Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.406
    Допаѓања:
    260.125
    @kravce сама открив иако ова е барем нешто за да се даде конкретна дијагноза.

Јас кога се породив, требаше недела да ме пуштат, ама др реши сабота и звонам дома, сите пијани]:). Па размислив убаво и така уште бев со катетар и ги замолив да ме пуштаат наредниот ден.
    Барем трезен беше таткото :D.

На duffi, LejlaD, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.158
    Од јазици најубав ми е похован свински јазик :D

Едит: плус бело вино :D

Последна измена: 4 септември 2018
    На Skorpija25, duffi, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Абе ти ако не нè насмееш нема кој. Урлам. :rofl:

Чекајте малце другари....мекици, пишии, питулици,тиганици...нели ова е едно исто т.е. мекица на нашки? :^)

На Skorpija25, LejlaD, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Тоа редовно се дешава. Другар на мм не можел да сфати што му зборува жена му по телефон, од разбирливи причини нели, па и рекол ,,еве на мама кажи и шо ти треба''

:rofl::rofl::rofl: алал да и е... ама глеај да не влезе инспекција или полиција таму
    не е, нешто е потечно тесто, нешто со потврдо.. има разлика

На LejlaD, Ane-Goki1, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  5. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    @Sesil еднаш имам пробано теганици.Превкусни беа , прв пат видов такви и ми кажаа дека се прават за бебе.

Јас сакам руски да учам и да можам да го зборувам. Француски ми е флуент :D исто и англиски.Италијански можам да разберам и по нешто малку да кажам , лесно би ја научила граматиката дека е многу слична со францускиот , ама разлика во изговор.

Многу водолии тука.И јас сум водолија :D Не читам хороскоп , не памтам кога последен пат сум читала , но многу добро стојам со водолии , ваги и овни.Речиси и да не сум запознала некој со овие три знака а да не се согласувам одлично со него.

На duffi, LejlaD, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро :hai:
    Не се разбудив баш наспана, ама тоа е,кога мораш да станеш оти имаш обврски.
    Теганици крофни лангиди,пишии,правам по дома,моите сакат тесто а богами и јас,и откако сум дома се нешто мајсторам во кујна со тесто и тесто се сторив...Диета и вежби во тек,а на уста ставив патент:x..Ќе видеме колку и како ќе се издрже..Инат сум голем кога сакам,маж ми најубаво знае:lol:..
    Во хороскоп сум рак со подзнак шкорпија,и толку,појма немам од хороскоп или пак нешто посебно се замарам со него..
    Од јазици зборувам англиски германски б'лгарски и нормално овие нашите бивши републики..
    Разбирам италијански и шпански.
    Сакам турски да научам,знам по некој збор научен од син ми,има другарче турче:rofl:.
    Јазиците на сите ни одат и брзо ги учеме ,зборувам за нас дома.
    Децата освен германскиот јазик напоредно и француски јазик учат.
    Веќе го знаат англискиот..
    Кафе да одам да си сварам,и да продужам со останатите процедури.
    Ееее да бее ,ме викнаа на интервју во понеделник,за работа во друго гратче,:?:ако ме примат ќе мора со бус да одам,или со ТокоЧо:lol:..
    Се си кажав уште еден поздрав да фрлам,и да се фаќам за ѓезвето:coffee::coffee::coffee:
    Убав ден:sun:

На Skorpija25, Peco, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро утро.
    Мекици и тиганици ми се исто, а пишиите од друго тесто, од лебче, баба ми порано ги правеше тие. Ќе и останеше некое ќоше од лепчето и ќе го направи круг колку тава и ќе го запржи. Мене ми беше многу убаво, поубаво од мекици.
    Ноќеска сонував како паднало многу снег. Бев на работа и гледав низ прозор, цело бело забелено и уште паѓа крупни парчиња. А лето. И сега читам тоа значело времето ќе ми ги расипело плановите. Смешно затоа што сакав во сабота да одам негде, а баш пред да прочитам за сонов, читав дека во сабота ќе врне :D
    Не им придавам многу значење не соновите, ама чудно малце ми падна од каде снег на сон. Па и убаво беше бре мме пуст снег, ама знаев дека следниот ден ќе биде пак жешко и дека одма ќе се стопи :D
    Изгледа за германски ќе се нафатам :( јазикот што никогаш не ми беше на памет да го научам. Ама ај, да видиме како ќе иде и тоа :)
    Кафе? Ај прво нешто свежо

На Skorpija25, Peco, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Добро утро.

Научив дека не е проблем 'мојата' тема.
    На секоја можете да се испокарате, ако сакате..
    Не користете генерализации и навреди; и не сфаќајте се' лично.

Имајте убав ден :hug:

На duffi, Dadusicka, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро!!!
    Вчера бев да му помогнам на моите имаа ореви за собирање,ама затоа сега нема нешто што не ме боли,но ќе помини и тие се ми помагаат ,па кога можам и јас зошто да не...
    Да исцедам сок и да се спремам на работа сум и да докупиме уште нешто за детево одма списоци му дале што му треба ...
    Убав ден!!!

На Skorpija25, Alishan30, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Добро утро.
    Второ кафе испиено, спремна за денот да почне.
    Имам еден состанок денес на репертоар ама изгледа ќе го преориентирам на доручек да се случува зашто ми се јаде ми се лае. :|
    Кнап сум со време периодов. Септемвриски носам блага погача во црква, ама еве првава недела од септември тешко постигам. Уз пат за во сабота сакам молив торта да направам за честито за внука, ќе и одам на гости. Уз пат уше 9843579 работи кои се под моја рака и се се постига, само организација треба нели?
    Вртоглаво вложувам у новиов ми бизМис и се што ми дојде периодов отиде таму. За арно само нека е, ќе се исплати сето тоа. Веќе еден договор имам со една институција. Не знам дали кажав, многу сум претпазлива за такви работи. Човек сум што не продава лаги. Се што ќе ми излезе од уста мора да е точно прецизно и вистинито зашто си го сакам образот чист. Да не беше тоа така јахта ќе имав сега некаде паркирано. Ама не се жалам искрена да бидам. Чиста совест е најубава перница за добар сон. Се друго само по себе си иде. Периодов ќе се работи турбо паралелно на двете места па за од пролет да удриме темели на тоа што сакаме. Дури и избрав како сакам од надвор да изгледа. Ај ќе споделам да се допишам прво и
    ќе пуштам од тел дека таму ми се сликите.. па кажете како ви се допаѓа и ако имате некоја идеја, секогаш сакам совети, омилени ми се. :$
    Дете е добро фала богу. Вчера пак нешто се занесуеше не јадеше ама сето тоа му беше од што е фул енергија. Па вечерта 2 часа се истрча убаво надвор се изнаигра и дома испоизеде се што му дојде при нос... (facepalm) супа тост смоки банана....
    Му најдов и чаре за спиењето. Чај од невен со мед пред спиење и пупунец. Е не сокови само ќе ми љока :rofl:
    Стварно почна да претерува со сок, јес да му го растварам ама што е многу многу е.
    Сезона на бирање облека за есен оди и тоа. Викендов да отворам да видам што му е точно а што не и да репетирам ќе треба. Имам сигурно 5-6 јакнички за пакување ама па ги изнаносе не можам да се пожалам. трето зимо ќе му е сега и нормално, ќе мора нови. Едино што скафандерот од минатата год дека беше поголем купен мислам и ова зимо ќе истера. Друго се на перење и на пакување.
    Есен е време на зимници и перење кебиња и јакни :D Додуше јас само преперувам кебиња а не дека користиме, дома зимно време ми е 26С , уште кебе фали. Нема шанси...
    Ај доста зборам. Претерав малце.
    ВИе арни?
    еве слика..
    traditional-craftsman-house-plans-render-10104.jpg

На Skorpija25, Alishan30, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  11. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Кафе и сладолед за појадок. :d:
    Како што тргнало....знам што ќе ручам, ама за вечерата искрено се плашам.
    Другарка се омажи и тоа во странција, јеее. Ќе славиме денес.:sun:

MG_2209.jpg

На Skorpija25, Alishan30, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    Во Берово беше 7 степени сабајле кога излегов8-| смрзнав..
    Во Скопје уште од сабајле се сварив..
    Значи времево е....:envy: :envy: :envy:

Бурек од Силбо изеден, во поход по тетрарки и ранци(facepalm)
    Жешко ми е...немам што да кажам освен да имате убав ден.

Добро утро:hug:

На Skorpija25, Alishan30, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.860
    Може се јавил, ама било зафатено :D
    @LiliBoz Куќичево милина 8-| Ќе правиме мексикански вечери на текилата :inlove:
    Теганици, пишии, мекици, за мене неважно, сѐ можам да смафтам со сирење 8)
    'Јутар :hai: Денес сум во есенско расположение, а надвор пука сонце. А како би сакала да ги прошетам гумените чизми со светки и големиот чадор :rain: Нема везе, уште малку нека подишат стапалата во сандали. Одам јас на улепшавање, ќе се бркаат обврски низ центар, па да се потсредам малку :makeup:

На Skorpija25, Alishan30, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ко да знаеше дека праам јак начос ти.... :inlove:

На duffi, Rebecca_R, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.860
    Те намирисав :D И тортиљите ти ги знам и од нив сакам 8-|

На Rebecca_R, Esmeralda-MD, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    памти све види ја.
    ако бе нека бидне и шведска маса на мексички начин ќе прајме 8-|

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    И јас сакам мексиканска ;(
    Ајде кој е за сладолед:sweat:
    20180905_102025.jpg

На Skorpija25, Alishan30, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    ^ и ти ќе си викнета.
    пролет лето куде мене а зима куде тебе :$

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Esmeralda-MD и 5 други им се допаѓа ова.
  19. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.255
    Добар ден! :sun:

Темава ко да изгуби од привлечноста, м? :?:

Јас па не правам разлика помеѓу пржените теста, сите ми се мекици, освен пирошките бидејќи се долгнавести и крофните мали и дебели. :D Битно е какви се на вкус, не битно како се викаат. :D

Час завршен. Ова ниво е поинтересно, поинтерактивно од предходното. Едвај чекам Б1! :D Испринтав кратки стории за читање, денес ќе седнам да ги читам и преведувам.

@kravce за било кој јазик да се одлучиш, почни и не му ја мисли многу. Јас уште пред неколку години сакав да научам германски и шведски, па се мислев кој, па повлечи потегни и ништо не направив додека не се одлучив за еден и сериозно се посветив на тоа.

@LiliBoz куќата е преубава! :inlove: Како мала сакав да имам соба на подкровје, многу убаво ми изгледаат ваквите куќи!

Уживајте во денов! :f:

На Skorpija25, Alishan30, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    Ај нека е обратно:rofl: во зима не можам да се стоплам кај мене(facepalm) а во лето ќе има и базенче:lol:

На Ane-Goki1, Rebecca_R, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.