1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Апарати за домаќинство сакам, посебно оние со кои не треба да се замарам, смарт :)
    Најискористен е дефинитивно бокалот за вода.
    Сакам облека, ама не трошам многу.

Е шминка... тоа е цела друга приказна :)
    Не само шминка, општо козметика.
    На одмор се' заедно помалку, од козметика :)

Со одбрани зборови, никој нема да се лути. Барем се надевам :)

Поздрав друштво :)
    SmartSelect_20180904-010327_Gallery.jpg

На Skorpija25, Dust, ane.bella и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    @CameliaMiller уживајте, убаво да си помините

Многу торти за првачиња видов денес, која од која поубава... Тренд е, а ние сите ги пратиме трендовите.

Е сега...

Screenshot_5.jpg

Ме занима дали тортата влегува во горе спомнатата сума?

Да не се разбереме погрешно не ми смета. Јас секоја година имав торта на мојот прв училишен ден, ради роденден на член од семејството, па ја користевме и за ,,среќен почеток'' :D :D

На Dust, kuc, душленце и 18 други им се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Денеска,веќе вчера,ми беше роденден...кујната ја затворив,утре ќе ве почастам,не се јаде сега:D
    Се прашувам дал од годиниве,од обврски,од трка со време или поради нешто десето,ама од година в година не си го регистрирам роденденов(facepalm)
    Па и луѓево околу мене:?:
    Ете и мм само на тел ми честиташе,дури во среда ќе го видам:Dне знае кај се наоѓа од раб.обврски:@пола другарки не ми се јавија,дел честитаа на ФБ,тоа не го рачунам:devil:не замерам...и јас во последно време ненамерно заборавам да честитам:tmi:
    Многу некако сите се оддалечивме;(
    Битно на работа си добив ружа:D
    Со Пупче си дувавме торта,па и си поплакав,така нешто ме дирна,години,хормони:Dвика "мајкиче да земам пензија ќе ти купам пижами со срциња и ќе ги облечам и јас ќе ти бидам поклон"...рикав како магарица...и така:D:drunk::tmi:

На Skorpija25, Dust, kuc и 35 други им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.705
    ај златно дете бе :inlove:
    Среќен роденден Пупи, жива здрава весела :hug:

На Dust, kuc, eli25 и 16 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    До 23 на работа бев...ама ве исчитав....

Јас не сум шопингхолик ама се,радувам и на крупни и на ситни нешта...шминките не ми прават којзнае каков ќеиф ама облека обожавам...чанти и чевли истотака...
    И секоја инвестиција во домот ме прави среќна...без разлика колку чини....
    Еве се спремаме фасадата да ја направиме конечно есенва после 8 г.живеење...пред некој ден беа мајторите и треба ссмо да се дефинира датумот...уште непочнати душа ми игра од радост..

И плачам на се и сешто...на помислата оти моетобебе в годинана училиште почнува се насолзувам...плачев вчера во кола кога ќерка ми пееше ејзина омилена песна ама онака од душа...не оти е моја ама ангелски глас има...

Чувства или будалаштина ,не знам ама таква сум јас...

Се нагнетив во ниедно време и сега офкам....па и чипс прикаснав,да не заслабнам...
    Среќен роденден @PUPICA...жива ,здрава и весела да си..
    Со закаснување честитам годишнина на @LiliBoz ..и златна свадба да си дочекате..

На Skorpija25, Dust, kuc и 28 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Спијам . Буквално спијам. Уште немам отидено накај работа. Цел сон му се поремети вчера на дете... Чекам мајка да дојде да се замениме ама осеќам дека ќе морам да се вратам порано денес. Хаос сум.
    Да се разбереме. Не се жалам. Си кажувам само. Да не испадне после. ..
    Грбот ме попушти фала богу. Вчера ко бабетина бев подгрбавена па уше 7 кеси од маркет и пелени и влечам. Не знам зашо не ми иде ум...
    Да станам да се облечам. .ручек ќе пржам јајца пипер и колбаси кога ќе дојдам.
    Вие арни?

На Skorpija25, Dust, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    16.985
    Тука сте повозрасни, па ме интересира некој општ заклучок да мажите после 30тата што сеуште не се во брак. Можда сте ме читале низ форумот, сѐ гледав со еден и замина странство бидејќи претходно имаше аплицирано. Типов има 33,ќе прави 34 за некој месец. Се мислам што да праам, дали да го чекам или не. Можеби осудувам но мислам дека треба да се размислува за брак на тие години, но маж ко маж изгледаат не мисли и не сака да се жени. Знам дека е индивидуално и е мојата одлука , но ме интересира генерализирано за мажите..
    Благодарам. :)

На doubleg и marama им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Во брак се стапува кога човек (маж или жена) е спремен за таков чекор и смета дека е со вистинската личност. Без оглед на возраста.

На Skorpija25, Alishan30, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    16.985
    Така и си мислев. Но.очигледно ми останал врежан некој муабет, некое осудување за до колку години треба да бидеш женет, мажена.
    Поздрав :)

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    терај си како што ТИ мислиш. не како другите мислат. никому не му должиш да се омажиш кога тие мислат.

На Skorpija25, Dust, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.795
    Допаѓања:
    214.374
    Добар ден и од мене.@PUPICA среќен роденден :^:.Мирно помината вечер сношти,малку пешачење,малку дружба.Сабајлево уживање со кафенце на тераса и мирис на тревкиве:inlove:.Шопингхоличар не сум,но знам да се израдувам и на ситница кога ќе се купи,апарати како помагала за кујнска работа имам,така да доста ми се,шминки купувам ретко,оти ретко користам,но знам да фрлам паричка на тоа,не од некоја марка.@GirlLove кога некој е спремен на брак,е тогаш се прави тој чекор,нема ограничување на години,барем така мислам.

На Skorpija25, Alishan30, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.242
    Добар ден! :sun:

На тема шминки - порано многу повеќе ме интересираше тоа, па купував и се радував кога ми подаруваа. Сега повеќе би се израдувала на препаративна козметика, на пример, нешто од La Mer. :wasntme: Скромна сум ептен, знам. :angel:

Апарати за домаќинство не ми прават нешто посебно мерак, што знам.. сакам нов процесор, па тоа би ме израдувала дефинитивно. :D

Во контекст на темите кои Нарциса ги почна, прашање: Какви подароци би ве израдувале најмногу?

@Sesil секоја чест, како убаво се сеќаваш! Мене се ми е во магла, само ситници некои памтам. :|

На првиот ден во забавиште се сеќавам дека отидов со дедо ми кој неколку месеци подоцна почина. :( Тоа е едно од неколкуте сеќавања што ги имам од него, а да не се од слики.

Ако ви е убаво заедно тогаш и ова ќе го надминете, зошто да не. Многу врски опстојуваат на далечина. Брак е многу индивидуална работа, треба да бидете компатибилни пред се како партнери, па кога ќе бидете спреми, тогаш. Годините тука не играат никаква улога, туку пронаоѓањето на вистински партнер.

Вакво нешто постои во главите на ограничените луѓе само. :)

@PUPICA среќен роденден! :party::^::hug:

@WORRIED.BT и јас плачам кога ќе слушнам убав глас, не па моето дете да може така убаво да пее, има секој ден со потечени очи да бидам. :D

Во група работевме, а тие двете што ги утнав точни ќе беа да го пишував сама ова. Затоа најмногу сакам сама да работам, знам сѐ ќе биде завршено како што треба! ]:)

1536049867013.jpg

На Ane-Goki1, Alishan30, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.795
    Допаѓања:
    214.374
    Кога станува збор за тоа какви подароци сакаме,нема некој кој не би сакал убав,скап,луксузен поклон.Но пред се би рекла поклонот да е даден од душа,со алаф што би рекле,не мора да е скап.Притоа тргнувам и од тоа дека и јас би требало да вратам поклон,мене би ми било незгодно да примам премногу скап поклон,а притоа еден ден да не можам да вратам барем приближно таков.Во секој случај би ме израдувала и ситница малецка,ако оној кој ми ја дава,ми ја дава од срце.

14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Камелија кажа тоа што сакав да кажам.
    Инаку сите пари би ги потрошила на гардероба за мене и малава.
    Тоа ме исполнува целосно.
    И за поклон исто би сакала.

15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    279.098
    Само да ве поздравам ,немам што посебно да кажам...
    Втора смена на работа,турболентно,нервозно,напнато,ама и тоа е дел од работата...

На Alishan30, Dust, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    Добро утро убав ден!
    И јас немам ништо интересно за кажување од моето ми секојдневие.
    Денес сум катастрифа не можам од кревет да станам.
    Цела соба се врти и лула како во брод да сум.
    Нон стоп спијам не можам да се расонам глава да кренам.
    И така заспи прочитај сум.
    Убав ден и честитки до сите што има да се честита и убав помин оние кои се на одмор.

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.651
    Допаѓања:
    152.876
    Да чкртнам и јас за денес нешто...
    Од сабајле вредница сум...пупу да не се урочам:)
    Пржец лепчиња за доручек...ручек зготвив...дома суредено...и се токмам во шпајзот малку ред да направам....
    Зимница треба да се полни..not made by me...јас само тегли .мијам и ја складирам...

Закажав роденден за синко...
    Како им се радувам на родендените на децата само душава ми знае...дај боже само среќни мигови кај сите...

На Skorpija25, Alishan30, Viktorijaaa5 и 21 други им се допаѓа ова.
  18. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    22.781
    многу страни испишани,па не сум баш во тек која тема за муабет се врти..Истерв грчка одмор-навистина бр.1 најлош одмор.А земавме намерно поскап апартман зада немаме зафрканции...Нашиве агенции едно ти рекламираат,крш те снајдува.Ок,памет за наредна год. само букинг.кон и мн однапред да барам...
    Ме извади од такт свеки,па немам енергија да се расправам со матичнава агенција за одморот.
    Растена сум во семејство каде и последната коцка чоколадо се делела,немало поделба брат ти-сестра ти...Влегов во фамилија каде постои омилено дете и омилено внуче.Работам на себе си,да ја надминам ситуацијава бидејќи луѓе не се менуваат.Многу е тешко.Мигрената ми е активирана на максимум.

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Јадев тајно чипс, дојде големата и виде дека грицкам нешто, ама не виде што. Ми побара и ѝ реков дека јадам јаболко, па избега. Дали сум лоша мајка? :| :?:
    Ај добар и убав ден на сите :hai:

На Skorpija25, Alishan30, MacenceEna и 19 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Велат дека тој што лаже не е добар;)

На M&M и Emy867 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.