Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На првачињата со среќа да им е.

Добра вечер дечки
    Јас арна.
    Лежуцкам.
    Си слушам музика од таверничето во близина и нареден пат кога ќе има музика, одам на романтика.Обично несакам бучни места ама сега баш онака ми се оди.
    Иначе скоро бевме излезени во ресторан Скадарлија (бившо Јана).Само што се распославме на маса, укапирав дека има музика и на Рефо на уво (да не чујат пријателите):немој случајно да си ги викнал на наша маса зашто јас ќе ги избркам|(.
    Абе така ми легна пиФцето,па и една песна ме удри во живец, па ги викнав на наша маса(facepalm)
    Рефот не веруваше што гледа(facepalm).
    Само ц'цка и врти со глава у смисол: еве алкохолот што прави:lol:.
    ..а тека добро да се напијам..

На Skorpija25, Annath, Cka и 22 други им се допаѓа ова.
  2. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    Рефо уште ли не научил , дека е лошо тој да вика свирачи на маса , а рефка да вика не е лошо , оти ревка знае кога и зашо... :)

На Skorpija25, Milobebence, mira.mira и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    За времето и за мафе. :D

На Alishan30, CameliaMiller, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
  4. душленце

душленце Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2017
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    1.455
    Хаљо хаљо
    Со среќа на сите првоодделенчиња најсреќни да сте се,така доаѓа и успехот.Дојде септември и сите помирни (Или може оти добив) И јас се сеќавам на првиот школски ден возбуда, среќа, срам, импресии, нови тетратки боички абе мислев летав и само втора смена одев ќеф.8)
    Сега сакам пак да сум тоа весело
    детенце со белко кошулче на јаката извезени пиленца портокаловки со фармерско сукниче и Розе џемперче и црвено ранче. Најнормално фриз а ла душленце со црвената омилен шнолка у некој чуден правец ама битно најубава бев :rofl:
    Немам нешто да кажам паметно само да ве поздравам еве Мајка сега ми кажа ви идела Меркел на гости да не си оде со празни раци пуштите некое тегЛо ...од ланското...не за мене туку да науче кај се најдомаќинките.:D:D
    :f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f::f:

На Skorpija25, Milobebence, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @Mr. Right некој и за мафето може да се налути :)
    Каков утепан ден сум имала, и се утепав на крај. Кај да е ќе почнам да помодрувам по рака и грб. Оти како што кажав, главата не ми е на глава денес.
    Ми се јадат ореви од слатко со тикви и ореви. Само оревите :!:

На Milobebence, Alishan30, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Малово ме измочка трипати во рок од два дена :| Поинтересна сум кога одам на работа :!:
    Тема за вечер: шминки, облека или апарати за домаќинство- на што повеќе се радувате? Јас на второто :tmi: Мажи, вие не мора да одговарате :wasntme:
    Морав да редактирам, шминки и облека во една категорија ги ставам.

На Skorpija25, Milobebence, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Е да ме утепа човек не се сеќавам на прв школски ден. Општо од помала ретко ретко дали ќе се сетам на нешто.
    Освен дека сами идевме у школо со комшиката рака под рака и тоа од прво одделение не бевме далеку улица ипол ама мало место дека плус времиња така беше. Се сеќавам дека собиравме диви костени на вракање за да после школо си играме и правеме слатко од див костен па на враќаење бутавме у ташна ли у џепови ли
    Зимавме и креди па јас си пишував и играв изигравав учителка на стар портокалов керамиден плех од кров од некоја кола што ми ја закачи дедо..
    Е тоа ми беа времиња и времиња што вреди да се сеќавам
    Едвај чекав да појдам у школо едвај чекав да идам стандарт да купувам за на школо и да се дотерам со блуза фармерки и патики дека тогаш ретко се купуваше и подновуваше
    А на крај на година баба ми ми правеше букет цвеќе од дворски цвеќиња за учителката пошо она обожаваше цвеќиња па подарок за нејзе

Носталгичен и период за кој вреди да се сеќаваш

Со комшиката не сме се виделе не знам од кога и не сме седнале на старата лулашка да се пристиме за "ние"

Убаво..

На Skorpija25, Cka, Milobebence и 18 други им се допаѓа ова.
  8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Повеќе на производи за нега на кожа, отколку на шминки. Облека кога ќе подразмислам и не купувам многу, ама мислам повеќе би ме израдувала од апарат за домаќинство. Освен ако тој апарат не е робот правосмукалка. Или од оние пеглине вертикално што пеглаш. Или некој убав кафемат. Или... ок можеби апарат повеќе би ме израдувал :D

На Skorpija25, Milobebence, Alishan30 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Сѐ почнува со "освен" и по некое време се фаќаш кај шо разгледуваш каталог од Нептун, Техномаркет и Сетек :rofl:

На Milobebence, LejlaD, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.378
    Допаѓања:
    279.087
    На шминки никогаш многу не сум се радувала,на апарати за домаќинство еден период додека опремувавме станот,а сега најмногу на облека(може дека се поретку купувам:mm:)Сега се девојкиве во фаза кога се им треба ,се радуваат на облека па и на нивната облека си се радувам...

На Ane-Goki1, Skorpija25, mal.ecka и 11 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    И кога ќе прочиташ овде дека на некоја страна имало убави ствари и попусти за облека, а ти немаш интерес ни да ја отвориш страната :tmi: Можеби е само период, ќе ми помине :D

На Skorpija25, Milobebence, mira.mira и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.310
    Допаѓања:
    92.135
    Си поплакав на слика од едно прваче. Крштениче ми е абе не ми се верува дека тргна на школо како вчера да беше кога ја крштевав. За неа пуштив солзи ами за мои во иднина како ќе биде незнам :|
    Во вакви момемти ми текнува на рекламата кога детето вели: 'а зошто мама плаче кога сум направил се како што треба...' :D ви текнува :?:

Спремам ручек за утре за да можам да одморам после работа без многу обврски низ дома.

Во исчекување сме и многу го мразам тоа, абе срцето топка ми е ни да се опуштиш ни да се израдуваш да се пофалиш пак ич а ми тежи.

Апарсти за домаќинство и ствари за во кујна ми се голема радост :lol: Несакам ништо да ми фали и се да имам при рака ми е мерак.
    #домаќинка:D:wasntme:

На прв училишен ден се сеќавам, бевме прва генерација што влегува во новата училишна зграда абе радости бевме сите. Гужви, родители, сечење ленти, ептен беше еуфорично. Се сеќавам дека сите со мерак одевме, се беше ново и убаво :angel: Имав наставник и беше предобар, последно кога бев кај моите се видов и со него па си раскажувавме како и што било. Ние нему последна генерација пред пензија, тој нас прв учител :)
    Убави спомени :angel:

На Skorpija25, mal.ecka, Milobebence и 22 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добровечер
    Пола ден беше мирно и тивко, ама втората половина главата ми зовре. Ни пауза, ни бутур. Кафиња важно 4 испив.
    Ми избега бусот, па влегов во аптека на шопинг. Сретства за хигиена и еден парацетамол. Морам во залиха да си имам се.

Денес за ручек риба. Ама.. Што им требаше да готват риба со коски. Мислам дека пак ќе паузирам од риба. Лосос и туна само. Ко бев мала имав лошо искуство со коски, па не јадев риба едно десетина години.

За зајко, да имав денови, ќе дојдев да гласам. Во моето школо од околу 850 ученици кога јас учев, сега едвај 350 има.

Мојот прв школски ден беше со плачки. Не бев кај учителката што јас сакав. Наредниот ден веќе бев :D ова прваче кога бев. Во школо од претходно одев.

Јас на се купено за домаќинство се радувам. Климата ми е најсакана досега.

На Milobebence, Alishan30, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    @kravce ќе пукнам од смеење :D:D со сукњата, ептен имам уплав тоа да не ме задеси некогаш па ако носам сукња сто пати се проверувам на излагање од тоалет :). И како баш денес се погоди (и тоа откако го прочитав ова тука), малава за малку ќе ми ги смкнеше пантолоните во тинекс на каса, среќа брзо изреагирав, а носев едни на ептен лесен ластик не им треба многу да слизнат надоле, не знам што и бидна, и држев предавање после (facepalm)
    Јас го памтам првиот школски ден, памтам еден куп деца во салата физичко, и многу добро памтам колку бев тажна што од 3 деца од зграда 2 се паднаа во исто одделение а јас останав сама во друго. Денес баш некој на фб имаше постирано слика од прваче во моето школо, носталгија ме фати :( , како би се вратила во школски денови сега :inlove:

На Skorpija25, Ane-Goki1, Milobebence и 16 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    А во меѓувреме види го ова :D
    http://tehnomarket.com.mk/product/785648/goclever-kitchen-coton-candy-aparat-za-shekjerna-volna

На Skorpija25, Milobebence, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас на се се радувам.
    #Шопингохоличар
    :D

На Skorpija25, Milobebence, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Од овие 3 на облека, на шминка ич, многу долго ми трае и немам желба за шминкање, да не е работава сигурно 2,3 пати годишно ќе се шминкав. Апарати за домаќинство не ме радуваат зошто немам место кај да ги чувам ама на машината за садови како и се радував кога ја купивме :inlove:

На Skorpija25, Milobebence, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Зошто да не одговараме ние? Каква е оваа дискриминација? :envy: :P

Сакам да си купам еден блендер и да правам смути во него.
    Сакам да купам и микробранова печка пошо заштедува време. И струја најбитно! :!:

И ова што ќе го кажам нема врска со темата, ама уште две операции за пролепшавање да напраам и таман сум. :makeup:
    Вкупно двете коштаат нешто повеќе од 1000 евра. ;( Ама ќе биде еден ден! :muscle:

На Ane-Goki1, Milobebence, Alishan30 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    @M&M не постои човек на планетава шо не се радува на машина за садови :inlove:
    @Mr. Right абе шо и да кажам, ќе згрешам |( :P

На Milobebence, Alishan30, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  20. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.692
    Ете сега знаеме за свадба што да ти купиме само ти реши да се жениш ;)

На Milobebence, Alishan30, WORRIED.BT и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.