Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@kravce сама открив иако ова е барем нешто за да се даде конкретна дијагноза.

Јас кога се породив, требаше недела да ме пуштат, ама др реши сабота и звонам дома, сите пијани]:). Па размислив убаво и така уште бев со катетар и ги замолив да ме пуштаат наредниот ден.
    Барем трезен беше таткото :D.

duffi, LejlaD, Ane-Goki1 and 13 others like this.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Од јазици најубав ми е похован свински јазик :D

Едит: плус бело вино :D

Last edited: Sep 4, 2018
    Skorpija25, duffi, kuc and 15 others like this.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Абе ти ако не нè насмееш нема кој. Урлам. :rofl:

Чекајте малце другари....мекици, пишии, питулици,тиганици...нели ова е едно исто т.е. мекица на нашки? :^)

Skorpija25, LejlaD, M&M and 7 others like this.
  4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Тоа редовно се дешава. Другар на мм не можел да сфати што му зборува жена му по телефон, од разбирливи причини нели, па и рекол ,,еве на мама кажи и шо ти треба''

:rofl::rofl::rofl: алал да и е... ама глеај да не влезе инспекција или полиција таму
    не е, нешто е потечно тесто, нешто со потврдо.. има разлика

LejlaD, Ane-Goki1, M&M and 13 others like this.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

@Sesil еднаш имам пробано теганици.Превкусни беа , прв пат видов такви и ми кажаа дека се прават за бебе.

Јас сакам руски да учам и да можам да го зборувам. Француски ми е флуент :D исто и англиски.Италијански можам да разберам и по нешто малку да кажам , лесно би ја научила граматиката дека е многу слична со францускиот , ама разлика во изговор.

Многу водолии тука.И јас сум водолија :D Не читам хороскоп , не памтам кога последен пат сум читала , но многу добро стојам со водолии , ваги и овни.Речиси и да не сум запознала некој со овие три знака а да не се согласувам одлично со него.

duffi, LejlaD, Ane-Goki1 and 17 others like this.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро :hai:
    Не се разбудив баш наспана, ама тоа е,кога мораш да станеш оти имаш обврски.
    Теганици крофни лангиди,пишии,правам по дома,моите сакат тесто а богами и јас,и откако сум дома се нешто мајсторам во кујна со тесто и тесто се сторив...Диета и вежби во тек,а на уста ставив патент:x..Ќе видеме колку и како ќе се издрже..Инат сум голем кога сакам,маж ми најубаво знае:lol:..
    Во хороскоп сум рак со подзнак шкорпија,и толку,појма немам од хороскоп или пак нешто посебно се замарам со него..
    Од јазици зборувам англиски германски б'лгарски и нормално овие нашите бивши републики..
    Разбирам италијански и шпански.
    Сакам турски да научам,знам по некој збор научен од син ми,има другарче турче:rofl:.
    Јазиците на сите ни одат и брзо ги учеме ,зборувам за нас дома.
    Децата освен германскиот јазик напоредно и француски јазик учат.
    Веќе го знаат англискиот..
    Кафе да одам да си сварам,и да продужам со останатите процедури.
    Ееее да бее ,ме викнаа на интервју во понеделник,за работа во друго гратче,:?:ако ме примат ќе мора со бус да одам,или со ТокоЧо:lol:..
    Се си кажав уште еден поздрав да фрлам,и да се фаќам за ѓезвето:coffee::coffee::coffee:
    Убав ден:sun:

Skorpija25, Peco, duffi and 23 others like this.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Добро утро.
    Мекици и тиганици ми се исто, а пишиите од друго тесто, од лебче, баба ми порано ги правеше тие. Ќе и останеше некое ќоше од лепчето и ќе го направи круг колку тава и ќе го запржи. Мене ми беше многу убаво, поубаво од мекици.
    Ноќеска сонував како паднало многу снег. Бев на работа и гледав низ прозор, цело бело забелено и уште паѓа крупни парчиња. А лето. И сега читам тоа значело времето ќе ми ги расипело плановите. Смешно затоа што сакав во сабота да одам негде, а баш пред да прочитам за сонов, читав дека во сабота ќе врне :D
    Не им придавам многу значење не соновите, ама чудно малце ми падна од каде снег на сон. Па и убаво беше бре мме пуст снег, ама знаев дека следниот ден ќе биде пак жешко и дека одма ќе се стопи :D
    Изгледа за германски ќе се нафатам :( јазикот што никогаш не ми беше на памет да го научам. Ама ај, да видиме како ќе иде и тоа :)
    Кафе? Ај прво нешто свежо

Skorpija25, Peco, duffi and 20 others like this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Добро утро.

Научив дека не е проблем 'мојата' тема.
    На секоја можете да се испокарате, ако сакате..
    Не користете генерализации и навреди; и не сфаќајте се' лично.

Имајте убав ден :hug:

duffi, Dadusicka, Rebecca_R and 21 others like this.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Вчера бев да му помогнам на моите имаа ореви за собирање,ама затоа сега нема нешто што не ме боли,но ќе помини и тие се ми помагаат ,па кога можам и јас зошто да не...
    Да исцедам сок и да се спремам на работа сум и да докупиме уште нешто за детево одма списоци му дале што му треба ...
    Убав ден!!!

Skorpija25, Alishan30, Peco and 19 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро.
    Второ кафе испиено, спремна за денот да почне.
    Имам еден состанок денес на репертоар ама изгледа ќе го преориентирам на доручек да се случува зашто ми се јаде ми се лае. :|
    Кнап сум со време периодов. Септемвриски носам блага погача во црква, ама еве првава недела од септември тешко постигам. Уз пат за во сабота сакам молив торта да направам за честито за внука, ќе и одам на гости. Уз пат уше 9843579 работи кои се под моја рака и се се постига, само организација треба нели?
    Вртоглаво вложувам у новиов ми бизМис и се што ми дојде периодов отиде таму. За арно само нека е, ќе се исплати сето тоа. Веќе еден договор имам со една институција. Не знам дали кажав, многу сум претпазлива за такви работи. Човек сум што не продава лаги. Се што ќе ми излезе од уста мора да е точно прецизно и вистинито зашто си го сакам образот чист. Да не беше тоа така јахта ќе имав сега некаде паркирано. Ама не се жалам искрена да бидам. Чиста совест е најубава перница за добар сон. Се друго само по себе си иде. Периодов ќе се работи турбо паралелно на двете места па за од пролет да удриме темели на тоа што сакаме. Дури и избрав како сакам од надвор да изгледа. Ај ќе споделам да се допишам прво и
    ќе пуштам од тел дека таму ми се сликите.. па кажете како ви се допаѓа и ако имате некоја идеја, секогаш сакам совети, омилени ми се. :$
    Дете е добро фала богу. Вчера пак нешто се занесуеше не јадеше ама сето тоа му беше од што е фул енергија. Па вечерта 2 часа се истрча убаво надвор се изнаигра и дома испоизеде се што му дојде при нос... (facepalm) супа тост смоки банана....
    Му најдов и чаре за спиењето. Чај од невен со мед пред спиење и пупунец. Е не сокови само ќе ми љока :rofl:
    Стварно почна да претерува со сок, јес да му го растварам ама што е многу многу е.
    Сезона на бирање облека за есен оди и тоа. Викендов да отворам да видам што му е точно а што не и да репетирам ќе треба. Имам сигурно 5-6 јакнички за пакување ама па ги изнаносе не можам да се пожалам. трето зимо ќе му е сега и нормално, ќе мора нови. Едино што скафандерот од минатата год дека беше поголем купен мислам и ова зимо ќе истера. Друго се на перење и на пакување.
    Есен е време на зимници и перење кебиња и јакни :D Додуше јас само преперувам кебиња а не дека користиме, дома зимно време ми е 26С , уште кебе фали. Нема шанси...
    Ај доста зборам. Претерав малце.
    ВИе арни?
    еве слика..
    traditional-craftsman-house-plans-render-10104.jpg

Skorpija25, Alishan30, Peco and 23 others like this.
  11. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Кафе и сладолед за појадок. :d:
    Како што тргнало....знам што ќе ручам, ама за вечерата искрено се плашам.
    Другарка се омажи и тоа во странција, јеее. Ќе славиме денес.:sun:

MG_2209.jpg

12. Dust

Dust Game Over

Во Берово беше 7 степени сабајле кога излегов8-| смрзнав..
    Во Скопје уште од сабајле се сварив..
    Значи времево е....:envy: :envy: :envy:

Бурек од Силбо изеден, во поход по тетрарки и ранци(facepalm)
    Жешко ми е...немам што да кажам освен да имате убав ден.

Добро утро:hug:

Skorpija25, Alishan30, Peco and 20 others like this.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Може се јавил, ама било зафатено :D
    @LiliBoz Куќичево милина 8-| Ќе правиме мексикански вечери на текилата :inlove:
    Теганици, пишии, мекици, за мене неважно, сѐ можам да смафтам со сирење 8)
    'Јутар :hai: Денес сум во есенско расположение, а надвор пука сонце. А како би сакала да ги прошетам гумените чизми со светки и големиот чадор :rain: Нема везе, уште малку нека подишат стапалата во сандали. Одам јас на улепшавање, ќе се бркаат обврски низ центар, па да се потсредам малку :makeup:

Skorpija25, Alishan30, Peco and 18 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

ко да знаеше дека праам јак начос ти.... :inlove:

15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Те намирисав :D И тортиљите ти ги знам и од нив сакам 8-|

Rebecca_R, Esmeralda-MD, Dust and 2 others like this.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

памти све види ја.
    ако бе нека бидне и шведска маса на мексички начин ќе прајме 8-|

17. Dust

Dust Game Over

И јас сакам мексиканска ;(
    Ајде кој е за сладолед:sweat:
    20180905_102025.jpg

Skorpija25, Alishan30, Peco and 21 others like this.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

^ и ти ќе си викнета.
    пролет лето куде мене а зима куде тебе :$

19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Добар ден! :sun:

Темава ко да изгуби од привлечноста, м? :?:

Јас па не правам разлика помеѓу пржените теста, сите ми се мекици, освен пирошките бидејќи се долгнавести и крофните мали и дебели. :D Битно е какви се на вкус, не битно како се викаат. :D

Час завршен. Ова ниво е поинтересно, поинтерактивно од предходното. Едвај чекам Б1! :D Испринтав кратки стории за читање, денес ќе седнам да ги читам и преведувам.

@kravce за било кој јазик да се одлучиш, почни и не му ја мисли многу. Јас уште пред неколку години сакав да научам германски и шведски, па се мислев кој, па повлечи потегни и ништо не направив додека не се одлучив за еден и сериозно се посветив на тоа.

@LiliBoz куќата е преубава! :inlove: Како мала сакав да имам соба на подкровје, многу убаво ми изгледаат ваквите куќи!

Уживајте во денов! :f:

Skorpija25, Alishan30, Peco and 21 others like this.
  20. Dust

Dust Game Over

Ај нека е обратно:rofl: во зима не можам да се стоплам кај мене(facepalm) а во лето ќе има и базенче:lol:

Thread Status:
Not open for further replies.