ти благодарам што ми ѓи изваде зборовите од уста.

На Ane-Goki1, LadyC, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.955
    Допаѓања:
    164.217
    Камелија што ти е?
    Мое мислење си е ова.
    Никого не нападнав.
    Тоа сум јас.
    Не очекувам дека некогаш исто ќе заработуваме, ниту да се носам рамо до рамо, но да имам своја пара во џеб е муабетот.
    Не те разбирам вака кога ќе се воспалиш некогаш по некои теми...
    Јас вака размислувам и крај.
    Што сте чудни бе.

И ај да не додавам други ствари што ги млатите стално,а што не сте реални, но не се мешам во ничиј буџет.
    И не се работи за живеење во страв, туку проста реалност.
    Не, стварно не ве контам.
    Ај малце чил.

На Skorpija25, LadyC, LaSchtroumpfette и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.