Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    107.461
    Леле како ме насмеа :Dсрцки се брее да ги папаш нив си замислувам малечко дете како те прашува и на одговорот јаболко бега:rofl::rofl::rofl:

На Esmeralda-MD, Dust, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    Бега и не се врти назад :rofl:

На Esmeralda-MD, PUPICA, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  3. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.938
    Здраво,
    @NarCis@ малата ми е 2,5г и не и давам салами/чајни... Ама пред некој ден мм јадел и му рекла да и даде и рекол мм ама луто е(така се лажеме:D) и рекла"ако дај ми". И дал мм, гризнала и рекла "аааа убаво ова лутово:D:D:D"

ПМС на големо, кај мене. Ама изгледа само јас имам пмс кој трае по 20дена:(Ми се расипа дел од одморот од нервоза, сега и дома. Мислам да ме погледнат само ќе убијам некој. Посебно сум нервозна од една личност, ама не би о томе:D
    Утре одам на пролепшавање, на фризер де:)Тоа што решив да се шишам кратко и да ја осветлам косата ми беше најдобар потег до сега. Добивам комплименти од сите:$Од мм највеќе:)
    Е да, решив да се тетовирам. Само не знам што. Знам дека треба да знаеш што сакаш, знам што сакам ама никако да го преточам во цртеж. А плус и што сакам да е мала. Годинава ми беше прилично мизерна и сакам нешто околу тоа да е темата. И нешто околу тоа да ми се мавнат сите од глава, да не ми солат памет за се:D

@PUPICA среќен роденден, се најубаво.

@EuHenIa @CameliaMiler @Bozica1980 убав одмор, уживајте.

И среќно на сите дечиња во новата учебна година(fingers)

Поздрав имајте убав ден

На Skorpija25, duffi, Esmeralda-MD и 19 други им се допаѓа ова.
  4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    @flower30 мојата не знае што е луто, па не можам со тоа да се вадам. Ме зачуди што јаде јаболки, па сакав да ѝ дадам за ужинка, а она избега ко попарена :o Битно го најдов начинот :wasntme:

На duffi, Esmeralda-MD, Dust и 11 други им се допаѓа ова.
  5. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.938
    И мојата нема пробано луто, јас така секогаш правев гримаси ко демек ме лути нешто:D:D:DСега ќе си мисли лутото е убаво:)]:)

На Skorpija25, duffi, Esmeralda-MD и 9 други им се допаѓа ова.
  6. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Ако експлицитно не ти кажал/се заколнал/те молел да го чекаш, не го чекај. Посебно, ако и ти му се ближиш со годините. Времето е се поскапо како што минуваат годините. Знам дека е индивидуално, н генерално, изгледа различни работи ве интересираат.

На Miss666, Esmeralda-MD, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    16.989
    Ништо конкретно не ми кажа. Јас имам 27. Да,времето лета,ама и на се треба да се мисли. Тој сака странство да живее изгледа. ЈАс му реков да дојди тука СК, ќе се снајдиме и за него,но тој веќе аплицирал претходно пред да се запознаеме и му свикаа да оди. Не знам навистина. Кога го прашувам шо има во план со нас? Ништо,немам одговор. Т.е.има,во стилот. Што? Што план да имам. Ќе видиме. Но,сепак јас си одам и на план Б.

На Mr. Right, LejlaD и doubleg им се допаѓа ова.
  8. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Значи од тие неколку реченици сигурно не можеме да доловиме (ние што читаме) каква е вашата врска, но од тоа што можам да наслутам, брак и деца не се во неговата агенда. А ако тебе баш тоа ти треба, бегај од него.

На WildMk, Esmeralda-MD, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@simonka93 Среќен роденден:party::party:
    @LiliBoz честито годишница, златна свадба да си дочекате:l: @PUPICA Среќен роденден :^::^:

Временцево прекрасно, официјално заврши зимата и почна пролетта па со мадамица седиме надвор, јас со кафето и цигарето а она со бејбичино, како мама биг гирл била уште цигарче и фали за да биде таман сликата.(facepalm):lol:

Го почнав постот од сабајле, сега иста ситуација само кафето и цигарчето за пред работа ми се.:lol:

Морам да напишам збор два за предходната тема, да не останам недокажана де.:wasntme:

Јас дома седев со децата додека не направи малата две години, дечките 3 и 5 и да немав продолжено породилно за трето дете пак ќе седев дома зошто немам начин како да се организирам со смените освен вака сега со трета смена, баба сервис немам а и татко ми да не отидеше во пензија пак немаше да можам да работам зошто нема кој да ми ги чува децата. Училиштето е од 9-3.30, забавиште од 9-2.00 а смените со мм преку ден ни една не одговара за да се носат и земат децата од училиште, забавиште, вака со трета а смена ем волкот сит ем овците на број, не морам да работам, доволна е на мм платата, плус имам солидна сума настрана ама да има за децата утре за школување, додека можам ќе терам.
    Тука ради овие работи е најчеста категорија stay at home mom, додека не пркнат децата и нема ништо лошо во тоа да ти бидат децата приоритет во животот, зошто реално таа што има кариера си се враќа на работа, јас имам работно место, не одам ни нагоре, ни надолу.:)
    Градинките исто не ми беа опција а и не сметам дека таму им е местото на децата, децата дома треба да си ги воспитувам ако не успееме со мм да си ги воспитаме како што треба како ли ќе ги воспитаат во градинка, пс турски серии не гледам.:wasntme:
    Искрено онака малку превртувам со очите кога читам како со едно дете се кука како дома 100 да се има, no hard feelings just sayin.:wasntme:

@kravce не можам да бидам расист ако сум донела закључок за одредена нација на основа на долгогодишна интеракција со истите. Имам породено илјадници Индијки, на исто толку сум им помогнала да отидат во вц, исто толку од кога завршиле работа во вц раце не измиле а со раце јадат, мојата констатација дека се најгнасен народ е од тука, азијатски е од 10 дали 2 ќе измијат раце, ако тоа ме прави расист ок расист сум, за возењето н истава група друг пат ќе пишам сега морам на работа да одам, цел ферман има за пишување.:wasntme:

Подароци секакви сакам, како стареам повеќе за апарати за домаќинство се радувам дека ми го олеснуваат животот.:clap:

На Skorpija25, duffi, Esmeralda-MD и 29 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @bittersweet Нормално дека не можеш, кој човек за себе рекол дека е расист. Можеш да зборуваш од искуство, а зборуваш за цела нација луѓе што живеат насекаде низ светот. Па валјда не си била секаде. Кажи што сакаш, мене коментарот ми остави грд впечаток и воопшто не ми се допадна. Дали моето допаѓање е битно тоа е друга работа :)

На Esmeralda-MD, Alishan30, kuc и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Сум се наспала.
    Правам ручеци сега и чекам маж да дојде. Сум зела по некоја Корона за вечер ако заспие дете мож ќе удриме некоја партија шах ко у стари времиња. Во превод он ќе губи ја ќе го закачам дека врска нема од играње :rofl:

На Skorpija25, duffi, Esmeralda-MD и 14 други им се допаѓа ова.
  12. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.709
    Да и кажеше чипс ќе ти се насадеше до тебе и нема мрдање :), јас навечер кога ќе заспијат јадам тоа :D
    @bittersweet не почнувај со претходната тема пак ќе не заклучат :x
    Добар ден, се прибрав од работа чекам маШ па да јадеме. Зверка не ме сака после спиење стандард додека не се расони, писле па не сака никој друг, големи си брка работа (запишува некои шифри од игрици на лист никад нема да разберам што прави:wasntme:) па да пружам 10м нозе додека не ме фермаат :)

На duffi, Esmeralda-MD, Espadrila и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Настинав. :doh: Ама ако сам си го барав. Едвај дишам, а дома капки за нос немам. Утре во Зегин ќе купам. И таман да испазарам за првачево. Просветно дело нема у Џамбо, а? :wasntme: Знам дека во Сити Мол има. Уште од сега се мрштам дека утре пола Скопје ќе го марширам. :envy:

@GirlLove колку време сте заедно?
    И од прашања кои ме мачат имам само едно - @doubleg е машко или женско? :wasntme:

На duffi, Esmeralda-MD, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.709
    Имаш просветно во центар и во капитол зависи што ти е поблиску

На Esmeralda-MD, LejlaD, Rebecca_R и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Сега си мислам на два дена да испазарувам. Ич не ми се шета. :envy: Шо чоек ќе бев... :D

На Esmeralda-MD, M&M, kuc и 4 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Здраво дечки :)
    Само што се прибравме од плажа, и да ви кажам право, парови без деца што бегаат од одмор со деца, не знаат што пропуштаат ;)

Бебушов има 9 месеци рамно, цел ден пееме Деда Миле има фарму, и за ништо на светов не би мењала друштво ;) Моментално спие како на нива да работел, го клацкам во количка :)
    Права немајка :D
    Што да каже другарка ми... му ги муфнавме Лино смоките на бебево, ни срам, ни жал :D

На Skorpija25, duffi, Esmeralda-MD и 23 други им се допаѓа ова.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Супер си ти само со едно, мене миљон ме мачат уште.

На Skorpija25, Esmeralda-MD, Ane-Goki1 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    ^Буричкав по мислења и дознав. Коа сам не кажуваш. |(

:D

На duffi, Esmeralda-MD, Espadrila и 12 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.422
    Допаѓања:
    183.809
    @M&M Имам порок и не можам секогаш до вечер да чекам :tmi: Инаку сака чипс да јаде, гости кога ќе дојдат, оди и забрани ѝ. Пред некоја вечер ми се чини цела чинија сама изеде.
    @CameliaMiller Бесрамни едни :rofl: Ама признај колку добро лизгаат со пиво :beer: Или и сокчињата да не му ги испивте? :worried: :D
    МаШ "ме пушти" да дремнам, почна главата да ми паѓа. Се будам во спална и ги слушам двете во хор плачат, а тој се труди да ги смири. Му понудив него да оди на породилно, јас да се вратам на работа. Guess what? Одби :rofl: Одам да се трезнам со јако турско, и спиење не е на арно 8)

На Skorpija25, duffi, Esmeralda-MD и 21 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Не пие ништо освен млеко од цицка и вода, иначе маф работата 8)

На Esmeralda-MD, Ane-Goki1, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.