Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.794
    Допаѓања:
    214.370
    Свесно се откажав од натамошно школување,правење на кариера,не за друго туку работата беше или јас ќе одам напред,или ќе се изборам за детето да оди напред.Кај мене не можеше двете работи,и јас високо образование,и детето.Секоја чест на исклучоци,но морав да бирам.Можеби погрешив,но мислам дека не.Многу работи си скративме со мм,од многу работи се откажавме.Но не жалам,еве иако не сум високо образована,со кариера,сепак одгледав дете самостојно,образовано,кое сака да оди напред,културно,знае да цени вредности.Мислам дека кога би се родила повторно,и ако треба да бирам јас или детето,повторно истиот избор би го направила,би работел тоа што можам,а тој нека оди напред.Ете не направив кариера,за да бидам пример,како самостојна и образована мајка со кариера,пример кој ќе го следат моите деца,но сепак мислам дека добра отскочна даска за да полетаат им сум.

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.220
    Луѓе ај.
    По дома, со мажите, знаете шо треба да правите.

За промена, не требете само ориз.

На SexiLy, Skorpija25, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Сума-сумарум, тука повеќето што сме, сме улизувачки со несалам деца. И лигли кога ќе се пожалиме.
    Абе и јас сѐ знаев за брак и деца пред да ги имам, ама сега не знам ништо. Другарка ми ми викаше да ја плеснам малата, уште кога беше бебе, да не се галела кога плаче. Кај да е ќе се породи. Ќе видам дали ќе плеска и она бебе кога ќе ѝ плаче.
    Инаку, најважен фактор во моето образование била мајка ми. За жал, така се погодило, мал дел од наставниците да бидат посветени педагози. А да не зборам дека во моето одделение значи од 1-во до 8-мо, 90% од децата беа "Леон мамичка". Со двојки, тројки, на крај одлични. И во времето на брат ми исто така. Не е тоа нешто ново. И ако порано мајка ми ќутела за брат ми шо се изживљавале врз него наставници, за мене ич не ќутела. Пошто сите петки, физичко четворка. Оти другите ми биле петки-објаснувањето на наставникот. И не само мене, туку на нас неколку деца што бевме скроз одлични. И јас во таков случај ќе бидам "Леон мамичка". И не знам шо се вреѓате, кога стварно треба да искусиш нешто, па мислењето да има некоја тежина. Ко сега јас да зборам за одгледување кучиња, а имам само погалено неколку пати.

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.490
    Допаѓања:
    91.235
    Прoбaј.Нo aкo си aсoцијaлнa ќе стaнеш бетер aсoцијaлнa :D
    Рaбoтaм дoмa вo импрoвизирaнo студиo нa кaт,се рaбoти дo утрински чaсoви , еве вчерa дo 04,зaрaди кoмуникaцијaтa и временскaтa рaзликa.
    Не ги гледaм мoите зaтвoренa вo студиo aкo сум дoмa, ке дoјдaт ке ме видaт и тoлку.
    Амa пa гледaaт декa пaри не рaстaт нa дрвo, зa гaрдерoбa ( сегa сме вo фaзa нa терaње мoдa:emo:)и oстaнaти рaбoти штo им се пoтребни.
    Прoбaј , имa плусoви мнoгу.Не oнлaјн кликaње,туку рaбoтa пoвеке вo инбoкс.:D

На Skorpija25, Ane-Goki1, LejlaD и 12 други им се допаѓа ова.
  5. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Јас пробав, безуспешно :D
    Кој ми е крив со две леви раце :)

@NarCis@ моето мислење е од искуство како дете :) а и од случајно некоја книга пофатена на факс :)

На LejlaD, Annath и NarCis@ им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Цел ден ве читам и се чудм што мислења изначитав

Е сега, бидејќи теорија и пракса, барем кај нас не одат рака под рака, да ви раскажам лично за мене
    Не работам, дома сум, чувам дете
    Не затоа што не сакам да работам, очајно сакам, туку затоа што нема кој да ми го чува детето
    Во градинка не го примаат, guess why?
    Затоа што не сум вработена!
    А како да се вработам? На кој ќе оставам дете во меѓувреме?
    И не, дете пред 3 години не можеш да го воспиташ
    Дур не почне да разбира што му зборуваш, не можеш да го воспиташ

И секоја генерација има ,,лигави" деца... Пример ви се оние кои на 30г. порадо ќе седат дома отколку да работат за 8000 некаде

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Те разбрав, не се однесуваше на тебе :) Туку на општо оние кои генерализираат и сѐ што е денешно им е негативно, односно гледање и воспитување деца.

На LejlaD, CameliaMiller и M&M им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.869
    Допаѓања:
    99.609
    Гасете интернет, разлаз! Ова е тој научЊачки сума-сумарум:rock: Цел ден го чекав:whew:.

9. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нели ви стана досадно? :?:
    Кај е Вајлд сеа со сексот? ;(

На mila89, Skorpija25, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Друшки здраво.

Темава ќе биде под клуч.
    Додека да се смират страсти.

Се читаме од утре со нови мисли, поведри, порасположени и спремни да се дружиме како и до сега.

Ајде сите на групна мозочна детоксификација.

На Skorpija25, Ane-Goki1, EuHenIa и 20 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132

Добро утро
    Станувајте да пиеме кафе.
    Надвор ко да ќе врне, јас се спремам за работа, понеделнички ќе се пробивам низ гужвата за до работа.
    Имајте убав ден.

На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 23 други им се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Добро утро:o

Неделата може да започне
    Кафенце сварено,на тераса еве го пијам и да се расонам и палам патиките да завршам некои обврски па втора смена на работа.

Убава недела имајте:hug:
    Türk_Kahvesi_-_Bakir_Cezve.jpg

Цел ден белевме со мм,душа ни излезе.сите ќошиња и трегери со четка ги поминав а тој ѕидовите и таванот со валјак.најтешкиот дел-чистењето душа ми извади.уште раце ми се тресат од премор.и сите мускулчиња ме болат:(ама раат сум.се е чисто и мириса на чисто.цигари више дома-никогашшш:emo:

Последна измена: 3 септември 2018
    На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро
    Тегнам второ кафе фатена у ребрата. Некако у вожња се свртев и се сецнав. Едвај излегов од кола. Сеа дишам на шкрги од болка. А денот си почна и ќе си тера. Вајда ќе пушти.
    Ручек за денес спремен од синоќа. Со дете заглавиме до 12 и нешто. Тоа лизгалката маста и ја извади алал нека и се пари. Се лизга вози колички пушта топчиња по неа. ... мераци :D
    Иначе денес официјално го започнувам вториот бизнис. оној приватниот. Може ви спомнав може не. Држте ми среќа (fingers)
    вие арни?

На Skorpija25, *Ench@nted*, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.575
    Од дебелина ми се укочи ногата. Одвај одам, ама ќе помине. Може и од стрес, не знам. Ама ќе држам диета.

На Skorpija25, ane.bella, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  15. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро!!!
    Среќен почеток на сите дечиња ...денес бидете умни Рефка оти пак ќе го стави клучот и после ќе свириме
    Кафе на работа ќе се пие и убава работна недела да имаме!!!

На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.753
    Допаѓања:
    176.079
    Ај добро утро :sun:
    Да се вратам у колосек оти не ја бива работата .
    Нит деца имам ,ниту работам , а време немам за многу работи .
    Дали не знам да се организирам или така ми одговара кој ме знае .
    Да се приберам дома од шетање па да ја оправавме со свекрвче работата .
    Требаше денес да ја носам Скопје ,ама жив к'смет најдовме термин за утре :clap:
    Од дамна не сум имала ваков бурен викенд . Ама многу убаво ми дојде . И маШ е задоволен . Му пријаше дружба со другаЧките ми :inlove:. Конечно го засака Штип-о:)
    Престанав со аповите , почна заб да ме боли, раката ја шинав , настинав у сред лето , се изгорев на шпорет кај мајка :tmi:. Да не набројувам . Ама сето ова го пројдов со парацетамол :clap:

Со среќа на сите првачиња ,т.е на сите дечиња кои започнуваат со учебната година .

На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    По доручекот може да се познае која сезона сме :) Грозје и смокви. Пред ова сливи, пред тоа еден месец јадев краставици секое сабајле, пред тоа беа црешите и јагодите. Што убаво си беше лето, се имаше свежо :(
    Останав до касно вчера тупев глава што бизнис да почнам. И на таа тема и дојде ред на мислење. И врти сучи, немам доволно буџет за да ризикувам. Да не сака некој да инвестира во мене? :wasntme: Не за чајулето, не можам да се мешам во угостителство, иако имам голема желба за истото.
    Сте приметиле колку среќата ни зависи од луѓето што ги сакаме? Било да се родители, деца, брачни партнери... мислам на она кога некому не му е добро и вас не ви е, а тргне на подобро веднаш мислите товар ви паднало. Така се осеќам сега.
    Ајде да испиеме по едно кафе, не сум расположена за чај утрово, можеби подоцна.

На Skorpija25, Peco, *Ench@nted* и 26 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро ви утро.
    Што се не се изначитав... Да знаев дека волку сте распалиле можеби ќе ги прерипав последните страни.(facepalm)
    Нејсе, денес со плачки отидовме во градинка за прв пат. Ја плачев бре не моето дете. Моето дете даде рачиња и си отиде кај негователките. Бре колку ги сака. :inlove:
    Кој знае каков е сега, може плаче, не јаде, можеби е растрчан, може не ни мисли на мене.
    Нека се само здрави и живи сите дечиња, гледам дека некогаш колку и да тера родител дете по прав пат едноставно детето си тера по свое. Така да со Господ напред да се сите здрави, живи и прави. Се друго е Божја волја.
    Пијам кафе и ќе чистам дуќан.
    Ако е некој за слободно нека повели. :coffee:

На Skorpija25, *Ench@nted*, Ane-Goki1 и 25 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Добро утро :)
    Некако не ми падна тежок понеделников за чудо.
    Испратено дете у школо да почнам со работа. Мразам кога ми бара компјутеров да мењам пасворд, па на неколку месеци, налет ко у наса да работам, само запишувам по телефон ако ми рикне некој ден нема да знам главата кај ми е :)
    @LiliBoz со среќа бизнисот :)
    Ако има некој прваче бека лу е со среќа :)
    Убав ден на сите :)

На Skorpija25, Peco, Ane-Goki1 и 24 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Добро утро :)
    Кафе на мени и мозок на пасење :)

Во живо, повелете :)
    SmartSelect_20180903-095749_Gallery.jpg

На Skorpija25, PUPICA, *Ench@nted* и 33 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.